Gå til innhold

Tinmar

Medlemmer
  • Innlegg

    601
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tinmar

  1. Jeg vet. Fagene her er så utrolig lette så lenge du ikke har AP fag. Alle jeg har snakket med synes nesten at det er galskap å ha både fysikk og kjemi, men jeg har ingen problemer med det. Får jeg A på prøvene slipper jeg til og med å gjøre lekser.

     

    Hvor i California er du utvekslingsstudent forresten?

  2. Ja, jeg har snakket med vertsfamilien om dette og jeg skjønner frustrasjonen dems. Det er ganske vanskelig for dem å koordinere transport dersom jeg skifter skole. Dessuten er vertsfar veldig glad i å stå fast på sine prinsipper. Har tatt det opp med AFS så vi skal møtes på torsdag. Ang. det å skifte skole er det nå det er lettest siden det er et nytt semester etter jul. Akkurat nå føler jeg at jeg er på vippen. Ny skole er veldig lokkende, men samtidig kan det være forstyrrende for oppholdet å "starte på nytt igjen".

     

    EDIT: Skriveleif. Norsken blir bare verre og verre :(

  3. Vel problemet er at jeg ikke føler at jeg har hatt noen framgang ang. det å få venner på den skolen jeg er på nå. Derfor er jeg redd for at det kan komme til å fortsette slik og at jeg vil kjede livet av meg resten av året.

     

    Dessuten er ikke jeg det mest sosiale mennesket i verden så jeg føler at jeg trenger litt tid før jeg blir kjent med folk. På skolen jeg er på nå skjer dette én gang i uken. Sammenlignet med en vanlig high school er jo det ingenting.

  4. Hei.

     

    Har et lite dilemma her som jeg lurte på om dere som er/har vært i USA har noen synspunkt på.

     

    Saken er slik at jeg er i en famile der vertsbroren min går på en såkalt "charter/home" school. Derfor ville selvsagt familen min at jeg skulle gå der også. På denne skolen er det slik at læringen er mere personalisert. Det vil si at de tilbyr noen fag som er én dag i uka med undervisning på skolen, mens de fleste av fagene er hjemmestudium. Akademisk sett så er dette en skole som er midt i blinken for meg, men så er jeg nå ikke i USA for å gå på skole (hovedsaklig). Skolen har ingen sportslag og slikt som en vanlig high school har og ingen klubber. Dette gjør at det for meg føles veldig vanskelig å sosialisere seg og få venner. Jeg har prøvd å utnytte situasjonen mest mulig ved å ta flest mulig fag på campus (er på skolen mandag, tirsdag og onsdag). Dessverre så er det slik at de fleste studentene som har fag på skolen kommer når faget begynner og drar når det er ferdig.

     

    For familien min virker det som det er uaktuelt for meg å skifte skole og samtidig bo hos dem. Derfor lurer jeg på hva dere syns. Er det verdt det å skifte familie får å få gå på en vanlig high school?

  5. Jeg har allerede sendt inn et papir fra skolen om at de godkjenner året hvis jeg overholder kriteriene dems. Det jeg mangler er bare å si hvor jeg skal, hvilken skole jeg skal gå på og hvilket studieprogram jeg følger. Er dette virkelig noe skolen hjemme har noe å gjøre med?

  6. Hvordan har dere gjort det ang. søking på stipend? Jeg begynte å søke, men fikk senere brev om at jeg måtte sende inn hvilken stat jeg skulle bo i, hvilken skole jeg skulle gå på og hvilket studieprogram jeg fulgte. Når jeg ringte lånekassen for å spørre om hvordan jeg skulle sende denne informasjonen sa de at jeg måtte få skolen her i Norge til å signere og greier. Gjorde dere det? Hvis ikke, hvordan gjorde dere det da?

  7. Har det ikke noe med dobbeltkonsonant å gjøre da?

     

    Edit: Jeg fant, jeg fant:

    Liten s ble tidligere satt på to forskjellig måter: Lang s – ſ – (som så ut som en f uten tverrstrek) var det vanlige tegnet for s. Rund s – s – ble brukt i slutten av ord og i slutten av ledd i sammensatte ord. Dobbel s ble på norsk skrevet som sſ, unntatt i slutten av ord, hvor det ble skrevet som ſs.
×
×
  • Opprett ny...