Gå til innhold

culty

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av culty

  1. Det var bra den kom til slutt. Jeg mener den skulle vært her for lengst. Dere er langt i fra det eneste mediumet som teste iPad Air så fort den kom ut, men det er kanskje en del av problemet. Det forventet mest populære produktet får mest oppmerksomhet.

    I mine øyer er Surface 1/2 det kanskje den største nyvinningen innenfor dette markedet i det siste året. De har slitt med salget, men samtidig så er de inne på noe med Windows RT. Mangelen på tredjeparts apper er et stort manko, men det var også problemet til android i begynnelsen. Det endrer seg ekstremt fort.

    Jeg ønsket ikke å starte en diskusjon om hvorvidt tek-nettverket er i lommene på produsentene eller ikke, men i dette tilfelle har dere brukt litt lang tid på å gjennomføre denne testen.

    [edit:typo :)]

  2. Jeg lurer på om dere kan teste noen forskjellige løsninger på å få to SATA3 ssd'er til å fungere bra i raid0 - for det er ikke lett uten å ha et av de nye HK'ene. Å parre åtte harddisker er nesten galskap, både i forhold til pris og ytelse, men to stk små SSD'er kan kombineres for prisen av en stor. Samtidig som du kan teoretisk skal kunne ha ~1000 MB/s lesehastigheter.

     

    Problemet i mine øyne er at det er mangel på 2-4 ports SATA3 kontrollere. De jeg har testet, mitt HK og RocketRaid 640, er begge basert på Marvel9128 (om jeg husker rett) og er begrenset i forhold til PCI-E porten som blir brukt. Noe som gjør at en SSD i seg selv blir en flaskehals for båndbredden.

     

    Å bytte til et nytt HK med ICH10 med SATA3 vil jo bli en litt dyrere affære en det jeg ønsker.

     

    Dersom noen vet om noen tester på det jeg ønsker, gi meg gjerne tips.

  3. Dette er ganske trist. Denne siden ble lagt ut på et domene jeg eier, og jeg har tatt kontakt med han som laget piraten.

     

    Men, det var ganske dumt/slemt å legge ut navnet til vennen din på norges "største" forum. Ikke at jeg tror det blir noe særlig ut av det, men alikavel.

  4. Hah. jeg har mistet troen på Norge. Jeg bestilte 11 stk vinylplater fra Nederland, total pris. 980 kr.

     

    Så kommer Day and night Fastpack as og skal ha 300 i fortolling + 75 kr i gebyr. Og i så! regner de moms. 375 + 24% = 533. Altså over halve verdien på pakken.

     

    Nå sitter jeg med to spørsmål. Er det lov å ta betalt for moms på fortolling og gebyr? Og hva er vitsen med å suge pengene ut av en fattig student. Tollgrensene er for å beskytte innenlands industri osv osv, men vinylplater er ikke og oppdrive i Norge lenger. Men moms på fortolling. Det irriterer råtta av meg.

  5. menT4l: get a life.

     

    Og hvem var det som sa kabinetter er "så" viktige. Hvor pent ting er, har INGENting med selve innmaten. Alt et kabinett trenger av attributer en dugende strømforsyning å en plass å henge møkka i.

     

    OX GeForce3 Ti200 Skrevet: 25.02.02

     

    Det er sånt jeg vil ha. Viftestyring og newbieguides for hvordan man lodder, eller noe så bortkastet lesestoff som "Hauk" guiden.

     

    Ha litt gutts da.

  6. Har dere lagt merke til at hardware.no tester flere skjermkort,prosessore rambrikker osv. Det essensielle i en pc, enn overklokking.no gjør? Dere tester jo bare kabinetter, fucked up annenrangs kjølere osv. Hva med å skaffe ett gfx 5950 ultra cool fx i fra gainward? å igjen sprenge noen grenser?

     

    jeg vil se HARDWARE. En overklokkers pc skal ikke se ut som en ufo, men som ett vrak som alle er redd skal blåse ut sikringene på et lan.

  7. yay.. så det er sånn ytelse jeg kan forvente meg.

     

    Jeg har nForce 2 kort fra msi.. uten igc-chip. barton 2500+, 512mb crappy 266mhz ddr ram, og ett gf4ti4200 64mb fra msi. Jeg fikk 10700 (+ noen småtall bak). Noe jeg syntes var bra, men dersom du får så mange poeng, må jeg nesten kjøpe nytt skjermkort og no 400mhz ram så jeg kanskje passerer 15000 poeng.

     

    PS: jeg har slutta med å overklokke. fant ut at til syvende og sist er det billigere og bare kjøpe nye deler, enn å presse på til de gamle sprenger :(

  8. Nå er det utrolig lenge siden dere har gitt ut noen ordentlige overklokkings artikler, som "OX GeForce3 Ti200". vil gjerne se mer slikt. "Push the envelope" heter det på engelsk. Det er ganske kjedelig å lese om hvordan man monterer ett gjennomsiktig plastlokk på en psu. Derimot er det mye mer interesant å se hvor mange Mhz ett GF4 tåler før det sier natta!, eller hvor langt en pc med vapochill på cpu,chip, gpu, og minne hadde overklokket.

  9. Akkurat nå venter jeg bare på svar fra levrandøren, før jeg bestiller nytt hovedkort. Jeg skal ta en liten sjanse å kjøpe MSI's nForce 2 kort. Jeg velger det uten integrert skjermkort, siden det uansett bare vil bli slått av.

  10. *Lurer på om jeg skal ignorere MrA|'s newbie tendenser, eller om jeg skal svare..*

     

    Hallo? Den brant opp på under 30 sek. Var slik: Slå på, høre rare lyder, se inni kabinett, lukte svid lukt, trekke ut strømmen.

     

    Og hva AMD sier om at man MÅ ha kjølepasta, er bare ren bullshit. CPU'n kan godt kjøre uten kjølepasta, men du _kan_ (mest sansynlig vil) få bedre kjøling med.

     

    "Den som intet våger, intet vinner"

  11. Til ettereting vet jeg nå at den "rene" isopropanolen jeg fikk på shell, kanskje ikke er så ren alikavel. Men pytt..

     

    Svar på spørsmål:

    -Jeg rengjorde fordi jeg skulle planslipe, og fordi jeg skulle bytte chipset-kjøler.

    -Nei, jeg hadde ikke kjølepasta på noe (fordi jeg ikke hadde noe).

    -Bios var oppdatert.

     

    Jeg har i ettertid funnet ut at cpu'n tok hk'et med seg! Det er dødt. Planslipingen av gf4 gikk bra, jeg bruker det nå i en annen pc, og de grafikk-feilene jeg før hadde (når gpu ble varm) er borte.

     

    Alt i alt må jeg sei at dette gikk bra til slutt. Fordi nå er jeg kvitt alt som er AMD relatert, å kan bytte til Intel. Uten at det går for kraftig ut over lommeboken. (hovedkort er det eneste som må kjøpes)

     

    - Culty

  12. Tanken på at noe rengjøringsveske var kommet inn i cpu'n er umulig.

     

    1. Alt var demontert.

    2. Jeg hadde papir fuktet av isopropanol for å fjerne dritten.

     

    Men pga frykt av fukt lot jeg alt stå i ro i over 24 timer. Derfor kan jeg med sikkerhet si at det ikke var isopropanoens skyld. Alle delene var ubrukt på julaften. (jeg sov og åpna gaver). Putta alt sammen først i dag mårrest (kl5! ) å slo på. Det kan heller ikke være kjølepasta, fordi jeg ikke hadde noe på. Skulle sjekke temperaturen uten, ettersom jeg hadde planslipt ribba litt.

  13. Ok.. hør her. Dette gjelder alle n00bs :p

     

    Fryser pcn seg når du spiller ?

    Sjekk temperaturen inne i bios etter reboot. Er den spesielt høy. Kjøp deg ny kjøler. Er den lav eller normal (50-55 er hva jeg mener skal være maks load temp) kan du kanskje sjekke om du har god nok strømforsyning. Enkelte ganger må man opp i 350Watt bare for å få geforce4 til å funke.

     

    Booter pcn ikke (når den går bios osv gjør alt rett)?

    Skaff deg en win98 bootdisk og memoriser denne kommanden - fdisk.

    Skriver du fdisk kan du sjekke status på partisjonstabelen på harddisken, eller om den i det hele tatt fungerer). Sjekk hvilken om er har "A" på seg. Den "A"'n står for active, og det er denne som bootes opp. I noen tilfeller kan noe som heter mbr (Master Boot Record) være fucka opp. Denne kan du bruke fdisk til å fikse med. Alt du gjør er å skrive "fdisk mbr" så retter fdisk den opp. Dette er spesielt nøye vist du vil blir kvitt lino/grub(linux-bootloader).

     

    Trenger du råd om hva som er best ?

    PC2700 eller PC3200? Hovedregelen er at det som er nyere og raskere ofte er BEST. Når det gjelder andre ting, bruk www.google.com å søk litt. Gå på hjemmesiden til de som selger produktet osv. Mål det opp mot andre produkter bla. Er ikke alltid like lett.. men til syvende og sist må du selv avgjøre.

     

    Andre ting (finner ikke ut hvordan man lager win2k installasjon på disketter, skurr i lydkort)..

    LES Readme.txt/manualen - Oftest står det hva man skal gjøre der.

     

    Ang. kjølepasta og mengde:

    Kjølepasta er for å forbedre kontakten mellom kjøleribbe og cpu. Derfor er skal det bare være ett ganske tynt lag over kjernen (andre må kanskje ha ett lite lass med pasta, men da anbefaler jeg de å planslipe ribba). Også kan du smørre litt på kjøribben, så det kommer ned i alle rillene, men overskuddet skal bort. NB: Artic Silver inneholder sølv (kan du ikke engelsk;) og sølv fører strøm. Derfor skal du være ganske forsiktig.

     

    Dette skulle dekke omtrent de fleste problemer i denne tråden. Ellers sier jeg bare en ting: www.google.com

     

    [/url]

  14. I går tok jeg julerengjøring inne i pcn (har allerede postet på ett annet forum):

     

    Nå i disse juletider.. bruker jo de fleste å ta julerengjøringen. Vel.. jeg å.. INNE I PCN :) Jeg dro på shell, kjøpte 1L isopropanol. Henta en rull dass-papir, og en handfull Q-tips. Renset alt, innvendig ['cpu','gf4','chip','ram'] spesielt deler som snart skal overklokkes. Ett lite problem med det hele, var at jeg ikke fant tuben med artic silver 3. Så nå står de uten no goop i mellom.

     

    Etter alt dette var gjort tok jeg å planslipte cpu-kjøleren, chipsetkjøleren, gf4-chipen (var litt ujevn.. tok ikke mye..) og gf4-kjøleren.

     

    Når alt var sammen igjen, kan jeg med sikkerhet si at guiden om å rydde i kabinettet på en OCside var totalt elendig. Mitt er _helt_ strøkent innvendig. =D

     

    Skulle ønske alt sluttet her. Når jeg slo på.. skjedde det ingenting. Etter litt feilsøking, fant jeg ut at det hadde med strøm å gjøre. Fordi den startet når jeg tok ut strømmen til cdromene, harddisken og floppyen (alt utenom hovedkort). Når den så startet hørte jeg med jevne mellomrom gnistrelyder så jeg dro ut kontakten relativt fort. Så begynte det å lykte svidd! Argh.. julestemningen er ødelagt for meg nå. Er dere klar over hvor lang tid det kommer til å ta å fikse den igjen ? Personlig håper jeg det er GF4-kjøleren som har tatt dagen, eller at det er hele kortet. Da kan jeg bytte det inn. (Passe på å ikke nevne at jeg planslipte greia :)

     

    Surt ?

    _________________

    True gods deserve free coke!

    - <b>Culty</b>

     

    Back to top

     

     

    culty

     

     

     

    Joined: 26 Apr 2002

    Posts: 35

    Location: Kirkenes, Norway

    Posted: Wed Dec 25, 2002 8:14 am Post subject:

     

    --------------------------------------------------------------------------------

     

    Uhm.. Jeg fant feilen. Var ikke akkurat gf4 kortet eller kjøleren. Min splitter nye Athlon XP 2000+ har brent opp under min 500 grams store kobberkjøler! Hvordan i helvete noe sånt skjer, må dere spørre AMD om. Fy fan. Den har "fordampet". Når jeg tenker tilbake skulle dette egentlig ikke komme som noen overraskelse. Jeg har nemlig underklokket den for at den skulle kjøres stabilt. Den nektet å kjøre stabilt på den orginale hastigheten (1,667 ghz), men med en fsb på 100 mhz (1,25 ghz) gikk det bra å spille. Kanskje mye støttet av gf4. Jeg skal skaffe bilder av denne hendelsen til dere. Men da må jeg først finne vårt digitale kamera..

     

    yeah.. nå 10 min etter er kjøleribben nesten fått romtemperatur ;)

     

    Uff.. Nå får jeg bare håpe på at hovedkortet overlevde. Dere som har sett TomsHardware video 1 vet at deres hovedkort ikke gjorde det. Man får erstattning right ? (For hk hvis cpu ødelegger det ?)

     

    Nåvel.. go jul alle sammen

     

    -Culty

    _________________

    True gods deserve free coke!

    - <b>Culty</b>

     

    At en AXP fordamper under en thermaltake sk-6 ribbe med en 80mm sunon på toppen, skulle vel nesten være umulig :p men det skjedde alikavel. Når jeg sitter her å studerer cpu'n nærmere, ser det ut til at noe skjedd under kjernen. Eller kanskje inne i den. Den ser værst ut under nemlig. Lurer på om dette var høyere makters verk. Fordi det er bare 1 dag siden jeg så den videoen hvor Athlonen gikk opp i røyk.

     

    Det jeg er har for.. er fordi jeg lurer på om andre har hatt samme symtomer (at den ikke kjører stabilt på org. hastighet feks), eller opplevd det samme.

×
×
  • Opprett ny...