Gå til innhold

bajslusa

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bajslusa

  1. Ja, jeg var inne på MS sine sider og skrev inn Produkt-ID, men som du sier ba de meg kontakte produsenten av PC'en.

    Fungerer det alltid å formatere og re-installere Win7 med OEM produktnøkkelen så lenge jeg har samme Win7 DVD? Jeg er litt skeptisk fordi det står at OEM Win7 er knyttet mot hardwaren i PC'en (jeg har ikke endret eller byttet ut noe i PC'en).

  2. For å holde meg innenfor forumets retningslinjer:

    1. Du kan ringe Microsoft og spør om du kan få tilsendt en OEM-plate/mediakit (ha klart nøkkelen). Det kan være du må betale litt.

    2. Du kan kjøpe den i butikk: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=499989

    Hehe, uaktuelt å kjøpe en ny OEM versjon med ny produktnøkkel til 1000kr i hvert fall. Har ikke så lyst å hente fra mer eller mindre usikre kilder heller. Kanskje jeg får kontakte MS da...

  3. Jeg kjøpte en Acer 4810tzg laptop for halvannet år siden. Den begynner å bli treg i oppstart og under kjøring. Jeg vurderer å gjøre en clean install av Win7. Problemet mitt er at Win7 var forhåndsinstallert på maskinen og jeg har ikke Win7 iso eller DVD, men jeg har produktnøkkelen (står under PCen) og i produkt-ID står det at det er OEM.

     

    Er det mulig for meg å gjøre en clean install?

  4. Om grafikkytelsen i HD3000 er for dårlig så må man faktisk gjøre et slikt valg. Selv om HD3000 er det beste Intel har av integrert grafikk så virker det som om ytelsen er litt over integrert grafikk på AMD 890GX hovedkorter (AMD HD4290). Et skjermkort til 5 - 600 kr gir langt bedre ytelse.

    Det er et godt poeng. Jeg tenker kanskje jeg investerer i et skjermkort for å være på den sikre siden. Ser ut som blant annet PhotoShop og andre CS5 programmer kan dra noe nytte av det. Tenker på et Gainward GeForce GTS 450 512M PhysX CUDA kort til 750 kr. Ser ut som det har 2xDVI utganger også (jeg har for mange DVI kabler og for få HDMI). Når det gjelder å ikke få utnyttet integrert grafikk er det synd, men det er egentlig ikke noe reelt alternativ å kjøpe eldre i5 prosessorer. De har vel samme/dårligere ytelse for bare en hundrelapp mindre? Noen som har kommentarer på det?

  5. Det er heller ikke noe poeng å kjøpe et lite dedikert grafikk kort da du må velge mellom å plugge skjermen i hovedkortet for CPU HD3000 graphics eller i grafikk kortet uten da å få tilgang på CPUens grafikkprosessor. Du må velge enten eller, men det er kanskje mulig å kjøre to skjermer på den måten, uten at jeg vet det sikkert.

    Takk arthon, der fikk jeg svar på noe jeg var usikker på. Det er litt kjipt å betale Intel's HD graphics, for så å ikke få utnyttet det.

    Vet noen når Z68 hovedkort kommer?

  6. Har sett den. Problemet er at det er minstekravet og det står ikke så mye (som jeg forstår) om integrert grafikk. Sitter forresten på en AMD (2,7 ghz tror jeg) dual core prosessor av noe slag 4GB minne og geforce 8500 eller 8600. PCen går treigt når jeg har oppe en del photoshop filer pluss litt illustrator og indesign.

  7. Jeg skal bygge PC og lurer på hvordan Intel's integrerte grafikk fungerer. PCen skal hovedsaklig brukes til Adobes CS5, MS Office, full HD avspilling og surfing. Jeg kunne eksempelvis tenke meg å bruke en i5-2500 og da dukker det opp mange spørsmål. Tar de første som dukker opp nå:

     

    1. Trenger jeg et spesielt HK for å utnytte innebygd grafikk? Isåfall, finnes det i m-ATX?

     

    2. Jeg har tenkt å koble PCen opp til en 24" (1920x1200) og en 20" (1680x1050). Vil det gå eller trenger jeg et eget grafikkort?

     

    3. Jeg har hørt om feil og tilbakekalling på Sandy Bridge. Er det mye feil på f.eks. i5-2500?

  8. Jeg har forsøkt å resette BIOS, men det hjelper ikke. Jeg har også disabla fan warning for CPU fan fordi det står 0 RPM (i BIOS) selv om jeg kan se at vifta går, CPUen går sjelden over 50C uansett ser det ut som. Kan dette ha noe å si? Har det noe å si at jeg har installert 2stk 512mb ram + 1stk 1gb ram (alle med like spec fra samme leverandør).

  9. FYI: Jeg fant en PC her hjemme som nå fungerer ganske greit. Den var i ustand fordi noen hadde installert windows på to HDD'er og koblet HDD'ene til hovedkortet på en rar måte. (AMD Athlon 3700+, Nvidia gForce 8500GT, 220 GB HDD og 2 GB RAM.) Jeg formaterte og installerte Ubuntu 64bit versjon. Det fungerer greit, og den spiller de fleste 720 filmer. PCen henger seg av og til, men jeg lurer på om det er noe gammelt krøll som ligger igjen i BIOSen.

  10. Siden det er over 10 år siden jeg sist satt sammen en pc trenger jeg litt hjelp av deg!

     

    Jeg tenkte jeg skulle lage en PC jeg kan koble til TVen min. Jeg trenger ikke noe fancy greier, men den må kunne spille av 720 og 1080 filmer og kunne streame musikk og tv.

    Jeg har allerede et eller annet cooler master kabinett med strømforsyning og dvd/cd brenner.

     

    Hva er den rimeligste innmaten jeg kan klare meg med? Og hvordan er det med linux for tiden, er det fortsatt gratis og noen versjoner som fungerer bra til mitt formål?

  11. - Må kunne kjøre InDesign, Photoshop og Illustrator samtidig (CS4 pakka), i tillegg til Itunes og en internettbrowser).

    - Ca 15.4", 15.6" skjerm eller lignende.

    - Bør ha 4GB RAM

    - Under 6000 kr (gjerne billigere hvis det er noen bra tilbud).

     

    Laptopen vil bli brukt til noe film, ingen spill. HDD størrelse er ikke viktig.

    Hvilke prosessortype gir "bang for the bucks" for tiden? Intel, AMD, hvilken serie?

     

    Takk?!

  12. Jeg har problemer med ugjevn linje og lav nedlastingshastighet og trenger hjelp!

    Jeg har nettopp flyttet og det var installert trådløst nett her. Linja er Tele2 med ca 4000 KBit/s (med tråd).

    Har jeg gjort noe galt eller må jeg skifte router?

     

    LAPTOP: XP med trådløst nettverkskort (vet ikke hvilket)

    -Ned: Ca 2000 KBit/s

     

    DESKTOP: Vista med Gigaset USB Stick 108 http://gigaset.siemens.com/shc/0,1935,no_n...NrNrNrN,00.html

    -Ned: Ca 500 KBit/s

    -Stopper opp flere ganger i minuttet før den laster igjen.

     

    TRÅDLØS ROUTER: Apple AirPort (Graphite) http://support.apple.com/specs/airport/Air...n_Graphite.html

     

    - Hva kan jeg gjøre for å få gjevn linje og samme hastighet som LAPTOPen?

    - Vil det eventuelt være bedre å bytte til en Siemens Router? (isåfall Gigaset SE551 dsl/cable) http://gigaset.siemens.com/shc/0,1935,no_n...NrNrNrN,00.html

  13. Når jeg starter opp uten eksternskjerm så kommer det sort lys på pcen (det er vel dette som er baklyset...). Det fungerer også fint å stille dette lyset mørkere og lysere.

     

    Det kan flimre bittelitt av og til med sort flimmer bare.

     

    For meg som ikke vet så mye om dette virker det som skjermkortet ikke oppdager laptopskjermen. Men så vidt jeg vet er det ingen løse kontakter, jeg har skrudd fra hverandre hele pcen for å sjekke dette.

×
×
  • Opprett ny...