Gå til innhold

Arildmar

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arildmar

  1. Jeg fant ut for litt siden at Tilt i Oslo hadde kjøpt inn en DDR-maskin fra Øst-Asia som fungerer veldig bra. Jeg tok med datteren min ned dit og hun syntes det var kjempegøy å hoppe til pilene, selvom hun kun fikk til 1 runde.

    Jeg bladde litt i de gamle katalogene mine og fant ut at jeg har på DDR Eurobeat på ROM (jeg vet også om Stepmania) men jeg trenger en dansematte. For 20 år siden, hadde jeg en dansematte i metall hjemme som tålte en del og grunnet vekt flyttet den seg ikke på gulvet. Jeg vet ikke hvordan det er med dansematter som "man kan rulle sammen" men vil anta at disse tåler mindre?

    Finnes det noen steder i Norge/Skandinavia/Europa som selger denne typen utstyr lengre (som er litt mer holdbart enn bare selve matten) eller er mattene så slitesterke at de overlever en 9 åring som hopper på dem?
    Jeg fant ett sted i Los Angeles som selger Metallmatter for 2500 NOK + frakt + toll, men da disse veier noen kilo (50+) så tror jeg frakta og DHL vil koste ett lite statsbudsjett :p.
     

    Jeg vet dette er gammmelt og sikkert ikke mange som benytter det lengre, men fikk lyst til prøve det igjen.

  2. Dette nettstedet er ikke tilgjengelig

    idporten.difi.no brukte for lang tid på å svare.

    Jammen godt å bo i ett land der vi skal være best på digitalisering, vil si vi er meget langt fra det

     

    Hvorfor må man egentlig se skattemeldingen samme dag som den blir lagt ut? Pengene blir ikke utbetalt før om 3 måneder, så om du får vite summen i dag eller om 27 dager er vel så å si det samme?

  3. Hæ!?!? Du bruker ikke raskere opp kvoten fordi man har raskere nett Å laste ned/streame f.eks 1Gb forblir 1Gb uansett pokker hvor kjapt nettet går Hastighet = kortere ventetid.

     

    Du har helt rett i det du sier her, men så vidt jeg har skjønt det kommer disse begresningene utav at mobilmastene i dag ikke klarer å levere 200 Mbit til alle brukerene som er koblet til. Men hva mener du om Telia kommer med "10 Mbit" abbonoment. Du får en hard cap på 10 Mbit men du kan bruke så mye du vil. Dette holder da til 1 netflix stream blant annet i tillegg til normal surfing.

    10 Mbit er ca 4.5 Gb/h. Makser du dette døgnet rundt (unaturlig mye) så får du ca 3 Tb brukt kvote.

    I en "normal" verden hvor folk er på jobb, sover, spiser middag etc, så vil man muligens bruke tlf 4-6 timer om dagen og kvoten vil havne på ca 600-800 Gb.

     

     

    Til alle dere som mener at 10 Mbit hestighet er for lite. Poenget er at du får en hard cap å forholde deg til, istedenfor en kvote.

    jeg tror det er dette som vil komme. Du betaler for hastigheten, ikke kvoten med nedlastbart innhold.

    • Liker 6
  4. Våknet opp til å se på Final Fantasy, hvor de plutselig startet å prate om Eiffel 65, og hele chatten tok av. Donasjoner kom inn hvor ordspill etter ordspill ble benyttet, og gamle slagere kom opp. Det var fler ganger kommentatoren ble oppgitt over hvor dårlige mange av disse ordspillene var. Dette varte i de 1 1/2`ene jeg så på før jeg måtte ut, men syns alltid GDQ gir meg god underholdning, morsomme spill og flotte folk i tillegg til å støtte en god sak.

    Endte med at jeg donerte en liten slant.

    • Liker 2
  5. Personlig så er jeg en familie-far som (som regel) sitter fast i Oslo-køen på Ring 3 i rushtiden Jeg syns det er mye fokus på akslerasjon fra 0-100. 0 til 60 mph (96,5 km/t) på anstendige 2,39 sekunder er såklart fort men har jeg egentlig behov for å komme fra 0-100 på 3 sekunder?

    Burde det ikke fokuseres mer på drift-sikkerhet, programvare (hvem som skriver og hvor den kommer fra) m.m. ?

     

    Som en kamerat av meg sa: selvom du kjører en Ford Mondeo, eller en Porsche 911 så kommer du ikke noe raskere gjennom køene ut av byene..

  6. "Wheeler viser blant annet til at amerikansk helseteknologi er sikret med eldgammel og falleferdig sikkerhetsinfrastruktur. "

    Muligens jeg er helt grønn her, men må alle enheter ved f.eks ett sykehus være koblet til internett?

    Kan ikke kristiske systemer bli satt på ett lokalt vlan hvor maskinene står tilkoblet strenge ACL`er som tilsier at du ikke kommer deg utenifra og inn for å lage bøll?

    • Liker 1
  7.  

     

     – Da vi lanserte OnePlus 6 eksklusivt i Telia-butikken vår på Byporten i Oslo forrige uke, ble vi nesten tatt litt på senga med over 200 kunder som sto i kø da vi åpnet, forteller Lofthus.

     

    Eksklusivt? What? Jeg bestilte min fra Proshop samme dag som telefonen ble avduket og fikk den dagen etter lansering. Litt av en eksklusivitet.

    Du misforstår.. Ble solgt på byporten eksklusivt for Telia Norge. Det er ingenting i artikkelen som sier at Telia har fått en egen eksklusiv avtale for Norge.

  8.  

     

    Fri streaming kommer aldri, men håper det kommer abb. med større kapasitet, men med lavere hastighet

    Har stort sett ikke bruk for 4G hastighet

     

    Finnes jo allerede....

    Gar 2gb fra Telenor inkludert fri streaming, så det finnes.

    Nei du har IKKE fri streaming. Det er satt opp 2 proxyer som ikke teller data-trafikken din på Spotify, tidal og et par andre streaming-tjenester. Hvis du går på Soundcloud, Jippster eller en annen strømme-tjeneste så starter telleren din å gå. Hadde du hatt fri streaming så hadde ALL musikk og video vært unnlatt data-abbonomentet ditt..men det har du altså ikke. Beklager å skuffe deg.

    • Liker 1
  9. Så lenge systemet er adskilt nett og andre muligheter for kontakt utenifra eventuelt har en firewall som kun tillater kontakt med selve hovedkvarteret på en spesifikk IP så burde vel teoretisk ikke Windows XP være et problem?

    jeg kan se for meg at de ansatte har egne mobiler eventuelt et eget Vlan som er dedikert til private ting og et vlan som er nedlåst med tanke på OS og serverkritiske ting?

    • Liker 2
  10. Hei Ida.

    NFC starter å bli med å mer utbredt på telefoner, og som du sier i artikkelen så kan du brukes for å lese av kort. MEN:

     

    Kortene i seg selv inneholder en induksjons-magnet som blir aktivert av spenning fra enten betalingsterminalen eller telefonen for deretter å gi fra seg et signal. Dette signalet er som regel en 2 eller 3 faktor sjekk.

    Hvis du prøver å lese av ditt Ruter kort, vil du se at du får utløpsdato og kortnummer / IEC nummeret på kortet. (Jeg velger å forklare Ruter da de ikke har noen kryptering på sine kort.)

    Når du piper kortet ditt mot en automat, sendes automaten en forespørsel til en server og spør: Er dette kortet gyldig?. Serveren svarer "jepp/nei" og du får et pip tilbake. Pr idag er det ingen mulighet for å klone denne typen kort.

     

    Bankkort osv inneholder kryptering, som tilsier at kortet må matche IEC koden som sendes, du må ha en egen personlig kode (og muligens også en tredje faktor som de vurdere) noe som gjør det pr idag umulig å "scanne kortet ditt" for å bruke det i en butikk (noe hadde vært idioti da de fleste butikker er overvåket og du har eksakt dato og tid når du har brukt kortet).

    For å handle på nett må du ha CVC koden som er innprentet bak og som er lagret på VISA sine servere, så du får ikke scannet denne. Muligens du klarer å lure lommeboka til en fyr opp, scanne kortet, ta bilde av det med fødsels / person-nummer og cvc koden men da kunne du alikevel tatt hele lommeboka.

     

    Nei, dette er å rope ulv ulv.

    Hvis du vil ha en innføring i NFC, så send meg en melding.

    Ganske kul teknologi som vil bli utbredt om noen år. Bruker den personlig på server-skapet mitt hjemme for å åpne det.

    • Liker 2
  11. Dette er noe jeg også er intresert i.

    Jeg har nettopp kjøpt meg ny leilighet, og hatt en slik ved døra, og et par i leiligheten som syncet mot dropbox eller flickr hadde vært helt perfekt.

     

    Uheldigvis har jeg ikke funnet noen som kan passe mitt behov.

    (Vurderte et nettbrett, men det å lime den på veggen vil se litt teit ut...). Noen som har noen tanker eller er litt mer beveget i dette området?

  12. God kveld Godtfolk.

    Dette er et Excel-problem.

     

    Jeg har lyst på en levende liste som kan hjelpe meg med å enklere vedlikeholde servere som blir tatt ut / oppdatert eller lignende.

     

    1. Når jeg legger inn informasjon i "Servername", så skal den (enten automatisk eller ved manuelt starte et VB script) opprette et nytt Regneark som fører inn de verdiene som er angitt i "Mal" arket.

     

    Jeg vet at ved VB er det mulig å opprette en liste men det å få den til å kopiere "Mal" er litt utenfor min verden. koden som oppretter andre worksheets er under.

    Jeg har også lyst til at den skal bli sortert korrekt vei for slik den er nå så snur den opp ned på hele listen.

     

    Sub Tab_Name()
    
    Dim b As String
       a = ActiveWorkbook.Name
    
       Windows("Server_information_new_2.xlsm").Activate
       ActiveWorkbook.Sheets("Master").Select
       Range("C10").Select
    
       Do While ActiveCell.Value <> ""
        b = ActiveCell.Value
       If ActiveCell.Value <> "" Then
       Selection.Copy
       Windows(a).Activate
       ActiveSheet.Name = b
       ActiveSheet.Copy Before:=Sheets(b)
       Windows("Server_information_new_2.xlsm").Activate
       ActiveCell.Offset(1, 0).Select
       Else
       MsgBox "Complete", vbOKOnly
       Exit Sub
       End If
       Loop
    
    End Sub
    
    

     

    Som dere ser så har jeg prøvd litt..har dere en annen VBkode som er bedre og enklere så kjør på :)..

     

    Siden dette er en Excel-Marko fil så har jeg zippet den ned da Makroen ikke er lov å laste opp.

     

    Håper noen kan hhelpe meg.

     

    ------

    From the cold north

     

    Arildmar

    ------

    Server_information_New_2.rar

  13. Hey. Kjøpte en ny TV hos Elkjøp og de ville selge en super-forsikring slik at hvis noe hendte med TV`en de neste 5 årene så fikk jeg en ny en tilbake.

     

    Jeg fikk ikke noen papirer på dette utenom at det står på kvitteringen min, men hva inngår egentlig i denne forsikringen?

    Jeg kjøpte en blender hos Expert igår, og de tilbydde meg det samme. jeg tok det for å se hva slags ting de selger og da fikk jeg et mer utfyllende ark, men er det noen som har erfaring med dette? Kan umulig være lønnsomt å knuse TV`en sin for å få en ny en hvert 3`e år? eller...

  14. Hey.

    har et Geforce XFX 9600 GT som har 2 DVI utganger og en HDMI.

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=345873&view=detailed#ProductTabs

    Ekspansjon / Tilkoplinger

    Grensesnitt:

    2 x DVI-I - 29-pin kombinert DVI

    1 x HDMI - 19-pin HDMI Type A

    1 x DisplayPort - 20-pins DisplayPor

     

    Jeg har pr dags dato en 19", men har dual display på jobben og ser stor nytte av dette. Lurer derfor på da jeg har 2 DVI porter, klarer jeg da å kjøre dual display utifra dette?

    Eller er det noen andre anbefalinger som kan gjøres utifra skjermkortet jeg har ..

     

     

    -------------

    From the cold north...

    Arildmar

    -------------

×
×
  • Opprett ny...