Gå til innhold

Ikon

Medlemmer
  • Innlegg

    324
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ikon

  1. Heisann, takk for svar. En av grunnene til å sørge for å ha riktig kabel, er netopp plass. Jeg er usikker på om jeg klarer å få nok kabler igjennom røret som jeg har lagt inn fra kjeller til loft(jeg vil tro det er en 20mm rør) og hvis det da ikke er nok, at jeg kan da kjøpe en poe switch med poe++ inn for power. Foreløpig er det bare snakk om to aksesspunkter, men tenker også at i fremtiden ønsker jeg å sette opp noen kameraer rundt huset og da kommer en poe switch på loftet veldig godt med!

     

    Jeg har kjøpt et rack og et cat6a patchpanel allerede, så jeg kommer til å koble opp i patchpanelet med en gang. Bør jeg bytte ut modulene i patchpanelet?

    patchpanel: https://www.dustinhome.no/product/5011221080/patchpanel

  2. Hei, har prøvd å lese litt ang. om det er noen krav ift. kabel for poe/poe+/poe++ og finner noe for poe, men ikke noe godt svar for poe+ og evt. poe++. Noen steder står det at ingenting betyr noe(at cat5 fungerer), andre at du MÅ ha cat6a s/ftp osv.osv.

    Skjønner også at det kommer til å komme forskjellige svar her inne også, men:

    - Er det noen spesifike krav til nettverkskabling i en bolig for å være fremtidssikret? Jeg kommer til å legge på Cat6a av en eller annen type, men holder det med en helt basic Cat6? Cat6a? Må den være skjermet? Kan jeg kjøpe en cat6 på clasohlsson liksom? Eller bør jeg bestille noe av bedre kvalitet?

  3. Hei, har nå etter 30+ år med "elkjøp utstyr" endelig bestemt meg for å gå til innkjøp av litt mer ordentlig utstyr. Endte opp med en UDMP som skal erstatte altibox sin FMG boks. Har lest denne threaden ca. 2-3 ganger nå og en eldre her 1 gang.

    Jeg har noen spørsmål:

    - Har noen erstattet FMG med UDMP? Det jeg lurer mest på er om fiber inngangen på FMG'en kan tas ut eller ikke? Hvis jeg ser på baksiden så ser det ikke ut som det er like lett som på VMG(som er nevnt her), så er jeg da nødt til å bestille en tranciever module til UDMP, eller er det mulig å bruke FMG'en sin?

    - Jeg må flytte fiberboksen(Den boksen som fiberkabelen fra gata går inn i) Slik jeg har skjønt det, så trengs spesial utstyr til dette, så det må jeg få noen som jobber med det til å gjøre. Har jeg skjønt rett?

    - Jeg har sett på den kabelen som er lenket til her i denne tråden(OS2 9/125 LC-SC Singlemode Fiber Optic Cable Simplex 10m (33ft) - Yellow - FS.com) og da i tillegg til stikkord: "Blåfiber" så er det jo nok at forkortelser og ukjente(for meg) ord i bruk. Hvilke forkortelser/ord er viktige ift. å få tak i en riktig fiber kabel hvis jeg vil prøve å finne en kabel hos en norsk leverandør for å sikre meg raskere levering?

  4. Har du gått rundt og telt innleggene mine? Når du regner prosentvis av totale antallet innleggene som jeg har skrevet, så er det ikke så ille. Nå ble det 13 sammenlagt :)

    Tenkte på at tråden har sporet av i nå 16 innlegg med dette :hm:

     

    Vel, hvis du skal være såpass firkanta, så kan vi jo si at din avsporing er helt på villspor sammenliknet med min/saye83... vi er iallefall på samme tema.

  5. Når du ikke har overklokket cpu'en, er som å kjøre bil med håndbrekket på. Klokk til 3.8ghz, så vil du se en hent ny verden, hehe.

    Eyefinity med et 7970 i BF3?

    Jeg tviler sterkt

    Man kan forvente å takle medium i Multiplayer med et 7970 i eyefinity om man skal ha akseptabel framerate.

    Snakket ikke om multiskjerm/eyefinity. Jeg snakket om en skjerm løsning.

     

    Har Ikon flere skjermer? Hvor fikk du se det?

     

    Jeg skrev det ja.... Men arni90 har rett, dette er ikke min tråd.

  6. Hvor høyt kjører du prosessoren? Den må minst på 3.8 GHz.

     

    ikke ocet nei. Kan teste når jeg kommer hjem.

    Har du overklokket din i7 950? Å kjøre bf3 på max med oppsettet ditt er ikke noe problem, men om du spiller på en 120hz skjerm, og vil ha høy gjennomsnittlig fps er nok litt vanskelig.

     

    Snakker du om singleplayer eller multiplayer delen?

     

    mp seff,

     

    Nå skal det også sies at jeg foretrekker at fps min er stabilt over 60 når jeg spiller multiplayer spill.

  7. Har tatt utdanning på hig, tok også alle programmeringsfag som har med spill å gjøre i tillegg. De har to flotte New Zealandere som driver hele spillprogrammeringslinja, så har du ganske blandet kvalitet på resten av skolen. Det som kanskje er viktigst å være forberedt på er at etter spillprogrammering i 3 år, så kan du egentlig ingenting om spillprogrammering, men du har en liten insight på hvor du skal begynne. Jeg er nok over gjennomsnittet interresert i spillprogrammering og tok det ganske mye kjappere enn andre som tok samme fag, men jeg ser nå hvor lite jeg egentlig kan og hvor komplekst det er å lage noe som helst. Lykke til!

  8. Jeg ville absolutt ikke anbefale å begynne å lære deg Java(C# har jeg aldri sett noe på) hvis du skal lage en spillmotor. Grunnen til det er hvor mye som gjøres for deg når du bruker Java, som du aldri ser. Java er nok ikke en versting her, men det er ille nok.

     

    Hvis du bare er ute etter å lage små enkle spill, så er det np å bruke Java. Men jeg siktet til spillprogrammering, og da mener jeg spillmotor programmering. Ikke at du nødvendigvis skal lage en motor, det er for stor jobb, men å forstå hvordan en skikkelig spillmotor fungerer. Da må du rett og slett ned i C++. Hvis du har som mål å lage en mod, så trenger du selvfølgelig ikke å vite hvordan en spillmotor fungerer, men skal du lage et spill fra bunn, så er det temmelig nytting å forstå hvorfor du trenger å ha en egen memory manager, eller en resourcemanager, eller hvordan et quadtree fungerer, når du skal bruke shadere og når du ikke skal, shadertrees, memory padding, hva en kompiler gjør med koden din, osv.osv.osv.osv.osv.....

    Annet enn at du må krangle med at C++ er temmelig elementært når det kommer til typesystemer, reflection, metainformasjon, låsing og multi-threading, så må du fortsatt gjøre den samme jobben.

    Mange ting er derimot vesentlig enklere å gjøre.

     

    Du kan fint se på compiler output både fra Java og C# compileren, samt JIT compileren dersom du skulle ønske det.

     

    Du må fortsatt skrive resource manager

    Du må fortsatt skrive vektor, matrise og kvaternion klasser

    Du må fortsatt skrive octree

    Du må fortsatt skrive collision detection

    Du må fortsatt skrive shadere

    Du må fortsatt implementere scriptstøtte

    Du må fortsatt implementere støtte for forskjellige ressurser

     

    Jeg mener så absolutt ikke at Java/C# ikke kan brukes til å lage spillmotorer, jeg mener at hvis du skal lære deg å lage/bruke en spillmotor er det nyttig å se det fra C++ sin side. Nå vet jeg ikke hvor lav nivå det er mulig å komme med Java, da jeg har aldri brukt det som et lavnivå språk. Men jeg vil nå påstå at hvis du bruker Java til lavnivå programmering så er jo hele poenget med Java borte. Da kan man liksågodt bruke C++ som språk.

     

    Men, jeg er enig i at C++ har en masse problemer og derav et av de største: At man må gjøre alt selv! Dog, det har kommet flere og flere apier som gjør hverdagen enklere, men så fremt du ikke skal lage et spill fra bunn av, er jeg enig i at det er lite å bruke C++ til annet enn å lære å programmere. Jeg mener at hvis man lærer C++ først, setter man utrolig pris på høynivå språk og sammtidig har du fått en forståelse for hva som faktisk foregår(Så fremt du har fått en god innførelse i C++ da...)

  9. Er klar over at jeg uttrykker meg noe diffus over hva jeg vil med programmeringen, og det skyldest at jeg ærlig talt ikke har noe klart mål, annet enn å tilegne meg en ny ferdighet. Og da et språk som vil være et godt fundament videre. Når jeg nevnte spill, var det heller på et "pek og klikk"-nivå enn Crysis.

    Starter trolig på en siv.ing på NTNU neste høst, så det kunne vært greit med en "head start".

     

    Det kan virke som C# kan være det jeg er ute etter, så kan jeg siden suplere med java/python.

     

    Noe anbefalt litteratur?

    Bedre enn: http://www.capris.no/product.aspx?isbn=0470563486 ?

     

    ellers, fått tips om denne: http://www.capris.no/product.aspx?isbn=0735611319

     

    Da forslår jeg at du finner ut hva slags språk de bruker i utdanningen du skal ta, og ser på det. Siden du ikke har programmert før, så er det nok lurest å lære deg et språk forholdsvis godt, før du hopper over på et annet.

     

    og en ting til! Husk at du blir flink til å programmere ved å programmere! En del mennesker tror at de blir flinke i praktiske fag, ved kun å lese. Programmering er et praktisk fag!!!

  10. Hvis du vil lære deg spillprogrammering må du sette deg inn i c++.
    Vil si dette er en myte. Med mindre du skal ha lage ting som source-engine eller crytek-motoren så trenger du ikke C++. Det er utrolig hvor gode spill man kan lage i C# med XNA, bare se på alle indie-spillene. Jeg vil og tro at det er bedre for en indie-programmerer å bruke XNA til å utvikle på, da det gjør ting mye lettere for deg selv.

    Indeed. En kan fint lage fulle spillmotorer i C# og Java også, men det største hinderet er overhode ikke ytelse, men tilgjengelige biblioteker, noe C++ er overlegent på. Det er derimot bindings til både Java og .NET for de aller fleste.

     

    Jeg ville absolutt ikke anbefale å begynne å lære deg Java(C# har jeg aldri sett noe på) hvis du skal lage en spillmotor. Grunnen til det er hvor mye som gjøres for deg når du bruker Java, som du aldri ser. Java er nok ikke en versting her, men det er ille nok.

     

    Hvis du bare er ute etter å lage små enkle spill, så er det np å bruke Java. Men jeg siktet til spillprogrammering, og da mener jeg spillmotor programmering. Ikke at du nødvendigvis skal lage en motor, det er for stor jobb, men å forstå hvordan en skikkelig spillmotor fungerer. Da må du rett og slett ned i C++. Hvis du har som mål å lage en mod, så trenger du selvfølgelig ikke å vite hvordan en spillmotor fungerer, men skal du lage et spill fra bunn, så er det temmelig nytting å forstå hvorfor du trenger å ha en egen memory manager, eller en resourcemanager, eller hvordan et quadtree fungerer, når du skal bruke shadere og når du ikke skal, shadertrees, memory padding, hva en kompiler gjør med koden din, osv.osv.osv.osv.osv.....

     

    Hvis du bare skal lage små enkle spill, så bruk liksågodt flash.(Eller C#, eller Java)

     

     

    Jeg kjenner ikke C# og XNA, så jeg vet ikke hvor lavnivå det er mulig å gå der, men du har jo dx11 der. Det jeg har hørt ang. C# er at hvis du bare skal lage spill for xbox/win7 så bruk C#.

     

     

    Ang. Indie utviklere så bruker de nok sjeldent XNA. De kjøper oftest lisens til ferdigutviklede rammeverk som feks. Unity, Torque3d eller liknende. Jeg kjenner en indie utvikler som lagde spill i XNA og når jeg spurte dem om XNA var verdt å ta en titt på så fikk jeg i svar at det var for mye leketøy. Hvorvidt de virkelig mente det, eller om de bare var frustrerte etter flere netters hardjobbing, har jeg ingen formening om :)

    I tillegg er jo Microsoft kjent for utrolig dårlig behandling av indie utviklere på live market....

  11. Hvis du skal bruke Unity til å lage spill og har ingen planer om å lage en spillmotor selv. Så holder det i masser å enten lære seg Java/C# eller et scriptspråk som feks. lua.

     

    Hvis du er wowspiller så kan lua være lurt fordi du kan lage addons i lua. Java/C# er nok en lenger rute å ta, men du lærer deg mer nyttig programmering.

     

    Hva slags programmering du trenger å kunne for å bruke Unity er egentlig uvesentlig, de fleste programmeringspråk er temmelig like og kan du ett så lærer du et nytt rimelig fort.

  12. Selv hvis du skal bruke SIMD instruksjoner så er det som oftest lurere å bruke intrinsics enn å begynne med asm selv. så anbefalingen om å bruke asm som språk for spillprogrammering er temmelig på jordet. Sist jeg leste noe som var fornuftig å bruke asm på var vel megatexture fra ID software. Da brukte de asm til wavelet komprimeringen av teksturene. Dette er på et heeeeeeeeeeeeelt annet nivå enn noe de fleste av oss noensinne kommer til å programmere...

  13. Tror nok jeg ville ha startet med noe som er litt lettere enn C, men som allikevel gir store muligheter. Blant annet fordi C i seg selv ikke er objektorientert slik jeg forstår det (har ikke kodet det selv). Om noe C-ish, så gå for C++. Men vil heller anbefale java.

    Java er ganske vanlig å starte med, som det også finnes veldig mye nybegynner-litteratur for på nettet, særlig gjennom forskjellige institusjoner som Høgskolen i Oslo osv.

    Er mange som argumenter mot akkurat Java pga. det er kanskje ikke så moderne og lightweight som man skulle ønske, men jeg syns det var et greit språk å lære meg objektorientert programmering med.

     

    C er prosedyrisk ja, men hvis man skal se på Objektorientering så vil jeg definitivt ikke anbefale C++ hvis man ikke følger et emne på en skole eller på nettet(Som man VET er bra) som et språk å lære seg OO. C++ har ingen satte regler i forhold til hvordan man skal programmere det slik som feks. Java har. Så man er ikke tvunget til å jobbe OO( Som jeg vil påstå er både en styrke og en svakhet med C++), som igjen krever at man forstår OO før man begynner. :)

  14. Du må spesifisere litt mer hva du legger i seriøs programmering.

     

    Hvis du bare vil lære deg å lage programmer så se på C# eller Java. Hvis du vil lære deg programmering av websider, se på html/ajax/php. Hvis du vil lære deg spillprogrammering må du sette deg inn i c++.

     

    Det er ingen fasit for hva du lærer med hva slags språk, men det som er mer relevant er hva folk i de forskjellige bransjene bruker nå. For webprogrammering kunne du begynt med C# eller Java istedenfor html/ajax/php, men jeg syns iallefall at da bør du kunne litt "seriøs" programmering fra før.

     

    Jeg vil også anbefale deg til å ikke se på spillprogrammering med det første. Grunnen til det er at hvis du skal lære deg spillprogrammering skikkelig så er det temmelig komplisert og veldig lowlevel. Det er de som da argumenterer for at du kan bare lære deg å lage mods, eller bruke et API som gjør mye av den vanskelige jobben for deg, men du lærer ikke å bli en bra spillprogrammerer av dette.

  15. Hei,

     

    Jeg bor i et område(Ottestad/Sandvika rett utenfor Hamar) som er for langt unna sentraler til å kunne kople opp til VDSL/Fiber, men det er, så vidt jeg skjønner, CD bredbånd tilgjengelig i området. Jeg har blitt fortalt av folk som bor her at de gravde her i fjor og la noe fiber.

     

    Men! Dette er jo kabelmodem, noe jeg hadde når jeg bodde i oslo, og denne teknologien er jo kjent for packetloss og og dårlig ping. Er det slik fortsatt?

    Jeg er mest bekymret for å bruke denne teknologien pga. at jeg spiller mye og syns at ping er viktig for spillekvaliteten.

     

    Per dags dato kan jeg ikke få mer enn 8mbit på ADSL linje her hvor jeg bor, så akkurat nå er valget enten 8mbit ADSL eller CD bredbånd.

×
×
  • Opprett ny...