Gå til innhold

petrus764

Medlemmer
  • Innlegg

    485
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av petrus764

  1. Aah, da skjønner jeg hva du mente. Så rett og slett en måte for Netflix å sikre at DRM er til stede til en hver tid da.

    Mer enn det, de kunne bare sjekket etter widevine l1-støtte for å vite om drm er på plass. Dette er kun fordi netflix er så store at de vet de kan gjøre det.

     

    De fjernet nylig airplay-støtte også fordi apple ikke ga de nok informasjon om enheten innholdet ble spilt av på. Selv om det er litt deilig at apple får kjenne litt på sin egen medisin, de bruker ofte samme taktikk selv tross alt.

    • Liker 1
  2. Dette stemmer ikke. Ja, Netflix sertifiserer bokser, utstyr og TVer som har Netflix-appen installert. Men om en boks ikke blir sertifisert så betyr ikke det at det ikke er mulig å spille av Netflix på den.

     

    Så lenge du har android så kan du spille av Netflix uten problemer og uten sertifisering.

     

    Sertifiseringen er der bare for at Netflix kan si at: "Denne boksen gir en god Netflix-opplevelse", og da får produsentene bruke Netflix i markedsføringen og plassere den Netflix-knappen på fjernkontrollen.

     

    Det stemmer ikke for Android TV. Android TV er ikke vanlig Android. Du kan ikke spille av Netflix-innhold på Android TV uten at enheten er sertifisert. Det var derfor getboxen ikke kunne spille av netflix-innhold før tidligere i juni når sertifiseringen endelig kom på plass. 

     

    Du finner ikke engang appen i play store, og om du skulle sideloade APKet for Android TV-versjonen på en Android TV-boks så vil du ikke få koblet til tjenesten så lenge boksen ikke er sertifisert. Du får heller ikke chromecastet netflix-innhold til boksen hvis ikke sertifisering er på plass.

     

    Mange blander Android og Android TV fordi det selges så mange kinabokser som "android tv box", men disse kjører modifiserte versjoner av mobilutgaven av android, ikke Android TV.

  3. "Litt snodig er det da at de har funnet plass til en egen knapp for å hente opp Netflix-appen."

     

    Dette er et krav fra Netflix for at boksen skal bli godkjent. Netflix sertifiserer alle Android TV-enheter for at de skal kunne spille av deres innhold. Hvis du går i innstillinger på boksen ser du at den har sin egen Netflix-ESN.

     

    Uten dette vil ikke boksen kunne spille av innhold fra Fetflix, hverken i appen eller via Chromecast.

     

    Har for øvrig testet boksen i noen måneder selv og med unntak av noe treghet til tider er det etter min mening markedets beste TV-dekoder.

    Åpen enhet med google play store og Chromecast, er ikke mange TV-dekodere man kan installere Kodi og Plex på.

     

    Smart trekk av Get å velge Android TV, i motsetning til Altibox som har lagd en frankenstein-boks med modifisert versjon av Android for mobiler tilpasset TV.

  4. Den formuleringen der er ikke akkurat et bevis på det du sier. Heller en personlig tolkning fra deg. Google samarbeider med OEMs med disse telefonene.

    En som har mer greie på dette feltet er Gary fra Android Authority, og han forklarer det hele ganske greit. Her er hans forklaring (han oppsummerer rett etter 5 minutter)

     

    Formuleringen er vag fordi du prøver å finne bevis på noe som ikke er tilfellet. Som med alle andre Android-mobiler er det også her produsenten som er ansvarlig for oppdateringene, hvis det motsatte var et faktum ville det stått klart og tydelig.

     

    Jeg registrerer samtidig at du har endret formuleringen din fra å være "Ved Android One så er det Google som oppdaterer OS og security-patch." til å bli "Google samarbeider med OEMs med disse telefonene."

     

    Nokia har tilsvarende lansert Pie for flere av sine One-mobiler og også der står det klart og tydelig at det HMD Global som står for oppdateringene. Slik som i pressemeldingene lenket her:

     

    https://www.androidpolice.com/2018/10/31/nokia-6-1-starts-receiving-android-9-pie-stable-release-today/

     

     

    Dette er uansett nok tråd-hijacking fra min side. Saken handler om Pixel 3, en telefon jeg gjerne skulle oppdatert til fra min Pixel 2 men med norsk pris blir det i stiveste laget.

    • Liker 1
  5. Ved Android One så er det Google som oppdaterer OS og security-patch.

    Ved Android Go så er det OEM som oppdaterer

     

    Nope, det stemmer ikke. Google oppdaterer kun Pixel-enheter. Go og One er produsenten. Det står til og med her:

    https://www.android.com/one/

     

    Confirm exact duration of support for phones in your territory with smartphone manufacturer. Monthly security updates to be supported for at least 3 years after initial phone release.

     

    Formuleringen er slik fordi produsenten forplikter seg til 3 år med oppdateringer til One-telefoner, men de må selv bygge og gi ut oppdateringen.

     

    Nylig kom Pie til Mi A2 (ikke ute i Norge enda) og som du kan se er det Xiaomi som står bak:

    http://blog.mi.com/en/2018/11/26/android-9-pie-update-now-available-for-mi-a2/

     

    Hadde Google stått for Android One-oppdateringer ville de kommet samtidig med Pixel-oppdateringer og vært tilgjengelig i Factory images og OTA-filer på Googles sider, men det er de altså ikke.

    https://developers.google.com/android/images

  6. Mulig at det flyter feilinformasjon rundt omkring, for eksempel står det at denne modellen vil få oppdateringer direkte fra Google:

    https://android.gadgethacks.com/news/nokia-3-1-gets-updates-directly-from-google-for-only-159-0185284/

    Noe 'obskur' kilde. Android One betyr ren android og at produsenten forplikter seg til hyppige oppdateringer. Men det er produsenten som leverer oppdateringene til sine telefoner, ikke Google.
  7. Etter min mening den mest spennende Android One telefonen ute på markedet akkurat nå. 

    Håper den kommer til Norge, Nokia 7.1

     

     

    Nokia 7.1 er en dårligere telefon enn nokia 7 plus som har vært ute i snart et halvår. 7.1 har en snapdragon 636 som begynner å dra på, mens 7 plus har 660 som er betydelig kjappere.

     

    Kjøpte selv en Xiaomi Mi A2 til samboeren for 3000kr, hun er veldig fornøyd med den etter å ha hatt Nexus 5 og 5X. 

  8. Har selv to Kina-Android-enheter og synes dette fungerer utmerket.

    Veldig greit at man har støtte for alt av Androidapper, og stort sett veldig stabil.

     

    Min Kinaboks er vel så stabil som boksen fra Get.

     

    Noen få ganger opplever man litt hakking, så hardware har nok litt å si. Jeg har kjøpt de litt billigere variantene som sikkert ikke har maks ytelse...

     

    For det første er ikke slike kinabokser lagd for TV. Du får en dårlig launcher tilpasset TV, men appene kjører i mobilversjon. Det betyr at du stort sett må ha tastatur og mus liggende i sofaen for å kunne bruke enheten.

     

    I tillegg så er ikke disse kinaboksene sertifisert av Netflix og få/ingen støtter Widevine L1 som er påkrevd for mer enn 480p netflix og amazon prime (opptil 1080p). Skal du ha 4K netflix må boksen i tillegg være sertifisert av Netflix. Hvis du søker opp "test patterns" i netflix på din kinaboks så vil du se at den ikke har skikkelig DRM-støtte og derav gir dårlig kvalitet.

     

    Get sin boks er i følge ryktene sertifisert, mens Nvidia Shield og Xiaomi MiBox er bekreftet sertifisert.

     

    Android TV har også innebygd Chromecast, noe som gjør at du kan spille av stort sett alt på disse enhetene. 

     

    Kinabokser funker stort sett bare til kodi/plex, men utover det vil det stort sett alltid være bedre med en skikkelig Android TV-enhet foran en kinaboks.

     

     

    For ordens skyld, er det den nye Huawei-løsningen til Altibox du tenker på her?

     

    Ja, det er det. Android TV er langt mer egnet enn Altibox sin løsning.

  9. Kanskje bra dette, men må si jeg ikke visste at boksen fra Altibox er basert på Android.

    Av egen erfaring blir jeg oppgitt av Altiboxen, hvor mye det henger i programguiden.

    Har også vært innom Get og Canal Digital.

     

    I forhold til hastigheten i programguide, av egen erfaring, er Get den raskeste så kommer CD og sist Altibox..

     

    Forhåpentligvis blir Get sin mye bedre enn Altibox sin. Altibox bruker som nevnt i en kommentar over ikke Android TV, men er en frankenstein-boks med masse custom programvare for å tilpasse vanlig mobilversjon av Android til TV.

     

    Android TV er lagd for TV som utgangspunkt, og sammenlignet med kinabokser med modifisert Android fungerer Android TV mye bedre.

     

    Mitt inntrykk er at mye avhenger likevel av maskinvaren Get går for. Hvis de velger for svak maskinvare (og derav billigere produksjonskostnader) blir opplevelsen desto dårligere, også på Android TV.

     

    Det beste hadde vært om de bare kunne sluppet appen sin for Android TV så kunne folk brukt det på Shield og MiBox for de som har det ved å laste ned appen fra Play Store.

    • Liker 1
  10. Har en gammel Dlink DIR-825 fra ca. 2010 som fremdeles turer og går. La inn DD-WRT på den for mange år siden, og holder den noenlunde up to date ved å oppdatere en til to ganger i året. Dlink droppa såklart support for den for mange mange år siden.

     

    Den fungerer fremdeles fint til mitt bruk, streaming over WiFi til en Android TV-enhet, mest netflix og litt kodi. Ellers litt torrenttrafikk og div over kabel på en Get 250mbit-linje som den makser uten problem.

     

    Routeren støtter 11n og 5ghz. Så klart ikke den raskeste i klassen over wifi, men jeg har ingen problemer. Med dd-wrt er den patcha for krack-exploiten også.

     

    Har såklart vurdert å bytte den ut flere ganger, men har ikke behov for .11ac-hastigheter og snart kommer jo WPA3 også så da er det i alle fall ikke noe vits å kjøpe ny router nå.

  11. Har en vanlig Pixel 2 (ikke XL), og har klart å få en sprekk i skjermen. Noen som vet av noen i Oslo som bytter skjerm på P2?

    Helst til en rimelig pris.

     

    UbreakIfix i USA (som er sertifisert google-verksted) bytter til ny originalskjerm til 129 dollar (1000nok). Frister lite å betale det samme for en kinaskjerm på ebay da, uten moms.

  12.  

    Ikke sant, og de andre appene deres, MobilePay og Mobilbank fungerer uten problem på rootet enhet.

     

    Synes de fortjener greit med pepper, spesielt når de ikke tilbyr bankid på mobil som alle andre gjør, men heller lager en egen, elendig løsning.

     

    Vi får håpe rootcloak kommer med støtte etterhvert, selv om de ikke er veldig flinke til å ta requests.

     

    https://github.com/devadvance/rootcloak/issues/32

    Noen som har fått dette til enda?

     

     

     

    Hei,

     

    Løste seg for lenge siden med magisk + magisk hide. Magisk er et opensource-alternativ til SuperSU som "alle" har bytta til. Magisk hide lurer alt fra SafetyNet (googles egen root detection) til bl.a. appen her..

     

    https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/official-magisk-v7-universal-systemless-t3473445

     

    Har dog slutta med rooting, kjøpte meg en Pixel 2 og har ikke behov for det lenger. 

  13. Så Nick/Finn dere spurte naturligvis Samsung om Treble og hvor "raske" Samsung kommer til å være med oppdateringer i fremtiden?.

     

    Alle telefoner som lanseres med Oreo må støtte Treble.

     

    Hvor kjappe samsung er vil tiden vise, men de driver fremdeles med dette regiontullet sitt så selv om de er kjappe i en region kan det ta uker/måneder før alle har fått oppdateringen.

     

    Her har samsung noe å lære av Google / Apple.

  14. Verdt å merke at dette gjelder kun der det koster Telia. I land der de har eget nett gjelder ikke disse begrensningene.

     

    "Roam Like Home EU, EØS og Sveits betyr at du kan bruke abonnementet ditt som hjemme, når du er på reise i EU, EØS og Sveits. Innenfor Norden* og Baltikum så er det ingen begrensninger på reiselengde, men i resten av EU, EØS og Sveits er det en grense på 45 av de siste 90 dagene."

     

    Kilde: https://telia.no/kundeservice/mobil-i-utlandet/prisliste-i-utland

     

    Er godt gjemt, uthev roam like home, velg så "Gjelder Roam Like Home uansett hvor lenge jeg befinner meg i utlandet?"

    • Liker 1
  15. Ikke sant, og de andre appene deres, MobilePay og Mobilbank fungerer uten problem på rootet enhet.

     

    Synes de fortjener greit med pepper, spesielt når de ikke tilbyr bankid på mobil som alle andre gjør, men heller lager en egen, elendig løsning.

     

    Vi får håpe rootcloak kommer med støtte etterhvert, selv om de ikke er veldig flinke til å ta requests.

     

    https://github.com/devadvance/rootcloak/issues/32

  16. Danske Bank har i dag lansert sin BankID på mobil-erstatning, tok ikke mer enn 4 år eller noe etter at Sparebank 1 lanserte en tilsvarende løsning. 

     

    Her får du en BankID-kalkulator på mobilen.. i 2016.

     

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.danskebank.mobileid

     

    Ikke nok med at de lanserer en egen løsning som ikke er kompatibel med det alle andre store banker har, nemlig BankID på mobil, appen fungerer ikke med root heller.

     

    Prøvde å legge den til i rootcloak som krever Xposed, men det var no dice. 

     

    Fint hvis noen klarer å finne en løsning for å få appen til å fungere med root, hvis ikke får dette bli en sutretråd over hvor elendige tjenester danskebank tilbyr.

     

    For de som lurer på hvorfor jeg ikke skifter bank, så har jeg ikke kommet over noen med bedre vilkår, spesielt ikke som medlem av akademikerne.

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...