Gå til innhold

frankma

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frankma

  1. Noen flere som har opplevd at tastelåsen, altså hvor man må dra fingeren fra venstre og opp mot høyre, helt uten videre har endret seg til at man må dra fingeren fra høyre og opp mot venstre? Hvordan endrer man det tilbake?

     

    Du kan snu retningen på den med å ta tak i øverste ende og dra den til den andre siden... oppdaget det selv ved et uhell :new_woot:

     

    En annen sak: Jeg klarer ikke å koble med opp med wi-fi. Har prøvd flere forskjellige nett, både åpne og med passord (som jeg selvsagt har)

    Er det noen innstillinger som gjør det??? :ermm:

  2. GT avalanche er en god sykkel, men tror 3.0 ikke har hydrauliske skivebremser... med wire er ok, men skal du ha skivebrems bør du invistere i en med hydraulisk...

    har selv en gt avalanche 1.0 med hydraulsike skivebremser..kjempesykkel (for mitt bruk = asfalt, grusvei og litt i marka + vintersykling)

  3. pga støynivået i kabinen kommer nok mobilen stort sett til å bli brukt til sms. Men det finnes alltid de som absolutt må ha en "viktig" telefonsamtale i lufta om alt og ingenting. Synes det er greit som det er nå så slipper man å overhøre andres telefonsamtaler. Håper SAS, Norwegian og Widerøe ikke åpner for det slik at man i alle fall den tiden man sitter i flyet kan få slippe å overhøre andres telefonsamtaler.

    Er man pratsom kan man heller snakke litt med sidemannen/damen om ting og tang...

  4. problemet her er vel at han delte med andre?

    Du har lov til å gjøre ganske mye selv, bl.a. lage noe som er patentert UTEN å måtte betale lisens, men det er så lenge det er til eget bruk. Så fort du begynner å selge det blir det problemer.. men ser ikke helt hvordan Apple kan, med loven i hånden, hindre meg og deg i å kopiere disse ikonene og bruke de selv. Et bilde av det skulle heller egentlig ikke ha noe å si :hmm:

  5. Er det bare meg eller er definisjonen av gullnummer veldig diffus? Så igjennom de såkalte gullnumrene som selges på amobils gullnummerbørs og kanskje to av de kan kvalifisere til gullnummer light, men ingen av de vil jeg kalle ekte gullnumre. Husker bare et av numrene nå, og skal man ha 5-7000kr for et telefonnummer som er lett å huske for andre så bør det sitte lett!

  6. Grunnen til at du ikke får bruke elektronisk utstyr som mp3-spillere, pc'er osv. under take-off og landing er rett og slett at man vil ha din oppmerksomhet under det som er den mest kritsike fasen av flyturen. Det eneste de virker forstyrrende på er din oppmerksomhet og forstyrrer ikke noen instrumenter som helst. Duppedingser som mp3-spillere, pc'er og mobiler i flymodus gir fra seg veldig lite elektromagnetisk støy under bruk. Mobiler derimot gir fra seg såpass sterke em-bølger at de KAN påvirke instrumenter ombord. Nå er det også slik at forsking ikke har påvist at mobiler forstyrrer instrumenter, men heller ikke. I tillegg har det vært noen episoder hvor man tror mobiler kan ha påvirket instrumenter.. så da tar man det usikre for det sikre og forbyr bruk av mobil i fly.

    Et annet aspekt med mobil i fly er at et fly ikke er helt støyfritt, man sitter tett i tett og utifra hensyn til medpassasjerer (vil jeg si) at det heller ikke er ønskelig med at man får bruke mobil på fly...

  7. strålefri strand? Neppe... de vanlige gsm (og kanskje umts om det er utbygd der nede) vil du likevell ha. I tillegg kommer naturlig stråling som:

    - kosmisk stråling fra verdensrommet... ikke all verden men den finnes

    - naturlig elektrisk felt... det er på ca 100 V per meter. Siden kroppen er delvis ledende bøyes feltet av rundt kroppen... altså ingen fare egentlig

    - magnetisk felt.. joda.. det finnes også naturlig, bare se å kompassnåla som retter seg inn etter feltet.

    elektrisk + magnetisk felt= elektromagnetsik felt... høres skummelt ut, men er det ikke... ikke i de beskjedne mengder vi snakker om her i alle fall!

    Disse feltene er i forhold til mobilstråling ganske store, så hadde noen hatt elektroalergi så hadde de gått med permanent allergianfall 24-7!

    I tillegg: gode gamle tv'er med katodestrålerør utsender et ganske høyt elektrisk felt... men du skal ikke sitte langt unna før det blir veldig lite og forsvinner i den naturlige støyen.

    Strømkabler i hus og hytter gir også fra seg et elektromagnetisk felt... så om hun bor i sentrum er hun nok utsatt for elektromagnetsike felt så det holder...

    Hårfønere bruker masse strøm som gir høyt magnetfelt.. spesielt der du holder den... kanskje noe å tenke på neste gang du føner håret? :cool:

     

    Jeg har ingen som helst tro på at folk har strømallergi... er nok noe bare psykisk og ikke fysisk. MEN det er en kjennsgjerning at de gamle lysrørene kunne gi fra seg litt uheldige stoffer under bruk som kan framkalle allergireaksjoner. Så de som har fått uforklarlige allergiutslag kan jo kanskje finne en forklaring i det? :hmm:

     

    En ting til: frekvensen på mobilstrålingen er så høy (1800MHz) at inntregningsdybden ikke vil være all verde, altså strålingen går ikke inn i kroppen men bare litt inn i huden... strålingseffekten er også så liten at det er lite å bekymre seg for... vær mer bekymret for UV-stråling fra sola! Bruk solkrem :D

     

    Med det samme: ei trefjøl vil ikke skjerme så mye... og skulle jeg skjerme noe ville jeg ikke ha den i fanget men dekke overkroppen og hodet.. + mine vitale deler der du vet! :cool:

  8. dette er en søknad... det er en us patent, dvs gjelder ikke utenfor USA.

    For at en patent skal gå igjennom må det være noe nytt og/eller en bruksmåte som aldri før er brukt. Smileys på mobiler har jo vært i bruk lenge, så om denne går igjennom er det noe rart. Leste ikke hele søknaden, men det virker som om smilefjesene skal legges inn m.h.a. en tast og med en meny som kommer opp.

    Uansett: om den går inn gjelder den ikke i resten av verden med mindre de søker såkalt verdenspatent som ikke gjelder i hele verden selv om navnet skulle tilsi det... regner med det sitter fornuftige folk på patentkontorene rundt om i verden som avviser denne.

×
×
  • Opprett ny...