Gå til innhold

photogurl

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av photogurl

  1. Ser du har vært på Þingvellir, ett flott sted (som de fleste andre steder på Island).

    For å ta bildebehandlingen først; det er gode og sterke farger, og lys og kontrast er også meget bra - så ingen klager der.

    Når det gjelder komp, så er jeg ikke helt komfortabel med at du har kuttet gangsti/trappa på høyre side. Gangstien som slynger seg gjennom landskapet fra oppe på høyden og langt ned over neste bru som så vidt er med i bildet er en flott måte og få dybde i bildet, men det er litt misbrukt her. Skal du ha dette bildet i høydeformat, ville jeg i det minste ha dreid kameraet litt til høyre for å få med hele svingen på gangstien.

    Men aller best tror jeg bildet ville ha vært, hvis du hadde tatt det i landskapsformat, og litt høyere opp.

    (Dette er bare sånn jeg ser det, siden jeg har vært der 2 ganger, og har prøvd meg frem med mange forskjellige komposisjoner fra hele Þingvellir området.)

  2. V2 er klart best av disse. Tror kanskje det hadde vært bedre hvis du hadde croppet vekk nedre del - da slipper du den hvite tingen nederst til høyre. Nederste del er også litt forvirrende for bildet.

    Hadde du også klart å tatt bildet litt til høyre så du hadde sluppet treet på venstre siden, men det kan hende det ikke er mulig fra der du tok bildet?

    Uansett ett stilig nattbilde!

  3. Mangel på skarphet er ikke noe stort problem før du zoomer helt inn i fullversjonen, så jeg vil si at det er akseptabel skarphet til å være ett nattbilde. Brukte du AF eller MF?

    Det som hjelper mest i LR, er å prøve seg frem med de 4 sliderene under "sharpening".

    Det lilla feltet nede på bakken er mest trolig en lensflare fra måneskinnet.

    Kan ane ett visst grønnskjær. Hvis du har skutt i RAW så er det bare å prøve seg frem med justeringer i LR til du synes det ser ok ut.

    Ellers ett ok bilde.

    Andre ting du kan justere, er de verste utbrente feltene (gatelyset til høyre og huset helt bakerst og kanskje kutte litt øverst i himmelen?

  4. Kvaliteten er super..men jeg forundres over hvorfor noen individer må ha på masker og allverdens dritt for å bli fornøyd .

     

    Ja det er virkelig forunderlig....at vi ikke alle er like og bare tar bilder av måker...gud forby at noen skal skille seg ut eller ikke følge de "vanlige" normene!!!

     

    Tror jeg er ganske enig med gorefeast; dette er nok det beste bildet jeg har sett fra deg så langt! Etterbehandlingen og fargene er ganske enkelt knall.

    • Liker 1
  5. Fine linjer som hjelper på med å dra titteren innover i landskapet. Ganske god dybdeskarphet, i alle fall f-nummeret du har brukt tatt i betraktning! Hadde nok ikke gjort noe om du hadde blendet ned til f/8 eller lavere.

    I småformatene så er ikke støy noe issue, men i fullstørrelse er støyen altfor påtrengende. Ta med stativ neste gang, så slipper du ISO og blendertall som du antageligvis har måtte bruke nå pga. håndholdt og dårlig lys (jeg bare gjetter nå...).

    Ett helt greit bilde med god komp og godt avstemte farger.

  6. ...og her kommer mye av problemet med bildekritikken... de faste brukerene som ikke liker annet enn bildene til de andre fastgrodde fra digit tiden. Bilder som utfordrer titteren litt mer enn ett tåke/måkebilde (tilfeldig valgte eksempler) forårsaker kortslutning og bringer frem fordommer så det holder...

     

    Så over til bildet; tror jeg har nevnt det før, men mye av bildene til Bongo er bra. Litt ujevnt på kvaliteten, men gjennomført stil. Dette bildet fungerer greit som ett delvis abstrakt aktbilde, men om teksten egentlig tilfører bildet noe er jeg litt usikker på.

    • Liker 2
  7. Ett meget stemningsfullt høstbilde fra inne i skogen. Varmt og behagelig lys.

    Det eneste jeg vil pirke på her, er at den lyseblå himmelen oppe til høyre bryter litt med stemningen i resten av bildet - blir litt for mye kontrast til det varme lyset i resten av bildet.

    • Liker 1
  8. Ett, i utgangspunktet, fint høstbilde og landskapsbilde ... men dessverre ødelagt av tonemapping. Jeg skjønner ikke enkeltes fascinasjon med å bruke tonemapping på alle sine bilder?

     

    Dette bildet kunne ha vært meget bra - hvis du hadde fjernet nederste del av bildet som er for lyst (stjeler for mye oppmerksomhet og er generelt forstyrrende) og brukt HDR på en bedre måte eller ikke brukt det i det hele tatt.

  9. hytten er jo egentlig ikke direkte midtstilt heller...

     

    Jo, det er den (selve hytta er midtstilt horisontalt, men ikke vertikalt hvis vi skal spikke fliser...).

     

    Jeg har studert bildet noen ganger, og kommer vel frem til konklusjonen at i dette bildet fungerer horisontal midtstilling... til en viss grad. Mao. er bildet ok som det er nå, men jeg tror det kunne ha vært bedre med litt annen komp av hytta.

     

    Bortsett fra dette, så har bildet fine farger og er teknisk sett meget bra.

     

     

  10. Fint motiv og grei komp.

    Men tonemappingen setter jeg spørsmålstegn ved...

    Den har gitt kraftige halo'er langs hele horisonten, halo og annet rart i greinen øverst og noe rart lilla lys som kommer inn fra høyre (antageligvis solen). I tillegg så er det en del mørke felter helt uten informasjon langs vannlinjen, så hva er vitsen med tonemappingen her? Jeg tror bildet kunne ha vært vel så bra på "vanlig" måte - evt. må du utføre etterbehandlingen og tonemappingen av HDR annerledes. De beste HDR bildene er som regel de som ser mest naturlig ut. Rare (og ofte gråblå og unaturlig mørke i forhold til resten av bildet) himmeler, halo'er og mye støy er de verste gjengangerene når man prøver seg på HDR.

     

  11. Jeg glemte vel egentlig og skrive det som er i RX100's favør, og det er selvfølgelig sensorstørrelsen og hvor bra det er i dårlig lys og høy ISO (etter hva jeg har sett på bilder i tester).

    Men jeg er fortsatt ikke hellig overbevist om at det er verdt det for mitt bruk, og skulle betale 1300 kroner mer for RX100.

    Jeg får fundere videre, det er ingen bråhast for meg - bare jeg har det på plass innen jul er det greit.

    • Liker 1
  12. Det heter BLITS, de er dårlig i kompakter.

     

    Blits, blitz, Linse, eller objektiv. So what!!!

    Tror de fleste forstår hva jeg mener, uten å måtte ty til retorisk hersketeknikk. :nei:

     

    Ignorer kelux, han er bare sånn (les: ett stort troll som absolutt burde finne seg noe annet å gjøre enn å poste her!). Han er en umoden liten gutt som burde lære seg litt vanlig folkeskikk!

    Men nok om idiotiet hans!

     

    Jeg er selv på utkikk etter ett kompakt kamera, type ha-med-overalt, men samtidig som det er bedre enn de vanlige kompaktkameraene.

    Har kokt det ned til enten Sony RX-100 eller Panasonic LX7.

    For min del, så heller jeg mot LX7 for øyeblikket. Hvorfor?

    Kort fortalt;

    -separat lader (lettere å lade flere batterier, RX-100 lader bare i huset)

    -24-90 f/1.4-f/2.3 (RX-100 har 28-100 f/1.8-f/4.9) - bedre vidvinkel og bedre lysstyrke er ingen uting

    -60 sekunder og 1/4000 som yttergrenser på lukkertid (RX-100 har 30 sek - 1/2000)

    -Bedre skjerm og hotshoe

     

    Dette er i alle fall punkter som for meg gjør at jeg antageligvis vil velge LX7. At det også er ca. 1300-1400 kroner billigere enn RX-100 er heller ingen ulempe.

    • Liker 1
  13. Ett motiv med stort potensiale dette. Første småpirk er at horisonten er bittelitt skjev (heller noe mot høyre).

    Stupebrettet er for midtstilt, og kunne ha vært hva som helst sett fra denne vinkelen. Det beste her, ville ha vært om du hadde gått noe til siden så du hadde fått stupebrettet mer fra siden - og plassert det i det gyldne snitt.

    Når det gjelder HDR, så er det faktisk ikke lett å se at dette er ett HDR bilde. Det er en del mørke partier og skyggepartier som er helt uten informasjon - her kan HDR hjelpe noe. Du har i alle fall ikke ødelagt himmelen - det er en felle mange som prøver HDR går i! Hvor mange eksponeringer har du brukt, og hvor stor variasjon i EV?

     

    Så for å avslutte; ett bilde som er ok som det er nå, men kan bli bedre med litt mer jobb - både i fotograferingsøyeblikket og i etterbehandlingen. :)

    • Liker 1
  14. Fint motiv og en fin komposisjon. Er vel ikke akkurat overskarpet dette, og fargemetning er mer etter min smak. (Din egen smak mr HG, er vel kun tåke...)

    Det kunne derimot ha gjort seg med noe mer kontrast, bildet er litt tamt i mangel av noe bedre ord.

     

    (Etter hva jeg har fått med meg, så har vel Jentungen nå tilgang på Lightroom, så og komme og anbefale DPP istedet er vel rimelig bak mål...)

  15. Ett fint høstbilde med god komp.

    Det som drar litt ned for min del er tonemappingen.

    Litt halo rundt trærne til venstre, men først og fremst så savner jeg ganske mye mer kontrast i dette bildet - det fremstår som litt tamt og blasst.

    Det er fullt mulig at dette motivet kunne ha vært like så bra med kun én eksponering i stedet for 3exp HDR ... just saying.

  16. En god idé, og som med litt mer jobb kan bli bra. Tittelen tatt i betraktning regner jeg med at det er øyet som er hovedmotivet her. Da er det egentlig i min bok ganske kritisk viktig at det er i fokus, noe det ikke er her. I tillegg tar nesen vekk fokus fra øyet (og den fremstår lite heldig pga. hårene). Refleksjon i øredobb stjeler også for mye oppmerksomhet. Det ble muligens litt mye kritikk dette her, men se på det som konstruktiv kritikk (noe det i alle fall er ment som). Bildet ditt har potensiale, men fremstår som litt uferdig.

  17. Ett godt solnedgangsbilde med sterke og fine farger.

    Ville nok ha vurdert enten å ta med mer av tretoppene/skoglinjen eller croppet vekk den nederste delen for å bli kvitt tretoppene og det utbrente feltet til høyre (da hadde du fått ett flott, delvis abstrakt, solnedgangsbilde).

  18. Bjerknez jeg har full forståelse for at du vil være med på et treff på dine premisser, du all rett til og avgjøre dette selv om du vil være med eller ikke.

    Så at enkelte ikke liker at du melder avbrudd synes jeg ikke noe om, kan hende måten du skrev på var grunnen for alle sure miner.

    Jeg skulel gjerne blitt med, og særlig nå som det allikevel ser ut til å bli fint vær, men grunnet debatten tidligere i tråden har jeg mistet lysten.

     

    jeg kommer mest sannsynlig ikke imorgen, må ordne noe med jobben og er mest sannsynlig ikke ferdig før 11-12 tia i halden:/

    sender sms til transporten min fra togststasjonen hvis jeg kommer

    Nå blir det månelyst... :ph34r:

     

    Can you spell c-h-i-l-d-i-s-h?

  19. Dette bildet beviser i alle fall én ting; sex sells! (Selv om det nå skulle være bilde av en mannerompe, som jeg mistenker...)

    Det har rast forbi alle andre bilder i løpet av to dager og havnet på toppen av "mest populære". Det hadde nok ikke ett fuglebilde eller tåkebilde gjort...

     

    Det sagt, så er dette bildet ett av de svakere jeg har sett fra Bongo.

    Du har din egen stil, og noen ganger fungerer den bra, andre ganger ikke - denne gang fungerer ikke bildet i det hele tatt for min del.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...