Gå til innhold

ragev

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ragev

  1. Men når fornybar energi er både billigst og renest, hvorfor Thorium?

     

    Spesielt vindkraftutbygging innebærer ganske omfattende naturinngrep. Definitivt bedre for det globale klimaet enn olje, kull og gass, men om hele verden skal drives av vind, sol og biodrivstoff vil det gå med ganske store land- eller sjøarealer. Inntil fusjonskraft får et positivt energiregnskap, bør man kanskje holde flere muligheter åpne? Jeg kan veldig lite om dette, men 200 år med farlig avfall er definitivt bedre enn 20.000 år. Om jeg ikke husker feil ble Norge, på grunn av sitt stødige fjell, trekt frem som et godt egnet land å bygge atomkraftverk i forbindelse med Nobels fredspris i 2005 [citation needed].

    • Liker 1
  2.  

    Tror nok det tar litt lenger tid enn det.

     

     

    Forbruket av SMS har sikkert sunket ganske mye blant kidsa allerede, men nå er vel SMS også i praksis gratis på grunn av anallet inkluderte meldinger i de fleste abbonement.

     

    Noen som har fått funksjonen omtalt i artikkelen til å virke, forresten? Jeg prøvde å oppdatere Messenger-appen, men finner fremdeles ikke "Messages for web" på ⫶-menyen.

    • Liker 2
  3. En rakett bruker jo veldig mye mer drivstoff enn et moderne passasjerfly og det meste av prisen på flyreise i dag er drivstoffkostnaden. Så at dette skal koste det samme som en vanlig økonomibillett er bare bullshit.

     

    Jeg er ikke rakettforsker, men jeg tror ikke man bruker petroleumsbasert drivstoff, men det er nok ganske energikrevende å fremstille. Dersom strøm blir tilnærmet gratis, enten gjennom Musks andre planer eller ved at vi endelig fikser fusjon, så kanskje ikke rakettdrivstoff trenger å være så dyrt.

  4.  

    Jeg er litt usikker på hvordan det er med videreføring av nettverkskabelen, men siden du skal ha PoE på den bør du uansett dra en ny kabel til AP'en. 

     

    Har du kabler dratt i veggen, eller langs list? Det blir jo ikke lange strekket ifra Router til èntre :)

     

     

    Her ville jeg plassert AP, og da er det jo ikke et så ille strekk. Du trenger kun 1 nettverkskabel, ingen strøm, den legger du ved routeren.

     

     

    Takk igjen. Etter litt mer grubling, tror jeg løsningen kanskje blir å kjøpe en ny ruter. Da kan jeg, som RRhoads påpeker, bruke min gamle RT-N66U som AP / switch ved siden av PCen på soverommet :-)

     

    Tipper jeg går for enten Nightswitch X4S eller den nye TP-Link Archer, som begge har fått gode reviews på hw.no

  5. [...] Unifi Ap AC LR [...] Anbefales!

     

    Aha, dette så spennende ut. Men denne sender ikke signal videre, eller hva? Så da må jeg evt. trekke en ny kabel fra ruteren på stua og ut i gangen?

     

    EDIT: Ser pro-utgaven har to ethernet-porter. Betyr det at jeg klippe ledningen fra stua til soverommet i entreen, sette på to nye RJ45 og så koble på UniFi-AP uten strømledning?

  6. Hvis du ikke har veggpynt i gangen, så kan du jo gjøre routeren og harddisken til et designelement i leiligheten din ;) Litt "girlish" kanskje, men et eksempel: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/6b/e1/22/6be1228c8189e8283d238cd2ff228cb8.jpg

     

    Alternativt sett opp to like routere med samme SSID hvor den første tildeler IP (DHCP) og den andre bare er et aksesspunkt. Slik har jeg løst det selv, hjemme i mitt 3-etasjes hus. 

     

    Slett ikke dumt. Det var vel mest pynten oppå som var "girlish". Jeg kunne også ha gjemt den oppå et skap som går nesten til taket i entreen, men det er som sagt ikke noe tilgjengelig strøm der, og jeg tror ikke jeg gidder å begynne å trekke opp ny kurs, eller hente strøm fra taklampa. Tror kanskje jeg kommer til å gå for en ny router. Hvis ikke den er sterk nok, kan jeg confe min nåværende Asus som AP på soverommet.

  7. Hva å prøve flytte ruteren til gangen (Entre) muligen det kan løse problemet bedre.

    Beste vil være å kjøpe ny ruter, men like greit å sjekke om å ha enhetene nærmere løser problemet.

    Takk for tips. Jeg har vært inne på tanken selv, men det er dessverre ikke en veldig aktuell løsning, av flere grunner.

    • Det er ingen spesielt gode steder å plassere ruteren i entreen. Jeg har også en HDD tilkoblet med USB, så denne måtte da også stå i gangen.
    • Har ingen strømuttak i entreen
    • Det vil kreve litt ekstra patching av kabler
    • Jeg kobler av og til andre dingser rett i routeren, og dette blir litt verre om ledningene må strekkes til gangen.

    Tror du ny ruter vil gjøre susen, selv tatt i betraktning at kjøkkenradioen neppe støtter de aller kuleste nye teknologiene? Har ikke funnet så mange direkte sammenligninger av ytelsen til den jeg har og de modellene som nå er aktuelle.

     

    Men jeg ser vel at jeg er i ferd med å lande på konklusjonen at jeg trenger ny ruter.

  8. Hei.

     

    Jeg har et nettverksoppsett hjemme som skissert under. Navet i nettverket er en aldrende Asus RT-N66U, der TV og PC (via lang kabel) er koblet til fast. Kravet er å få god nok WIFI-dekning i resten av leiligheten, som er på drøye 50 kvadratmeter. Spesifikt trenger jeg at signalstyrken

    • På soverommet er god nok til å opprettholde forbindelse med tilkoblede telefoner.
    • På kjøkkenet er god nok til at internettradioen opprettholder forbindelsen (denne driver og ramler ut altfor ofte nå, og DAB+ er ikke noe alternativ, for det høres [=()r_|/|=\/£g ut).

    Spørsmålet er hvordan jeg skal løse dette problemet billigst mulig. Jeg har to hovedalternativer:

    1. Bytte ut ruteren med en mer moderne (og sterkere). Jeg greier ikke å finne ut om kjøkkenradioen er utstyrt med 801.11ac, så jeg vet ikke om dette vil hjelpe, men en Nighthawk X4S (9/10 hos HW.no) har kanskje også bedre rekkevidde på de eldre standardene enn det N66U kan levere..?
    2. Sette på en eller annen duppeditt på soverommet, der PCen nå er koblet rett i ruteren fra stua. Hva er i så fall billigst og enklest å putte der? Jeg ønsker gjerne at en slik løsning ikke medfører enda flere SSIDer og medfølgende problemer med at dingsene ikke sømløst bytter fra ett nett til det neste, men det viktigste er at ting fungerer.

    På forhånd takk for tips :-)

     

     

    post-86467-0-36399100-1487248365_thumb.png

  9. På det ishulebildet, er det meningen at forbedringen skal være på høyre eller venstre side? Den til venstre har alt for overmettede farger og ser plagsomt grell ut. Den til høyre ser ut til å ha fått kunstig elendig sortnivå som om man ser på en 15 år gammel LCD-skjerm (de med reelt 6 bit fargedybde per kanal).

     

    mange vil sikkert få en wow-opplevelse, og ikke bli irritert over at fargene sprekker. Samme effekt forårsaker vel de overmettede TVene på butikkutstilling. En skikkelig før/etter-representasjon vil vel uansett ikke være mulig med skjermen din, ettersom du ikke har en 4Knit UHDR 24bit IPS sxwUHD überDolby Certified SuperScreen enda.

    • Liker 1
  10. Hei folkens.

     

    Da jeg flyttet for et par mnd siden og skulle koble opp maskinen, oppdaget jeg straks en veldig fremtredende ulyd. Etter å ha strippet den ned del for del innså jeg at det var PSUen, men ikke vifta. PSUen er av typen Seasonic X-series 650W 80 Plus Gold, og det går an å skru av vifta fullstendig. Prøvde også med et par ulike stikkontakter i leiligheten. Vi har to kurser (utenom komfyr), og begge er jordet. Sendte inn PSUen til Dustin for å få de til å ta en sjekk, og uten at jeg hørte noe mer sendte de meg til slutt en ny PSU. I mellomtiden hadde jeg lånt en CM G750M av en kollega. Denne var bedre, men ikke 100 % fri for coil whine, men har en for bråkete vifte etter min smak. Da jeg til slutt fikk tilbake en ny X-650 var den minst like ille på coil whine som den jeg først sendte inn.

    Støyen kommer i uregelmessige pulser med ca 30s full støy, svakere over 10s, støyfri i 5s, stigende i 10s -> repeat.

     

    Hva i alle dager kan dette skyldes, og hva kan jeg gjøre med problemet? Legger ved to lyd-snapshots med maskinen av og maskinen på. Foruten noen ekstremt stillegående noctua-vifter er det nå kun PSU-støyen som vises, og det er de tydelige spikene som høres helt forj$¤#ge ut.

    På forhånd takk hvis noen har tips :-)

    post-86467-0-37346900-1464546203_thumb.jpg

    post-86467-0-63886900-1464546208_thumb.jpg

  11. Hm. 4K @ 60 Hz er vel fullstendig ut av bildet (pun partially intended) her, ettersom den ikke har DP 1.2, HDMI 2.0 eller USB 3.1..? Kanskje en stund siden denne tråden har vært i live nå, men er det noen som vet hva som er det billigste og mest stillegående alternativet er for å få drevet en 4K TV @ 60 Hz nå? I den grad det skal spilles på TVen blir det via Steam In-Home. Ellers er det snakk om YouTube, Netflix, NRK Nett-TV og lett webbrowsing.

  12.  

    En kamerat av meg mistet GoProen sin i sjøen for et drøyt år siden i forbindelse med et hopp fra en klippe. Omtrent ti måneder senere dro vi dit med dykkeutstyr og fant kameraet på 18-20 meter (vi visste ikke på forhånd hvor dypt det var der). Hoppet skulle filmes, og kameraet ble funnet med linsen rettet oppover. Spenningen var stor da vi tok ut minnekortet og puttet det i en PC. Tl;dr Alle filer var intakte etter nesten et år på bunnen, og noen minutter uti filmen kommer en torsk og undersøker kameraet. Det var artig.

     

    URL? :p

    Tok litt tid, men her: https://vimeo.com/115062788 :D

    • Liker 2
  13.  

    En kamerat av meg mistet GoProen sin i sjøen for et drøyt år siden i forbindelse med et hopp fra en klippe. Omtrent ti måneder senere dro vi dit med dykkeutstyr og fant kameraet på 18-20 meter (vi visste ikke på forhånd hvor dypt det var der). Hoppet skulle filmes, og kameraet ble funnet med linsen rettet oppover. Spenningen var stor da vi tok ut minnekortet og puttet det i en PC. Tl;dr Alle filer var intakte etter nesten et år på bunnen, og noen minutter uti filmen kommer en torsk og undersøker kameraet. Det var artig.

     

    URL? :p

    Hehe. Jeg tror ikke han har lagt ut videoen. Skal høre med ham om han kan gjøre det.

  14. En kamerat av meg mistet GoProen sin i sjøen for et drøyt år siden i forbindelse med et hopp fra en klippe. Omtrent ti måneder senere dro vi dit med dykkeutstyr og fant kameraet på 18-20 meter (vi visste ikke på forhånd hvor dypt det var der). Hoppet skulle filmes, og kameraet ble funnet med linsen rettet oppover. Spenningen var stor da vi tok ut minnekortet og puttet det i en PC. Tl;dr Alle filer var intakte etter nesten et år på bunnen, og noen minutter uti filmen kommer en torsk og undersøker kameraet. Det var artig.

    • Liker 7
  15. Kan noen anbefale en "stillegående" 970 GTX for å erstatte min EVGA 680GTX?

     

    Asus' STRIX kjører som default med passive vifter opp til en viss temperatur. Har lest et sted at MSI sitt kort også kan gjøre det. Selv endte jeg på Gainwards Phantom-kort som fikk 10/10 her på hw.no. Med standard BIOS får du ikke stilt viftene lavere enn 30 (eller var det 35?) prosent, men når dette brukes til vanlig hører jeg det ikke over system-støyen (som kun består av 12- og 14-cm noctua-vifter og en passiv PSU). Ved hard gaming suser det såvidt, men naturligvis ikke over støyen av kuleregnet i spillene :-)

  16. Bestilte akkurat dette sammen med en ROG Swift monitor. Gleder meg til å pensjonere mitt passivkjølte 6850 og min relativt svake acer FullHD 5ms 60hz skjerm. Spent på lydnivået. Har bare digre og praktisk talt lydløse noctua-vifter i kabinettet. Skulle gjerne gått for MSI Twin Frozr eller ASUS Strix, men begge er for høye for mitt (liggende) kabinett.

     

    Registrerer også at jeg trolig må sykle meg en tur på datakjeden og kjøpe MiniDP-DP-adapter.

  17. Imponerende og tøft, men vil ikke lyssetting bli temmelig statisk uten veldig mye etterarbeid på objektene?

     

    Uten at jeg vet akkurat hvordan disse gutta jobber, fungerer fotogrammetri vanligvis ved at man 3D-scanner en punktsky og tar bilder som draperes over. Punktskyen må naturligvis ryddes og forenkles en del for å gjøre det mulig å rendere den i sanntid i et spill. For å få til realistisk lysgjengivelse må man kanskje forandre på egenskapene til draperings-teksturene, for eksempel ved å angi refleksjonsgrad etc.

  18. Har brukt flere versjoner av ML på 60D. Langt bedre enn stock firmware når det kommer til film samt et par artige funksjoner for foto, blant annet time lapse. Det eneste som irriterer meg litt er at magic zoom (som jeg bruker mye) flimrer når jeg filmer. Tror dette har å gjøre med begrenset regnekraft i kameraet, så her må det kanskje litt optimalisering til fra ML. ...Med mindre noen kan hjelpe meg med å overklokke kameraet mens vi først er i gang med eksperimenteringen ;-)

×
×
  • Opprett ny...