Gå til innhold

christo123

Medlemmer
  • Innlegg

    162
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av christo123

  1. Trenger hjelp med et spørsmål her! Litt usikker på om jeg har tenkt riktig:

     

    117tctk.jpg

     

    Loddene er festet i hver sin ende av en snor som ligger over en bevegelig masseløs trinse. Hvor stor kan kraften F være uten at det største loddet løfter seg fra bakken, og hvilke akselerasjon vil det minste loddet få da?

     

    Slik jeg har tenkt:

     

    Max F er lik normalkraften på det store loddet, dvs:

    Max F = 3,0 kg * 9,82 m/s^2 - 1,0 kg * 9,82 m/s^2 = 19,64N

     

    og a = 19,64N / 1,0 kg = 19,64 m/s^2

     

    Blir dette riktig?

  2. Hei!

     

    Jeg har noen spørsmål angående privatisteksamen og norsk muntlig. Jeg har planer om å ta opp norsk muntlig til høsten for å forbedre karakteren min, men det er noen ting jeg litt usikker på. Dette gjelder spesielt hvordan opplegget blir. Planen er å få bedre enn 4.

     

    Jeg har hørt at store deler av eksamenen vil handle om særemnet mitt, noe som er litt synd siden særemnet mitt fra tredjeåret ble mildt sagt elendig. Annen ting jeg mener å ha hørt er at man kan få faglæreren sin fra VGS som eksaminator. Vil også pensumet være fra både andre- og tredjeklasse?

     

    Noen som har erfaring med norsk muntlig som privatist?

  3. Håpet er jo å få fikset et økonomisk drivverdig fusjonskraftverk, hvor vi får hentet ut mer energi fra reaktoren, enn vi putter inn i den. Da vil verdens energibehov være dekket i uoverskuelig framtid.

     

    http://www.iter.org/

     

    her holder det ikke med bare et kraftverk.

    energimessing holder det sikker ( hvis det blir stort nok) .

    Det som kan være problematisk er å overføre energien ( strømmen ) til hele verden

     

    Hehe, tror jeg formulerte meg litt feil. Mente at hvis vi får fikset teknologien til å drive kommersiell produksjon av fusjonskraft så vil alle våre energiproblemer være løst. Hvis vi først får laget et slikt kraftverk, så vil det sannsynligvis ikke være noe problem å lage flere.

     

    Det som er så fint med fusjonskraft er den er fri for forurensning, og er lettere å holde kontroll på enn fisjonskraft.

  4. Hei!

     

    Galaxy'en min finner helt plutselig ikke SIM-kortet lengre, så jeg får ikke koblet meg på noe mobilnettverk. Jeg har prøvd å kjøre en factory reset, men hjalp heller ikke. Jeg vet at SIM-kortet fungerer, siden iPhonen finner den med engang. Jeg har firmware 2.3.3. Annen ting er at den også plutselig nekter å koble seg til Kies på pcen. Datamaskinen finner telefonen, men når jeg skrur på programmet Kies, så står det bare "Kobler til ..." i programmet. Videre kommer den seg ikke.

     

    Noen som vet hva problemet kan være? Eller må jeg sende den inn?

  5. Hei!

     

    Jeg trenger litt hjelp angående hvordan man går fram med vitnemål i forhold til jobbsøknaden. Jeg er nettopp ferdig med videregående (studiespesialisering), og klarte det utrolige med å stryke på norskeksamen (bommet _svært_ på oppgaven). Hadde egentlig planer om å starte rett på studiene til høsten, men ser ut som det nå blir friår/jobbår på meg.

     

    Har nettopp startet med å kikke litt på hvordan man skal skrive CV osv, og har kommet over noe som kanskje kan bli et lite problem for meg. Ettersom hva jeg har forstått, så skal man ha med utdanning i CV'en.

    Jeg har jo egentlig ikke "fullført" videregående nå pga stryken, og har derfor ikke noe vitnemål (har kompetansemål istedet). Hvordan burde jeg gå fram med dette på CV'en og under jobbintervjuet? Jeg ser at man ofte blir spurt om vitnemålet.

     

    Kikker arbeidsgiveren oftest etter karakterene på vitnemålet, eller legger de mest vekt på fraværet? Jeg har ellers helt greie karakterer (ca 5 i snitt), pluss alle realfagspoengene. Språkkarakterene mine er ikke noe spesielt vakre (dysleksi), så er litt redd for at arbeidsgiver kommer til å legge en del vekt på det. Hvordan er deres erfaringer med vitnemål i forhold til jobbintervju?

     

    EDIT: Kjapt lite ekstra spørsmål! Er det mye enklere å få deltidsjobb enn fast jobb? Jeg har planer om å ta opp en god del fag, så hadde foretrukket deltidsjobb.

  6. Hei! Har en setning i geofagboka som jeg trenger litt bedre forklart. Håper noen her

    kan hjelpe meg litt :)

     

    "I en kollisjonssone dukker en havbunnsplate, med sedimentære bergarter på toppen, ned i mantelen. Både havbunnsplata og særlig de sedimentære bergartene som ligger oppå, inneholder vann og gasser (flyktige stoffer) som er bundet til mineralene i bergartene. Økene trykk og temperatur frigjør gradvis de flyktige stoffene, noe som fører til at smeltetemperaturen både for bergartene i havbunnsplata og mantelbergartene som ligger over havbunnsplata, synker. Vi får en delvis smelting."

     

    Setningen jeg lurer litt på er den som står i fet skrift. Noen som kunne ha forklart den litt bedre?

     

    Mvh Chris

  7. Hørtes merkelig ut at du må ta en ny test, selv har jeg dysleksi og jeg fikk en bærbar datamaskin i barneskolen og fikk vite denne vinteren (VG2) at jeg kunne søke om å få en ny en, eller rettere sakt penger til å kjøpe en. Men dette fikk jeg vite av rådgiveren på skolen og det var ho som sente søknaden så du burde kanskje få snakket med ho.

     

    Men jeg trengte ikke å ta noen form for test for å påvise at jeg fortsatt har dysleksi, men nå er vel ikke dysleksi noe man kan vokse fra seg/trene vekk?

     

    Jepp, jeg trengte ikke noen ny test da jeg fikk fritak fra nynorsk. Det var rådgiveren på skolen som sendte inn søknaden for støtte til ny bærbar for meg, og det var etter et par måneder jeg fikk brevet fra NAV om å ta en ny test.

  8. Heisann!

     

    Jeg veit at det er kanskje lurere å spørre en rådgiver om dette, men prøver allikevel å spørre her. Jeg går nå på VGS (studiespesialisering) og har dysleksi. Jeg har nylig søkt om å få skiftet ut den gamle bærbaren jeg fikk av NAV for rundt 7-8 år siden. Grunnen til at jeg vil bytte den ut er fordi jeg ønsker meg noe mer portabelt (noe som ikke veier over 15kg) og kan brukes til tekstbehandling uten at den lever sitt eget liv.

     

    Etter et par måneder fikk jeg et brev fra NAV om at jeg måtte ta en ny dysleksitest for å få ny bærbar, siden den forrige tokk jeg når jeg gikk på barneskolen. Jeg husker ikke hvordan den dysleksitesten fungerte, men lurer på om det går enn å bli "avdiagnostisert" dysleksi selv om man har hatt det før? Jeg har alltid forestilt meg at dysleksi er en svikt i hjerner og er noe man må leve med livet ut, og vil aldri bli helt borte selv om man kan forbedre seg.

     

    På ungdomsskolen hadde jeg lå jeg rundt 3-4 i snitt, og var aldri noe skoleflink, men på videregående har ting gått litt annerledes. Har nå over 5 i snitt, og får relativt gode karakterer alt inne realfag, samt muntlige fag, men har fremdeles 3 i norsk.

     

    Jeg benytter meg av datamaskin på skolen og utnytter mulighetene jeg har med tanke på utvidet tid. Jeg har også fått fritak fra nynorsken siden den gikk bokstavligtalt rett til helvete. Jeg sliter ikke lenger så mye med rettskrivingen så lenge det ikke gjelder totalt ukjente ord eller lange kompliserte, men har fremdels problemer med setningsoppbygningen. Sliter ikke lenger noe spesielt med d-, b-ord og dobbelt konsonant, men mer med grammatikken. Har en helt fæl tendens til å plassere ord helt tilfeldig i setninger.

     

    Jeg sliter også en del med lesing. Plages med at jeg mister ord i setningene jeg leser, og mistolker setningene. Nærmest som ordene forsvinner fra setningen uten at jeg legger merke til det, selv om jeg leser over setningen flere ganger. Dette hindrer meg ofte i å få toppkarakterer i andre fag, siden jeg ofte leser spørsmålene feil.

     

    Dette ble litt mye tekst, så skal prøve å gå rett på sak nå. Er det dyslektikere her som har testet seg flere ganger og “mistet” dysleksien? Jeg er redd for at testen sier at jeg ikke lenger har dysleksi. Jeg føler at jeg har blitt veldig avhengig av ekstratiden jeg får, samt mulighetene til å benytte datamaskin under skrivedager. Datamaskinen hjelper meg med ord jeg fremdeles sliter med, samt ekstratiden gir meg muligheten til å se over spørsmål flere ganger som jeg kan ha mistolket. Vil heller ikke risikere at jeg må ta opp nynorsken. Jeg har venner med dysleksi som skriver mye verre enn meg, og hvis dysleksitesten går ut på dobbel konsonanter, samt skrive ord riktig, tror jeg ikke at jeg blir sett på som en dyslektiker. Noen som veit hvordan dysleksitesting foregår?

     

    Mvh Viggo

  9. Forbedrer egentlig "DAC" og "Amp" lydkvalitetet noe særlig mye, eller er det bare snakk om prosenter? Ser at de fleste her har en del utstyr til hodetelefonene sine, og lurer på, hvor mye bedre blir lyden med alt dette ustyret? Hva er det viktigst å legge mest penger i? Vurdere selv å bare kjøpe et nytt lydkort, og kanskje en forsterker til mine HD 650.

  10. Du vil ikke bli skuffet :D

     

    Forresten, noe jeg lurer på :) Jeg har et stereoanlegg koblet til pcen gjennom lydutgangen til hovedkortet. Det er helt standard billigsystem av merke JVC bestående av to høytalere og en forsterker med CD-rom osv (kostet ca 4000) som jeg kjøpte for fire år siden. Forsterkeren har utgang til hodetelefoner. Kan denne brukes som hodetelefonforsterker, eller må jeg ha forsterker som er opprinnelig laget for bruk av hodetelefoner?

  11. Det avhenger av hvor mye penger du har :D Men rundt 2000 kr er ikke å forakte.

     

    Ah, har tenkt å legge ann ca 3/2,5 lapper til hodetelefoner som jeg skal bruke på pcen, men vil sikkert ikke få penger nok til både forsterker/lydkort og HD650. Burde jeg kjøpe noen billigere hodetelefoner og heller investere i et lydkort, eller satse alt på et par gode hodetelefoner?

     

    Edit: Glemte at noen allerede hadde svart på det spørsmålet, fremdeles usikker på hvilke hodetelefoner jeg burde gå for. Om at HD650 kanskje blir litt "overkill"

  12. Du bør ha en amplifier. Jeg kjøpte meg en Asus Essence STX som er et lydkort med skikkelig gode DAC chipper og har en egen hodetelefonforsterker som er koblet til 230 volten til powersupplyen.

     

    Blir en del spørsmål, men er ganske nybegynner på dette området :p Hvor mye bør jeg legge ut for en amplifier?

  13. HD650 er i en høyere klasse. DT770 er veldig gode til prislappen på 1700 kr mens HD650 er veldig gode til prislappen 2500 kr. Jeg vil kanskje påstå at DT770 er bittelitt bedre til filmer som har litt dårligere lydkilder men er langt unna HD650 på musikk. HD650 viser ikke noen nåde på litt dårligere kilder (low bitrate mp3 eller crap lydkilder på divx filmer) mens DT770 glatter mer over siden de ikke er like analytiske. Men har du skikkelig source så er HD650 langt forbi DT770.

     

    Krever HD650 skikkelig utstyr? Det trengs litt mer enn et vanlig hovedkort for å kunne få utnyttet det på en "ordentlig måte"?

  14. Til 2500 ville jeg puttet alt i hodetelefonene for så å oppgradere med en hodetelefonforsterker til noen hundrelapper ved en senere anledning.

     

    Hva slags lyd liker du? Liker du mye bass, liker du krystallklar vokal, eller vil du helst ha en nøytral lyd som gir masse detaljer?

     

    Foretrekker helst en blanding, men vil ha litt trøkk. Har et ganske bredt spekter når det gjelder musikksmak, men er kanskje en overvekt av rock og hiphop.

×
×
  • Opprett ny...