Gå til innhold

sUiZiDe @ EFnet

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sUiZiDe @ EFnet

  1. Whut? Detta var merkelig...

    Nå som du snakket om jumpere og slikt, forsøkte jeg i samme slengen å bytte om på rekkefølgen av enhetene på ide-kabelen.

    Tidligere sto CD-rommen ytterst (som slave), og harddisken på som nr 2(som master). Dette ble tydeligvis krøll. Satte jeg harddisken ytterst(fremdeles som master) og cd-rommen som nr 2 (som slave) så fungerte det! Merkelig, merkelig.. Mange mange år siden det har vært noe problem på andre maskiner jeg har bygd. Trodde ikke dette gjaldt lenger.. ;)

     

    Menmen, nå virker det ihvertfall. Skal den være så sær, putter jeg bare cd-rommen på en egen ide-kabel (håpet igrunn jeg slapp det, men tydeligvis ikke).

     

    :)

     

    // Jørn

  2. Jumper på harddisk _er_ riktig.

    Jeg har forresten installert Ubuntu Linux på maskina nå, uten problemer..

     

    Men siden jeg er villig til å forsøke det meste som kan hjelpe, forsøkte jeg alle andre muligheter med jumperen her. På to forskjellige disker. Både som Cable Select, Stand-alone master, Master og Slave. Ingen forskjell. :\

     

    Men takk for forslag. Rop ut om du kommer på noe annet som kan forårsake dette :)

     

    // Jørn

  3. Jeg har samme problem her.

     

    Specs på maskin er;

     

    CPU: AMD Sempron 2500+ 1.750 GHz

    Hovedkort: Abit NF7-S2G, nForce2 Ultra400, Socket-A

    Minne: Crucial PC2700 DDR-DIMM 256MB CL2.5 6ns

    Harddisk: Maxtor 80gb

    CD-brenner: Plextor IDE 16x

    Skjermkort: ASUS AGP-V6800 DDR 32 MB

     

    Greit, skjermkort og slikt er ikke det beste, men jeg bygde maskinen for foreldrene mine til bruk mot internett og enkel tekstbehandling.

     

    Problemet kommer når jeg skal installere Windows XP (forsøkt cd'er med integrert SP2 og SP1, opptil 3 forskjellige). Jeg kommer til "Setup is inspecting your hardware", så blir skjermen svart og ingenting skjer. Slik kan den stå i all evighet (har latt den stå en hel natt).

     

    Det merkelige er at jeg kan stappe inn en Knoppix Live-CD eller en hvilken som helst annen Linux LIVE-Distro, og den booter perfekt. Alt virker som det skal.

     

    Greit, jeg har vurdert å stappe linux på den også, men da blir det isåfall Dual-boot i første omgang.

     

    Så nå vil jeg vite... Hva F(!?) er det Microsoft driver med? :p (Jada, lett å anklage dem for tiden).

    Som en ovenfor rapporterte om, fikk han installert Win98 men ikke WinXP. Jeg har ikke forsøkt Win98, men Linux virker jo som bare det!

     

     

    Har forresten byttet ut harddisken også, siden det var en eldre disk jeg hadde. Men dette hjalp heller ikke.. Jeg har også vurdert tanken på at Skjermkortet burde byttes, men det virker jo i Linux!

     

     

    // Jørn

  4. Sitter her med ett Chieftech DX-01B-D tower, og irriterer meg over alt bråket. Jeg sover med hodet en knapp halvmeter ifra maskina, og vil gjerne ha den litt mer stillegående.

     

    Samtidig så plager temperaturen meg noe grenseløst. Kjører AMD T-bird 1,33 GHz som holder normalt 51 grader, og 49 grader ellers i kabinettet.

    CPU-viften er en GlobalWin WBK68(opp til 1,5 GHz), og har en PAPST-vifte i front av kabinett som jeg kjøpte sammen med kabinettet ifra microplex.no.

     

    Noen som har noe tips til hvordan få mere effektiv kjøling samtidig som støyen reduseres? (Tror dessverre vannavkjøling funker dårlig siden jeg er ett LAN-menneske som har behov for å flytte pc'en, og er student uten alt for god råd.)

     

    Ser også frem til å få vite om støydemp-mattene til Chieftech-kabinettene er verdt prisen.

×
×
  • Opprett ny...