Gå til innhold

Thoren

Medlemmer
  • Innlegg

    83
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thoren

  1. Hei.

     

    Det har seg slik at jeg kjøpte et Asus P5Q HK for ikke så lenge siden, og alt fungerte helt toppers de første 3-4 ukene. Men så plutselig begynte jeg å få veldig mange errors i XP, samt bsod. Ved første øyekast, tenkte jeg på RAMen, noe som fikk meg til å bytte den ut med noen litt eldre som jeg hadde liggende. Systemet funket fint igjen i rundt 3-4 uker, også begynte samme problemet.

     

    Det rare er, at når problemet oppstod på ny og gammel RAM, kjørte jeg en memtest. Begge RAMene viste mye feil, men på en rar måte. Istedet for at testen fortsatte, hang den seg på ca. samme "plass" i memtesten, og den gikk i loop på de samme tallene.

     

    MEN! Når PCen fungerte fint, og jeg kjørte memtest på RAMen, så fant ikke memtest noen feil i det heletatt. På verken ny eller gammel RAM.

    Med orde ord - Før PCen begynner å feile, finner ikke memtest noe feil på RAM.

    Etter den begynner å klikke, finner den masse feil på RAM.

    Jeg kan så bytte om på gammel og ny, og PC vil fungere en liten stund.

     

    Tyder dette på at HK kan være defekt på en måte? At det sliter med å lese RAM-brikkene?

    Jeg har aldri opplevd dette før, og jeg har satt sammen en god del systemer.

     

    Specc:

     

    Asus P5Q.

    Corsair Dominator TWIN2X8500C5D 4096MB,DDR2,2x2GB(KIT),DHX,E.P.P, CL5-5-5-15-2T.

    TwinMOS PC2-6400 1GB DDR2.

    I tillegg har jeg en splitter ny PSU-700W.

     

    Noen som har en ide om hva det kan være?

    Om det rett og slett bare er HK som har tatt kvelden?

     

     

    End wall of text!

     

    Mvh. Karl.

     

    Ja

  2. Takk for raskt svar:)

     

    Serverløsningene til Apple blir nok litt ekstremt i vårt tilfelle, dessuten er prislappen på dette veldig høy ;)

     

    Vi driver med design/reklame.

     

    hehe! Vanskelig marked nå om dagen har jeg hørt, også hørt at det er en del uten utdanning som prøver seg fram, men som ikke lykkes så godt.

     

    Uansett, lykke til kompis :)

  3. Hei.

     

    Vi er en bedrift på 2 ansatte som trenger en serverløsning,

    da tenker å ha delte mapper, som heletiden er synkronisert,

    Og kanskje en backup løsning.

     

    Vi bruker forresten MAC, dersom det har noe å si.

     

    Har dere sett på løsningene som Apple selv har laget? Har hørt de skal fungere kjempebra :)

     

    Lykke til :)

    hehe !

     

    Kan jeg spørre hva dere driver med ? :)

  4. Får blå skjerm regelmessig. Begynte å få den rett etter at jeg har lastet ned et spill. Men jeg har slettet spillet og får den fortsatt. Hva kan være årsaken?.

    jeg har skannet for virus flere ganger men finner ingenting. bruker Spyware Doctor, Full version med Lisensnøkkel. Altså full version. Også når jeg snakker på mic med noen så får jeg blue screen og jeg kan fortsatt snakke og høre den andre personen, men skjermen er blå..

     

    Takk for hjelp på forhånd.

     

    Skriv ned feilmeldingskoden du får i Bluescreenen, eventuelt ta bilde av den om du ikke har tid. Alt jeg har fått med meg her er det mange muligheter, prøv og få skrevet ned den error coden som kommer opp. Da kan det være lettere å finne ut hva som spesifikt er galt med den, i mellomtiden kan du jo kjøre memtest på rammen og OCCT. Kan hjelpe deg og finne ut hva som er gale.

     

    //Thoren

  5. Hei: )

     

    Nå har jeg lest igjennom alle de 327 sidene med innlegg. Neste skoleår skal jeg være utvekslingsstudent i USA. Reiser med Aspect, og er foreløpig veldig fornøyd med de. Fikk vertsfamilie ganske så tidlig, heldigvis.

     

    Angående betalingsmåter i statene. Noen som har erfaringer med å bruke et Visa Electron kort? Snakka med vertsmora mi, og hun spurte banken og de hadde aldri hørt om et Visa Electron kort før, så regner nesten med at det ikke vil fugere der. Lurer derfor på hvilke banker dere har benyttet dere av for Visa kort. Vil jo helst skaffe meg Visa kort med den banken som er billigst. Noen som har tips/synspunkter på dette?

     

    Skal til West Virginia, skal bo i en liten by som heter Moundsville. Noen som kjenner noen som har vært / er eller skal være utvekslingsstudent enten i West Virginia, eller i byer/ områder ikke langt unna i andre stater? ( Ohio, Pennsylvania ).

     

    Reiser forresten mest sannsynlig over 1. august, andre som drar da?

     

    Takk for alle svar

     

    Visa Electron bør funke fint, jeg har brukt det under hele oppholdet mitt, har ikke hatt noen problemer med det, er som sagt diverse butikker som fucker opp, men det er minimalt som Fredrik sa.

     

    //Thoren

  6. tror det er reiseforsikring og slikt.

    Men skal ikke dette egentlig inngå i prisen ? i så fall hva er det egentlig de opprinnelige 60 000 kr dekker ?

    det sto i tillegget at vi måtte betale de 10 000 kr fordi den norske kronen hadde blitt svekket av finanskrisen.

    er det ikke dollarn som har blitt svekket ? oO

     

    Dollaren har gått opp i forhold til den norske kronen. Ligger på rundt 6.3 norske kroner pr dollar nå. Når jeg reiste var den på 5koner, men den gikk fort opp til 6kr, og derreter 7 kroner. Er på vei ned igjen nå.

     

    Angående staten du har kommet til, Colorado. Er det en av de fineste statene i USA. Du er heldig som har kommet dit, ihvertfall om du er glad i snowboard, og vinteraktiviteter så er du kommet til rett plass. Jeg bor i Florida, vært på skiferie i Colorado, og det var en av de gøyeste vekene jeg var har hatt i USA. Synest det er urimelig at de kommer med prisøkning, nå så sent, om det er pga valutaen de har økt prisen, i og med at dollaren har vert ganske høg i forhold til den norske kronen siden Oktober, burde kanskje hatt økningen tidligere.

     

    // Thoren, utvekslingstudent i Florida 2008/2009.

    // Reiser med Speak, er ikke fornøyd med behandligen deres av ting, var mye som måtte bli maset om og gjort på egenhånd. Dette var ting som var etter jeg var komt til USA så vet ikke om det var Speak eller USSE, så lar det stå åpent.

    Om noen har spørsmål send PM, sikkert en del jeg kan svare på :)

  7. Bekjent av meg fikk følgende i 10ende klasse.

     

    Kutting av medelev. - Hørest bad ut, men det var krangel om hvem som skulle bruke fruktkniven vi hadde i klasserommet, og det ble et lite kutt på fingeren, så ankom lærer og alle overreagerte.

     

    Utløsning av brannalarm. - Samme fyr, ble skubbet borti en brannalarm. Gikk av og han løpte opp og sa han hadde utløst ved en feil. vips fikk han anmerkning for det også.

  8. ScapulaAlata har nokk rett, jeg bor i USA for øyeblikket. Går 2år vgs studiespesialisering, men jeg har fått tilbud av mange colleges siden jeg er "senior" på skolen her så kommer dem med mange presentasjoner o.l. Alle representanter fra college jeg har snakket med sier dem godtar norsk videregående utdanning for å gå på deres skoler, vil anbefale å fullføre 3året på VGS for så og gå videre. College i USA er dyrt, og dropper du ut for en eller annen grunn kan du få problemer.

    Det er mitt syn, og mening om saken.

     

    Og ja, friår er mulig og ta når du vil. Er året fullført er det fullført og du trenger ikke gå opp igjen.

     

    Lykke til.

     

    -Thoren

  9. Hei alle dere som er utvekslingsstudenter i USA akkurat nå.

     

    Jeg elsker å stå på longboard - når jeg en sjelden gang får låne en kompis sitt brett. Jeg drømmer, ja, jeg drømmer om dette brettet fra Loaded Boards kalt "Dervish". Eller Loaded Vanguard, det er egentlig det samme.

     

    Det jeg lurer på, er om en eller annen snill, villig sjel ville påtatt seg oppgaven å få brettet tilsendt til sitt hjem i USA, tatt av prislapp på pakken og sendt til Norge. Jeg vet det er mye å be om, jeg vet det vil kreve litt tid. En time av ditt liv vil gi meg utallige timer resten av året og neste vår med morro og farstfylt action.

     

    Vi finner ut hva frakt til Norge koster (femhundrelapp eller noe?) og hvilke utgifter du har ellers. Bortsett fra det setter jeg over pengene brettet, frakten og alt koster. På forhånd.

     

    Mitt spørsmål nå er, er det noen her som kunne tenke seg å gjennomføre dette, vel vitende om hvor mye det ville betydd for meg, eller er det noe som regnes for vanskelig og for tidkrevende?

     

    :blush:

     

    jeg må bare spørre og ta sjansen

     

    Skal si deg det at det er ikke billig å sende surfebrett hjem til Norge. Jeg bor i Florida og var innom The Ups Store idag, dem ville ha 500$ for å sende det hjem, like mye som jeg betalte for mitt brett. Så du får kjøpe deg et om du reiser til USA på tur en gang :)

    Edit: Trodde du snakket om surfebrett, my bad. Skulle sjekket først, blir vell rundt 500$ totalt da om du vil sende det hjem, så er ikke så hakkende gale. (Da er brettet inkludert også.)

     

    - Thoren

  10. Angående det med at folk vil hjem, fra og med starten av juleferien til forgje veke, hadde jeg sterke tanker om og avbryte oppholdet mitt i USA. Dette har jeg tenkt på mange ganger når jeg sitter med lekser om kveldene å kjeder meg naturligvis. Jeg var så "lur" at jeg lagde facebook countdown til den dagen jeg skulle hjem igjen, og begynte og tenke over alt jeg skule gjøre når jeg kommmer hjem. For er du et sosialt menneske kommer du til og savne familie, venner og det gamle livet ditt i Norge. Dette synest jeg var en tøff tid. Og jeg var faktisk i kontakt med skolen i Norge om og reise hjem igjen, jeg var i kontakt med Speak, og familien min hjemme, om å reise hjem og avbryte oppholdet mitt her.

     

    Jeg har vert ganske heldig med familie, lokalisering og miljø jeg har komt inn i her nede.

    Jeg kom til en familie som hadde en sønn som var jevnaldret med meg, og vi kom utrolig godt overens og jeg ble introdusert til hans venner og hadde en stor venneflokk allerede fra de første vekene jeg var her, og etter det har jeg bare blitt kjent med flere og flere folk, og jeg har begynt og henge med folk som jeg går bedre ilag med. Jeg har hatt et topp år helt fram til julen kom og da bare sa alt pang, og jeg ville hjem. Jeg har ingen grunn til og ville reise hjem annet en at jeg vil hjem til familie og alt det der, og det er naturligvis mange vonde og kjedelige stunder under et USA oppholdt hvor du er borte ifra familien din over så lang tid.

     

    Jeg tok kontakt med tidligere utvekslingstudenter, folk som hadde reist for både 10 og 1 år siden, de hadde vert forskjellige plasser, Frankrike, Italia, Tyskland, Australia og USA såklart. Da fikk jeg høre at jeg ville komme til og angre om jeg hadde avbrutt oppholdet, ihvertfall siden jeg ikke hadde noen problemer her nede og hadde det ganske topp for og si det sånn. Det tok litt tid for meg før jeg klarte og bestemme meg for og bli her, og jeg må si at når jeg har sluttet og tenke så mye på at jeg vil hjem, og alt jeg skal gjøre hjemme så har alt blitt mye bedre, eksamensperioden min er akkuratt over nå også, så omtrent alle på skolen har vert ganske trøtte og i et ned dimma humør nå rett etter juleferien er over.

     

    Jeg er glad for at jeg har valgt og bli, for jeg har mye og se framover, I Mars skal jeg til Colorado og så på snowboard en veke, også kommer Spring Break og jeg skal til Hawaii for og besøke onkelen til hostbroren min, så for og si det sånn, når du kommer hjem igjen fra oppholdet ditt i USA, har du noe og putte på CVen din, og du har glømt alle de kjedelige, trauste dagene hvor du gjorde lekser og kjedet deg, men tro meg. De dagene har vi hjemme i Norge også.

     

    Men om jeg kunne gjort dette om igjen, ville jeg ikke tatt et år som utvekslingstudent ved High School i USA. For meg blir det rett og slett for tidlig, jeg ville heller tatt et år i Santa Barbra, CA på det norske universitetet der og hatt muligheten til og reise hjem i 2mnder for så og reise ned igjen, også er man 21 og man kan benytte seg av alle sidene av et USA opphold. (lovlig ihvertfall)

     

    Når alt kommer til alt, anbefaler jeg alle som er usikkre på om de vil reise eller ikke til og tenke nøye igjennom hva som skal skje det neste året, og muligens heller vurdere et universitetsår på en kul plass om det lar seg gjøre i fremtiden. Husk nå at vi forsatt bare er såkalte "teenagers" og vi har mye tid forann oss til og utforske verden, ikke ta det som en nedtur om du ikke tar sjangsen på å reise til USA på utvekslingsår, for muligheter vil by seg igjen.

     

    Jeg bor i Orlando, Florida btw.

  11. Heisann, jeg er for tiden utvekslingstudent i USA. I staten jeg bor i kan jeg lovlig kjøre motorsykkel, som 17åring med et gylidg sertifikat som jeg tar her nede. Det jeg lurer på er hvilke muligheter jeg har for innbytte til norskt lettsykkel eller noe i den dur sertifikat når jeg kommer hjem igjen til Norge.

     

    Takker for svar:)

     

    Thoren

  12. Takker for støtten, det betyr mer enn dere kan forstå.

     

    Du vurderte det grundig, og tok en beslutning. Bra gjort, jeg hadde heller ikke reist om jeg var i samme situasjon, men om du virkelig har lyst og reise på et utvekslingsår, så ta en kikk på college år etc, det tror jeg hadde vert mye gøyere en high school år, og jeg vet ikke om du får reist hjem iløpet av året da, men atm så har jeg lyst og reise til Norge i 2 uker og bare henge med familien og folka jeg har kjent i mangen år, forså og reise tilbake. Som sagt er det ikke bare lyse sider ved et utvekslingsår.

     

    Lykke til videre i livet, som alle andre sier så har du flere år og mange muligheter for utveksling igjen, så ikke ta det så tungt.

  13. Tok "Voksen Hepatit A og B" for andre gang idag + Meningokokker for første. Kostet 1700 eller noe. Dog den siste er valgfri.

    Må bare si at jeg var hos rådgiver idag. Og liker hun ikke. Tapper meg for lyst til å dra. Spurte henne om diverse fag og erfaringer. Men det virker som hun var litt sur. Pga at i år drar "hele 10 stykker" Istedet for 2-3. Og da det blir mer jobb for hun eller noe? Spurte henne da om hun viste noe om realfag osv. Da sa hun bare at det må jeg ikke tenke på, og at det er såå vanskelig. At det kommer til å bli katastrofe, og jeg vil ikke klare eksamene når jeg kommer hjem. At man måtte være ekstremt god i de fagene. Ikke nok med det. Så begynner hun å bable om at mange som kommer hjem stryker i engelsk osv.. Gnisten til å dra minker. Men jeg skal dra. Uansett. Begynner bare å tenke på de jævla realfagene.

    Det er kanskje ikke en nyttig post, følte bare at det måtte ut. Argh.

     

    Jeg har opplevd noe av det samme. I mit tilfelle langet rådgiveren min ut om hvor utrolig dårlig og uprofesjonelt Explorius virket. Blandt annet misslikete han det der han skulle fylle ut om hvilke karakterer jeg hadde fått i 9 og 10 klasse. "Utrolig dorlig" og "Skandaløst" var bland utsagnene. Han var også skeptisk i og med at Explorius var såpass nytt. Syntes ikke det var rektig måte å gå frem på, han skal jo hjelpe meg! :)

     

    Karakterene fra 9 og 10ende klasse er nødvendige for registrering på skole i noen stater, ihvertfall i Florida. Så er ikke noe galt med den framgangsmåten vil jeg si.

  14. Jeg liker absolutt ikke skoleuniformene. Eller, det er greit nok som man har forsovet seg og har dårlig tid, for da trenger man ikke tenke på hva man skal ha på seg oppi alt kaoset, men det koster en del, og det er en ganske grå hverdag når alle har på seg det samme. Liker at guttene går kledd litt ordentlig, da, men jentene kunne godt ha hatt på seg normale klær for min del. Har veldig lyst til å dra på meg jeansen og yndlingstoppen og stikke på skolen en dag, men da får jeg bare noen sinte nonner i hælene, samt en gammel uniform som helsesøster har liggende i en skuff. Denim er nemlig strengt forbudt, og alt skal være på ordentlig. Om skjorta ikke er tucked in, da er man undressed, og blir skrevet opp av noen av lærerne. Veldig kjett, egentlig.

     

    Ellers er det helt greit med masse utlendinger, men blir litt trøtt av koreanerne og vietnameserne, for de danner seg klikker hvor de bare snakker sitt språk, og ingen av dem er spesielt god i engelsk. Mister jo litt det med å bare være med amerikanere, men føler at båndene med utlendingene mine er mye sterkere enn med noen av amerikanerne. For dem er vi bare enda et par folk som forsvinner til neste år, mens for utlendingene er det så mye mer. Kan ærlig talt si at nå har jeg hus å besøke mange steder rundt om i verden, og de vil ta imot meg med åpne armer om jeg kommer. Japan, Brasil, Spania, Albania . . . det er bare et par av dem. Føler på nytt at hele verden åpner seg for meg, og jeg er svært takknemlig for alle mine nye venner, spesielt min spanske bror, og han-med-irsk-opphav-som-har-bodd-i-Tyskland-men-er-på-en-måte-amerikaner-og-bor-her-fordi-han-er-god-venn-av-min-amerikanske-vertsbror-og-går-på-college-med-ham. Føler selv at til tross for det jeg går glipp av får jeg en helt annen opplevelse som minst er like spesiell, og som kanskje passer meg bedre..

     

    Vet ikke om det lyder logisk, men . . .

     

    Er det Sheridan Academy i Boise, Idaho du går på? Jeg og skulle egentlig reise dit, men de spurte om jeg ville vente på svar fra sørstatane elns, så jeg sa okei jeg vil vente. Neste dag skulle jeg reise, og det var Orlando, Florida jeg ble sendt til. Når jeg kom fram var ikke skoleplass eller noe som helst i orden, så jeg stod uten skoleplass og var hpos en vertsfamilie i Florida. Jeg måtte selv kontakte County office, (med hjelp av vertsfamilie) reise ned dit, ta slep test i Engelsk før jeg kunne starte på skole. Så jeg startet ikke på skolen før 25 September, men alt går bra nå da, jeg reiser med Speak også.

  15. Om dere vil ha en varm plass, og dere vil ha god mulighet for og komme til et kystområde med strender, ville jeg søkt statgaranti i Florida. Florida er en stor stat, med lite variert terreng central og sør er vell så og si det samme, flatt og sumpete, menst de har vell noe fjell i nord. Sjangsen for at du havner i Central Florida eller south Florida er vell det beste for deg. Fleste utvekslingstudentene er i Central Florida, vet ikke om noen i South Florida eller i North. Uansett er det varmt omtrent overalt, eneste du kan bomme på er om du kommer i Nord Florida. men ver forberedt på og komme til tettbygde områder, skolene er store og det er vanligvis 2 eller 3 lunsjer, så dvs at er du sjenert og ikke tør og gå bort til folk og snakke etc, bør du heller se en annen vei for og få et bra år. De fleste har sine kjerne "gjenger" og du må ta initaiv selv for skolene er ikke alltid like flinke til og vise frem deg som utvekslingselev, spesielt med så mange elever.

     

    Jeg har vert innom 2 skoler, en pga den skolen jeg egentlig skulle på ikke ville godta meg til og starte med pga noe tull med papirene, men som gikk i orden til slutt så jeg fikk flytta dit. dvs at jeg slapp og kjøre 45min til skolen hver morning, men alt i alt. Florida er en stat med masse og by på, ikke så mye fint og se i Central Florida, men mye og gjøre i og med at du har Universal Studios parken og Disney Land.

     

    skolesystemet til Florida er i seg selv ganske tregt, og kommer du hit må du ta en Engelsk test før du får begynne på skolen. Så karakteren din i Engelsk bør vell helst vere en 4'er, eller noe i den dur.

     

    Jeg hadde ikke statgaranti, men vil tro at om du tar garanti er det større sjangs for at du får en bra opplevelse i Florida enn i California i og med at de har muye større fjellområdet. Er kun Miami området som har fint hav, Central Florida ser du ingenting og en hai kan vere 2 cm ifra deg, dermiot er sjangsen for hai angrep så liten at det ikke er noe stress.

  16. Driver dere fortsatt å regner ut, hmm 6,50 dollar.. 5,8* 6,50.. va 40 kr. Neh, litt dyrt. Eller tenker dere i dollar nå?

     

    Samme med fahrenheit, miles per hour, inches, feet osv...?

     

     

    Miles, pounds og Fahrenheit begynner og gå over her, men pengene mine er på konto i NOK så jeg regner om hver gang jeg kjøper noe, men om jeg kjøper noe lite går det automatisk, men det er ikke stress tbh.

     

    Inches og feet har jeg ikke vert så mye borti egentlig så det er vell derfor.

  17. Da kan jeg bare fortelle deg med en gang at ikke alle havner hos rike folk med basseng, bare så du har det helt klart for deg. Så ikke gå rundt å tro at man automatisk kommer til en rik familie om man soker Florida...

     

    Det skjønner jeg jo. Jeg gleder meg bare til å komme meg til USA, det er ikke så viktig med mye penger, bare man trives i familien man kommer til :)

     

    Begge familiene jeg var innom var veldig hyggelige, jeg søkte fritt. Florida staten i seg selv har veldig mye fattigdom, noe du kommer til og se når du kommer hit. Jeg hadde ikke Florida på listen over 7 statene jeg aller helst ville til pga jeg hadde hørt om dårlige skoler etc, men må si jeg er 110% fornøyd.

×
×
  • Opprett ny...