Gå til innhold

Fakeor

Medlemmer
  • Innlegg

    168
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fakeor

  1. Hei!

     

    Som tittelen sier har jeg nettopp kjøpt meg deler til en helt ny PC. Monterte alt uten problemer. Eneste tingen jeg fikk klundra til er at jeg klarte å dra bort en bitteliten del av kjølepastaen med fingeren da jeg skulle feste vifta. Bør ikke si noe det?

     

    Uansett. Installerte Windows 7, og alt gikk raskt og fint. Etter å ha installert programmer og spill, sjekka jeg temperaturen på CPU, og den var farlig høy. Lå mellom 90-98 grader på alle kjernene. Skrudde av så fort jeg la merke til for å la den kjøle seg ned.

     

    Stockvifta har jeg hørt ikke er så god, men bør være mer enn god nok til å starte med. Den er festa riktig, går ikke an å flytte på den. PC'n finner den, og den har en RPM over 2k.

     

    Noen som har opplevd lignende, eller kan hjelpe med problemet? Redd for at CPU'en ryker første dag etter at jeg fikk den...

     

    På forhånd takk!

  2. Takker for flere svar!

     

    Euklid, vil du linke til en type som hadde vært grei å bruke?

     

    Hi-Res Antiglare Widescreen Display er selvfølgelig noe jeg ikke skal velge via Apple. Koster jo over tusenlappen for noe sånt. Kjøper heller noe på en nettbutikk og monterer det sjøl. Heh, neida. Seff skal jeg få med meg den. Kompisen min har det, hvor jeg i kontrast sitter med en Macbook White med en strømforsyning som ikke funker uten lader.

     

    7200rpm vil bli ganske nyttig for meg uansett, og kommer som regel til å sitte med lader. Med flere hundre filer på 100mb å jobbe med vil jeg trenge all hastigheten jeg får, spesielt med rendring.

     

    Jeg har vendt meg veldig til å bruke Mac de siste 2-3 åra på skolen. Final Cut Pro er et program jeg liker å bruke, blant annet det å styre med en Mac i seg sjøl. Windows har jeg brukt i alle år og hatt for mye erfaring på hvor lite som skal til for at maskinen blir slowa ned. Men kommer uansett alltid til å ha en stasjonær PC hvor alt annet arbeid foregår på. Macen er nemlig kun til skole og filmredigering på farta.

  3. Ah, sant. Tenkte ikke på tastaturet.

    Og takk for hjelpende svar, Euklid. :)

     

    Da er det meste unna. Er 1500 virkelig en grei margin å betale for 4gb ekstra ram? Ville tru jeg kunne fått det for halvparten av prisen om jeg kjøpte det et annet sted. Aldri helt skjønt hvilken type minne Macen skal ha. Men om dere ikke mener det er verdt det, så goer jeg vel for Apple sin oppgradering.

     

    Takk igjen.

  4. Heys!

     

    Jeg har da planene klare for en Macbook Pro 15". Ble strålende fornøyd med nyheten om en ny modell, og ble enda mer motivert til å handle raskt.

     

    Beklager om det er spurt om før, men vanskelige å søke seg fram til alt når det er så mange forskjellige spørsmål. Link gjerne til innlegg hvor spørsmåla mine allerede er svart.

     

    Macen vil først og fremst bli brukt til heavy filmredigering og bildebehandling.

     

    Jeg har sett litt på hvorfra jeg skal bestille. Om jeg bestiller fra utlandet, vil inklusivprisen bli lavere enn den jeg finner i Norge, på omtrent tusenlappen. Er dette en grunn nok til å kjøpe utenlands? Via Studenttorget.no kan jeg få 10% visstnok, og det vil da bli billigere å kjøpe via Norge. Er det noe jeg burde vite på forhånd? Er kun ute etter det billigste alternativet.

     

    For å spare enda mer penger, tenker jeg å kjøpe med 4gb RAM, og heller oppgradere til 8gb på egenhånd ved å kjøpe eksternt. Har likevel lest rundt og funnet ut av at ikke alle typer DDR3 SDRAM fungerer like bra på Mac. Vil disse funke?

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=578918

    Hvis ikke, hva vil det billigste alternativet være?

     

    Av harddisk lander valget på 500gb 7200rpm istedet for 750gb 5400rpm, ettersom jeg vil få nytte av hastigheten. Er det virkelig verdt å oppgradere til 256gb SSD og kjøpe en ekstern harddisk i tillegg?

     

     

    Det er vel først og fremst det jeg lurer på. Billigste vei til størst ytelse! 1500 kr for 4gb ekstra ram virker for drøyt.

     

     

    Håper det ikke er for mye å be om, så på forhånd takk til de som gidder å svare!

     

    - Edvin

  5. Takk for svar folkens. Skal se hva jeg får gjort videre!

     

    Hun jeg leier av driver med det her daglig. Hun leier ut over 20-30 leiligheter rundt omkring i området og søstera har tidligere leid samme leilighet før meg uten problemer. Hun skal altså ha penger, og jeg har hatt en grunn til å gå med på muntlig avtale og uten depositumskonto (ettersom det koster å opprette en slik konto, + bryet når vi bare bodde der 1 år, og hu var treig nok til at det tok 4-5 måneder å kreve inn depositumet).

     

    Satser på å få det til etter hvert, og kommer til å ta til meg råda. Takk igjen!

     

    Beklager for feilposting, Alastor.

  6. Hei!

     

    Jeg flyttet ut fra forrige leilighet midt i august i fjor, og har de første månedene godtatt at depositum ikke kom tilbake med en gang etter en diskusjon om hvordan hu gjorde ting. Men har siden november-desember forsøkt å fått depositumet tilbake! Det er snakk om 6000 kr, og er privat (utenom leiekontrakt og depositumskonto), men vi har hatt en muntlig avtale på dette.

     

    Hun påstår hele tiden at vi som bodde der ikke hadde betalt full måned for sommeren (misforståelse om halv måned om sommeren), men dette betale vi tilbake før vi flyttet ut i august, altså resterende sum for sommeren. Vi har absolutt betalt den leia, og det er i arkivet på nettbanken min. Jeg har flere ganger henvendt til datoen det ble overført slik at hun selv kan sjekke, men dette har hun hele tia svart tilbake på med: "Skal sjekke regnskap etter hvert", og når jeg maser etter noen dager "Skal sjekke som sagt" er hva jeg får til svar. Den siste måneden har jeg sendt opptil flere meldinger og forsøkt å ringe uten hell. Hun tar ikke telefon og svarer ikke på meldinger. Dette gjør meg fryktelig frustrert. Vi har betalt det som skal betales, og alt var i orden i leiligheten før vi flytta ut. Men hun rett og slett nekter at vi betalte den summen og sier hun skal sjekke, noe hun aldri gjør eller vil innrømme at vi har gjort.

     

    Hva skal jeg gjøre med det? Noen tips? Er vel litt for lite å snakke om for å ta det opp i noen som helst rettssak eller advokat. Er det likevel et triks å true med retten om hun ikke gjør opp? Eller hvilke metoder skal jeg ta i bruk? Har et print-screen bevis av transaksjonen fra nettbanken min som jeg har spurt om hun vil ha som bevis, men som har blitt ignorert med "Skal sjekke om sagt."

     

     

    På forhånd takk for svar! :)

    Har venta altfor lenge på disse penga!

  7. Jeg hadde ikke spurt om jeg ikke var helt sikker på at det var rusk i objektivet. Jeg har hatt objektivet helt åpent i mot lys, og rusket er helt tydelig. Har prøvd å pusset litt ekstra hardt på glasset både foran og bak med en egnet klut, men den forsvinner ikke. Man kan se at rusket er inni når man endrer fokusen, på hvordan rusket flytter seg. En liten blender vil ikke hjelpe stort, ettersom det største rusket er plassert nærme midten.

     

    Har ikke mulighet til å ta kontakt med JapanPhoto før om en uke, så tenkte å spørre her først tilfelle andre har erfaringer med situasjonen. Vil nok uansett sjekke med dem når jeg får muligheten.

     

     

    Tar en god del bilder med andre objektiver og har gjort det før og etter jeg kjøpte dette objektivet, og rusk har aldri vært et problem.

     

     

    Link til bilde med tydelig rusk

  8. Hey!

     

    For en drøy måned siden kjøpte jeg en Canon 85mm 1.8 fra JapanPhoto, men har ikke tatt det så mye til bruk. Det var først etter 2-3 uker etter at jeg hadde kjøpt det at jeg overførte bilder til pc'n for å redigere, og da la jeg merke til to ruskflekker som jeg ikke liker i det hele tatt. De er ganske synlige i lyse bilder ettersom de forstørres siden de er ute av fokus.

     

    Det jeg lurer på, er at jeg har 1-2 års garanti på objektivet, og jeg kan ikke tro at rusket er noe jeg har forårsaket. Kan jeg da kreve et nytt? Eller er det noe garantien kan dekke? Eller har jeg brukt 3500 kr på et objektiv som ikke fristes å bruke stort på fotooppdrag som faktisk betyr noe (jobb, fotoshooter, hvite bakgrunner osv.).

     

     

    Takk for svar! :)

  9. Hey there!

     

    Jeg beklager om dette er veldig ofte stilt spørsmål, men det var såpass mye som omhandlet frilansing men ikke ang. min situasjon etter et raskt søk.

     

    Jeg har siden i sommer jobbet litt med frilansing innen filming. Har frilanset 4-5 ganger for Norges Cykleforbund og har blitt lovet 500-1000 kr per jobbdag, noe som jeg enda ikke har fått utbetalt ettersom personen jeg jobber for ikke vil betale svart. Jeg mener å ha hørt at det er mulig å tjene opptil 10 000 kr i slags honorarer uten at det går som svart, eller å måtte lage et enkeltmannsforetak for det?

     

    Uansett så er jeg ute etter enkleste alternativ. Trenger jeg/burde jeg lage et enkeltmannsforetak (gebyrfritt i mitt tilfelle mtp. budsjett) når jeg mest sannsynlig ikke vil tjene mer enn 10 000 kr i året på dette? Kan dette overføres rett på kontoen min, og deretter føre det på selvangivelsen når jeg får den?

     

     

    Setter pris på svar! :)

  10. Hei!

     

    Jeg trenger å kunne feede direkte fra to HD-kameraer til en miksepult, hvor miksepulten feeder videre til en stor skjerm(d'oh). Det ene kameraet er 50~ meter fra storskjermen, mens den andre er opp i mot 3-400 meter unna.

     

    Det jeg trenger hjelp med er å finne ut hva slags kabler jeg trenger, eller om det evt. er noen trådløse muligheter til det her?

     

    Kvaliteten som er ønsket er VGA, og tanken var da å bruke vanlige A/V kabler. Forslag/hjelp til det? Hvilke skjøtemuligheter har jeg? Om det finnes trådløs feeding på så lange lengder, hvor kan jeg finne det og evt. hvor dyrt er dette? Aner ikke så mye rundt akkurat den delen av området, så hjelp setter jeg pris på!

     

    Som sagt, så haster det litt!

     

     

     

    Tusen takk for svar på forhånd!

  11. Hei. Er litt usikker på om det er riktig sted å spørre, så flytt hvis det ikke er passende.

     

     

    Har lenge vært på utkikk etter en slik(eller lignende) del til noen metallrør.

    !BdMKzfgB2k~$(KGrHqUH-CcEqv,bI5wTBK30CBcSo!~~_12.JPG

     

    Er neimen ikke til å finne i de enkelte jernvarebutikkene. Bildet er fra eBay, og er den eneste av den typen jeg har klart å finne på eBay. Frister ikke særlig å betale opp i mot 500,- for to slike, spess når jeg trenger nærmere 10 stykk.

     

    Planlegger å bygge en slik istedet for å punge ut med to store lapper:

    !Bb)TrOg!Wk~$(KGrHqQH-DgEquulDe5lBK)kHIkSuQ~~_12.JPG

     

    Det jeg er på utkikk etter er bare de klemmene, eller noe lignende som lever opp til samme bruk. Vet noen hvor jeg kan(helst norge) få tak i slike? Butikker, nettbutikker? Da tenker jeg mer på en pris under 50,- per stykk, noe som ikke burde være helt urimelig.

     

     

    Rørstørrelsen er 15mm, eller 5/8".

     

     

    Takk for svar. :)

  12. Heihei!

     

     

     

    Holdt på med simple ting som facebook og slikt. Plutselig fryste hele shitten, og nå vil den ikke lenger på. Den prøver å skru seg på gang på gang, men stopper etter 2 sekunder, så hviler den i 2, og prøver igjen, helt til jeg holder inne power-knappen.

     

    Har testa RAM og resetting av BIOS.

     

     

     

    Hva kan problemet være?

  13. Nå begynner jeg å bli lei av å mase på leiegivern min.

    Hva gjør jeg når jeg har sagt mange ganger til han at han skal ordne kontrakt og kontonr som jeg skal overføre penger til for å betale leia? Har ikke betalt leie siden jeg flytta inn i starten av juli. Jeg og søstra kunne flytta et annet sted uten å betale en dritt til han uten at vi bryter noen som helst lov.

     

    Ville det være helt greit å gjøre, ettersom jeg har sagt i fra minst fire ganger, pluss et par SMS'r om at jeg vil ha kontrakt og kontonr? Eller har han rett til å kreve noe som helst siden jeg har bodd her(selv om det i grunn ikke er bevis uten kontrakt)?

     

    Er snakk om 6000 kr tilsammen i måneden med meg og søstra.

     

    Fortsetter det en stund til føler jeg virkelig for å flytte og bare utnytte det.

     

     

    Hva mener dere?

  14. Funker helt fint på D:. Bare C: som det skjer på. Style'n jeg bruker har jeg brukt i over et halvt år, og det samme gjelder driveren. Om det var feil i driveren ville vel systemgjenoppretting gjort susen?

     

    Får prøve å oppdatere driveren, men har mine tvil.

     

    Takk for svar. :)

     

    EDIT: Fortsatt like mongo etter installering av nyeste driver.

  15. Sett bort i fra muligheten til å filme, hvilke ting er det som gjør at D40'ene skolen din har ikke passer deg?

     

    Ærlig talt tror jeg du har godt å lære deg å mestre et slikt kamera først, før du svir av masse penger før du vet hva behovet ditt er.

     

    Trenger jeg i det hele tatt svare på det? Det er ikkeno som ikke er bedre på 5DMK2. Det er en del funksjoner jeg savner med 40D, og en del av de som er der er ikke akkurat noe å skryte av. Jeg har brukt 40D en hel masse og mestrer det som er å mestre med det. :) Synes bare at mulighetene til gode bilder er så begrenset, når 800+ ISO blir stygt, og man må bruke 400-800 ISO når overskyet hvis man skal få bilder med rask lukkertid + mer til. Det er et kjempefint amatørkamera til den prisen though. Men sånt noe holder ikke for meg.

     

    Jeg er ikke helt nybegynner på kamera, be it speilrefleks eller videokameraer. Har brukt begge en god del på skolen, lånt med hjem for å bruke det og lære mer av det, men det blir kronglete i lengden og skal derfor ha eget. Planla en Panasonic HMC151e først, til å filme med, men jeg vil få mer bruk for egenskapene til et speilrefleks med film.

     

    Behovet mitt er rett og slett å utvikle ferdighetene mine innen lyd og bilde. Det er det jeg skal jobbe med, og jeg foretrekker å ha bra utstyr. :p

     

     

    Poacherz: Det burde jeg egentlig skjønt ut av ren logikk... Har mye å lære. :)

  16. Takker for svar. :)

     

    Jeg så faktisk en ganske så fin video med 50mm f/1.8 linse.

     

    Det kommer litt an på hvor billig jeg klarer å få kameraet og hvor mye jeg får skrapt sammen. Får jeg råd, tenker jeg muligens for å gå for en 35mm f/1.4 L, som både er i L-serien og etter hva jeg har sett tar veldig gode bilder!

     

    Jeg setter gjerne handlevognhjul på en Lamborghini om jeg ikke har lappen enda og ikke har råd til bedre hjul. Får uansett ikke brukt den. Jeg er fortsatt ganske så amatør bak kameraet og jeg kommer til å bruke kameraet til å lære meg teknikker, redigering og alt er som er å lære bak kameraet i første omgang. Nettopp derfor vil det ikke spille noen stor rolle om jeg kjøper et objektiv til 3000,- og bruker det de første månedene, og ikke kjøper et til 10-20 000,- til å starte med. Håper dere tok sammenhengen.

     

    Jeg trur jeg vil foretrekke autofokus fremfor manuell, Ole_Gunnar. Har ikke prøvd manuell så mye, og vil helst ikke bruke penger på noe som jeg kan angre på å ha kjøpt.

     

    Cinema5D er et av de bedre bevisene om at 5DMK2 duger masse til filming. Har dessverre ikke lyst til å gå rundt med et stygt u-profesjonelt videokamera og ta bilder med det. Det blir bare harry, pluss mye mindre fleksibelt og hendig.

     

    RED er bare dyre saker og som spiller enda mer på merket enn mer alminellige merker som Canon og Nikon. Er selvfølgelig ekte saker, uten tvil, men når man er ute etter pris:ytelse med mitt budsjett er det jo bare latterlig å gå for en RED.

     

     

    Jeg har i grunn også lyst på en god zoomlinse, men er usikker på om jeg har mer bruk for det enn vidvinkel. Har ikke mye peiling på linser, på kvaliteten og pris:ytelse spesielt. Med et budsjett på 3-8 000 kr, hva får jeg mest ut av til mitt bruk tenker dere? Vidvinkel eller zoomlinse? I så fall hvilke linser får jeg mest nytte av?

     

    Takk. :)

  17. Budsjettet mitt er over 20 lapper, litt ettersom. Jeg studerer andre året på medier & kommunikasjon for øyeblikket, og har mye bruk for et eget, proft kamera til ikke bare hobbyfilming. Kommer til å ha bruk for kameraet i flere år fremover, og tenker derfor på dette kameraet.

     

    Mulig jeg ga et overdrevent inntrykk av filming. Kommer til å ha god nytte av kameraet. Uansett har jeg fått mer enn nok inntrykk av at kameraet duger meget bra til filming til den grad jeg jobber med, og at den er veldig fleksibel takket være veldig god lysfølsomhet. Passer altså veldig bra med mine ambisjoner. Skolen har utlån av større og proffere videokameraer, men jeg foretrekker det smått. Dessverre har de bare Nikon D40's av speilreflekser som ikke helt treffer min smak.

     

     

    Jeg undervurderer ikke opptikkens del heller, men et sted må man starte. Til å begynne med har jeg ikke tenkt til å bruke allverdens på linsa, og heller oppgradere opptikken når jeg får råd. Har ikke stort annet å bruke penger på, så det blir i nærmeste framtid. Akkurat nå er det muligheten til å ta bilder og filme og utvikle ferdighetene mine innen det som spiller størst rolle. Er ingen proff, men akter å bli det.

     

     

    Tenker på enten 28mm f/1.8, 50mm f/1.4 USM og 85mm f/1.8 USM som en start. Og muligens den jeg nevnte i førsteposten om jeg må vente litt med dyrere optikk.

    Er vel først og fremst normal og vidvinkel jeg er ute etter. Hva vil passe best, til å begynne med og muligens etter hvert når jeg får råd? Og hvorfor?

     

    EDIT: Til å begynne med vil ikke støy fra fokus spille stor rolle ettersom jeg ikke tenker lyd enda når det gjelder film. Men neste objektiv jeg kjøper vil jeg skal være så lydløst som mulig.

     

    Takk for svar. :)

  18. Jeg skal snart skaffe meg en 5D Mark II kamerahus, men vil gjøre meg sikker på linsekjøp.

     

    Har ikke veldig mye penger, men er mulig jeg har nok til mer enn den jeg først hadde tenkt på. Tenkte på en 50mm f/1.8 II. Lest at den er billig, men bra og absolutt verdt tusenlappen.

     

    Jeg kommer til å bruke kameraet mest til filming, though også til fotografering. Jeg aner bare ikke om pris:kvalitet på de forskjellige objektivene.

     

    Hvis jeg har råd, burde jeg heller kjøpe en 50mm f/1.4 eller en 28mm linse til over 3000? Eller er det helt greit å begynne med 50mm f/1.8 og vente til jeg får bedre råd til bedre optikk?

     

    Begrunn gjerne anbefalningen, hvorfor og hvorfor ikke, sånn at jeg vet litt mer om det når jeg skal kjøpe optikk seinere. Takk! :)

  19. Jeg startet emnet for å finne ut om det er flere som har bestilt fra steder som eBay og prøvd å snike seg unna tollen, og klart det. Om noen har det, så øker det sannsynligheten for at jeg bestiller derifra. Det at jeg ikke sparer mye er feil. Feilopplyste prisene i førsteposten litt også. Regnet nettopp ut at det vil koste 15 602,- å kjøpe den, INKLUSIV frakt. Må dy til norsk frakt i norge ettersom nærbutikker selger bare kit.

     

    Komplett er der jeg ville bestilt fra om jeg bestiller fra Norge, og da kommer den på 20 649,- + frakt, altså 20 750~ totalt.

     

    Klarer jeg å snike meg unna tollen, sparer jeg i overkant av 5 000 og kan heller bruke det på et bedre objektiv.

     

    Blir pakken tatt i tollen og jeg må ut med 25% mva., må jeg fortsatt bare betale 19 502,- inklusiv frakt. Da sparer jeg fremdeles i overkant av 1 000,-.

     

     

    Det er et selskap som selger kameraet på eBay, en Power Seller med 1700 salg og bare positive tilbakemeldinger.

    Import duties, taxes and charges are not included in the item price or shipping charges. These charges are the buyer's responsibility. Please check with your country's customs office to determine what these additional costs will be prior to bidding / buying. Sometime customs will inspect the parcel and sometime will not. We will send the product as gift or sample and put lower value on invoice to help customer avoid the import duty. Most of our customers don't be charged any duty or extra charge. If you have any special request, please kindly advise us once place order.

    All goods will be shipped out from Taiwan with good carton and good packaging condition.

    Will ship goods by EMS, taking about 4 ~ 5 delivery days to worldwide.

    Will advise tracking number for your reference after send out the shipment.

     

    Jeg får altså et sporingsnummer. Blir den borte i posten er det de som dekker det av forsikringa jeg har i Taiwan. Og dekker ikke de det, er jeg beskyttet av PayPal som fikser det så lenge jeg har et sporingsnummer.

     

     

    Virker jo ganske trygt spør du meg.

  20. Akkurat DEN sjansen kan jeg fint ta. :p Skal mye til at et solid speilreflekskamera skal bli totalmost. Har heller aldri hørt eller lest om lignende som har skjedd ved bestilling fra utlandet.

     

    Aiki: Jeg får uansett kameraet til 500-1000kr billigere selv om jeg må betale 25% moms. Forsikringa til kameraet er i Taiwan, og de sier selv:

     

    The Item is brand new in original packaging and comes with 1 year manufacturer's warranty. Please note that the item does not have international warranty, only Taiwan warranty.

    How to do the warranty : The warranty will be covered by natural faulty not including man-made damaged. Please send back to Taiwan for warranty, then we will send back to you. All the shipping fee will be our responsibility. We will ask our carrier to pick up the item for return or you can send back to us then we will refund the shipping cost to you.

    If you receive a defective item or any item needs to be repaired under the warranty period. We replace or fix the item for you free of charge. buyers have to report to us within 3 days and take a picture to show us the damage part and outside of package after received the item. We will replace another brand new and tested OK ones to buyers. Buyers are responsible for sending it back to us safely and we will pay for the postage of sending the replacement to buyer.

×
×
  • Opprett ny...