Gå til innhold

erlendr

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av erlendr

  1. Serveren du lenker til har nok alt for lite minne til å kunne brukes uten at den i hvert fall oppgraderes. En stor del av kostnaden for å sette opp tynne klienter mot Windows Terminal Server (eller Remote Desktop Services som det heter nå) er klientlisenser (Client Access Licence/CAL) for serveren. Du trenger Windows 2008 Server R2 samt en RDS-klientlisens per klient. RDS CAL-ene antar jeg koster rundt 1000,- per stk, så om du har 10 klienter vil det bli 10000,- pluss 2008-serverlisensen på 5-6000,-.

     

    Jeg ville nok heller ha satset på noen billige tykke klienter, det er nok mye rimeligere og mye enklere.

  2. Blåfargen gir bildet en kald stemning, det ser veldig vått og kaldt ut. Ellers mangler bildet noe klart motiv, det er lite å hvile blikket på. Hadde du plassert noen på en av stolene hadde bildet blitt mer interessant. Litt uheldig at bordet til venstre kuttes, ville pekt kamera litt mer til venstre og litt ned. Skinnet i hellene av lyset er fint, du kunne f.eks. utnyttet det ved å plassere kamera tettere mot bakken og brukt hellene som en forgrunn.

  3. Teknisk: For hard kontrast og for mettede farger for min smak. Ser ut som du har dratt litt hardt i recovery/fill light-spakene for å få frem himmelen, noe som gir et omriss rundt fjellene i overgangen mellom himmel og fjell. Litt skjev horisont som nevnt over.

     

    Estetisk: Jeg forstår at du forsøker å lage en dybde i bildet ved å plassere båten i forgrunnen, men jeg synes man ser for lite av båten til at den blir interessant som forgrunn. I dette tilfellet ville jeg beskåret den bort eller hatt med mer av båten. Ellers et fint bilde.

  4. det må du nok belage deg på å kjøpe utenlands da det ikke er lov å selge i norge. at itrip mini koster nesten like mye som en ipod mini er jo og et tankekors...

    Tja, de selger det nå i hvert fall på en viss stor macsjappe i Ullevålsveien :)

     

    Dyrt dog, over 500.

    Til info; var innom "en viss stor macsjappe i Ullevålsveien" nå nettopp for å spørre om FM-sender til Ipod. Der fikk jeg vite at de hadde sluttet å selge sendere pga. at dette ikke var et lovlig produkt i Norge (eller i EU, mente de). Så det blir vel å bestille fra utlandet da..

     

    -Erlend

  5. Det som teller når det gjelder å sette opp gaming-servere er prosessor, og RAM og evt. harddisk-hastighet. Grafikkort har INGEN innvirkning på ytelsen til en dedikert server, siden serveren ikke skal tegne opp grafikk til noen lokal bruker. De fleste moderne spill nå til dags krever en rimelig kraftig maskin for å kjøre en god dedikert server. Dette varierer veldig fra spill til spill, men generellt sett burde man minst ha en AMD XP1400 eller mer med 512mb RAM, eller en tilsvarende Pentium 4. Det er også viktig at ingen bruker denne PCen til spill, siden dette suger CPU og igjen går utover ytelsen til spill-serveren (lagg for spillere, + mer). Men for all del, har du en 600mhz, prøv å sett opp noen spill-servere og se, et lite antall brukere burde fungere ganske greit.

  6. Selv har jeg strukket 120-130 meter TP kabel, og det fungerte ikke i begynnelsen med 10mbit half-duplex . Dette var med "standard" plugging av kabelen, og etter gjentatte forsøk med omplugging. Så snakket jeg med en elektriker som sa at pluggingen av kabelen, dvs. hvordan lederne ligger har mye å si. Han gav meg en spesiell instruksjon for rekkefølgen av ledere i pluggen, og vips 10mbit half-duplex..MEN. Dette er så lenge siden at jeg har glemt hvordan pluggingen var..Om man leter på nettet finner man nok noe om dette. Om alt går til h. kan du jo skaffe deg en repeater eller en billig hub som du setter midtveis om du greier det, da er det 0 problem. Du vil nok slite med å få 100mbit half-duplex eller full duplex til å funke tror jeg uansett med et så langt strekk.

  7. Jeg bruker http://www.dyndns.org til dette, og det fungerer smertefritt. Her kan du registrere gratis-domener, og sette opp serveren til å oppdatere ipen til domenet ved en gitt tidsinteravall. Programmer som gjør dette finnes til Linux/Unix og Windows. Du kan også flytte over dine egenregistrerte domener dit, mot en beskjeden engangsavgift. Selv har jeg en ADSL-router fra Zyxel som har innebygget støtte for dyndns, så hver gang linjen droppes (ca 1 gang hver andre mnd, noen ganger 1 gang i mnd), oppdaterer den ett gratisdomene automatisk. =)

     

    Erlend

  8. Jeg driver med 3d-design, så jeg er faktisk klar over hva som unlockes av features når du modder kortet på denne måten. Et Nvidia Quadro 4 GLX900 kort er helt identisk med et Geforce 4 Ti 4600, om du ser bort fra klokkehastighet og ramkvalitet. De OGL extentions som unlockes har betyding for ytelsen på flere av de programmene jeg har tenkt å bruke kortet med (A|W Maya bla.). Kortet skal brukes til arbeid, ikke spill.

    Det med klokkehastighet og ramkvalitet på Quadro4 kortene kan omgåes delvis ved å overklokke GPUen samt RAM, og å kjøle ned RAM slik at den klarer den økte klokkehastigheten. Få er klar over hva som EGENTLIG er forskjellen mellom Geforce 4 kortene, men om man leser artikkelen jeg viste til over litt bedre, ser man det lett.

    Jeg er ute etter folk som faktisk har prøvd dette, ikke folk som skal irettesette "newbies". :smile:

    Til slutt kan jeg nevne at dette har blitt gjort med alle kort i Geforce familien, med og uten hardware modifisering. Ta et søk på "softquadro" på nettet.

     

    [ Denne Melding var redigert av: xcess på 2002-06-01 22:42 ]

  9. Som sagt, push opp refreshraten på skjermen din i spill, og enable vsync for OpenGL. Det løser tearing-problemene, selv om du kanskje får litt ferre fps (avhengig av refresh). Som eksempel kjører jeg Half-Life med vsync enabled i 1024x768 i 85hz, med 85 fps konstant. mer en nok for meg, og helt smooth uten tearing. slår jeg av vsync får jeg langt over 100 fps, men tearingen kommer. :smile:

  10. Jeg foreslår at du leser dette:

     

    http://www.d-silence.com/video/vsync1.shtml

     

    Dette er 95% sikkert problemer med VSYNC og refreshrate på monitoren din. Alle har dette "problemet", om du leste artikkelen over kalles dette "tearing". Nå skal jeg ikke referere hele artikkelen over, men grunnen til at du ikke har problemet i Max Payne, er fordi grafikkmotoren bruker Direct 3D, og i D3D er det ikke mulig å disable VSYNC. Det er det derimot i OpenGL. Dette har ingenting med grafikkort eller drivere gjøre. Om du vil kontrollere hvilken refreshrate dine spill kjører i, så installér Powerstrip, eller diverse refresh-rate fixes som finnes på nettet.

    Se også: http://www.3dspotlight.com/tweaks/wolfenst...in/rtcw-3.shtml under r_swapInterval "x".

     

     

    [ Denne Melding var redigert av: xcess på 2002-04-16 12:20 ]

  11. Om du gidder å lese litt dokumentasjon, er også FreeBSD et veldig bra alternativ. (http://www.no.freebsd.org). Routing, DHCP og alle vanlige tjenester er selvfølgelig innebygd. Men det siste du nevnte, at du ville dele hastigheten utover maskinene i nettverket, kan by på litt større utfordringer. Denne typen dirigering av trafikken kalles QoS, eller Quality Of Service. Dette er også mulig å sette opp i FreeBSD, da med tredjepartssoftware kalt AltQ. Se http://www.csl.sony.co.jp/person/kjc/kjc/software.html.

     

    [ Denne Melding var redigert av: xcess på 2002-04-07 19:31 ]

×
×
  • Opprett ny...