Gå til innhold

Bols

Medlemmer
  • Innlegg

    224
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bols

  1.  

     

    heyhey! slutt med en tåpelig diskusjon som heller kan tas over brev. Har skjekka google etc, facebook finner man jo ikke en dritt på ;)

    Duran ga meg en genial link så takk for den!

    Kunne jo heller sendt meg den en å hakke på meg for at jeg ikke kan noenting! :)

     

    Jeg sendte deg jo den. Se treff nummer fire på lmgtfy-linken :-)

    Dessuten er det ikke ment som hakking. Se på det som verbalt buksevann i stedet... :-)

  2. for et unødvendig svar Bols...

     

    Hvilken del var unødvendig? Den delen hvor jeg påpeker at det finnes VELDIG mange guider som ikke er spesielt vanskelig å finne, eller den delen hvor jeg nevner noen av de tingene han sannsynligvis bør gjøre.

    Det var i alle fall veldig mye mer nødvendig enn svaret ditt, som jeg ikke kan se har gitt verdi til noen...aller minst til trådstarter.

  3. Hvordan skal jeg ta det fra her?

     

    http://lmgtfy.com/?q=i7+cpu+overclocking+guide

     

    Neste gang må du prøve å søke et annet sted enn facebook... :-)

    Kort oppsummering siden du sikkert ikke har tålmodighet til å lese om det: skru ned minnemultiplier/uncore et hakk, skru av spread spectrum, og jekke opp spenningen på cpu'en litt. Men hvis skal høyere enn rundt 4Ghz så ville jeg ha satt av tid til å lese en guide eller to...

  4. Gull med slike tilbakemeldinger :thumbup:

    De var jo billige også :yes:

     

    $17 inkludert frakt er vel omtrent en hundrelapp, og det er jo ikke galt. Kom kjapt levert og pent pakket inn. Men ikke pakkesporing (begrenset hva man får for 10 dollar i porto fra USA).

     

    Denne er vel på 3600 rpm, men det hadde jo vært litt artig å hatt en av de virkelig hardcore-viftene på 5000 rpm+ også. Får google litt :-)

  5. Skal selvfølgelig undervolte dem på en viftekontroller (BigNG). I teorien, og i følge testen, er de ganske bra på støy/ytelses-forhold også på lavere RPM...men jeg frykter at de ikke undervolter tilstrekkelig bra. Skal rapportere tilbake når jeg finner det ut :-)

     

    Da er deltaviften mottatt og testet. Bråker selvfølgelig som et uvær på maks hastighet. Med analog viftestyring så ble det vesentlig stillere, den gikk helt fint og startet nede på 3,5volt. Men hvis man er kresen på stillhet så er det en liten klikkelyd i den på så lav spenning som gjør at den ikke er helt optimal. Jeg har den koblet på en BigNG automatisk viftestyring som kan stoppe den helt, så jeg tror jeg konfigurer den til å starte bare hvis det er så mye varmeutvikling at ingen av de andre radiatorviftene tar unna. Grei backup sånn sett.

    Prøvde å svitsje til PWM-viftestyring også, men det var helt ubrukelig, vifta hylte og skrek.

     

    Kjøpte den forresten på ebay hvis det er noen som har lyst på et helikopter inne i PC'n: http://cgi.ebay.com/130CFM-NEW-DELTA-120mm-x38mm-CPU-Heatsink-Case-FAN-3pin_W0QQitemZ120555824103QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1c11afe3e7

  6. Deltaviftene er vel stort sett ubrukelege, ja (med mindre du har planar om å plassere den i eit jetfly, om du er på TG, eller om du rett og slett berre er døv :p).

     

    Skal selvfølgelig undervolte dem på en viftekontroller (BigNG). I teorien, og i følge testen, er de ganske bra på støy/ytelses-forhold også på lavere RPM...men jeg frykter at de ikke undervolter tilstrekkelig bra. Skal rapportere tilbake når jeg finner det ut :-)

  7. Hei. Det her va jo en kjekk kafe :)

    Noen som vet om mist extreme 3x120 er veldi restriktiv og hvilken vifter som er bra på den? Har planer om å legge til ek 5970 vannblokk i loopen min, men er usikker på om pumpen min klarer det(eheim 1048)

     

    Restriktiv vet jeg ingenting om, men det virker som om den trenger vifter med høyt statisk trykk for kjøling. Prøvde et par vanlige nexus silent-vifter, men det fungerte ikke spesielt bra. Har bestilt Gentle Typhoon 1850-vifter (fra specialtech.co.uk) som jeg håper er bedre. Tror disse er regnet for å være de beste for stille kjøling av radiatorer med høy FPI.

     

    Den beste testen på radiatorvifter tror jeg man finner her: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=223391

    (Basert på den testen bestilte jeg en deltavifte også, selv om jeg tror den reellt sett er ubrukelig til stille kjøling)

  8. Vel en stripe blir kanskje 3mm bred når man klemmer sammen cpu og kjøler. Skal ikke pastaen egentlig dekke hele kontaktflaten for å sikre at små ujevnheter blir jevnet ut og skaper kontakt?

     

    Jo. Hvis du monterer kjøleren på CPU'en, og deretter tar den av og ser at det bare er tre stk. 3mm striper med kjølepasta på cpu og kjøler, så har du montert den _skikkelig_ feil. Sørg for at pinnene som trykkes ned går i lås, og at kjøleren ikke hviler på noe.

     

    Mengden kjølepasta skal totalt sett være et sted mellom et riskorn (ukokt) og en halv ert. Spør mora di hvis du har dårlig kunnskap om matvarer :-)

  9. Så lenge dimensjonene er de samme, er det som William sier, 4 skruer og én ledning.

     

    Har funnet noen som har nevnt at Cooler masteren, i motsetning til Antec-vifta, ikke har kulelager, og derfor ikke egner seg til horisontal montering (som f.eks i toppen av et 902-kabinett. Noen som har hatt Cooler Master montert horisontalt over lenger tid og kan verifisere at det fungerer?

  10. Alt av modifisering er det jo en risiko ved. Vurderingen blir om gevinsten er verdt å potensielt ødelegge komponenter. Det å hooke en pumpe på en viftekontroller har ikke vært noe problem, annet enn at man må passe på at vannet flyter tilstrekkelig.

     

    Prøvde å henge pumpa på min Nzxt sentry 2-fankontroller, men hverken pumpa eller PSU'en hørtes lykkelige ut. Antar at det skyldes at den ikke liker PWM-signalet fra fankontrolleren...men det var litt synd.

     

    Tynne radiatorer med lav tetthet mellom grillene er det som gir fra seg minst lyd. Hvis du er fornøyd med støynivået og kjøleevnen til radiatoren (med pull) så er det jo ikke noe problem. Mindre støy går alltid utover ytelsen.

    Både støynivå og kjøleevne er vel i området "greit nok, men ikke så bra som jeg hadde håpet på". Nå skal viftene henge på automatisk viftestyring (selvfølgelig... :-), så det er mulig det ender opp med å bli akseptabelt. Men jeg hadde fått det for meg at en fornuftig dimensjonert vannkjøling kunne ha vanntemperatur på ca. 5 grader over ambient ved maks last uten å ha vifter i jumbojet-klassen....

  11. Da har jeg fått skrudd sammen min første vannkjøling, og har et par spørsmål.

    Stashet så langt er:

    Antec P-180 mini

    Asus Rampage II Gene

    i7 920@4GHz

    Mist economy kit, med 2stk 120mm Mist extreme radiatorer

    Gammelt 8800 gts skjermkort, uten vannblokk

    Corsair tx650

     

    1.) Er det anerkjent OK å kjøre 7v-modden på pumper? Bekymret for at PSU'en skal mislike oppsettet(se f.eks http://www.silentpcreview.com/article6-page1.html ) , eventuelt at pumpekortslutning tar knekken på hovedkort og CPU. Har noen hatt problemer med dette?

     

    2.) Med en stk 1500rpm 120mm vifte (pull) på hver radiator så får jeg en vanntemperatur som er 10-12 grader over ambient. Har lest at tykke radiatorer (som f.eks mist extreme?) så må man kjøre kraftigere vifter, og ved test med 2stk 1500rpm-vifter (push-pull) på hver radiator så får jeg ca. 6-7 grader over ambient. Burde jeg heller ha kjørt med tynnere radiatorer, hvis målet er å få ting stille?

  12. Hvis temperaturen på kjølevannet er vesentlig under romtemperaturen, f.eks hvis du får det ned i 5-10 grader, vil du potensielt få kondens på slanger og kjøleblokker. (Tenk f.eks på hvordan melkekartonger blir våte på utsiden når du setter dem i romtemperatur.)

    Vann på utsiden av slanger og kjøleblokker er IKKE bra.

  13. Dobbler kjøleeffekt ved å kjøre radiatorvifte på 100%? :whistle:

    Vel, da får du definere "kjøleeffekt".

     

    Kjøleeffekt: Mengden energi radiatoren tar ut av loopen pr. tidsenhet. Måles f.eks i Watt.(Joule pr. sekund).

    Jeg har forøvrig også betyyyydelig erfaring med vannkjøling. I alle fall etter helga (satser på å montere mitt første sett i morgen. :-)

  14. Og; spar sarkasmen.

     

    Hva slags puslete diskusjon ville det DA ha blitt?! :-)

     

    Jeg kan godt se for meg at det finnes tidspunkt hvor man ønsker å styre manuelt, f.eks hvis man blodklokker. Men for vanlig 24x7-kjøring, så ønsker jeg å sette et øvre grense på temperaturen (f.eks 70 grader) og så få en eller annen dings til å passe på at denne grensa ikke overskrides. Da vil ikke systemet lage bråk med mindre det faktisk er absolutt nødvendig, og man slipper å huske å skru noe av eller på.

  15. Hva er forskjellen på om man har 50 eller 60 grader på CPU? Det har ingen praktisk betydning.

    Når man skal spille kan man jo skru viftene opp ett par hakk dersom det blir for varmt.

     

    Så du ønsker å skru opp viftene manuelt for å passe på at ting ikke blir for varmt? Hva hvis det fantes en slags dings som kunne gjøre den jobben for deg? Hmm.... :-)

  16. Hehe, det er ikke mulig å få systemet mitt sillere enn hva det er under idle. Viftene er "lydløs" som de går nå.

    Bedre kjøling under load? Hvor mange grader tror du temperaturen synker fra f.eks 45 grader ved å kjøre 2x120 mm vifter på 1200 RPM i forhold til 600 RPM?

     

    Viftene dine er ENDA mer lydløse på 40%, og ved 1200rpm så dobler du kjøleeffekten. Overklokk litt mer, og sleng på et skjermkort i loopen, så kan det vel hende at du ønsker deg mer kjøling?

  17. Vel, da har du enten overklokket MYE, eller har et dårlig vannkjølingsystem.

     

    Jeg har kjører min I7 920 prosessor på 3,4 GHz (2,6 GHz orginalt).

    Temperaturen svinger fra 35-45 grader, idle-load i spill.

     

    Jeg rører aldri viftestyringa når jeg spiller, er ingen som helst grunn til å øke viftehastigheten for en slik temperaturøkning.

    Viftene kjører jeg på 50%.

     

    Og det irriterer deg ikke litt at du kunne hatt BÅDE bedre kjøling under load, og stillere system under idle?

     

    Jeg ville aldri f.eks ha kjøpt en bil hvor gassen var låst fast på 50%. Du kan selvfølgelig si at det ikke er noe problem at tomgangsturtallet er litt høyt, og at 50% gass holder i massevis, men det er jo mer å hente...:-)

  18.  

    Forøvrig er jeg enig med Wiki. Ser ikke poenget å ha viftestyring som reguleres etter temperatur.

     

     

    Jeg forstår ikke dette...selvfølgelig skal viftestyringen reguleres etter temperaturen! :-)

     

    Det er ingen grunn til å ha viftene gående på 100% hvis du sitter og taster i Word (og helst vil ha det stille så man får tenkt litt). Det ER derimot en grunn til å ha viftene på 100% hvis man spiller, fordi ting ellers ville blitt fryktelig varmt. Og man har da ikke lyst til å begynne å fikle med viftestyringen når man starter et spill...det bør foregå automatisk.

     

    Jeg har forøvrig en NZXT Sentry 2 installert. Fungerer vel i henhold til spesifikasjonene, men den "automatiske" viftestyringen er ikke akkurat magisk. Viftene styres fra 40% til 100% lineært med temperaturen. F.eks er det 40% fra 15-20 grader, 50% fra 20-25 grader, etc. Dette er jo ikke akkurat det man ønsker...det ville vært mye mer nyttig om man kunne stille en makstemperatur, og så ble viftene regulert opp så høyt som nødvendig for å holde seg under denne temperaturen. Tror det er denne funksjonen Kaze master har?

  19. Hvilket program kan jeg bruke til å klokke min Acer Aspire One AO751H ? Prosessoren på 1,33 ghz går møkkatreigt.

     

     

    Mvh

     

    SetFSB. Fungerer hvis du bruker en eldre versjon ( .88), og velger følgende klokkegenerator: ICS9LPRS365BGLF. Mer bruksanvisning her: http://www.aspireoneuser.com/forum/viewtop...=87&t=19518

     

    Tror dessverre ikke du har så sinnsykt mye å hente. Tror de stort sett blir ustabile når du tipper over 1.43-1.44GHz. Jeg har sluttet å klokke min, og istedet fjernet antivirus, og sørget for at det ikke er mye tullete prosesser på den. Og puttet i 2GB minne.

  20. Jeg har følgende PC i stuen. For øyeblikket er det harddiskene som lager mest støy. Er det noen som har gode tips til å redusere støynivået ytterligere (det er gummibeskyttelse mellom diskene og rammen)?

     

    Heng opp harddiskene i strikk. Syltetøystrikk holder lenge.

    1.) Sørg for at de henger fritt, og kan bevege seg minst en halvcentimeter i alle retninger

    2.) Pass på at det er litt luftflyt over diskene. Når du henger dem opp så forsvinner kjølingseffekten man vanligvis har ved at diskene er boltet fast i stål

     

    Se her for mer info: http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=8240

  21. tenkte bare på bittelitt, spiller mest mw2.

    har lastet ned RivaTuner men tør ikke tukle med noe.

    Kommer inn på noen innstillinger hvor jeg kan dra en pinne fra en skala hvor det står core clock og memory clock, det står på 169 mhz og 100 mhz. Kan jeg dra de litt lenger bort så overklokker jeg?

     

    Hvis det går i stykker, så er det selvfølgelig din egen skyld osv....men normalt tror jeg du kan skru core og memory opp sånn 15-20% uten at noe brenner i stykker.

  22. Er på utkikk etter ny skjerm, og tror 1900x1200 er riktig oppløsning, mest fordi det neste steget opp koster sinnsvakt mye. Har bestemt meg for IPS (har en glimrende NEC 20WGX2 nå, og har ingen planer om å gå ned i billedkvalitet). Den definitivt billigste kandidaten er denne: http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:2182143;c:36167 , men det ligger veldig lite informasjon om denne ute på nettet, og jeg kan ikke se at den har vært nevnt i forumet. Vet dere noe som ikke jeg vet...?

×
×
  • Opprett ny...