Gå til innhold

oepoep

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oepoep

  1. Dette kan brukes til å erstatte satellitter.

    Det har vært snakk om å bruke dette til Internett-tilgang i grisgrendte strøk, der satellittkommunikasjon i dag er eneste mulighet.

    I dag er det meste av satellittkommunikasjon basert på geostasjonære satellitter i 35000 kilometers høyde. Det gir utfordringer i forhold til forsinkelser og dekning mot polene.

    Flere andre har planer om å sende opp satellitter i lavbane, ned mot 1000 kilometers høyde. Disse er ikke geostasjonære og skal sendes opp i et stort antall for å kunne dekke de viktigste områdene. (SpaceX planlegger 4400 satellitter når systemet er fullt utbygd.) Her blir problemene med forsinkelse og dekning på forskjellige breddegrader mye mindre.

     

    Fordelen med autonome solcelledrevne "satellitter" er at de kan fly akkurat der man trenger dekning. De krever heller ingen rakett for komme opp i riktig bane.

    Det som mangler er å utvikle disse til å bli billige nok og pålitelige nok. I dag er de ikke helt der.

  2. En lys ide? De selger sånne til 90,- i papp på clasern, Ebay er fulle av masker man setter telefonen i - jeg mener, har de ikke engang hørt om samsung gear?

     

    Ikke en lys ide men en rippoff av andres ideer og innovasjon norge kaster penger på dem..

     

    Nei, de selger ikke slike for 90.- på Clasern. De selger noen papp-plater, 2 linser og litt borrelås for 99 kroner. Clas Ohlson kaller det er "VR-briller", og det laget for å se 3D-innhold på telefonen.

    Moviemask er laget for å vanlig 2D-film i god kvalitet. De er lystette og laget for å være behagelige å ha på. De er produsert i en helt annen kvalitet enn pappkonstruksjonen til Clas Ohlson.

     

    Samsung Gear er også briller for å se på 3D, eventuelt 2D i halv oppløsning (2 like bilder for hvert øye.)

     

    Jeg vil generelt anbefale deg å prøve å forstå innholdet i en artikkel før du kommenterer.

    • Liker 9
  3. Det er egentlig drøyt å bruke crowdfunding til å selge denne sykkelen. Det er en kinesisk modell som neppe har mye med dansk design å gjøre. Her er et eksempel:

    https://www.aliexpress.com/item/20-36-48V-2016-Fashion-Folding-7-Speed-Electric-Bicycle-Mountain-E-Bike-Double-Damping-Scooter/32709788296.html

     

    Det er verdt å merke seg at sykkelen mangler lys, noe som er påbudt i bruke når man sykler etter mørkets frembrudd i Norge. Den mangler også skjermer, og en kjøper er ikke beskyttet av norsk kjøpslov. Biltema selger en sammenleggbar sykkel for 4999.-, med lys og skjermer. Det fremstår som et mye bedre kjøp, selv om den ikke har fjæring. (Men man kan kjøpe seg en svært eksklusiv fjærende setepinne for mellomlegget.)

    • Liker 9
  4. Hva er den tekniske grunnen til at man ikke har helt fleksible ventilåpninger? Feks en åpning som er styrt magnetisk, eller noe liknende, og som styres elektronisk til å være optimal til enhver tid?

     

    AtW

     

    Det kommer bla. av kompleksitet, pris, energiforbruk, vekt og kjøleproblemer.

    Med det betyr ikke at alle har gitt opp, ikke Freevalve AB i hvert fall:

    http://koenigsegg.com/freevalve-technology-unveiled-at-beijing-motor-show-in-qoros-qamfree-concept-car/

    • Liker 2
  5. Hva med å outsource drift av PCer/pads/telefoner til beslutningstakerne først. Når de har opplevd hvor godt/dårlig dette fungerer, så kan de vurdere hvor lurt det er å flytte drift av resten av IT-systemet.

    Min erfaring med indisk IT-drift er at man får kjapt svart på veldig enkle ting. Utfordringen er at straks du spør om noe som krever kompetanse, så går det tregt, eller så prøver de å lukke saken før den er løst.

    Kompetanse på datasikkerhet føler jeg heller ikke er overveldende. Det bærer preg av at de blir målt på å følge policy, og har liten oversikt over hva faktisk sikkerhet er. (Dette er ikke unikt for outsourcing, det blir nok fort sånn straks organisasjonen blir stor nok.)

    • Liker 4
  6. Prøver å like Lumia telefonene, prøvde 950 for ikke så lenge siden.. men hadde vært en bedre mobil om dem bare brukte Android som alle andre.

     

    Jeg er en av de som hater flisene til MS på desktop, og installerer Classic Shell på Windows 10. (Nå skal det sies at jeg ikke har touch-skjerm på noen av PCene jeg bruker.)

    Jeg har brukt mest Android på telefon og iOS på nettbrett. For et år siden skaffet jeg en Lumia 640XL for 1500 kr, siden det er en eneste telefonen vi fikk hente ned bedriftens epost med. Jeg synes faktisk flisene kommer til sin rett der, de er lett å sette opp og gir et brukervennlig og fleksibelt grensesnitt. Etter at de oppgraderte til Windows 10 (den kom med Windows 8.1), så ble plassen på skjermen bedre utnyttet i de fleste appene, i Windows 8.1 var det liksom ikke måte på hvor stor skrift de skulle bruke overalt.

    Telefonen i seg selv er jo enkel kvalitet, men kameraet er brukbart og den sviver da greit rundt. Til prisen vil jeg si den leverer veldig bra. De ligger langt bak i utvalg av apper, men de har de jeg bruker mest: Endomondo, Vipps, SAS, Telenor Bedriftsnett, NRK Radio, Facebook etc.

     

    For Microsoft sin del, så var det synd de ikke kom med Windows Phone 8.1 i 2007, da dillet de fremdeles rundt med et et ubrukelig nedskalert desktop OS til telefon ...

  7. Mitt største spørsmål er egentlig hva jeg skal bruke for filter? Har stusset litt på oljefilter for bil, men de har et noe upraktisk design. Ikke noen med normale skrukoblinger i begge ender der ute da? Og de hullene i ytterringen på oljefiltere i bil, er det inngangen eller utgangen? Aldri vært borti slikt før.  :blush:

     

    17997331-oljefilter-bil-(gjort-i-3d).jpg

     

    Dette er såkalte "full flow"-filter som skrus rett på en motorblokk. De er laget for å ta unna all oljen som oljepumpen i motoren leverer. Oljen skal gå fra yttersiden og inn mot midten, Dvs nyfiltrert olje kommer ut fra midten av filteret. Disse filterne er også laget med en fjær som gjør at oljen strømmer utenfor filteret hvis filteret går tett.

     

    Det er nok mer praktisk om du finner en filterholder og filter til et bypass-system. Disse har typisk tilkobling for tur- og retur-rør/slange.

  8.  

     

    Ah, drømmeprodukt! Blir årets gave til fra nissen til big papa sjøl, dette.

     

    Argumenter mot oppladbare batterier:

    - vanlige batterier varer lenger og er billige

     

    Vanlige batterier varer ikke lengre? Ihvertfall ikke per vekt? Har de isåfall høyere massetetthet?

     

    AtW

    Det finnes riktignok Lithium-ion som er tyngre og mer volumiøse per watt-time enn Alkaliske batterier. Men det er usannsynlig at Bose ville valgt i nedre enden av skalaen om de skulle brukt oppladbare batterier på disse hodesettene.

    • Liker 1
  9.  

    Hvordan er levetiden til SSD kontra HDD?

     

    En god del bedre gitt, du får ikke degenerering slik som du gjør på vanlige harddisker, men ssd kan også få bad sectors, men de får ikke alle de andre feilene som en skivedisk får,....

    SSD'er kan ha råtne kontrollere, akkurat som roterende disker.

     

    Jeg har en OCZ Vertex 2 her, som jeg selger billig. Det er ikke noe firmware-oppdatering som kan få den til å bli bra igjen. Den levde en rolig liv i ca. 2 år før den tok kvelden. Tror ikke jeg har hatt så mange roterende disker som har levd så kort, og de har jeg hatt mange av de siste 25 årene.

  10. Hadde ikke Sony vært livredde for mp3, så hadde de eid det mp3-spiller-markedet også.

    De valgte alt for sent å støtte mp3 med MiniDisc, da var allerede flash-baserte spillere begynt å få lagringskapasitet som var litt over kategorien "latterlig liten".

    Jeg tipper en del i den avdelingen var passelig misfornøyd med å bli stoppet av paranoiaen til plateselskapet Sony...

    • Liker 1
  11. Too little, too late.

    Sony kunne "eid" markedet for nedlastbar musikk, hvis de ikke hadde vært så opptatt med å ødelegge for kundene sine.

    De hadde Minidisc, lenge før det var økonomisk mulig å lage MP3-spillere med flash, men nektet å støtte den codecen folk ville ha.

    Så lager de root-kit som de legger med produktene sine, i et desperat forsøk på beskytte opphavsrettigheter.

    Det Sony burde skjønt for veldig lenge siden, er at folk flest faktisk har respekt for opphavsrettigheter.

    Vi er faktisk villige å betale for musikk og filmer. Det må bare være enkelt, fleksibelt og fornuftig priset.

    Sony har mistet goodwillen de en gang hadde for å gitt verden fatastiske produkter for bærbar musikk. Nå ligger konkurrentene milevis foran.

    • Liker 3
  12. Skuffende kvalitet. Jeg kjøpte settet fordi jeg i utgangspunktet er litt skeptisk til å henge en enorm luftkjøler på hovedkortet som står vertikalt. Det første jeg oppdaget var at gjengene på den ene bolten til feste av kjøleblokka så dårlige at den røk når jeg prøvde å sette på mutteren. Etter en runde med forsiktig boring og en litt større bolt og mutter som erstatning fikk jeg likevel montert settet. Skuffelsen over lyden var større. Det høres ut som om maskinen har kontinuering harddiskaktivitet. Etter litt gogling har jeg forsikret meg om at settet er riktig montert, og jeg har prøvd å vinkle kassen og forsiktig banke på kjleblokka for å se om det er luftbobler som er fanget en plass. Jeg mistenker at pumpa er like unøyaktig laget som resten av mekanikken til dette, og at støyen er uhelbredelig. Nå lurer jeg på om jeg skal ta meg bryet med å klage og prøve et annet sett, eller bare finne en brukbar luftkjøler med en gang.

  13. Kan føye til:

    Statoil bruker hovedsaklig Dell maskiner, 780 og senere versjoner har allerde gått vekk fra VGA og leveres med DVI og Displayport. Noe som idikerer at standarden allerede er på vei ut av seg selv.

     

    Det vil forundre meg om ikke DVI-porten er av type DVI-I, som betyr at den kan brukes mot VGA-skjermer med en enkel overgang. Jeg gleder meg til vi blir kvitt VGA, DVI, HDMI og Displayport, men det skjer ikke i 2015.

     

    HDBaseT ser jo lovende ut, selv om jeg ikke skjønner hvordan de skal få 4K x 2K i 60 Hz igjennom på 4 Gbit...

    Her lukter det komprimering lang vei. RJ45 er en super ide dog, billig og bra.

  14. Gratulerer med tidenes molboprosjekt.

    Om 6-7 år vil dataservere kun trenge moderat kjøling og 300 GB entreprise SSD (som ikke trenger kjøling) kommer alt neste år og det er allerede kommet noen mindre drev.

     

    Spare strøm på å pøse ut en stor sum penger for å potensielt spare noe om flerfoldige år.

    Det er omtrent like smart som å tørke seg i ræva før en driter.

     

    Om 6-7 år vil prosessorene som er ute være 8-16 ganger kraftigere enn dagens prosessorer da ytelsen dobles hvert andre år. Da vil det være mulig å veie ytelse mot effekt kanskje helt ned i 45w per sokkel.

     

    mrNilsen:

    det er jo veldig arrogant, for ikke å si ignorant, å kalle dette for et molboprosjekt.

     

    Først har de bygd et datasenter som bruker lite energi å kjøle, og det har kapasitet for mer. De gjenbruker også varmen de delene av året man trenger varme i bygget. Det høres veldig lite molboaktig ut, det høres helt riktig ut.

     

    Jeg stiller meg tvilende til at man kommer til å ha masse datasenter med mindre og mindre varmeutvikling innen nær fremtid. Hvis cloud/virtualisering/SaaS får noen effekt, så kan vi håpe på at vi får færre datasentre som betjener like mange brukere. I så fall kan vi få utnyttet ny prosessorteknologi, som helt klart går mot flere kjerner og lavere TDP.

  15. Har denne Dock muligheter? Såvidt det er meg bekjent har X200 Dock slik X61 har. Men X300/ X301 er vel også endel tynnere enn X200.

     

    X300/X301 er litt bredere og har full størrelse på keyboard.

    Den har dessverre ikke docking eller DVI-utgang. (merkelig beslutning av Lenovo ikke tilby en av delene på en ellers veldig god bærbar.

     

    X61/X200 ser ut til å benytte samme docking, men den har heller ikke mulighet for å kjøre DVI ut.

    Veldig synd synes jeg, vi ville ellers hatt en haug av de...

     

    -oep

  16. Jøss, må vel være noe av det mest elegante jeg har sett - mye finere enn MacBook Air! Hadde jeg ikke hatt behov for å bruke min neste bærbare til videoredigering, ville jeg ikke vært i tvil :) Hva er forresten skjermstørrelsen til Voodoo?

     

    13,3-tommer på 1280 x 800. Som macbook Air, gjetter jeg at den bare kommer med glossy skjerm.

    X300 har 1440 x 900-oppløsning på 13,3-tommer, og leveres med matt skjerm.

     

    X300 er mao for de som bruker maskinen til noe nyttig, mens macbook air og voodoo er leketøy for hjemmebruk.

    Flott konklusjon. Skjermoppløsning er eneste kriterie for å avgjøre om maskinen duger til nyttig eller bare til leketøy. At hele it-bransjen i mangen år med måtte overleve med skjermer som ikke greide over 800x600 i oppløsning er jo helt utrolig. Hvordan fikk de gjort noe i det hele tatt?!? [/ironi]

     

    Man greide seg med 640x480 når jeg begynte med PC-er, det er ikke dermed sagt at det er det man vil ha hvis man vil være produktiv i dag. Glossy skjerm er ihvertfall helt ubrukelig i et kontormiljø.

     

    Det at Mac Air ikke har fastnett er heller ikke noe pluss til profesjonelt bruk.

    Utbyttbart batteri er også et pluss til X300 i forhold til Air.

  17. Jøss, må vel være noe av det mest elegante jeg har sett - mye finere enn MacBook Air! Hadde jeg ikke hatt behov for å bruke min neste bærbare til videoredigering, ville jeg ikke vært i tvil :) Hva er forresten skjermstørrelsen til Voodoo?

     

    13,3-tommer på 1280 x 800. Som macbook Air, gjetter jeg at den bare kommer med glossy skjerm.

    X300 har 1440 x 900-oppløsning på 13,3-tommer, og leveres med matt skjerm.

     

    X300 er mao for de som bruker maskinen til noe nyttig, mens macbook air og voodoo er leketøy for hjemmebruk.

  18. Flyselskapene har mao ikke lært en pøkk av den totalt mislykkede satsingen på telefon i fly. Noen husker kanskje flytelefonene som ingen brukte, som kostet 20-30 kr./min å ringe med. Hva med å ta en liten spørreundersøkelse før man priser tjenesten.

     

    Hvis folk ikke er villig til å betale det det koster å drive tjenesten, så kan man jo bare la det være.

  19. Det skuffer sikkert noen, men vi snakker garantert NED i 1500W, hvis du flår ei skjort eller to og kun kjører med lavspenningsprosessorer. Det er sikkert også i de tilfellene at du klarer å få hele hylla ned i 50dB. De råe Quad Core prosessorene ligger på 150-180W pr stk, og bare prosessorene alene trekker da minst 1500 (UP) eller 3000W (DP).

     

    Tja, Xeon E5472 (3 Ghz, Quad core, 12MB cache) har oppgitt TDP til 80W.

    Du kan selvsagt kjøre 3,2 Ghz-utgaven og nesten doble strømforbruket, men hvorfor det?

     

    -oep

  20. Uten å være fanboy så var jeg ikke videre imponert over at Nikon var totalt fraværende her, spesielt på speilrefleks. D300 knuser Canon 40d i de fleste tester, og jeg vet ikke om denne arikkelen skal derfor tas seriøst eller rett og slett om den er utdatert i det dere publiserte den :thumbdown:

     

    Nå har vel Nikon 300D vært knapt å skaffe i 2007, så det er ikke _så_ rart at de ikke har testet det. En annen liten detalj er at huset til Nikon 300D er 50% dyrere enn huset til Canon 40D. De stiller mao ikke helt i samme klasse. Canon 5D ligger omtrent i samme prisklasse, og når arvtakeren til den modellen kommer vil være interessant å sammenlikne med Nikon 300D.

  21. Det har vært en del spørsmål rundt supportavtaler på software som kjører i virtuelle maskiner. Ifølge VMware vil SAP stå hele løpet ut.

     

    Les mer

     

    Ja, det skulle bare mangle.

     

    Virtualisering er veien å gå, og de programvareleverandørene som prøver å skylde på virtualiseringsplattformen når den råtne koden deres svikter bør finne seg no annet å gjøre.

    Det er jo ikke slik at programvare i dag generelt er spesielt optimalisert for maskinvaren den kjører på. Det er vel heller slik at det meste av "administrativ" programvare (økonomisystemer/ CRM/CMS etc) er så inni.... bloatet at det er langt over grensen til det latterlige. Noen få prosent overhead til en hypervisor er peanøtter i forhold til hvor dårlig optimalisert selve systemene er, det er ikke det som kommer til å knele et økonomisystem ihvertfall.

     

    Når det gjelder oppfølging og brukerstøtte vil det jo være en klar fordel om alle kundene brukte virtuelle tjenere. Det vil gi langt færre kombinasjoner av maskinvareplattformer.

     

    -oep

×
×
  • Opprett ny...