Gå til innhold

perottol

Medlemmer
  • Innlegg

    580
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av perottol

  1. Da har jeg kjøpt meg ei reim fra Black Rapid. Jeg endte opp med å kjøpe modellen RS-5 (65$), og er strålende fornøyd. Bestilte den fra hjemmesiden deres, og det ble 12$ i frakt. Totalt 77$ (450 NOK). Leveringstiden var ca 14 dager.

     

    Jeg har nå tatt med kameraet (D300 + div optikk) på flere lange gåturer, og merker nesten ikke at kameraet er med meg. Også er det latterlig enkelt å løfte det opp for å knipse.

     

    Samboeren har allerede bestilt seg maken reim hun også.

  2. Trikset er å lage seg en skikkelig maske:

    1. Lag et nytt levels adjustment layer

    2. Merk masken på layeret

    3. Gå inn på funksjonen "Place Image". Legg den kanalen med høyest kontrast som maske. Trykk Ok.

    4. Alt-klikk maska for å se den skikkelig, og legg på levels. Juster til du har en skikkelig fin kontur mellom objektet og bakgrunnen.

    5. Retusjer masken med svart/hvit brush.

    6. Juster adjustment-layeret ditt etter ønske.

    6. Juster masken med "Select -> Refine Edge"

     

    Alternativt kan dette gjøres ved å gå inn på Channels, og duplisere den kanalen med høyest kontrast. Deretter dupliserer du denne til en ny alpha channel. En alpha-channel er det samme som en lagret selection, også kan du ta "Load Selection", også legger du på adjustment-layeret.

  3. Du bør eksportere som en catalog, og ikke enkeltfiler. Det er lightrooms måte å gjøre det på.

     

    File -> Export as catalog. Da kan du eksportere alle bildene er kun de som er selected.

     

    Alternativt lager du en ny collection, legge ønskede bilder der, også høyreklikker du collectionen og velger "Export this collection as catalog".

     

    På denne måten sikrer du å beholde alt av metadata og annet du måtte ha gjort med bildene i lighroom.

     

    Lykke til.

  4. Hepps,

     

    Årets julegave til meg selv skulle være ei skikkelig kamerareim. Min snart 10 år gamle Jenova-reim i neopren må sies å være oppbrukt. Jeg dro innom fotovideo i oslo, men de hadde et skuffende utvalg. Dette skulle jo være julegaven til meg selv. Nå spør jeg her, noen som har tips til ei skikkelig god reim til kameraet (Nikon D300) mitt? Pris er ikke så viktig, men den bør være solid, og gjerne fjære litt.

     

    Forresten, det er kun to min til julaften starter. God jul.

  5. Struktur:

    Bilder/2009/2009-01-12 - Beskrivelse

     

    Program:

    Lightroom med flittig bruk av keywords, samt at jeg har en del Smart Collections til å lage collections på tvers av mapperstruktur. Bildene er også ratet, så det er enkelt å filtrere ut "best og".

     

    Har brukt dette systemet i flere år, og har rundt 100k bilder. Har aldri hatt et eneste problem med å finne noen bilder.

     

    Jeg geo-tagger bildene i Elements. Her kan man lage keywords på steder, og gi disse koordinater. Så når jeg hiver på keyword om hvor bildet er tatt så blir det automatisk geo-tagget.

     

    Å legge på keywords er en (god) vane. Det første man gjør etter at bildene er lagt inn er som regel å se gjennom dem, og da er det veldig kjapt å legge på keywords og rating i samma slengen.

  6. Hei,

     

    Holder på å skrive "Lynkurs i fotografering", men ønsker innspill fra dere. Lynkurset skal være lagt opp til å fungere på speilrefleks og kompaktkamera, og er beregnet på folk som har kjøpt seg et høvelig kamera og som har lyst til å lære seg å bruk dette.

    Slik folk har som oftest bare brukermanualen å forholde seg til, men har problemer med å sile ut hva som er viktig og uviktig i manualen.

     

    Jeg vil ta for meg de viktigste funksjonen man faktisk har bruk for på et enkelt kamera, slik at de kan bruke dette lynkurset som en referanse til manualen.

     

    Jeg har foreløpig lagt opp kurset med følgende temaer:

    • -Grunninnstillinger. Hvordan stille inn kameraet til bruk (slå av Auto ISO osv). Disse innstillingene legger grunnlaget for resten av lynkurset.
    • -Eksponering. Gjør det enkelt og anbefaler Auto.
    • -Fokus. Anbefaler Single mode spotfokus, og forteller om at lukkertid påvirker fokus. Forteller også hva man skal gjøre om lukkertiden blir for lang (holde kamera stødig, øke ISO).
    • -Zoom. Hvordan man kan bruke brennvidden til å endre bildets karakter (vidvinkel til landskap og dybde, tele til portrett).
    • -Mørke/lyse bilder. Forteller om eksponeringskompensasjon.
    • -Hvitbalanse. Hva dette er, og hvordan den kan brukes.
    • -Komposisjon. Forteller kort noen enkle komposisjonsregler.

    Hvordan ville du ha lagt opp et slik kurs? Husk at brukergruppen er en gammel onkel som ikke har interesse til å lære seg om blender og lukker, men som vil lære seg å bruke sitt eget, enkle kompaktkamera til å ta bedre bilder.

×
×
  • Opprett ny...