Gå til innhold

ToyotaMR2

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ToyotaMR2

  1. Takker for raskt svar allesammen!

     

    konklusjon: bare kjør 2,8v på rammen. men ikke forvent å kunne klokke så høyt, i alle fall ikke med så stramme timings på rammen. og skal du klokke, så må du nok ha enda mer volt på rammen for at den skal kunne følge med.

    5094701[/snapback]

     

    Det var greit å vite at den ikke tar skade av det da hvertfall. Skal prøve å klokke litt mer ikveld, med slakkere timings. 2.5-3-3-8 kanskje. Men her er det også en ting jeg lurer på... I Bios på dette hovedkortet er det jo en hel HAUG med innstillinger for rammen. Trenger jeg bare stille på de vanlige, som tcl, trcd, tras og Trp? Eller må jeg også slakke av på de andre... (Trc, Trfc, Trrd, Twr osv osv...?)

     

    2,8Volt er ingenting å bekymre seg for, bruk det om du må!

     

    BIOS som egner seg til TCCD slutter på: -1

     

    Personlig hadde jeg gått for denne: http://www.techpowerup.com/articles/114/images/N4D702-1.zip

    5095097[/snapback]

     

    Jeg skrev jo at jeg har prøvd 702-1, da på 2.6v og 2.8v. Men da vil den rett og slett ikke loade windows engang... :(

     

    Her har du en bedre BIOS ;)

    5095414[/snapback]

     

    Hva er spesielt med denne biosen? Og jeg ser ett 2 tall i fil navnet. Vil ikke det da si at den er beregnet på BH-utt brikker?

    Er litt redd for å flashe feil her... Vil man kunne starte opp i det hele tatt med bios beregnet for BH brikker?

     

     

    Tusen takk for svarene! Dere hjelper meg til en bedre og lettere hverdag! :)

  2. Halloen folkens!

     

    Jeg må nå ty til hjelp da jeg ikke finner helt ut av probelmet mitt. Fant da denne tråden som jo omhandler det nye hovedkortet mitt.

     

    Mine specs:

    DFI Lanparty NF4 Ultra-D (Bios 310 Final)

    A64 3500+ Venice

    Kingston HyperX 3200 (2-2-2-5) 2x 512mb (kjøpt separat, kjører i dual)

    WD Raptor 74gb

     

    Her er altså storyen...

    Pc'n var veldig ustabil rett etter jeg hadde ferdig bygget den. Alle originale innstillinger i Bios. Jeg fikk etterhvert installert Windows bare for å konstatere at der stoppet det, restart på restart i loadinga til windows.

    Etter noen minutter med kløe kom jeg fram til at jeg skulle prøve å gi rammen litt mer volt. (Det står på brikkene at de skal ha 2.6v) De får nå 2.8v og nå er alt dønn stabilt!

    "Problemet" her er at jeg vil egentlig få ned volten til 2.6v igjen samtidig som det er stabilt. Jeg vil jo gjerne overklokke litt også. ;)

    Jeg har prøvd med en minne brikke, jeg har prøvd på 2.7v = ikke stabilt, jeg har prøvd litt slappere timings = ikke stabilt, og jeg har prøvd mange forskjellige bios versjoner.

    Nåværende eneste stabile bios, 310 Final.

    Prøvd ut, men ustabile. 510-3, 623-3, 702-1, 702-3.

    Det er en ting jeg ikke skjønner her, jeg flasha til 702-1 bios og stilte rammen ned til 2.6v igjen. Valgte å kjøre memmtest isteden for oppstart. Denne ble kjørt i 2 timer så jeg tenkte det var greit nok. slo av memmtest og prøvde meg på å loade windows. Men den gang ei, den restarter rett etter loading av Windows begynner. Prøvde da å uppe volten til 2.8v igjen. Ville enda ikke starte windows. Hadde en diskett med 310 bios, flasha ned igjen, 2.8v og windows starter fint.. Stabilt.

     

    Hvorfor klarer den ikke loade windows på 2.6v, men klarer memtest i noen timer? Har lest overalt så det griner etter nå, og har begynt å skjønne mer og mer. Også det her med at jeg har TCCD Samsung brikker og hvilken bios jeg burde ha til det.

×
×
  • Opprett ny...