Gå til innhold

Chriskart14

Medlemmer
  • Innlegg

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chriskart14

  1. Hei dere!

     

    Som så mange andre her inne, så vurderer ejg å kjøpe meg en ny ultrabook. I skrivende stund sitter jeg på en to år gammel Samsung NP530 som jeg har vært veldig fornøyd med, tatt i betraktning prisen jeg kjøpte den for (tror jeg fikk en pris på rundt 5k). Nå har i midlertidig batteriet blitt så dårlig at laptopen nesten er ubrukelig når jeg er ute og reiser. Derfor er det tid for å skaffe en ny en, og jeg ønsker å legge litt mer penger i kjøpet denne gangen. Jeg har sett på et par modeller, men jeg aner ikke hvem jeg bør velge.. Jeg har dessuten ingen erfaring med laptoper i denne prisklassen fra tidligere, så innspill og meninger mottas med stor takk! :)

     

    Pcen brukes til litt av hvert; alt fra word og surfing til litt (veldig) enkel gaming og videoredigering. Ellers er jeg som sagt mye på reise ifb. med jobben, og setter derfor portabilitet svært høyt på ønskelisten.. :-)

     

    Jeg har bestemt meg for et par minimumskrav:

    - minimum 256 GB SSD
    - minimum 8gb RAM

    - dugelig grafikk

    - minst 6 timers batteritid ved "vanlig bruk"

    - helst ikke mer enn 13-tommers skjerm

     

    Ut fra det jeg vet og hva jeg har lest blant annet her på formumet har jeg pekt ut følgende modeller:

     

    Macbook Pro 13,3: http://store.apple.com/no/buy-mac/macbook-pro?product=ME865H/A&step=config
    Digger Retina-skjermen, og også at den har Iris grafikk. Jeg har i midlertidig aldri hatt Mac før, men ser for meg at det ikke er den store overgangen fra Windows.. Portabiliteten på denne virker å være grei.

     

    Macbook Air 13,3: http://store.apple.com/no/buy-mac/macbook-air?product=MD761H/B&step=config

    Dersom jeg skulle gått for denne hadde jeg lagt til 8gb RAM. Svakere skjerm og grafikk enn Pro-versjonen, men ganske mye bedre batteritid - som jeg vektlegger høyt.. Jeg vet i midlertidig lite om de praktiske ytelsesforskjellene. Prisen skiller det jo ikke mye på. Er det verdt å ofre skjerm og grafikkortet for de ekstra timene med batteritid?

     

    Asus Zenbook UX301LA: http://www.spaceworld.no/display.aspx?menuid=608&prodid=57552&ref=prisjakt

    Denne fant jeg bare som et alternativ til apple produktene.. Jeg kan ærlig talt ikke se at den er et godt alternativ med hensyn til prisen, men hvem vet. Er i tillegg skeptisk til DPI-scalingen i Windows, som jeg av erfaring vet fungerer dårlig på damas Samsung 9-serie.. I tilleg har jeg forholdsvis dårlig erfaring med touchpaden på de fleste Windows maskiner, spesielt den jeg sitter på akkurat nå. Har disse nærmet seg Apple sine de siste årnee?

     

    Hva tror dere? :)

  2. Kaller meg Smeltelim i spillet, men lenge siden jeg har spilt nå. Setter vel i gang igjen nå som vi har fått patch Y! Spiller med G25 og pleier å spille på city driving serverne

     

    Chriskart/Christian Krognes ingame, spiller lite på public servere for tiden, tida går til andre ting : )

    Vet at eTM (European touring car masters) hadde premier som ferie i spania og wii til vinnerne i både den individuelle og team mesterskapet... eSportracing.com

  3. Hei!

     

    Jeg driver nå og lager en ny hjemmeside i Dreamweaver CS3, spesielt for gokartsatsingen til meg og en kompis. Våre gamle hjemmesider er rimelig utdaterte, og ettersom dagens standarder er mye høyere enn før, ønsker jeg å bruke en predesignet web template fra nettet. Som dere kanskje skjønner er jeg ikke den mest kreative og flinke personen når det gjelder design, så dette er nesten den eneste muligheten min til ordne noe som ser respektabelt ut :D

     

    Jeg fant en template her om dagen som jeg likte svært godt, tenkte jeg kunne sette inn noen andre bilder og en annen logo. I tillegg må jeg selvfølgelig gjøre om språket til Norsk, og det var her problemene startet.

     

    "Readmeen" som var med i pakka forteller meg dette:

     

    Step 1. Unzip the package into a folder on your local drive.

     

    Step 2. Open the design in either Illustrator or Photoshop format to allow you to change the 'Company Name'

     

    Step 3. Export the graphic to insert it into other publications.

     

    Jeg gjorde som de sa og åpnet designet ("layout.psd") i Photoshop. Her gikk det ann å endre på alt, hver del av siden hadde sin egen "layer". Jeg lagret layouten over den gamle etter å ha skiftet bilder, tekst og menytekst, bare for å se hvordan det ville se ut i Dreamweaver. Der var jo alt som før, med gamle business bilder, logo, engelsk tekst osv.

     

    Etterhvert har jeg jo skjønt at alle bildene er lagt med i en egen "Images" mappe, men her er bildene kun tiljengelige i .jpg format som jeg ikke får endret i photoshop. Dermed står jeg fast igjen, uten å vite hva jeg skal gjøre.. :!:

    Er det noen som har noen tips/erfaringer/råd å komme med? Jeg vil være supertakknemlig for alt, skulle helst hatt denne siden klar før 1. Januar :)

     

    Christian

  4. har hatt denne pcn sidden sommerferien og fikk et problem med at skjermen sviktet nylig. Det er slik at jeg kan se bildet på skjermen såvidt, men det er svært mørkt!

     

    Skjermen flasher i de riktige fargene ved oppstart, men når jeg kommer til skrivebordet blir alt grått igjen. Kan det være en dårlig kontakt et sted?

     

    Ellers er jeg veldig fornød med kjøpet, har dratt alt av spill jeg har prøvd på ok grafikk. :)

  5. Hei

     

    Jeg formaterte pcen forrige uke og nå vil den ikke starte "autokjøring" når jeg stikker inn en minnepenn eller andre ting som festes via USB. Makinen registrerer på en måte ikke at det er noen minnepenn eller andre "connections".

     

    En merkelig ting jeg fant ut var at den eksterne harddisken min fungerte fint med pcen, selvom den kobles til via USB. Her har jeg installert programvare som var medfølgende harddisken på forhånd, kanskje derfor dette fungerer og ikke noe annet?

     

    Dette er utrolig frustrerende ettersom jeg bruker minnepenner mye til jobb osv.

     

     

    Noen som kan hjelpe? :)

  6. Dette endte kun med bluescreen :dontgetit:

    Nå går laptopen i en endeløs sirkel, jeg starter opp og lar den gå til skrivebordet før skjermen blir blå i et halvt sekund med utydelig skrift på. Deretter rebooter maskinen av seg selv.

     

    Jeg har vært inne i BIOS men finner ikke ut av hvos skjermkortdriverfilene ligger :no:

     

    Hva i all verden skal jeg gjøre nå?

     

    Takk for hjelp!

  7. Hei

     

    Jeg kjøpte i våres en Tundra 1032X med ovennevnte skjermkort. Jeg har installert Battlefield 2 på denne maskinen, men fikk problemer med at grafikkdriverne var utdatert (Mørke områder osv som kommer opp under spilling). Da jeg skulle oppdatere driverne fikk jeg bare beskjed om at den var "inkompatibel med hardwaren min".

     

    Er det noen spesielle drivere eller et spesielt sted jeg må laste ned drivere til mobile skjermkort? Jeg kunne nemlig ikke finne noe slikt på nvidias hjemmeside..

    Jeg skulle gjerne hatt litt info om dette i dag, siden jeg skal ha et minilan i kveld :)

     

    Takk for all hjelp!

  8. Hei,

     

    Jeg prøvde en hel haug med metoder i dag for å få cheatene til å funke, men får det ikke til :dontgetit:

    Jeg skrev dette: "åpnet consolen, skrev: additem [0009812D] (Vampire curen)" som jeg har sett har vært "oppskriften" på å bruke cheats, eller tar jeg helt feil?

     

    Feilmeldingen jeg får er "Missing parameter Object ID" eller noe lignende.

     

    Noen som kan hjelpe? :)

  9. Hei

     

    For ca en uke siden gikk jeg til innkjøp av en Tundra 1032x som jeg er veldig godt fornøyd med. Spesielt god er den å ha på lange kjedelige bilturer, men ettersom batteriet på maskinen slett ikke er av god holdbarhet, må jeg ha en omformer i bilen. Hvor sterk type må jeg ha, hvor mye watt trenger denne maskinen?

     

     

     

    Takk for hjelp! :)

  10. ICA klassen som jeg kjører er en 100 ccm motor med i overkant av 30 hester. Helt uten gir og 21000 omdreininger. Svir i ørene :D

    Toppfarten på banene vi kjører i Norge er vel på en 135 - 145 km/t

     

    Stian Sørlie skal vistnok hatt i overkant av 180 km/t med denne motoren på en strekning.

×
×
  • Opprett ny...