Gå til innhold

thoralex

Medlemmer
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thoralex

  1. Funnet ut av EL-starten, det funger! Skal prøve å få tak i en egnet likeretter så jeg kan få likestøm og montere ett batteri på den med lading når motoren går. Noen som har peiling på slike ting som kan fortelle meg hvordan det skal kobles? Har en plugg med tre ledninger fra dynamoen, to av lederne skal være til lys og en er merket "ignition ground" i servicemanualen. Per å er de to lys-lederne paralellkoblet til ledningen til lyset som ikke finnes lenger. hvordan kobler jeg dette til likeretter for å lade batteriet?

  2. Hei! Var og kjøpte meg en beist av en gammel Norlett 10/33 snøfreser her om dagen, og har et par spørsmål om den. Detter er etter det jeg forstår en tidlig utgave, utkaster er rund istenden for firkantet (de som kan dette skjønner hva jeg mener  ;) )

     

    Spørsmål en: den mangler forgasser, jeg har bestilt ny men lurte på om noen kan ta ett godt bilde av en komplett så jeg ser hvordan stagen til gass osv. sitter. Er en tecumseh hm100 159077g forresten.

     

    Spørsmål to: den har elektrisk start, etter diskusjon med tekniker hos norlett service antagelig 12v, men han var ikke hundre prosent sikker uten å se den selv. Finnes ikke noe batteri, og heller ikke noe synlig sted å koble til et. Hvis noen har bilde eller kan forklare hvordan dette skal være koblet så ville det være til stor hjelp. Og ja, den har snorstart, men huseiger kommer også til å bruke freseren og er ei lita dame så el-start hadde vert greit.

     

    Spørsmål tre: Lykta som antagelig va der originalt mangler, kan jeg bare hive på et led-arbeidslys eller bør det være glødepære? Den har etter det jeg forstår vekselstrømsdynamo, med tre ledninger (jord og to positive uttak), begge de positiove er koblet til lykta i paralell.

     

    Håper noe her inne har erfaring med tisse freserne og kan hjelpe meg litt på veg, skal prøve å få tatt noen bilder når det er dagslys for å illustrere :)

     

    Mvh

    Thor

  3. Jaja, sitter her mitt på natt og tenker alt for mye. igjen. Tenker på studiene som går til helvete, jobb jeg ikke har, ting jeg gjerne skulle gjøre og alt annen dritt jeg egentlig ikke vil tenke på.

    Hva skal jeg gjøre med livet mitt? Er bare så dritt lei for tida, får ikke gjort noe jeg har lyst til, det jeg faktisk får gjort går til helvete, og det jeg ikke har lyst til gidder jeg ikke gjøre. Lei av å være blakk og ikke ha penger til å gjøre noe som helst, er så mye jeg vil gjøre men aldrig får gjort. er 24, men voksen? liker å tro jeg er det, men livet føles virkelig ikke sånn. Føler meg sliten, lei av at ting er som det er, og skulle ønske jeg kunne se en ende på det. Må prøve å finne på noe, få gjort noe med livet... og aner ikke hva eller vordan. studiene var liksom det som skulle gjøre meg til noe, men selv om jeg elsker det jeg driver med så er jeg dritt lei, føler at jeg ikke kommer noe nermer målet. Og målet er jeg ikke engang sikker på hva er lenger.

     

    Huff, skriver mye tull, men måtte få ut noen frustrasjoner og fant ikke noe bedre sted å gjøre det. beklager om jeg kjeder folk.

  4. Hei!

     

    Bestefars gamle volvo 440 begynner å bli stiten så de vurderer å bytte den ut. Er det noen som har gode konkrete tips til merke/modell som kan passe? De ønsker seg en "passe stor" bil, som vil si relativt liten men med god plass for inn og utstigning, de er begge litt dårlige til bens og spesielt bestemor sliter med å bøye bena nok til å få dem inn i volvoen, mye på grunn av den ganske lave sittestillingen. Må ha 5 seter og dører, automatkasse (eventuelt DSG e.l.) og aircondition.

     

    Prisklasse er foreløbig uspesifisert, de kan kjøpe det de vil men vil ikke kaste bort penger. Er jo også greit om den tåler en og annen bulk uten for mye bytting av deler.

     

    Alle inspill mottas med stor takk, også den mere generelle sorten.

     

    Takker

    Thor

     

    PS: de bor i frankrike og bilen blir registrert der så norske priser/avgifter trengs ikke å ta hensyn til.

  5. Hei!

     

    Begynner med bakgrunnen: Jeg har hatt et fujifilm superzoom (10x) kamera i noen år, kjøpt fordi jeg syntes speilrefleks var unødvendig stort or dyrt. Nå byttelåner jeg kamera med søstra, hun er i Frankrike og ville ikke dra på speilrefleksen der. Etter to uker med hennes canon 350D tror jeg ikke jeg vil klare å gå tilbake til det gamle kameraet, har fått dilla på speilrefleks. Har brukt en del tid på å lese om temaet på nett, men sliter med å sette meg inn i alt. Jeg planlegger ikke kjøp med en gang, har 350D'en i noen måneder til, men ønske likevel litt hjelp så jeg har noen mer konkrete ideer.

     

    Jeg bruker kamera mest ute, ca 20%landskapsbilder, 50% dyr og fugler (langt hold og/eller i bevegelse), 20% på andre ting (blomster, insekter, spor m.m.) Og siste 10% på vanlig familie/vennebruk. 350D'en jeg låner har et 18-55mm kit-objektiv og en 75-300 telezoom. Disse gir greie nok bilder, men jeg savner større vidvinkel til landskapsbilder og mere tele til dyr og fugler som det er vanskelig å komme nærmere. Jeg savner også flere megapixler så jeg kan forstørre bildene mer uten å miste for mye kvalitet.

     

    På bakgrunn av dette har jeg tenkt ut hva jeg tror


    •  
    • minst 10mp
    • god bildestabilisator
    • Værtetting
    • solid bygd (har en uvane med å gå på tryne i skogen elle kjøre ned gamle furuer på ski :ermm: )

     

    Når det gjelder optikk så tenker jeg på sikt at jeg må ha en vidvinkel (makro?), et normalobjektiv, en telezoom og en tele på 500-600mm eller deromkring (gjerne zoom den også). normal og telezoom må være ganske lyssterke så de kan brukes i dårlig vær eller i skumringen, den endre tror jeg ikke kommer til å bli brukt mye da uansett.

     

    Noen som har forslag? Både mer generelle og spesifikke modeller mottas med stor takk! Prisklasse er ikke så viktig i første omgang siden ingenting er bestemt, men jeg er student og uten jobb så økonomien er trang. Jeg er jo også nybegynner så vi kan vel stå over toppklassen vertfall.

     

    Mvh

    Thor

  6. Prøvd bf2s.com? Evt. restarta spillet?

    Har prøvd begge deler uten resultat. bf2s.com sier jeg har mindre enn 100 poeng, men jeg har fått langt over det. det virker som det ikke wlir registrert i det hele tatt, har fått samme medalje i flere spill på rad på samme server, og blitt oppgradert til private 1st class flere ganger.

  7. minner om noen tradisjonnelle spøker vi drar på de yngre speiderne fårste gang de er på leir. ber dem gå til nabogruppa!staben//hvem som helst å låne ting som sleggefett, røykvender, grønn overledning eller rød overledning (dårligere enn grønn så det er reserven når de ikke finner den grønne). Ofte blir de som får besøk med så ofrene kan bli gående fra sted til sted i evigheter å lete. gikk selv fra gruppe til gruppe i over en halvtime å lette etter røykvender en gang.

  8. Vurderer å gå på denne skolen ett år, blir nok 10/11 året. Noen som har noen formeninger/anbefalinger om denne? Ligger i Alta :p

     

    Eneste negative jeg tenker er maten, da jeg er ganske kresen i den veien :p Men det virker som et fantastisk gøy år!

     

    EDIT: Øytun FHS

     

    Kjenner flere som har gått der, den ene tok like jerne et år til som stipendiat etterpå. Etter det jeg har skjønt er det ikke mulig å skryte nok av den skolen. Har ikke hørt noe negativt om maten heller

     

    Serriøst, hvor gale må det være for at du skal slippe?!

     

    Du vet de testene man får hos helsesøster med ulike tall laget av farger? Hvor mange slike må man bomme på for å ikke komme inn? Å bli dimitert i fredstid, rett og slett? :)

    Vær forsiktig med å jukse på tester, de er ganske flinke til å gjennomskue folk. Mitt beste råd er å si tydelig fra på sesjon at du ikke vil inn, da er du ikke så interesang lenger. De er ute etter rellativt motiverte fok hvis de kan få det. Et annet tips kan være å si at du vil inn i marinen, tjenesten er ikke fullt så krevende og hvis du søker deg tjeneste som velferdsassistent kan du få en veldig grei tjeneste (gjelder uansett gren). Du får også ønske deg til en base nærme der du kommer fra, var flere på min base som bodde i byen og pendlet, og det er faktisk mulig å ha en tilen jobb ved siden av hvis det er et poeng (har du jobb fra før har de ikke lov å sparke deg på grunn av tjenesten så du får den igjen).

    Hvis ikke noe annet nytter så er det mange andre ting man kan finne på for å bli kastet ut men de fleste ender på rullebladet så det er ikke å anbefale

     

    Forresten... en jeg var på rekrutten med ble dimma etter tre dager fordi han savna dama ;) Det værste var at han ikke løy en gang :roll:

     

    Jeg annbefaler uansett militæret, gjør du noen strategiske valg på veien kan du få utrolig mye ut av det. noen der jeg var dimmet med jegerprøve, bartenderkurs, maskinførerkurs og for alle klasser fra B og oppover (forutsetter at du har B når du begynner) helt gratis! Kombinert med en bra tjenesteuttalelse og å ha vert tillitsman så har du en CV som få andre på din alder kan skilte med.

     

    Sorry for OT, innlegget blei visst litt lenger en planlagt :blush: vel, vel...

  9. Ligner på furunkulose spør du meg. Finner man slik fisk skal den helst leveres til mattilsynet med en gang, er det vanskelig/for langt unna kan du undersøke med nærmeste høyskole med litt landbruk/naturforvaltning/fiskeri/biologi -relaterte studier, da kan de se på den og gi beskjed videre til mattilsynet om hva det er (mattilsynet er uansett best). Andre tegn på furunkulose uten å åpne fisken (det gjør tilsyn/eksperter bedre selv) er skader/misfarging på gjeller. Det skal ikke være farlig å spise slik fisk (den levende, ikke den som har råtnet i flere dager) men det bør unngås.

  10. Vær litt obs når du sløyer av oppdrettsfisk, jeg kjøpte en frossen ørret for en tid siden som hadde furunkulose. Beskjeden fra en lærer på høyskolen (som underviser i bl.a. naturforvaltning og har rimelig god peiling på sånt) var at den er ikke farlig å spise men man gjør det ikke fordet. Furunkulose utvikler seg ved en kombinasjon av stress og riktig temperatur (gansnke varmt, tror det var vanntemperatur på 16+ og oppover) så villfisk og rømt oppdrettsfisk ved anleggene burde være trygge på denne årstiden. bare se etter tegn på unormale skader, og spesielt misfargede eller skadede gjeller som er et ganske sikkert tegn på sykdom.

    Antibiotikadebattne her skal jeg ikke si noe om men det er et interessant spørsmål så jeg skal undersøke det.

  11. hva ned noen sånne små lapper du får kjøpt til å klistre på tastaturet så du kan ha de engelske tegnene ved siden av de norske på samme tastatur? Vet ikke vor du får dette men en iraner jeg bodde med i fjor hadde komplett arabisk tegnsett ved siden av de norske. Må jo være greit hvis du bruker begge språkene ofte.

    Forresten så bruker jeg e, o og a isteden for æ, ø og å når jeg skriver norsk på utenlandske tastatur, synes det er mye enklere å lese da.

  12. Hei

     

    I det siste har jeg hatt veldig mange problemer med ubuntu som tilsynelatende ikke har noe med hverandre å gjøre og jeg lurte på om noe kan hjelpe meg å fikse noen av dem. Jeg har ikke så veldig mye peiling men klarer jo å bruke terminalen på et hvis. Lager en liste med problemene her, tviler på om jeg får med alt på første forsøk så jeg oppdaterer ettervert som jeg kommer på ting.

     

    * Amsn gir stadig feilmeldinger, ofte uten at jeg har gjort noe på flere minutter. Står at "TH has brought an error" eller noe sånt. en gang fikke jeg en sånn og fikk en ny hver gang jeg lukket den forrige.

    * Maskinen låser seg når jeg trykker på avluttknappen på øvre toolbar

    * system monitor gir feilmeldin (noe om I/O error eller noe) når jeg prøver å starte den.

    * forse quit appleten funker ikke (skjer ikke noe når jeg bruker den)

    * Lydavspilling funker bare fra en kilde, hvis jeg hører på musikk og vil se en video med lyd på nettet må jeg lukke både musikkprogrammet og nettleseren or starte nettleseren på nytt for å få lyd i den. Dette gjelder med alle programmer med lyd.

    * Spill i fullskjerm funker en stund (10-30 min) så kår det plutselig i vindusmodus og låser hele pcen så den ikke reagerer på mus og tastatur. går noen ganger tilbake til fullskjerm etter noen minutter men det kan også ta timer eller ikke i det hele tatt (før jeg går tom for andre ting å gjøre og restarter den).

    * Det tar flere sekunder fra jeg trykker på en meny (fil, høyreklikk, rullemenyer på nettsider osv...) til den åpner, både i ubuntu og i programmer. faner funker normalt.

     

     

    Jeg kjører ubuntu 8.xx (husker ikke hvordan man sjekker versoner lenger). Pcen har gigabyte hovedkort, gforce 8800gt sjermkort med envy driverne, intel core 2 quad q 6600 (tror jeg) 500gb samsong spinpoynt harddisk. Alt er nytt i januar/februar i år. kjørte Kubuntu med kde 4 frem til sommeren men byttet til ubuntu i høst (ikke brukt den i sommer). Kubuntu fungerte fint og ubuntu også den første måneden, problemene er kommet gradevis de siste 2-3 ukene.

    Jeg setter stor pris på all hjelpen jeg kan få, hvis dere trenger flere detaljer så ordner jeg det. Jeg skal også oppdatere inlegget med tekst fra feilmeldingene etter vert som jeg får dem igjen.

     

    På forhånd takk

    Thor

  13. Så lenge du finner en seriøs oppdretter som satser på friske hunder i avl så vil ikke sykdom være noe stort problem ;)

    Nå er jo ikke wikipedia en hundeside med noe særlig BRA info.

    Dra på berner-sennen.no for å lese mere om rasen :)

     

    by the way: 26 er også en vanlig alder for en hest :p

     

    takk, skal sjekke ut den sida

     

    Trudde ikke hester pleide å bli noe serlig over 20 jeg. En gammel sliter var han uansett

  14. Berner Sennen vil jeg tro det er :)

     

    frikkfinland.jpg

     

    thor2.jpg

    der har vi den ja! Tusen takk for svaret. Vet du noe mer om rasen?

     

    Edit: ser av wikipedia at de har mye problemer med sykdommer o.l., noen som har erfaring med det? Maw levde jo langt over snittet, ut fra hvor lenge jeg kjente han (fra så tidlig jeg kan huske til jeg var 14-15) må han ha blitt ca 12-15 år gammel (det var vist en tendens på den gården, en av hestene ble 26)

  15. Hei

    Jeg har trengt litt på få meg en hund etter hvert og kom til å tenke på en hund jeg kjente da jeg var liten. Lurte på om noen her kan hjelpe meg med å finne ut hvilken rase det var?

    Hunden het Max, tror det var en hann men det er utelukkende basert på navnet. Han bodde på en gård like ved besteforeldrene mine i Frankrike, var "vakthund" der, men det var en eller to andre hunder som tok seg av bjeffingen. Han virket alltid veldig avslappet, lå foran huset sitt å fulgte med på det som foregikk på tunet. når vi kom (for å se på hestene) reiste han seg opp og kom bort til oss (når linen var lang nokk) for å se hvem vi var, så gikk han tilbake å la seg. Det var tydelig at han visste hvem besteforeldrene mine var og visste ad de var snille, og det virket også so om han kjente igjen meg og søstra mi selv om vi var innom bare noen ganger i året. Virket som han likte barn, vi kunne komme bort og klappe og kose med han men voksne var han mer forsiktig med, da pappa var med en gang var han veldig forsiktig og holdt seg litt på avstand men virket ikke redd eller engstelig eller noe, bare forsiktig. Etter vert (da jeg var 8-10 år) lærte den seg å komme seg løs fra linen sin og begynte å gå tur alene, gikk alltid for mellom 8 og 9 om morgenen og tilbake en halvtimes tid senere. Det jeg likte best med den var vel egentlig det at den alltid var så rolig, han hoppet ikke tå fremmede (hunder som kjør det er det verste jeg vet), bjeffet ikke, gikk tur på egenhånd uten å stikke av eller bli borte og var i det hele tatt en snill hund du kunne bli venner med hvis du ville eller unngå hvis du foretrakk det.

    Utseendemessig ligner den mye på en "swissie" (vet ikke hva den heter på norsk, har bare lett titt på nettet og funnet noe som ligner) i farge men hadde lengre og tykkere pels, og kroppsbygningen var litt forskjellig uten at jeg klarer å sette fingeren på forskjellen.

     

    Hele beskrivelsen er basert på hukommelsen min, han døde for 5-6 år siden og da var det allerede flere år siden sist jeg hadde hilst på han men jeg husker han som en veldig snill hunn som jeg likte veldig godt.

     

    Håper noen får noe fornuftig ut av dette innlegget og takker på forhånd for hjelpen!

    Thor

    PS. jeg har ingen peiling på hund

×
×
  • Opprett ny...