Gå til innhold

Truman

Medlemmer
  • Innlegg

    233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Truman

  1. Tror faktisk jeg heller ville kjøpt i Norge. Ikke mye dyrere, og du får skikkelig garanti etc. etter kjøpsloven. Dessuten er det mindre sjanse for å bli svindlet. (Jeg har vært i diverse fotobutikker i HongKong, og har en noe blandet erfaring derifra..............)

     

    JapanPhoto har f.eks. Olympus og Pentax på tilbud til meget gode priser.

     

    Litt teit å foreslå å dra til Japan når du først sier at han ikke skal kjøpe i Kina...

  2. Er ikke meningen at jeg skal få en mengde komprimerte.. Det kan jeg, det jeg lurer på er f.eks hvordan få gjort ei .gif fil som er f.eks 3-400kb om til 150kb? I Photoshop får jeg bare beskjed om at "animasjonen" vil forsvinne, noe den gjør..

     

    Noen som har ideer?

     

    Det er nevnt over at GIF allerede er komprimert. Det gjør det vanskelig å komprimere enda mer. Dersom man kunne komprimere filer om igjen og om igjen ville man til slutt få uendelig små filer, noe som selvfølgelig ikke er mulig.

     

    Komprimering går ut på å representere data på en mer plasseffektiv måte. F.eks kan man redusere størrelsen på en tekstfil ved å kutte på antall bits man trenger for å representere et tegn. Dersom det allerede er gjort, kan man ikke kutte mer i antall bits per tegn.

  3. posisjon som den selfølgelige standarden når man skal sette opp en webserver der man tjener dynamiske nettsider med en database i bunn

    5713644[/snapback]

     

    den "selfølgelige standarden"... det er i så fall den selvfølgelige standarden når man ikke skal betale noe løsningen. Av tunge løsninger er det nok laaaangt flere som kjører noe basert på .Net eller J2EE ...

  4. Hva gjør det om pakkene går rundt halve landet, så lenge du får pakken din like fort som før? Posten har sentralisert sorteringen. Mye på grunn av hypermoderne sorteringsmaskiner som sorterer like mye post som over 100 (har ikke eksakt tall i hodet) arbeidere.

     

    Dette er et opplegg som fungerer skikkelig bra. Har selv jobbet på Postens Brevsenter i Stavanger som sommerjobb. Veldig mye lur og bra logistikk i posten om dagen! Tro det eller ei!

  5. Faren min fant ut at han skulle gjøre huset vårt trådløst og kjøpte en D-Link DI-624 trådløs router.

     

    Vi har et UPC Chello-abbonoment som deler ut flere IP-adresser. Med routeren med default-innstillinger bruker tar routeren èn IP-adresse, og gir alle PCene lokale adresser.

     

    Jeg vil at pcene skal få eksterne IP-adresser. Er det noen som vet om det går an å sette opp DI-624 som et aksesspunkt, dvs ikke dele ut IP-adresser, bare funke som et trådløst aksesspunkt.

     

    Takk!

  6. De folkene jeg kjenner som driver med koding foretrekker veldig små laptops som de får med seg overalt og har bra batteritid. f.eks Dell X1, Sony Vaio X505, FS Lifebook P7010 osv. Rå kraft er sjeldent det viktigste da man sjeldent kompilerer store ting. >99% av tiden sitter man jo enten å leser koden, feilsøker eller produserer kode.

    Prioritet for utviklere er IKKE at laptopen er liten. Det som er av avgjørende betydning er skjermen. Man blir ikke 100% effektiv på 1024x768. Man får alt for dårlig oversikt over koden.

     

    Jeg bruker selv 1400x1050 (Thinkpad T42), men flere av de andre utviklerne i selskapet jeg jobber i sverger til 1600x1200 (T42p).

  7. Jeg regner med at de fleste har prøvd Wikipedia; enten bevisst ved at de har slått opp ord der selv, eller indirekte via en eller annen søkemotor. Google gir f.eks ofte svar fra wikipedia ved bruk av "define".

     

    Uansett, poenget er at Wikipedia er helt genialt! En slags dugnad hvor internettbrukerne selv oppdaterer eller legger inn leksikonartikler om ord og uttrykk. Dersom en bruker vet noe mer om et tema, kan vedkommende legge til mer i artikkelen!

     

    Wikipedia på engelsk er klart mest utfyllende, og man finner faktisk definisjoner på nesten alle ord man kan tenke seg. Man finner også Wikipedia på bokmål: no.wikipedia.com og nynorsk: nn.wikipedia.com.

     

    Kvaliteten på artiklene er selvfølgelig ikke perfekt, men det meste jeg har funnet der har faktisk vært veldig bra! Altså: prøv Wikipedia! :)

  8. På denne serverpcen ønsker jeg å lagre filmer, musikk etc slik at hovedpcen blir raskere, slik at den slipper en del prossesser altså.

    Hei!

     

    Jeg kan se to årsaker til å ville ha en slik "server" hjemme:

    • Du har flere datamaskiner som skal ha tilgang til de samme filene. Da er det uøkonomisk å lagre samme filene lokalt på alle maskinene.
    • Du har mye lagringsplass på den gamle pcen som du ønsker å benytte for å frigjøre plass for "arbeidsfiler" på den nye pcen.

    Ellers er det ikke mye grunn til å bruke pcen som filserver. Din datamaskin kommer IKKE til å bli noe raskere av det. Den kommer bare til å oppfattes som tregere når du bruker filene over nettverk (nettverk tregere enn lokal harddisk). Man bruker ikke prosessor for å ha filmer eller liknende lagret på en pc. Så lenge man har plass til paging-filer på den lokale harddisken kan den være fyllt opp til randen uten at du merker ytelsestap.

  9. Dette er nok noe som IBM har planlagt over noe lenger tid. IBM tjener lite penger i de "etablerte" landene i Europa, f.eks Storbritania, Tyskland, Frankrike og Italia. De kommer til å satse i langt større grad på f.eks vekstmarkeder i øst-europa og ikke minst Asia. De har solgt ut PC-divisjonen sin til Lenovo, men samtidig har de store eierandeler i dette selskapet. Dette salget kan nok sees på som et strategisk trekk for å få en fot innenfor i et land med enormt potensiale, nemlig Kina. I tillegg kommer IBM til å satse veldig hardt i India, både fordi det er store penger å tjene der, og for å møte den enorme konkuransen som kommer derfra i programvaremarkedet etterhvert.

     

    Med andre ord, IBM er langt i fra i noen dyp krise. Dette er bare kursendring hvor man rasjonaliserer driften i landene hvor markedet er mer "satt", samtidig som man kjører hardt i landene hvor markedet fremdeles er i ubalanse.

×
×
  • Opprett ny...