Gå til innhold

Incumbent

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Incumbent

  1. Vil påstå at stikkprøve er irrelevant, da dette er en undersøkelse gjennomført av tns gallup, og derfor må regnes som forklarende, hvis ikke annet oppgitt.

     

    Forbruker og Media er et viktig verktøy som kartlegger nordmenns mediebruk. Her er det ikke mye linking fra artikkelen, men anta at det du leser her stemmer. Tns gallups innsats på forbrukerstatistikk er veldig viktig for å kunne retningsbestemme virksomhet og kommunikasjon.

     

    Det er altså ikke kun tek.no som er utgangspunkt for undersøkelsen. Hele medienorge er del av den.

  2.  

     

    Vet ikke hvordan det er med kaffetraktere utenfor Vestfold, men min er ihverfall koblet til nettspenning, hvilket er et stykke over 32 volt... denne enheten kan nok ikke ta på seg oppgaver i et 230v miljø.

    *fnis*

     

    Det er søtt når man røper at man ikke har filla peiling på hva man snakker om :)

    Kan ikke du, med kunnskap om dette, forklare hvorfor det han påstår ikke stemmer? Ad hominem er kraftig utdatert.

     

    Som jeg ser det er det en bryter som forsåvidt kun benyttes på likestrøm og lave spenninger, og dermed ikke på vekselstrøm fra stikkontakten. Har ikke sett over hele prosjektet, men virker som om bruksområdet er myntet på de som ønsker å dra frem loddetinnet og modifisere elektroniske dingser i hjemmet på egenhånd: å koble ut den "gamle", manuelle bryteren med en My N3RD-enhet - Arrester meg gjerne, dette er ikke mitt kompetanseområde.

     

    For min del er dette spennende hvis det opprettes en standard på dette slik at alle produsenter som ønsker det kan benytte seg av teknologien. Dette vil helt sikkert bli problematisk - tenker sikkerhet tvert det er snakk om fjernstyring av enheter. Å ha en fjernstyrt kaffetrakter i tusen hjem er en potensiell simultanbrann med tusen bygg straks det oppdages et sikkerhetshull. Det vil av opplagte grunner derfor ikke være aktuelt i alle enheter, og fremtiden for noe som dette er høyst usikker. Morsomt påfunn er det uansett.

  3. Begynte å spille det på android telefon i romjulen og jeg var sent ute i forhold til mange av mine venner.. så å si at dette har vært ute til mobil i like over en uke er tullball!

     

    Edit:

     

    I følge

     

    http://gamewise.co/games/46528/Farm-Heroes-Saga

     

    så kom spillet ut til iOS 23. juli 2013

     

    Det har du åpenbart rett i. Noe jeg ikke har satt meg inn i, og antok med tanke på det som stod i kildeartikkelen til nettopp denne artikkelen, http://www.pocket-lint.com/news/126440-king-does-it-again-with-farm-heroes-saga-out-now-on-iphone-ipad-and-android .

  4. I ditt tilfelle må du i så fall ha spilt det på facebook. Dette har ikke vært tilgjengelig mer enn like over en uke til mobil. Tek.no kunne på lanseringstidspunktet ikke vite at det ville gjøre suksess etter så lite som en uke, og det kunne vel egentlig ingen med sikkerhet si. Krystallkuler fungerer bare på film.

     

    King er sabla gode på dette med å generere alt som gjør en app til en pengemaskin. All honnør til de på dét grunnlaget.

  5. Du har tydeligvis reflektert mer rundt dette enn jeg fikk inntrykk av, og jeg blir mer tilbøyelig mot din synsvinkel etter siste innlegg. Hadde dette vært i et land hvor play.google.com er tilgjengelig ville jeg aldri vært uenig i utgangspunktet, til det ville prisen vært såpass lav at den ville knust all konkurranse - mest smell for pengene med god margin (med forbehold om like priser på resterende produkter, selvfølgelig).

     

    Takk for at du tar deg tid til å forsvare testen såpass godt.

  6. [...]

    Med oppdateringene Google nå har gjort i Android, er jeg helt enig med de som sier at Nexus-modellene ikke kan betraktes som utviklerenheter lenger. Vanilla Android begynner å bli så komplett nå, at de færreste bør ha problemer med å ta en Nexus i bruk.

    [...]

     

    Enig i at en Nexusenhet lett kan benyttes av de fleste, uten noen form for tilført kompetanse. Den bare fungerer.

    Dette syns jeg derfor trekker konklusjonen og terningkastet noe ned, hvis dere ser på mobilen som en forbrukerenhet. Da er plutselig attributter som batteri, kamera og lagrinskapasitet viktige for majoriteten av markedet - kanskje til og med utelukker produktet i sin helhet hvis det ikke når opp til et visst nivå. Og i alle fall i forhold til konkurransen(som dere selv presiserer). Programvaren er knallgod, men veier den opp for det den mangler i forhold til konkurransen når det kommer til hardware?

     

    Rent subjektivt er jeg helt enig i karakteren, men på grunnlag av testen sett i sammenheng med kommentaren er jeg litt i tvil om hvor rettvisende den er. Hvis "de færreste" er ment som en gruppe av tek.nos lesere, så bøyer jeg meg i støvet, her vil nok mange like den for det den kan tilby.

     

    Liker testen og testobjektet, og hang meg opp i en fillesak nå. Føler uansett det er nødvendig å komme med litt markedsinnsikt i diskusjonen. Telefonen er ikke myntet på det man antar for å være forbrukermarkedet, og vil derfor ha mangler man antar en forbruker i kjøpssituasjon ser etter, som samtidig er noe en utvikler ikke vekter særlig høyt.

    Det henger direkte sammen med tilgjengeligheten også. Det er i utgangspunktet ikke snakk om en masseprodusert enhet for et massemarked.

    • Liker 1
  7. Jeg har den importerte 32GB-versjonen fra USA og er storfornøyd. 4G-nettet er såppass begrenset utbygd i Norge enda, og de aller, aller fleste av oss har så store begrensninger på mobilabb. våre at vi ikke får nytte av hastighetene uansett...

    Telefonen støtter de norske frekvensene for HSPA+, og dette tror nok jeg er mer enn nok for de fleste.

    Har lest litt forskjellig av kommentarer rundt 16/32GB-versjonen, og det er usikkert om denne i det hele tatt kommer til Norge. LG har sagt alt fra "Vi vet ikke om denne kommer" til "Vi vil se an hvor godt 16GB-utgaven selger før vi vurderer å ta inn 32GB-varianten".

    Man kan bestille den fra britiske butikker, man får da den europeiske versjonen som støtter "norske" 4G-frekvenser.

     

    Jeg kom fra en Xperia Z Ultra, og kameraet er som natt og dag på disse telefonene.

    Telefonen er lynkjapp, og etter flere år som Samsung-bruker er det en befrielse at alt av bloatware og skall er borte. Android 4.4 i "ren versjon" er utrolig pent, og de mørke og litt dystre fargene som kom i 4.3 er borte.

    At telefonen også får nye oppdateringer kjapt som bare fy, gjør nok at jeg har denne telefonen lenge.

     

    Tiltman: Jeg har ingen problemer med batteriet. Selv så mye jeg fiddler med telefonen, hører på musikk og ringer i løpet av en dag, sitter jeg fortsatt igjen med vel 20% batteri når jeg putter den i laderen om kvelden. Telefonen balanserer batteribruken godt, selv om jeg også var skeptisk i begynnelsen ser jeg nå ikke de store problemene med bare 2300 mAh.

     

    Har selv 32GB, europeisk versjon. Med 4G tappes batteriet en del hurtigere. Bortsett fra det er jeg helt enig i annet positivt du skriver. :)

     

    Generelt om batteriet.

    Batteriet er vel egentlig ikke så viktig når man ser på nytten av telefonen i sin helhet. Den er myntet på utviklere, og den er derfor koblet til en pc eller lignende ganske mange timer hver dag - batterikapasiteten er derfor ikke en utfordring hvis du er i målgruppen.

     

    Det du kjøper, er rett og slett en førsterett på siste utgave av Android. Se på det som en form for utviklerkonto, om du vil.

  8. Flott test!

     

    @turbo911

    Kan ikke helt forstå det med kameraet selv, det er ikke spesielt godt. Det må være godt med lys og helst ikke detaljbilder. I tillegg er det usannsynlig langsomt, min g nexus var mye raskere i sin tid - her er det selvfølgelig hardwaren det står på.

     

    Så over til testen.

    Forøvrig er jeg enig i at lydkvaliteten er god nok til det mobilen kan avspille. Det fordrer derimot, at man ikke benytter de innebygde høyttalerne... De kan ikke spille så høyt at jeg hører radioresepsjonen når jeg dusjer engang - noe andre mobiler gjør med enkelhet. Være det seg ifruit eller andre telefoner.

     

    Er ihugga Applefan av naturlige årsaker. Opplevd kvalitet i mine øyne er høykvalitetsråvarer i en pen innpakning som yter godt i enhver situasjon. Kan med glede fortelle at iphone nå er ren testtelefon, og nexus 5 er brukstelefon i min lomme.

     

    Tidligere har jeg ikke helt fått meg til å benytte en Androidtelefon til daglig. Den har hatt så mange muligheter og det var ofte mye jobb for å få den til å gjøre enkle oppgaver. Vanskelige oppgaver var det bare Android som kunne løse, men har aldri hatt et sterkt behov for akkurat denne type problemløsning. I dag kan jeg melde at kit kat, og det til og med vaniljeutgaven, er en fortreffelighet. Enkel i bruk. For en gangs skyld føler jeg at det ikke er urettferdig overfor den jeg anbefaler til å anbefale et androidprodukt. Rett og slett grunnet brukervennligheten.

     

    Et deilig produkt som peker i en spennende retning for en solid plattform.

    • Liker 2
  9. Det kan nok være lurt å sette seg inn i hvor mye staten i Danmark finansierer av utbygging av mobilnettverk. Slik jeg har forstått det har dansker laaangt høyere skattenivå enn Nordmenn og derfor mindre penger å bruke på tjenester som mobil. Men hvis noe av skattepengene går på å bygge ut mobilnettet i Danmark om det er Staten som er hovedsponsor for dette, går det faktisk opp i opp med prisene i Norge, og da er dine påstander litt krasse vil jeg si.

     

    Men, dette har jeg ikke sjekket opp i selv, så jeg skal ikke komme med påstander. Men tenkte å nevne det siden DU kom med dine påstander :)

     

    EDIT: Jeg for min del har ingenting å klage på når det kommer til pris på mobilabonnement i Norge. Jeg føler jeg får mye valuta for pengene og en grei dekning på 4G. Grei nok til mobilbruk hvertfall. Laster ikke ned torrents på mobil, så hovedbruken går på internettlinjen hjemme :)

     

    Riktig at de har høyere skattenivå, faktisk har jeg skat.dk selv, og det var ingen hyggelig affære for en som på den tiden var student. ;) Skattetrykket på inntektene i Danmark (samt andre "luksusskatter" det opereres med) er nok ikke med på å finansiere Telias utbygging - som jeg kan se skal sammenfalle sitt dekningskart og nett med Telenor Danmark.

    Det er bl.a. gratis helsevesen i Danmark, og særdeles lite olje og heller ingen "statens pensjonskasse utland". Så et sted må inntektene komme fra i Danmark også. NX i Danmark er så mye lavere enn Norges, at ressursene må resirkuleres.

     

    Mitt innlegg presiserer, at det ikke er dekningen, men den faktiske hastigheten på tjenesten LTE 4G, som markedsføres som særdeles høy, men flere operatører leverer lave hastigheter på. Chess kan faktisk skilte med høyere makshastighet på sitt 3G-nett enn Telenor kan på sine fire billigste abonnementer. (12 vs. 10 Mb/s).

  10. Reagerte med en gang på at 4G er såpass lite viktig blant stikkprøvens respondenter.

    Før jeg kom på at "4G" som tilbys av operatørene i Norge er latterlig dårlig.
    Etter å ha bodd noen år i Danmark med godt tilbud av 4G i bykjernene, trodde jeg at det skulle gå glatt også her i Norge. Ikke akkurat.

    For å sammenligne, fikk jeg i Danmark følgende privatabonnement for 299/mnd fra operatøren Telia Danmark:
    * Fri tlf/sms/mms.
    * Datatak på 20GB, før hastigheten ble nedsatt til 128Kb/s.
    * LTE med god dekning i alle bykjerner, og hastigheter som ikke er begrenset annet enn den til enhver tid ledige kapasitet i nettet.
    * Rome Like Home = Fri benyttelse av tlf/sms i Norden.
    * Forsikring på mobil inkludert i abonnement.
    * Spotifyabonnement.

    Dét vil jeg kalle full pakke. For alt jeg vet, er dette produktet oppdatert siden jeg benyttet meg av det, men det kan jeg ikke forestille meg. Det er rett og slett ikke behov for mer.

    Dekningen her, klager jeg ikke på, men hastigheten på 4G i Norge er rett og slett et elendig kapittel i en dårlig bok. Det må jo betales godt over 300 kroner for høyere hastighet enn 10Mb/s. Personlig setter jeg spørsmål til om dette er villedende markedsføring. ... Telenor.

    Hadde jeg ikke vært vant til å ha en nullresponstid på mine netttjenester på mobil, hadde jeg ikke visst hva jeg gikk glipp av heller.

    Takk for meg.

    Edit: Legger meg flat. Dårlig informert.
    Chess viser seg å ikke ha begrensninger på hastighet i sine mobilabonnementer. Kudos.

    • Liker 1
  11. Fint hvis du kan komme med opplysninger om hvordan nettverket er satt opp.

    Hvilken ISP har du? Og hvilket modem og router har de levert?

    Har du satt opp en router eller trådløst tilgangspunkt i etterkant av mottatt utstyr, og i tilfelle hvordan?

     

    I mange tilfeller kan det være så enkelt som en konflikt mellom utstyret du har mottatt fra ISP og utstyret du i et ev tilfelle har valgt å installere på nettverket ditt.

     

    Har du f.eks. modem og router fra ISP og har selv utstyrt nettverket med en router som tar seg av lignende arbeid kan du ha en konflikt. Flere DHCP-servere og flere NAT-punkter er noe som sjelden fungerer ut av boksen.

    Det du i dette tilfellet kan gjøre er å sette utstyret fra ISP som passivt og foreta all form for routing vha ditt eget utstyr,

    eller velge å sette ditt eget utstyr i en form for bridge mode(utstyrsavhengig kan du ha flere muligheter, spør gjerne her for korrekt oppsettsmode) - det kan sies å kun fungere som en switch/trådløst aksesspunkt.

  12. Etter flere år som iherdig Androidbruker og et snev av antiapple og -iphoneisme, fikk jeg i høst for første gang fingrene i en iphone - har vel etterhvert som jeg har blitt opptatt med andre ting enn å fikle med maskinvare og programvare på fritiden kunne se nytten av en mobiltelefon som kan gjøre mye, men ikke alt. Hadde jeg vært

     

    I mitt tilfelle er ikke det ikke nok utbytte i en androidtelefon. Den kan rett og slett for mye uten at den kan det så godt jeg ønsker. Alltid en tweak og en fix og en hack som kan opprettholde en god funksjonalitet, men den er aldri "helt der".

    Alt i alt har det resultert i at jeg har bevegd meg bort fra android og over på ios.

    Det har skjedd mye på platformen, og jeg hadde til sist en Galaxy Nexus jeg var veldig fornøyd med. Det går bare en vei. I tillegg er det godt for android at utviklerverktøyene begynner å nærme seg simplisiteten lignende verktøy for ios kan tilby. For all del, et godt operativsystem.

     

    Ios har derimot gitt meg det den kan, men heller ikke noe mer enn det. Savner flere av funksjonene fra android, og kan med hånden på hjertet si at det i starten var en merkelig situasjon å ikke kunne ha tilnærmet full kontroll på hva som skjedde bak fasaden. Det er en helt annen verden. En verden jeg for øyeblikket liker bedre.

     

    Et luksusproblem med andre ord. Jeg valgte høyere opplevd byggekvalitet og akkurat det jeg hadde behov for, fremfor en lavere opplevd byggekvalitet og mye mer enn jeg hadde behov for.

  13. Bank, mobil, bolig, bil, forsikring, pensjon. Alt kommer inn via E-boks, og det er ingen problemer overhodet med å motta det virtuelle framfor det biologiske/syntetiske papiret.

     

     

     

    Mulig jeg har gått glipp av noe, er det ikke slik i dag også, om man bare erstatter E-boks med email i setningen din?

     

    Det er det ikke. E-mail er ukryptert og det du evt. mottar per e-mail kan i utgangspunktet leses av alle. Ikke all informasjon du mottar fra offentlige myndigheter, instanser osv. er heldig/lovlig å sende via e-mail, så denne løsningen vil spare store mengder tid, kostnader og papir over tid.

     

    Det å sende kryptert informasjon over e-mail er noe som vil kreve så mye mer (avansert) opplæring av brukerne at kostnadene mangedobles. (Klientsideprogramvare på et utall forskjelige enheter og platformer som skal vedlikeholdes og videreutvikles likt) - mot E-boks som kun krever kodekort/BankID, en enhet med Java og du er logget inn.

  14. Videre påpeker Munkedal at det er mulig å opprette sterke passord selv uten spesialtegn. (...) Et eksempel han drar frem er "Olsen1." – som inneholder store og små bokstaver, tall og tegn. Samtidig er det lett å huske.
    Er han seriøs? Må huske å aldri opprette konto hos Nykredit.

     

    Det er nok ikke Sikkerhetssjef i Nykredit, Niels O. Rasmussen, som sier dette.

     

    Uttalelsen du har sittert er i utgangspunktet uttalt av sikkerhetskonsulenten Ulf Munkedal fra Fort Consult. Ut fra artikkelen kommer det på ingen måte frem at Ulf yter tjenester overfor Nykredit, og man kan konkludere med at det ikke er grunn til å være redd av den grunn.

  15. Bor selv i Danmark, og dette fungerer smertefritt.

     

    Du får en e-post når det faller noe inn i E-boksen din, og du velger selv hvilke instanser/bedrifter/organisasjoner du vil abonnere på.

     

    Bank, mobil, bolig, bil, forsikring, pensjon. Alt kommer inn via E-boks, og det er ingen problemer overhodet med å motta det virtuelle framfor det biologiske/syntetiske papiret.

     

    De har også en mobiltjeneste. Her er det lett å hente ned diverse avtaler, regninger, osv. på farten.

     

    Hadde jeg bodd i Norge ville jeg vært veldig glad for denne tjenesten. Det skal dog sies at Danmarks tjeneste www.borger.dk i samspill med www.skat.dk m.fl. sannsynligvis er bedre tjenester enn tilsvarende i Norge og av den grunn kan dra bedre nytte av nettopp E-boks.

  16. Hei!

     

    Jeg får L1 = 100 + 0,99 <=> L1 = 100,99m.

     

    Det gir også mening, da det er lengdeutvidelsen på et 100 meter langt PEL-rør ved en varmeendring på 45 gr. C.

     

    Eksempelet er i mine øyne regnet feil, med mindre jeg overser noe vesentlig fysikkrelatert jeg uansett ikke har kjennskap til.

     

    Håper det hjelper, men vil påpeke at jeg ikke har kjennskap til (termo)fysikk.

     

    Det skal jo være simpelt nok, da formelen gir mening i mine øyne. Så lenge man kan stryke enhetene C/C=1.

     

    Så lenge det er rett fram matematisk gir det 100,99m:

    L + L * k * delta t

    = 100m + (100m * 22 * 45C) / 10^5C

    = 100m + (1m * 22 * 45) / 1000

    = 100m + 990m / 1000

    = 100,99m

  17. Terje: som jeg har forstått det kan man få den låst opp uten problemer, men det skal jeg ikke si sikkert, da jeg ikke har prøvd det selv.

     

    For min del blir det nok en S2 til 3.086,- og ikke en Nexus til 4.066,- (prisene kan finnes ved å velge abonnementet Tele2 Champion mega hos siba.no for gjeldende produkter)

    Min nytteverdi av Nexus er relativt liten eller ikke tilstedeværende i forhold til S2. I tillegg er Nexus også større og tyngre.

    Hvis jeg skulle ha vippet over til Nexus, ville det vært på grunnlag av skjermen. Den er visstnok usannsynlig god, men det er ikke så viktig for meg at jeg velger å legge tusen kroner ekstra på bordet.

     

    Takk for hjelpen.

     

    Og Terje, lykke til med evt. ny telefon. Jeg gleder meg til å endelig kunne bruke telefonen, ikke vente på at den skal følge etter meg.

  18. Hei!

     

    Jeg har nå hatt en Hero i godt over to år. Har mistet den i bakken, den har ligget i lommen med nøkler og vært med på mange byturer. Likevel så er den fremdeles i live.

     

    Problemet er bare det at den er altfor langsom. Ubrukeligheten er proporsjonal med versjonnummeret på appene jeg bruker - Spotify, nettleser, Facebook, osv.

     

    Lenge tenkte jeg at iphone 5 skulle bli min neste telefon, men heldigvis kom 4s. "Heldigvis" kommer av at jeg i utgangspunktet var skråsikker på at den snart 6 måneder gamle laptopen fra Apple jeg nå har ville være en perfekt kombinasjon med tanke på ny iphone. Snart vil jeg nok gå over til en laptop designet for å kjøre Windows, da dette passer best til mine behov og studie.

     

    Det jeg ønsker meg nå er en telefon som kan tåle å bli brukt - ikke falle i bakken og måtte repareres annenhver måned. Om den har det nyeste av det nye av hva angår iskrem eller vinduer er ikke det jeg setter høyest. Den skal derimot kunne tilfredstille en bruker som har følgende krav utover det man finner i stort sett alle telefoner nå om dagen:

     

    - Prisen skal ikke mye over 4.000 norske kroner - f.eks. liker jeg måten man kan få en nåtidsværdi på 3.068 ved å tegne kontrakt, men ikke bruke abonnementet Champion mega i dette tilfellet: [email protected]

    - En av de store produsentene/samlerne skal stå bak - HTC/Samsung/Motorola osv.

    - Den skal kunne fryse - når jeg sitter i skiheisen og det er under -5 grader vil jeg at den skal kunne spille musikk og ringe.

    - Mursteinslooken er utelukket. Står det Prada på den, er det derimot helt feil.

    - Barnesetesertifisering ser jeg på som negativt, den skal med andre ord ikke være så stor som Samsung Note, men heller ikke så liten at jeg ikke finner den i blandt myntene i lommeboken.

     

    Etter å ha lest gjennom hva jeg har skrevet kan jeg se at det tendenserer mot nok en tråd hvor det kan diskuteres hvorvidt det er verdt det å investere i en Nexus vs. S2, eller gud forby Note. Her kan jeg fortelle: Note er for stor, S2 er god nok, men vil det være forskjell på Nexus vs. S2 når det kommer til oppdateringer? Kommer det en ny og snasen telefon neste uke med muligheter for å reise til månen, eller er det dårlig med innovasjon som tilsier at å velge en ny telefon i dag er hensiktsmessig?

     

    Til slutt vil jeg nevne at iphone ikke er utelukket, men jeg vet ikke om nytten av den står i stil med mine krav.

  19. Natrium og kaliumnitrat er blandingen.

     

    Du har ellers helt rett, tankene rommer ganske enkelt flere tusen tonn oppvarmet salt. Usikker på hvor mange tonn oppvarmet salt en tank på ~5816 m3 (d=23,h=14) rommer, men det er tydeligvis nok til at det er revolusjonerende mht. energilagring.

     

    Angående GPS har jeg en idé om at det kan være tiden den kontinuerlig oppdaterer, men her igjen finnes det mange andre alternativer - som kanskje er bedre?

  20. Sentraltårn og at energien lagres i salter er det som gjør konstruksjonen spesiell.

     

    Sentraltårn gjør at mye mer sol vil treffe oppvarmingsmottakeren, godt over 90% kan faktisk treffe dette punktet.

     

    Saltene holder utrolig lenge på energien den tilegner seg og vil faktisk kunne opprettholde høy produksjon i mange flere timer enn olje som ellers er utbredt i lignende anlegg. Oljebaserte anlegg har aldri kjørt 24 timer kontinuerlig produksjon - det sier litt om forskjellen. Dette anlegget har allerede produsert i 24 timer i strekk

     

    Simplifisert: tenk deg to tanker, en kald og en varm. Den kalde varmes kontinuerlig opp, den varme tar vare på overskuddsvarme - vann fordampes ikke ved 565 grader celsius. Derfor har man mulighet for å lagre energien over en relativt lang periode (tror de har presset det opp mot 15 timer).

     

    Akkumulert energi den gitte dag vil altså ha innvirkning på hvor lenge det vil være energi i den varme tanken før den blir "kald". På en dag med overskyet vær vil det i mange tilfeller kun være nominell produksjon, noe som vil tilsvare dårlig overskuddslager av energi.

  21. Hei!

     

    Jeg er på utkikk etter en laptop av merke og modell Sony Vaio.

     

    Primærbruk er generelle kontoroppgaver, softwaredev, filmvisning, musikk.

    Den må kunne kjøre Windows. Det er uhyre viktig at den takler Tetris. Sist men ikke minst er det viktig at batteriet som er i laptopen kan lades opp med en tilhørende lader - finner denne muligheten veldig hendig.

     

    Den skal være portabel, <15"

    Ha god batteritid (5t+)

    Koste under 8 000,-, mulig 10k

    HDMI is important as well.

    Om den kan kjøre programmer som f.eks. spillet Portal - gjerne Portal 2 - er det fantastisk, men langt fra påkrevd fra min side.

     

    BluRay, ikke nødvendig, men Sony har jo en tendens til å dytte det inn i alt de selger.

     

    Design er likegyldig, liker alle Vaiovariantene.

     

    De som selges på butikkene i Norge, har de norsk tastatur eller er det amerikansk/europeisk versjon med labels?

     

    Er det ellers noen tips til andre merker og modeller er det bare å komme med det :)

    Epler er jeg ikke interessert i.

×
×
  • Opprett ny...