Gå til innhold

Kaste

Medlemmer
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaste

  1. Hadde helt klart valgt YZF'en. Lett og trimme, i tillegg til at den har litt mer power enn CBR'en. Det er også bredere dekk på YZF'en som gir en bedre nedleggingsvinkel/mulighet og gjør den generelt mer stabil enn CBR.

     

    Jeg er selv av den oppfatning av at folk på R-sykler kræsjer mer enn folk på oppreiste sykler som f.eks. Enduro/touring. Har selv kjørt enduro sykkel/SM sykkel i 2 år uten å være i bakken, har 4 kamerater som kjører R-sykkel i 125 utgave, hvorpå alle har hvert i bakken. Det avhenger selvfølgelig litt av kjøreferdigheter og hvordan man kjører. Men jeg kan ikke si at disse kjører stygt eller har dårlige kjøreferdigheter. Kanskje det bare er uhelidig, eller kanskje det bare er fordi de kjører r-sykkel, hvem vet?.

     

    Hvis du skal ha deg en by-cruiser er oppreist sykkel absolutt å anbefale. Yamaha har faktisk en rimelig SM 4 takter med 15 hk som passer bra til det. WR125R heter den. Sjekk den ut.

     

    Lykke til :D

  2. En begynnelse er å lære seg forskjellen på 4 takt og 2 takt. Hva de forskjellige taktene på 4 takten er og de 2 taktene på en to takter. Dette er viktige grunnkunnskaper.

     

    Foreslår en kjapp tur på både google og youtube med kode ordene how engine works, masse gode animasjoner der.

     

    to takt

    4 takt

     

    Lykke til :D

  3. Hei!

     

    Lurte på om det var noen her som viste hvilke orginal forgasser som står i Honda xr125 07 modell.

     

    Sykkelen går for mager så tenkte jeg skulle dyse den opp, og da er det kjekt å vite hvilke dyser som skal i.

    Var nede hos forhandleren å spurte om de viste, men det gjorde de ikke og de kunne ikke finne ut av det heller så stakkerslig og hjelpesløse de var :)

     

    Tusen takk for svar:)

  4. Det er ikke umulig at de faktisk har brukt 7 timer på det. NSR er jo tross alt en to takt som krever godt med vedlikehold for å fungere skikkelig. Dvs. at de gjerne har byttet det de skulle, for å så feilsøke hele sykkelen for små feil evt. gjort litt vedlikhold. Så du kan jo håpe du har fått en feilfri sykkel igjen. Men det beste er vell å henvende seg til verkstedet å spørre hvorfor de har brukt så lang tid.

  5. Hellaa!

    Jeg tittet litt rundt omkring paa forumet etter traader som kanskje kunne oppklare sporsmaalet men fant ingen.

     

    Jeg er litt paa utkikk etter et skjermkort til pcen min siden det gamle ( Nvidia 6800 Ultra) begynner aa bli litt utdatert. Lurte derfor paa om noen har peiling paa hva som er det beste skjermkortet til AGP paa markedet naa.

     

    Takker for svar:)

  6. Har kjøpt meg nytt hovedkort, prosessor og ram, alt ser ut til å funke tipp topp, MEN det funker fint dårlig med begge rambrikken i, å ja kortet har støtte for ram brikkene og støtte for dual, men masnkinen vil bare funke med en av brikkene i, har jeg begge i (både dual og ikke) så piper bare maskinen, noen som har peiling?

     

    husket aa sette de i riktig?

    for aa kunne kjore dual er det ikke slik at du maa ha rammen staaende i "samme farge". som at det er samme farge paa slotsene du skal kjore dual paa:)

×
×
  • Opprett ny...