Gå til innhold

Xmotololo

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xmotololo

  1. Kilde: http://www.aftenposten.no/forbruker/pengen...icle2441637.ece

     

    Hvis vi tar utgangspunkt i en pris på 13 kroner per liter, sitter Shell og de som driver stasjonen igjen med under 1 krone. Bensinavgiften er på 5 kroner og 10 øre, og 2 kroner og 60 øre er mva. Det utgjør 7,70 kroner, og det er 59 prosent av prisen. Staten tar altså nesten 60 prosent, resten går til innkjøp og transport, forklarer Svein Ildgruven, kommunikasjonssjef i Shell.

     

    Staten tar jo 60 prosent så det er vell snarere et spørsmål om å boikotte dem.

  2. Hadde flere spill til PS2 for noen år siden. Killzone ble det spillet jeg spilte desidert mest (opptil flere ganger) og gikk aldri lei. Gleder meg som en unge til dette kommer. :yes:

     

    Overskriften på den artikkelen var kanskje litt vell drøy. Selvsagt kan spill settes opp mot hverandre på alle slags mulige måter. Nå er neppe Killzone den eneste konkurrenten til Halo.

    Blir som å diskutere hvem av kattene til naboen som har penest farge :p Bare glem å få en slags konklusjon ut av sånne debatter. Det blir en fanboy vs fanboy diskusjon. Selv har jeg ikke spilt Halo og har ikke noe problem med at andre liker det spillet. Smak og behag og ferdig med det! Simple! ;) Salgstallene vil sikkert tale for seg. Det står det ikke en eneste setning om i artikkelen. :whistle:

  3. Alt skal måles og veies og alt skal ha en nytteverdi på alle slags tenkelige måter. Dette har blitt menneskehetens verktøy for å kunne si hva som er et godt liv eller et dårlig liv.

    Om du løper på MacDonalds hver dag og kjøper en burgermeny med det meste av tilbehør eller om du spiser middagen som du høster fra drivhuset der du dyrker alle de vegetariske plantene/fruktene ja så skal dette også da veies og måles opp mot hverandre for å bergene hvor skadelig eller bra dette er.

     

    Så hva er mest skadelig av å sitte å se på TV'n eller ta en joggetur? Hva er mest skadelig av å spille Crysis i 5 timer mot 1 time hver dag? Å finne ut dette er sikkert for noen en stor business i seg selv. Skulle ikke forundre meg om journalisten i The Times også får mange gladmeldinger fra bedrevitende som går sterkt inn for å forandre verden på sin måte og innføre totalforbud mot mange ting som da eksempel dataspill. Så fort noe er gøy så er det alltids noen som må sette fingeren på det og si "nei, dette er farlig det...". Å dæven! Og så skal den plutselig ha det til at dataspilling er ekstremt farlig...barnet ditt ender trolig opp som en gatepøbel eller ny variant av Rambo som joiner natostyrken og plaffer ned ene terroristen etter den andre fordi han spilte Call of Duty som ung...(ehm..)

     

    Journalisten i The Times prøver sterkt å tydeliggjøre skadeligheten av mange ting i sin artikkel, og henviser da selvsagt til en studie (en av mange). Det finnes sikkert studier av så mangt som kan motbevise studien hun sikter til. Men det er jo typisk å dra fram en kilde og argumentere sterkt over og rundt denne (mest for å lage oppstyr i den grad at hun kan få en klapp på skulderen av arbeidskollegene i The Times). Journalister liker jo å lage litt oppstyr av og til. De lever av å skape overskrifter med sin signatur nederst i artikkelen. For min del håper jeg at hun får mange hatemeldinger fordi hun har skapt en sånn "stå-hei" og mer eller mindre et "opprørt hav" av oss som faktisk setter stor pris på dataspill og den type underholdning dette mediet kan gi oss. For min del så ser det mest ut til at hun lever i en tid som har passert oss for lenge siden. Med andre ord "ting var mye bedre før". Det at ikke hun klarer å holde orden på sine barns medievaner er jo egentlig hennes personlige sak. Men hun velger heller plan B og legger skylden på dataspill og alt det andre. M.a.o i steden for å legge skylden på seg selv så legger en den på andre... en klassiker!

     

    Får inderlig håpe at det stormer rundt henne nå. "A bad day on the job...". Kanskje denne dagen vil forandre hennes liv for alltid. Kanskje hun får sparken og ender opp som spillanmelder for Gamer.no... :tease:

  4. For å ikke lage nok en "her er min dom" tråd så skrivere jeg gjerne hva jeg likte med spillet/ikke likte.

    De kampene jeg hadde med koreanerne var grei nok. Dette var den absolutte mest morsomste delen av spillet med høyest "underholdningsverdi".

    Det som foregikk inne i fjellet samt det som kom etterpå var mer eller mindre "Hollywood".

     

    Storien er jo ganske enkel: merkelige signaler fra en øde øy, en spesialtropp med nanodrakter sendes, masse gøy med de fastboende og en masse gørr med de ikke så fult fastboende.

     

    Slutten var litt rar. Hvorfor kom det ikke noen jets stappa med våpen og sprengte det vesenet? Nei, her skulle man visst gå løs på det av det man hadde mens disse småkrypene kom og gikk. Versjon 2 av Crysis kan da neppe bli bedre hvis det skal bli mer kamp med romvesen på den øya. For på slutten av spillet etter at det misfosteret av et romvesen har tatt med seg hangarskipet ned i dypets mørke så ser en jo at det fortsatt flyr en gjeng med misfostra blekkspruter på vei vekk fra øya. Crysis 2 kommer vell til å bygge på at disse skapningene kommer over mer sivilisert land og skaper nok et lite hælvette som "nanoguttene" skal ordne opp.

     

    Vil ikke akkurat kalle landskapet så mye jungelskog men en mild grad av jungelskog. For min del skulle jeg likt å sett en lengre del med koreanerne med en dypere story. Kanskje flyttes nå gameplayet fra jungelskog og øde øy til storby og bakgater i Crysis 2 for alt en vet.

    Utvalget av våpen var jo hipp som happ! Kunne sikkert vært et større utvalg med større variasjon.

     

    Grafikken er jo smør på flesk opphøyd i andre potens. At dem skal lage mer realistisk grafikk til 2-ern er jo nesten for godt til å være sant.

    Det er ikke akkurat grafikk dette spillet mangler men noe helt annet og mer vesentlig. Spillet lever opp til tittelen "overhypet" spill. Eneste positive er at dem har lagt ved en supersvær editor som i alle fall gjør at en kan lage noe bedre hvis man har lyst til det.

     

    Men en viss skepsis så håper jeg at Crysis 2 blir bedre og ikke har en gledesdreper på slutten. Alien vs menneske er ikke så forferdelig interessant. Det blir for mye "Hollywood".

     

    Det var min lille dom ;)

  5. Driver med et stort map som er langt fra ferdig. Editoren er jo ganske herpa med Vista 32-bit og det tar ikke lang tid før feilmeldingen kommer når en painter teksturer på terrenget. Blir forhåpentligvis bedre når jeg får fult utbytte av mine 6 GB med RAM når jeg får Vista 64-bit. Sandbox II kjører visst ikke så bra med 32-bit versjonen av Vista etter hva jeg har lest på CryMod sit forum. Må jo lagre hele tiden... :hmm:

     

    island1.jpg

     

    island2.jpg

     

    island3.jpg

     

    Flere bilder i spoiler'n

     

     

    island4.jpg

     

    island5.jpg

     

    island6.jpg

     

    island7.jpg

     

  6. Spiller Crysis (fullversjon) på systemet i signaturen og har spilt en del dager nå og har kommet til "Core". Problemet oppstod i går men ble borte.

    Så kom det tilbake i dag for fult og jeg har prøvd å løst det på alle slags måter uten å måtte re-installere spillet.

     

    Det som skjer er at jeg når jeg skal starte på siste save etter at teksten "Press any key to continue..." (eller noe sånt) så ender det opp med en feilmelding "Crysis have stopped working..." (etc) og viduet lukkes. Dette skjer i DX10 modus. I DX9 modus så ender det opp med svart skjerm som regel og jeg trykker til slutten ESC og går tilbake til Windows.

     

    Har prøvd en god del løsninger allerede som...

     

    - oppdatere driveren for grafikkortet

    - endre fra high til medium setting i Crysis, samt både kjøre spillet i full screen eller windowed

    - klikke direkte på saven og starte direkte på denne

    - prøve en tidligere save og se om denne lar seg laste inn

     

    ..og likevel så fortsetter problemet med samme feilmelding "Crysys have stopped working"... etc :(

     

    (PS - Noen brukere av GF8800 Ultra som hører en summelyd/pipelyd når det spilles med dette kortet?)

     

    EDIT: Sandbox fungerer jo aldeles utmerket... (?)

  7. Blir litt feil å sammenligne Ship Simulator med Flight Simulator.

    Flight Simulator har blitt utviklet siden 1979 og hadde garantert et lass med bugs i seg den gangen. Grafikken var ikke helt sånn som i dag...

     

    http://fshistory.simflight.com/fsh/index.htm

     

    Ship Simulator hadde sin første utgivelse i 2006. Dette er versjon nummer to av spillet. Og den utvikles ikke av Microsoft, men av VSTEP som garantert ikke har så mye å rutte med, og sikkert bare har et lite team av utviklere.

     

    Ship Simulator er ikke det første og eneste dataspillet som inneholder bugs.

    Spillet har fått en start, som vi kan tro hva vi vil om. Men det er en start og det er i seg selv bra når framtiden sikkert vil bringe frem bedre sider ved dette spillet.

     

    Simulatorspill kan inneholde fysikkmotorer og annet som tar sin tid å programmere. Det er ikke lite arbeid det er snakk om her. Når Flight Simulator startet opp i 1979 og har blitt utviklet fram til i dag så sier det LITT om hvilket arbeid som ligger bak.

  8. Jaja... sånn kan det gå :hmm:

     

    Følger med en del bugs (feil) i dette spillet. Krever også en del av maskinvaren.

    Selv har jeg lest en rekke innlegg på forumet til utvikleren av spillet der spillere med bra maskinvare opplever problemer med grafikken. :roll:

     

    Typisk svar er som regel at skjermkortet eller systemet ligger under minimumskravet...

  9. Utrolig bra arbeid!

    Har du jobbet lenge med den til nå?

    Er dette noe du gjør på hobbybasis, eller er det i jobbsammenheng du har laget det?

    7282428[/snapback]

     

    Begynte med den nå i November. Jobber på frivillig innsats (hobby ja) :)

    Teksturer og mapping tar mye tid. Er ikke lenge før jeg begynner med den fasen av prosjektet.

     

    Takker for tilbakemeldinger :yes:

  10. Her går det stort sett i skipsmodeller siden jeg jobber med add-on utvikling til dataspill (maritime simulatorspill)

    Legger ut et par smakebiter fra prosjekter som er under oppføring og prosjekter som allerede er fullført.

     

    Ulstein AX102 (X-bow) PSV/AHTS

     

    (Bilde fjernet i hennhold til oppfordring fra Ulstein Group ASA)

     

    Color Fantasy og Color Magic v1.0 (norske cruiseskip)

     

    post-88814-1163504243_thumb.jpg

     

    USS Enterprise (CVN65)

     

    post-88814-1163504407_thumb.jpg

     

    USS Alabama (SSBN 731)

     

    post-88814-1163504534_thumb.jpg

  11. ser bra ut! har du noe max poly grense? går ut i fra at vinduene kommer med teksturen.

    5768691[/snapback]

     

    Har satt en grense på 30.000 polys. Nå er det ca 27.000 polys. Men samma om det går litt over. Vet om skip som er laget til denne simulatoren som har hele 50.000 polys.. uten at jeg har hatt noen problemer med å seile dem :)

     

    Teksturer på vinduene følger med når skuta blir ferdig :thumbup:

     

    RTips

×
×
  • Opprett ny...