Gå til innhold

Thomasdr

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thomasdr

  1. Ting tar tid, men jeg har endelig fått rotet meg til å bytte luftmassemåleren (fikk tak i en uorginal en til ok pris).

     

    Men det har ikke fjernet problemet, men problemet har endret litt karakter.

     

    Jeg leverte den inn på verkstedet på jobb igjen for feilavlesning, nå er det ingen feilkode lengre. Men problemet vedvarer jo, og gutta der sa at de ikke hadde peil på hva som var galt. Men de foreslo å bytte egr ventilen.

     

    Tilbake til hvordan den oppfører seg nå: rykkinga har begynt å komme litt hyppigere, og det har også forplantet seg litt. Nå har jeg veldig ujevnt drag oppover turtallsregisteret også når bilen oppfører seg som "normalt" ellers. Når den slår seg vrang så er det like ille som før, nesten ingen effekt i 5 min, før den sparker igang igjenn.

     

    Så, bytte/rense egr ventil? Levere den inn til Toyota og betale dyre dommer? Eller har dere noen andre gode forslag til meg?

  2. Jeg har ikke rotet meg til å fikse det enda, tenker jeg tar det i påska.

     

    Jeg tenkte ikke langt nok til å spørre hva feilkoden var. Jeg jobber på en skole hvor vi har bilfag og det var en av lærerne der som sjekket det for meg. Det han sa var "vi fikk en feilkode på luftmengdemåleren, så det er ikke noe annet å gjøre enn å bytte den".

     

    Tenker du at det fortsatt kan være noe annet?

  3. Hei, den har gått neste 90.000km. Jeg skal se om jeg får lånt meg en kode scanner i morgen så jeg får lest av eventuelle koder. På min gamle opel så kunne jeg lese av med en binders, men det fungerer sikkert ikke på en så "ny" bil?

     

    Men med turbo trøbbel, ville jeg da ha mistet effekt over hele turtallspekteret? Den drar veldig dårlig helt nede rundt 1000-1500 også når problemet oppstår.

  4. Hei

     

    Håper det er noen bilkyndige som kan gi meg et tips her.

     

    Jeg har en 04 Toyota 1,4 D4D som veldig sporadisk mister motorkaft.

     

    Det kan gå 1 mnd mellom problemet eller det kan komme flere ganger på en dag. Bilen virker da å ha veldig lavt dreiemoment og drar ekstremt dårlig, så jeg må ligge på rundt 3K rpm for å komme meg frem på flata. Det kommer gjerne sammen med ganske mørk eksos.

     

    Det hjelper ikke å stoppe bilen og starte opp igjen. Når jeg fortsetter å kjøre så fikser problemet seg selv etter rundt 5 minutter og da får jeg plutselig fullt trøkk igjen (noe som kan være ganske interresant når man ligger med 3K+ omdreininger:-p). Ingen varsellamper lyser.

     

    Er det noen som har et forslag til noe jeg kan prøve? Har forsøkt med et par runder dyserens fra bensinstasjon uten at det hadde noen effekt.

     

    Edit: Ser jeg jaggu glemte å skrive at det er en Corolla, om det har noe å si.

  5. Ok, takk for mye god informasjon.

     

    Og den filmen er jaggu skremmende, men den viser jo en kollisjon på en dårlig reparert bil som ikke burde være på veien ifølge den mekanikeren.

     

    Hvordan ville det ha vært om den hadde vært skikkelig fikset? Og om den kan være skikkelig fikset, kan en uavhengig mekaniker/naf finne ut av dette hvis jeg får levert den til inspeksjon?

     

    Jeg tror prisen på den blir ganske lav, så derfor frister det, men jeg vil selvsagt ikke la dette gå på bekostning av sikkerheten til meg og passasjerene.

  6. Hei, takk for svar alle sammen.

     

    Jeg skal ta en prat med gutta på verkstedet og høre hva som var skaden og har blitt gjort, forhåpentligvis er det ikke noe så alvorlig.

     

    edit: da har jeg fått beskjed om at begge rammevangene var skjeve. Tror dere dette kan føre til komplikasjoner i framtiden?

  7. Hei

     

    Jeg har fått et tilbud om å komme med bud på en bil som har vært kondemnert, men restaurert på en bilskole. Det jeg lurer på om det er smart å kjøpe en slik bil. Kan det være noen senskader som dukker opp senere? Er det noe spes jeg burde sjekke på bilen?

     

    Og hvor mye mindre burde denne være verdt enn en lignende bil på finn.no?

     

    Tips taes imot med takk :-)

  8. Byttet nettop ut radioen i bilen med en JVC KD-DB711 cd-spiller/DAB radio.

    Å bytte den ut var jo rimelig enkelt for begge spillerne hadde ISO kontakt.

     

    På radioen jeg hadde før hadde jeg strøm uavhengig av tenninga i bilen, men med den nye spilleren så har jeg kun strøm når tenninga står på. Den nye cd-spilleren glemmer også alle instillingene sine når jeg skrur av bilen.

     

    Noen som vet hva problemet er? Hva burde jeg gjøre for å fikse dette? Kan jeg bytte omm litt på kablene før iso kontakten eller må jeg legge opp en ny ledning fra batteriet?

  9. Hei

     

    Takk for godt svar.

     

    Bilen har en ganske mørk rød farve så da burde det jo kanskje gå.

    Siden jeg skal dytte lakk i ripen må jeg bruke en liten pensel eller liknende till det? Skal jeg avslutte med klar lakk på toppen?

     

    Er det noen spesiell etterbehandling du vil anbefale? Tenker uansett å gi bilen en god polering. Det hjelper kanskje litt :)

  10. Hei

     

    Jeg har kjøpt meg en Opel Astra som har noen småproblemer med rust i lakken. Ingen alvorlige greier men litt begynnende rust bla. i en ripe på døren.

     

    Hvordan er det å fikse dette selv på metallic lakk?

     

    På en vanlig bil så hadde det vel bare vært og slipt, lakkert og polert for å få et ok resultat. Kan jeg gjøre det samme på metallic?

     

    Det er vel greit å stoppe den forbaska rusta.

  11. Den har fått stå en natt uten batteri eller strøm, desverre uten effekt.

     

    Jeg har desverre dårlig med verktøy tilgjengelig, så å få åpnet den er det desverre liten mulighet for for tiden.

     

    Men er det noen som kan gjette seg fram til hvilken del det er som ikke fungerer?

    Hvis det er HDD som ikke fungerer skulle jeg da fått opp BIOS skjermen? Hvor langt kommer booten uten RAM? Hadde Lysdiodene lyst med defekt hovedkort?

  12. Min laptop, som jeg har med på reise har sluttet og fungere.

     

    Når jeg prøver å starte den så fungerer det elekrtiske (lysdioder og dvd-rom kan ejecteres). HD dioden blinker to ganger men ingenting mer.

     

    Ingen av viftene starter, det virker som om HDen ikke roterer og skjermen er svart hele veien.

     

    Noen som vet hvilken del som har tatt kvelden?

×
×
  • Opprett ny...