Gå til innhold

questra

Medlemmer
  • Innlegg

    281
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av questra

  1. Ingen problemer med min 5X. Hatt den i ett og et halvt år. Lader lynraskt og batteriet holder lett hele dagen.

     

    Tips:

     

    - Aldri la batteriet gå under 15-20%. Dette, samt stor varme, er skadelig for batteriet.

     

    - Optimalt sett, unngå å lade batteriet til 100%. Stopp heller på 90-95%. Men det er langt viktigere å ikke gå under 15-20%.

     

    - Avinstaller facebook-appen. Den spiser strøm. Lag heller en shortcut til facebook.com.

     

    Jeg har nesten latt det gå sport i å holde batteriet mellom 30% og 90%. Nå etter halvannet år mistenker jeg at batteriet mitt har større kapasitet mellom 30 og 90 enn mange andre har mellom 0 og 100 hvis de har tømt batteriet helt til 0 mange ganger - og kanskje også utsatt det for stor varme - feks bør du aldri legge den fra deg i sola på en svart sofapute.

  2. Velger å kommentere denne. Jeg registerte meg på uweb.no en eller annen gang i 2002/2003 for å sende noen gratis sms fra utlandet. Tjenesten var da gratis, jeg ble ikke fakturert for noe som helst, og jeg har ikke rørt tjenesten etter dette.

     

    Så, i år mottok jeg plutselig en sms fra uweb om at "idag kan du sende hele 10 sms fra uweb.no". Jeg tenkte at "gode gamle uweb ja, deg har jeg helt glemt, hyggelig å kunne sende gratis sms fra web, men det er ikke noe jeg gidder lenger". Ved en tilfeldighet så jeg at det sto NOK29 helt til slutt i smsen, langt nedenfor siste ordet i meldingen. Sende UWEB STOPP til 2440 asap, men jeg må altså betale de 29 kr.

     

    Har avtalen plutselig endret seg? Jeg har jo ikke takket ja til den nye avtalen hvor det er lagt til et avsnitt om priser!

  3. Er på utkikk etter noe ala disse, men litt lavere/mindre: Argon 6220 hos Hi-Fi klubben

     

    Jeg kan lite om høyttalere, så tips om høyttalersett til under 1500 kr som er markant bedre tas imot med åpne armer. De må levere greit på bass, hvis det er mulig i denne prisklassen, siden jeg ikke skal ha egen basskasse. De skal kobles til forsterker -> stue-PC og TV. Det er ikke snakk om noen hjemmekino, kun musikk/TV/film generelt.

     

    Gi meg et hint hvis det er sånn at man ikke kan få grei lyd i det hele tatt til denne prisen - eller motsatt, hvis man faktisk kan få det enda billigere.

     

    Takk!

  4. Forresten, den jeg har ser slik ut:

     

    Komplett, DVI

     

    DVI-enden av adapteren (se bildet) er identisk med nr 4 på bildet hos Wikipedia, som beskriver den som Dual-link DVI-D:

     

    Wikipedia, DVI

     

    Hvorfor får jeg ikke da 2560x1600 på skjermen? Selve DVI-kabelen fra adapteren til skjermen er også Dual-link DVI-D. Det fungerer helt fint når jeg bruker denne kabelen fra den stasjonære (8800 GTX med Dual-link DVI-D) til skjermen.

     

    Både bildet og beskrivelsen av DVI-enden på den dyre adapteren (Komplett, Dual-link DVI-D) ser jo helt lik ut som den jeg har. Tør ikke kjøpe denne før jeg vet noe mer.

     

    Innspill?

  5. Joffer: touché :)

     

    JoaJoa: har samme erfaring med lagringsdisker fra WD. Ingen problemer overhodet. Seagate-disker har jeg aldri hatt, men jeg har hatt SpinPointer fra Samsung som en etter en har begynt å lage klikkelyder etter et halvt år og tatt kvelden for godt. Selv uten noen form for støt og bra temp i kabinettet (i samme rigg som WD-diskene).

     

    Det var mitt statistikk-bidrag sånn hvis du ikke finner noe bedre.

  6. Satte inn mer ram idag sånn at jeg har 4gb på stasjonære også. Da fikk jeg 2,93 gb usable. BIOS meldte riktignok bare om 3gb. Jeg oppdaterte bios, fant "memory remap", enablet den og vips så hadde jeg 4 gb usable.

     

    På laptopen, altså on topic, så fant jo BIOS 4 gb, men jeg fant ikke noe memory remap. Mulig at det er skjermkortet som reserverer 1 gb der.

     

    Ikke noe å gjøre med det altså?

  7. Finner ikke noe memory remap, extend memory mapping etc i bios. Har lett litt på nettet og det er mange som har dette problemet. For noen fungerte det å oppdatere bios. Jeg har også gjort det, men det hjalp ikke.

     

    Resource monitor -> memory i W7 viser at 770 mb ram er "hardware reserved" og er nærmere forklart "reserved for use by the BIOS and some drivers for other peripherals".

     

    Har gått nøye gjennom nyeste versjon av BIOS (a10), men finner ikke noe som virker fornuftig å endre på.

     

    Laptopen er forøvrig en Dell Inspiron 9400/E1705.

×
×
  • Opprett ny...