Gå til innhold

Golding

Medlemmer
  • Innlegg

    135
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Golding

  1. Hei dere

     

    Sliter med å bestemme meg for hvilken dunjakke jeg skal kjøpe meg.

     

    Jeg liker passformen på CG Chateau veldig godt. Den er slimfit og sitter elegant på, men CG er dessverre uaktuelt (for mange unge som går rundt i det merket).

     

    Så jeg har peilet meg inn på Nobis Yatesy som ser ut til å ha noe av det samme snittet, dog en del mer puffy.

     

    Jeg leser på canadiske og andre utenlandske forum at "it fits big, recommend sizing down", mens jeg enkelte andre plasser har sett at man bør gå opp en størrelse. Det er dog litt vanskelig å stole på amerikanere da de generelt har større størrelser og lite slimfit.

     

    Så, er det noen som har eller har prøvd Nobis Yatesy (eller andre tilsvarende jakker fra merker som Woolrich og Moose Knuckles (PJ er uaktuelt)) og kan si noe om størrelsen? Er det innsving og smalt snitt? Kan den sies å være slimfit? Og hvordan er størrelsen? Er en medium en medium eller en liten large eller hva?

     

    Jeg er 186 høy, slank og atletisk (smal midje, bred rygg, noe som gjør at jeg generelt sliter med å finne overdeler som sitter godt, skal det passe over rygg/øvre overkropp blir det fort altfor mye rundt midjen), 83 kg.

     

    Veldig takknemlig for hjelp.

     

    NB: Diskusjoner rundt pels, etc kan tas andre plasser, jeg kommer ikke til å respondere på sånt.

  2. Kan vel virke som om minnekortet ikke hang helt med når det ble såpass "lang" film, og bufferet i kameraet ikke klarte å skrive unna fort nok.

    Er dette tilfellet så er det jo selvfølgelig innmari kjipt - og da er det nok ikke så stort å gjøre.

    Siden du har feilen både på kameraet og etter å ha overført filene så regner jeg med at opptaket rett og slett ikke klarte å lagre all info raskt nok - og prioriterte video.

     

    Forsøk å film en film på nytt med samme minnekort - og gjerne over lengre tid. Klarer du å fremprovosere samme feil så bør du nok kjøpe et raskere minnekort.

     

    EDIT: Ser at du mistet "1 buffer" på lyd. Det kan jo være dette som forårsaket at kamera aldri kom tilbake til "sync" når det gjaldt lyden.

     

    Hei og tusen takk for svar!

     

    For å ta det siste først: Det ser ut som at jeg mister en buffer eller to tidlig i filmen også, før lyden kuttes ut, uten at det blir noen problemer med sync.. Akkurat i det lyden kuttes mistes ingen buffer..

     

    Minnekortet er et Lexar SDHC på 4 GB hvor jeg hadde over 3 GB ledig. Skal forsøke å fremprovosere samme feil med et lengre opptak nå så får vi se..

  3. Hei.

     

    På lørdag filmet jeg en liten familiebegivenhet hos mine foreldre (nei, ikke fødsel) som jeg skulle få sendt til mine søsken som dessverre ikke kunne være tilstede.

     

    Jeg filmet med mitt Casio EX-Z2200 digitalkamera som jeg også har brukt tidligere med hell. Jeg hadde mer enn god nok plass på minnekortet. Den ene seansen ble til film 1 på 04:28 minutter. Den andre seansen ble til film 2 på 02:51 minutter.

     

    Jeg tittet på filmene på kameraet og kunne konstatere at film 2 med bilde og lyd ble helt perfekt. På film 1, derimot, er det bilde fra start til slutt, men på nøyaktig 02:18 skurrer lyden i et halv sekund før den kuttes helt ut (det er 100 % stille som om det var et opptak uten lyd) og er borte ut filmen. I film 2 som ble tatt opp få minutter etter film 1 er lyden som nevnt helt fin.

     

    Jeg er 100 % sikker på at jeg ikke kom borti noen knapp under opptaket som kunne fungere som en mute-knapp. Kameraet var holdt helt i ro og gjorde opptak, og etter å ha undersøkt litt finnes det ikke en eneste knapp for muting under opptak på kameraet heller.

     

    Nå har jeg lagt inn filmene på PCen og hadde håpt det bare var noe med avspillingen på kameraet som var problemet. Det var det ikke, da lyden forsvinner på nøyaktig samme tidspunkt på PCen.

     

    Da lyden er veldig vesentlig i dette, og at dette er en once in a lifetime begivenhet, er jeg helt desperat etter å gjøre det jeg kan for å finne ut om det er mulig å hente ut lyden fra opptaket på en eller annen måte. Jeg antar det er en viss fare for at lyden faktisk ikke er spilt inn etter 02:18, men jeg har et håp om at lyden er i filen på en eller annen måte og kan hentes ut. Her stopper derimot mine tekniske evner innen dette området, og derfor henvender jeg meg hit i håp om at noen kan hjelpe meg med å finne ut av dette.

     

    Film 1 er på 901 MB i .AVI og i vedlegg 1 kan dere se kodekdetaljene jeg får opp i VLC.

     

    I vedlegg 2 ser dere statistikk på avspillingen jeg får opp i VLC. Her registrerer jeg under "Lyd" at nøyaktig på 02:18 hvor lyden kutter går ikke antall blokker/buffers under "Dekodet"/"Avspilt" oppover lengre, men stopper opp. Under "Video" går alt videre oppover og ser ut til å være OK. Jeg har naturligvis forsøkt flere avspillingsprogram.

     

    Så, jeg er desperat, er det håp for at lyden finnes og kan hentes ut på noen måte?

    post-8678-0-38101500-1317028649_thumb.png

    post-8678-0-44925800-1317028667_thumb.png

  4. Hei.

     

    Jeg flytter i disse dager inn i en leilighet i en blokk midt i Bergen sentrum. Adressen er Valkendorfsgaten 4. Jeg har forsøkt å finne ut hva slags alternativer jeg har i forhold til kabel-TV/bredbånd, men det er ikke så lett siden det er en jungel av tilbydere. Dessuten får jeg ved søk på flere sider (eks. canal digital) beskjed om at de ikke kan tilby meg noe. Kan dette stemme når blokken ligger så sentralt? Den er også nyoppusset og det er flere TV-uttak i veggene, men jeg er usikker på om disse er tilknyttet det digitale bakkenettet.

     

    Jeg hadde håpt å få kabel-TV og bredbånd fra samme leverandør.

     

    Vel, jeg er litt i villrede og er veldig takknemlig for tips. Hadde håpt å unngå RiksTV..

  5. Jeg kjøpte meg to jakker fra http://www.backcountry.com/ som sender varer fra USA. De ble sendt via UPS, og det gikk latterlig fort å få pakka på døra. Uansett vil jeg beholde den ene jakka og sende den andre i retur.

     

    Det fungerer vel sånn at UPS tar seg av fortollinga for meg, og så sender de faktura i etterkant for utlagt moms og fortollingsgebyr.

     

    Men hva gjør jeg når jeg sender den ene jakka tilbake? Backcountry vil jo naturligvis bare kreditere meg det jeg betalte til de for den ene jakka, men hva med momsen UPS kommer til å kreve meg for?

     

    Altså, la oss si at jakkene kostet $150 og $250. Frakt 100$.

     

    Jeg betalte altså $150+250+100=$500 til Backcountry.

     

    UPS sender meg antakeligvis en faktura på moms+fortollingsgebyr, som blir noe sånt som $(500*0,25)+50=$175. (Antar rundt $50 i fortollingsgebyr)

     

    Da har jeg altså betalt moms for begge jakkene og frakten, men siden jeg sender den ene jakka til $250 i retur, må jeg jo ha krav på å få tilbakebetalt moms for den, $250*0,25=$62,5.

     

    Hvordan bør jeg gå frem her?

  6. Virus/spyware/etc er vel som regel årsaken til at en PC begynner å oppføre seg merkelig. Start opp i sikkerhetsmodus og scan for virus og kjør f.eks. CCleaner. Kan være en idé å legge inn alt av windowsupdates også. Evt kan det være en bug i skjermbeskytter-greiene som gjør at det kræsjer akkurat nå det/de bildene som er valgt skal vises. Så før du gjør noe mer kan det alltids være verdt et forsøk å starte i sikkerhetsmodus og deaktivere fotoskjermbeskytteren.

  7. Hei.

     

    Samboeren min er nylig ferdig utdannet og er på jobbjakt. Hun har nettopp vært på intervju hos en stor bedrift i Bergen via Proffice, og hun bor for tiden midt i landet. Hun ble innkalt til intervjuet på svært kort tid (hun sendte søknad til Proffice torsdag sist uke, og etter telefonintervju og greier fikk hun mandag beskjed om at hun var ønsket på intervju onsdag). Hun var derfor tvunget til å kjøpe dyre flybilletter, 3500,- tur/retur. I etterkant av intervjuet fikk hun beskjed fra Proffice at de ikke dekker reiseutgifter. Det er de sannsynligvis i sin fulle rett til, og så kan man mene hva man vil om det tatt i betraktning at hun er nyutdannet og jobbsøkende og fikk så kort varsel.

     

    Spørsmålet mitt da er om disse utgiftene er fradragsberettiget? Så vidt jeg har lest meg til må de totale utgiftene overstige minstefradraget, noe de på ingen måte vil gjøre da hun sannsynligvis kommer til å tjene 180 000 - 240 000 i år (hun har jobbet deltid under siste studiesemester og kommer sannsynligvis til å få seg fast jobb nå). Likevel har jeg lest svar fra diverse skatteeksperter i nettmøter hvor det forekommer utsagn som "det kan vurderes for hvert enkelt tilfelle".

     

    Hva kan/bør man gjøre i dette tilfellet?

     

    Veldig takknemlig for all hjelp.

  8. Hei dere.

     

    Har støtt borti et kjedelig problem på PCen til svigerforeldrene mine. Sannsynligvis etter SP1-installasjon i Vista har høytalerne slutter å gi fra seg lyd.

     

    PCen er en Acer Aspire T180 med et Realtek-lydkort og to vanlige enkle PC-høytalere. Absolutt ingenting er blitt endret på hverken fysisk eller softwaremessig, foruten en SP1-installasjon.

     

    Hva jeg har forsøkt:

    - Testet med headset og andre høytalere jeg vet fungerer

    - Naturligvis sjekket at ingenting er mutet etc. Alt er på full guffe og ved testing spilles lydene tilsynelatende av uten problem på vanlig måte, det er bare det at høytalerne ikke gir fra seg lyd.

    - Prøvd høytalerne i samtlige innganger både bak og i front på PC

    - Sjekket i avspillingsenheter at høytalere er registrert tilkoblet og valgt som standard avspillingsenhet

    - Forsøkt begge drivere tilgjengelig her: http://support.acer-euro.com/drivers/deskt...spire_t180.html

    - Forsøkt de to driverne/codecsa tilgjengelig fra Realtek her: http://www.realtek.com.tw/downloads/

    - Avinstallert og latt Vista automatisk velge drivere

    - Disabla "Digital Output Device SPDIF" som ligger sammen med "høytalere" under avspillingsenheter

    - Fjernet hake for "detekter tilkobling i av lydenhet i front" i Realtek sitt audio manager program

    - Dette er alt jeg kommer på nå, men har i tillegg fiklet med alt som finnes av innstillinger av lyd i Vista. Alt ser helt ok ut, drivere blir innstallert uten problemer og volumindikatorne i Vista hopper opp og ned ved avspilling av test-toner etc.

     

    Jeg er fullstendig rådløs! Gi meg en link eller gi meg et tips og jeg skal bryte meg på det i morgen igjen. Veldig takknemlig for all hjelp.

  9. Hei.

     

    Bør skifte batterier til hytta. Har i dag to batterier på 140 AH og 760 A.

     

    Skal drive TV (parabol med dekoder som drar mye strøm) med 12V og 6 enkle lamper ellers i hytta pluss mindre diverse. Batteriet lades av et solcellepanel. Hvor store batterier trenger jeg og hvor mange?

     

    Spør om det trengs mer informasjon.

     

    Gi meg gjerne linker, er så lenge siden de forrige batteriene ble kjøpt at jeg ikke husker hvor og hva som ble lagt til grunn da disse ble kjøpt.

     

    Tusen takk for all hjelp!

  10. http://www.aftenposten.no/pengenedine/article1421281.ece

    Denne her for eksempel. Typisk eksempel på strategien dem fører. reklamere med utsolgte varer for å trekke kunder. Så selge noe annet som gir høyere profitt.

     

    Her er jo også et annet eksempel:

    http://www.dinside.no/808330/her-tar-vi-elkjop-paa-fersken

    Av de eksemplene der finner jeg 1 stk tilfelle hvor det er nær 50% prisforskjell nett vs butikk. Majoriteten av eksemplene listet er mellom 0-30% prisforskjell. At nett er billigere har vi allerede slått fast er naturlig, og at Elkjøp tilbyr kundene sine å hente varen i sitt lokale varehus er vel bare praktisk? Jeg aner ikke hvordan det henger sammen dette med at du kjøper noe i nettbutikken deres og så henter det i varehuset, men jeg antar at varehuset hvor varen blir hentet blir kompensert på en eller annen måte fra internettbutikken.

     

     

    Bevis og bevis. Er jo vanksleig å komme med bevis i slike saker. Ryktene er der og det skrives jo stadig om folk om har kjøpt "Nye" mobiltelefoner der det ligger lagret MMS og SMS'er på fra forrige bruker.

     

    http://www.dagsavisen.no/innenriks/article97625.ece

    http://www.dagbladet.no/dinside/2004/09/30/409858.html

    http://www.dagbladet.no/dinside/2004/09/28/409638.html

     

    Mobiltelefoner er vell det som er enklest å oppdage feil på. Men dersom dem pakker inn en TV igjen etter å ha vasket den fri for fettflekker så skal det et trent øye for å se at den faktisk er brukt. Vil tro det er mange mørketall her.

     

    Det som skjer når folk kjøper telefoner med MMS og SMS på er ikke at telefonen selges ved en feiltakelse. Feilen for elkjøp sin del er at de glemte å slette innholdet før de utga den som ny telefon. Har foresten aldri sett at dem har solgt B-varer på de varehusene jeg har vært på. Dem går vell rett i hyllene igjen.

    Hvilken kjede selger absolutt flest mobiltelefoner her i landet? Jo, det er nok Elkjøp. Der fyker det nok telefoner ut hele tiden, og en del av de kommer sikkert i retur. Er det ikke da naturlig at slike skrekkhistorier som du lister der hender oftere med Elkjøp enn med f.eks. Telebutikken? Jeg har fortsatt vanskelig for å tro at brukte telefoner blir solgt som nye med hensikt. Det er nok heller slurv og dårlig jobb av de ansatte, noe som også er ganske naturlig siden de som regel har dårlige arbeidsforhold, høyt press, og dårlig betalt. Dessuten skjer slike ting helt sikkert hos andre aktører også, men media er jo kjent for å ville "ta" Elkjøp fremfor andre. TV2 Hjelper deg og forbrukerombudet sitter helt sikkert på vakt 24 timer i døgnet i påvente av at noe sånt skulle skje i en Elkjøp-butikk slik at de kan "ta" de.

     

    En annen ting jeg ikke slutter å forundre meg over er alt det maset og fokuset på Elkjøp. De er billigst og har størst utvalg av alle elektrokjeder, og det MÅ jo nødvendigvis gå ut over noe, f.eks. kundeservice. De er avhengige av å ha ungdom uten særlig trening og kunnskap til å være selgere, og de er avhengige av å presse de til å skape mest mulig fortjeneste.

     

    Vet du forresten hvorfor spørreundersøkelser rundt kunders preferanser alltid må utformes slik at kriterier som pris og kvalitet opererer som motsetninger? Fordi om man ikke gjør det er alltid resultatet når man har analysert alle svar at folk vil betale minst mulig, og samtidig få den varen av høyest kvalitet. Og hvilken nytte har et slikt resultat? Det er jo umulig siden pris som oftes er positivt forbundet med kvalitet. Du må jo avkall på noe, du kan ikke få det beste ved å betale minst.

     

    Poenget mitt er at går du til Elkjøp får du som regel den laveste prisen (ekskludert nettbutikker), og samtidig ok service (hverken mer, heller kanskje mindre). Går du til Telebutikken får du blant de høyeste prisene, men du får knall service. Og det er det folk må skjønne - Elkjøp må ofre noe for å ha et så stort og bredt utvalg med lave priser, og det er ingen som tvinger deg til å handle der!

  11. For det første så vet gode selgere at det er viktig at kunden kommer igjen. Derfor tilbyr en god selger den varen kunden trenger eller ønsker innenfor satte rammer. Det er heller ikke bestandig at det er den dyreste varen selger tjener mest penger på å selge. Den dyreste dressen trenger heller ikke være den fineste. Kan hende den dyre stygge dressen selger kun fordi den har det rette merket i nakken.

     

    Selvfølgelig er det ideelle at kundens preferanse i forhold til vare og pris treffes perfekt ved et salg, men slik er det sjeldent. Og jeg gjentar at butikker driver butikk og skal tjene penger. Derfor vil de alltid forsøke å få kunden til å gå opp et hakk eller to på det de skal ha. Hvem har vel ikke kjøpt bil med ekstrautstyr de aldri har brukt? Eller endt opp med en bil som har så mange knapper i konsollen og funksjoner at man er heldig om man får brukt 40% av de noen gang? Eller hvem har ikke endt opp med en litt dyrere dongeribukse enn hva man hadde sett for seg? Men hvorfor hyles og skrikes det ikke mot klesbutikker og bilselgere, men mot Elkjøp? Det forstår jeg ikke helt.

  12. Og om prisgarantien. De sier at de ALLTID er billigst. det er dem overhode ikke. Når prsiforskjellen på en vare er nær 50% i nettbutikken deres kontra et varehus da er det helt ute å kjører. Om man bestiller på nett og velger henting i varehus så får man varen for halv pris i flere tilfeller. HVordan kan kunden da gå i butikken å være trygg på at de får det billigste?

    Nei, de sier ikke de ALLTID er billigst. De sier at om du finner samme vare hos en annen butikk (ekskludert nettbutikker selvfølgelig) får du differansen tilbake. Og kan du finne en vare som er nær 50% i prisforskjell nettbutikk vs. butikk som et eksempel?

     

    30-dagers returrett er bare en PR greie. Svært få bruker den, og det dem tjener på å ha den (flere velger selvsagt elkjøp pga den returretten) overgår langt på vei tapene deres ved å ta tilbake varer. (disse B-bvarene selges da gjerne vidre til full pris til en annen kunde, uten å opplyse om at det har vært returvare. når dette blir oppdaget er det "svikt i rutiner")

    PR-greie? Det er jo en ekstraservice Elkjøp er alene om å tilby. Hvorvidt kunder velger å bruke den eller ikke er jo ikke Elkjøp sitt problem. Kanskje grunnen til at så få benytter seg av den er fordi de er fornøyd med varen sin og ikke ser noen grunn til å bytte den? Om B-varer blir solgt som nye med hensikt vet jeg ingenting om, men om så er tilfellet er det jo direkte svindel. Har du bevis på dette?

     

    Og selvfølgelig tjener de på å ha denne returretten, hva trodde du? At de driver veldedighet?

     

    Eksemplet på dette er jo den TVn som jeg nevnte ført i posten. Jeg hadde researchet en del og den Phillips TVn (og også Panasonicen) hadde fått svært gode testresultater på nettet. Både på bilde, klarhet osv. Når selger da kommer å sier at det jalla merket er BEDRE enn begge dem da skjønner man at mosen er full av ugler, og at det er helt andre grunner til at han vil jeg skal kjøpe den TVn.

    Man skal vel ikke alltid ta én test for god fisk, men om du fant flere uavhengige tester av troverdige nettsted så er det jo greit å hevde at selgeren ikke kunne sine ting. Bare for nysgjerrighetsskyld, hva slags merke var "jalla merket" du henviser til?

  13. Klarte ikke annet enn å le rått å spørre om norges største grossist ikke klarer å matche norges billigste nettbutikk og nevner prisen fra amentio :D

     

    Dette er jo ikke noe som er spesifikt til Elkjøp vel. Er ingen vanlige butikker som kan matche de billigste nettbutikkene, noe som er helt naturlig. Du finner det aller aller meste billigere på nettet, men det er både positive og negative ting med netthandling vs butikkhandling.

     

    Angående at prisgaranti bare er piss skjønner jeg heller ikke. Det gir jo en trygghet mot at hvis du kjøper en vare hos Elkjøp, og så noen uker senere finner den samme varen hos en konkurrent til en lavere pris, får du igjen differansen. Er det ikke bare fint at de tilbyr en slik garanti da, noe de absolutt ikke er pålagt å gjøre? På samme måte som deres 30-dagers returrett, er ikke det en bra ting?

     

    Og angående det at selgere blir oppfordret til å gjøre salg med størst mulig avanse.. Hallo, Elkjøp driver som alle andre butikk. Er det galt at man prøver å tjene penger? Tror du ikke selgere på Expert, Telebutikken, klesbutikker, bilforhandlere, osv., også prøver å tjene mest mulig? Det er jo helt naturlig og logisk at man ønsker å selge sine beste varer (og dermed dyreste), siden de er nettopp det - best. Stikk på en klesbutikk hvor de selger dresser. Selgeren vil alltid forsøke å tilby deg den dyreste (og sannsynligvis flotteste) dressen. Han vil aldri starte med å tilby deg den billigste (og styggeste) dressen.

  14. http://www.foot.com/info/cond_sesamoiditis.jsp

     

    Har alltid vært litt småplaget med dette, men har variert hvor mye plaget jeg har vært. Jeg spiller mye fotball for tiden, og det har nok oppstått igjen nå som en følge av det. I tillegg har jeg litt overdrevent høy bue på foten, noe som gjør at det blir ekstra mye belastning akkurat der.

     

    Er det noen som kjenner til gode såler eller innlegg jeg kan bruke for å forhindre dette? Det må være noe som klistrer seg fast og sitter på plass da føttene skal ned i trange fotballsko.

  15. Hei.

     

    Hvis jeg har en modell som ser ut slik som dette (se vedlegg), er det noen mulighet for å automatisk få ordnet den i MS Visio slik at det blir færrest mulig overlappinger med koblingene? Altså med andre ord få modellen til å se mest mulig oversiktlig ut. Modellen i vedlegget er bare et eksempel, jeg har egentlig en som er en del større, men kun med 2-3 overlappinger og jeg er overbevist om at alle utenom 1 kan bli borte bare den blir ordnet på riktig måte.

     

    Tusen takk for all hjelp!

    post-8678-1242212393_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...