Gå til innhold

mshita

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mshita

  1. Så hva har vi kommet frem til? Brukes SMS i USA i like stor grad som det gjøres i Norge, eller gjør det ikke?

     

    Angående sjekkhefter: Disse brukes fortsatt mye i Storbritannia også.

     

    Om USA vs Norge i numre.....veit ikke men vil tippe det er ganske like (mest sannsynlig leder Norge litte granne).

  2. hmm, når jeg tenker på det så er vel usa snart det eneste landet jeg har hørt om hvor nettoperatørene faktisk driver å skrur opp sms-prisene...

     

    men har egentlig telenor og netcom aktivt trenert im på mobil? aldri merket at dem har blokkert ebuddy eller lignende...

     

    hmmm....mobil prisene i USA er ganske gode....sure, en SMS/MMS melding in/ut koster flesk...normalt 20 cents (ca. 1 krone) per inngaaende/utgaaende meldinger. Men folk flest har SMS pakker. For eksempel har AT&T unlimited SMS/MMS for noen dollar i maaneden. Familie plan finnes og...for eksempel har jeg, kona, ungene unlimited SMS/MMS for $30 per maaned (150kr for unlimited SMS/MMS paa fem mobiler). T-Mobile tror jeg krever kun $6.99 for unlimited SMS per mobil.

     

    Sprint har $99 for unlimited ringing, SMS, Internet, MMS...

    Cricket krever $49 for unlimited ALT

     

    Saa vil nok ikke si at USA er mye dyrt nei....

     

    PS. Data trafikk: AT&T unlimited ($15 per maaned - 75Kr for unlimited data), Sprint $15, T-Mobile $6.99, Verizon $15

  3. Men idag sender snitt amerikaneren en god del meldinger per dag.

    Har du noen kilder på det eller er det ren gjetning basert på din omgangskrets?

     

    hehe....vel, omgangskretsen min er hele det amerikanske mobil-markedet. Har starta 5 wireless startups og gjennom aarene samarbeidet med baade operatorer samt smaa og store bedrifter innen mobil-sektoren. Saa har en god oversikt om hva som skjer i dette landet. Men kilder har jeg og....letteste er aa subscribe paa FierceMobileContent, FierceWireless, samt CTIA SmartBrief (gratis og mye gode artikler). En simple Google sok ga two gode resultater for 2007/2008 markets data:

     

    http://www.marketresearch.com/product/prin...oductid=1792574

    http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=565124

     

    Som sagt, journalisten i denne artikkelen maa enten ha misforstaat New York Times eller saa har NYT journalisten en del gale kilder. Som sagt, skulle gjerne sett NYT artikkelen.

  4. hmmmm.....jeg har bodd i USA i 10 aar naa og jobber i mobilindustrien i vel over 5 aar naa og kjenner meg ikke igjen i denne artikkelen.

     

    Da jeg kom til USA i 1998 var ikke SMS tilgjengelig for folk flest. Men idag sender snitt amerikaneren en god del meldinger per dag. Spesielt tenaaringer....de lever i SMS verdenen.

     

    Skulle gjerne ha sett NYT artikkelen dere referete. Hvis du snakker om SMS utenfor metro-byene, saa sure....det kan jeg tro, men de aller fleste amerikanerne bor i storbyer og her er SMS mer vanlig enn en telefonsamtale blant unge amerikanere.

  5. Jeg skal en tur til USA om noen måneder - om det viser seg at denne måten å låse opp iPhone faktisk er stabil og motstår Apples forsøk på firmware-oppgraderinger via iTunes så skal jeg jaggu plukke med meg en telefon hjem. :)

    9368938[/snapback]

     

    Det blir nok litt vanskelig. Du må ha Social Security Number (Amerikansk Personnummer) for å plukke opp en. Siden du må inngå 2 års kontrakt må de (AT&T Wireless) sjekke betalingsevnen din (Credit check).

     

    .....vel, lurer på om Apple butikkene gjör credit checks?

  6. Måtte bare påpeke det. De fleste som i det hele tatt bryr seg om antall megapiksler på et kamera, vet sikkert at kameraet tar bilder i oppgitt antall megapiksler, og at megapiksel ikke er størrelsen på kameraet eller noe annet tull.

     

    Skjerpings!

     

    (Jeg skrev denne posten fordi du(/dere) er en journalist, så begynn å skrive som en!)

    9298583[/snapback]

     

    Det er en forskjell mellom teknisk språk og "street language". For eksempel "Just Google it" er jo teknisk feil da Google ikke er et ord. Men det har blitt et ord på gata.

     

    Så jeg tror ikke journalisten skrev noe feil. De aller fleste skjönner hva 2 megapixel kamera betyr. Og "Hvor stort er kameraet?" vil ofte gi deg "2 megapixels" som svar.

     

    Det er slik språk utvides gjennom tid :)

     

    Nå skal jeg leke med mitt 5 megapixel store N95 kamera :)

  7. Jo'a....her i USA er mobil et helt annent dyr enn hjemme i Norge. Denne artikkelen la ut en del negative tendenser med AT&T (som også gjelder T-Mobile, Verizon, Sprint, og alle de andre). Men la meg komme med et positivt innlegg:

     

    Jeg har vært Cingular (nå AT&T) kunde i flere år...rundt 4-5 år tror jeg og må si jeg foretrekker AT&T over hvilke som helst europeisk operatör (sorry if norsken min er litt skrakken....har ikke skrevet så altfor mye norsk de siste 10 årene).

     

    Marius skev "unlimited ikke betyr unlimited" og det er veldig riktig. AT&T bröt kontrakten med noen av kundene sine tidligere iår for "excessive downloading". Men husk at disse hadde brukt flere hundre GB. Selv har jeg "Unlimited MediaNet" i kontrakten min for $19.95 per month. Jeg bruker i snitt 1 GB per måned via e-mail, web, programmer (med en Nokia N95 er det lett å bruke en del data lol). Så det er ikke problemet. De som ble kasta ut hadde koblet mobilen sin opp mot data maskinen sin og koblet seg mot Internet 24/7.

     

    Alle operatörer har begrenset med båndbredde de må fordele med alle kundene sine. Hvis noen få bruker opp all båndbredden (via konstant laptop opp mot nettet) så sier deg seg selv at de andre kundene (i samme området/base statsjon) vil oppleve tregere EDGE eller 3G/Super 3G tilkopling.

     

    Og jepp....vi betaler for innkommende minutter. Men la meg ta meg selv som et eksempel siden jeg tror jeg representerer en god del at AT&T kunde masse når det gjelder snakking. De fleste jeg kjenner har AT&T. Hvis jeg ringer AT&T kunde er det 100% GRATIS. Etter klokka 19.00 på hverdager er det gratis og ringe hvem som helst i USA (andre operatörer eller fasttelefon (fasttelefon?? hva er det lol)). Og helger er det gratis 24/7. I kontrakten min har jeg (og samboeren min) tilsammen 2100 minutter (dette gjelder altså ikke gratis samtaler. Ringer jeg en annen AT&T kunde så bruker ikke det noen av mine 2100 minutter). Alle ubrukte minutter blir automatisk overfört til neste måned (opp til 12 måneder). Disse kalles roll over minutes.

     

    I disse dager har vi over 3000 roll-over minutes itillegg til de 2100 per månede vi får. Hvilke operatör i Norge har noe slikt (okay, dette er AT&T...Verizon, T-Mobile, og Sprint har ikke slikt....men til gjengjeld er disse tre operatörene rett og slett ubrukelig i min mening).

     

    Anyway....ville bare gi et annent, litt mer positivt, bilde av AT&T.

     

    PS. Angående iPhone.....det er en iPod med telefonsamtale mulighet. Mangler så mye at jeg skjönner ikke at folk betaler så mye peng for noe slikt.

  8. Har tenkt å skaffe denne mobilen:

     

    http://reviews.cnet.com/Samsung_SCH_u740/4...80.html?tag=pop

     

    Vil denne funke i Norge? med tanke på at den er tilpasset Verizon?

    Er det mulig feks å bytte programvare?

    8316338[/snapback]

     

    Nope! Verizon bruker CDMA teknologi samt BREW (istedenfor Java). I Norge (verden utenfor USA og visse smaa andre land) maa du ha GSM.

     

    Dette er ikke programvare men hardware. Men andre ord, glem det!

     

    PS. Verizon sucks :)

  9. Grunnen til at jeg er en anti-Apple person er at jeg synes Apple "screwed the wireless industry" da de jobba med Motorola og Cingular for aa lansere ROKR. Samme dag som ROKR blir lansert saa lanserer Apple en ny iPod.....og alt var planlagt fra Apple sin side.

     

    Jeg haaper indelerlig folk ikke kjoper Apple mobiler :thumbdown:

  10. Ikke at dette er noe jeg vil kjope (Symbian freak myself) men idag hadde jeg et mote med noen representanter fra ARC (Director of Biz Dev og Western US Sales Manager....jeg er i Oregon, USA). ARC er et firma some utvikler materielle som beskytter mot EMC.

     

    Drev og viste dem produktet vaart for aa se hvordan produktet dems kunne gjore vaart bedre. Snakka litt frem og tilbake da de fortalte meg om mote de nettopp hadde med Apple sjefen (head of engineering eller noe saant). Han fortalte gutta fra ARC at de trengte EMC beskyttelse for "a communication device that can also play music"

     

    ......med andre ord....en mobil?

  11. Tenker du på direkte trekk via SMS (CPA) eller noe alle "Mobilhandel" hvor abonnementet knyttes opp mot kredittkort?

    5082465[/snapback]

     

    Vel, det vi gjør er å laste ned et Java program som gir det tilgang til kreditkortene dine ved at du kun gir telefonnummeret til butikken. Finnes det lignende systemer i Norge?

×
×
  • Opprett ny...