Gå til innhold

April

Medlemmer
  • Innlegg

    210
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av April

  1. Ok, hva dere betaler i skatt betyr ikke så mye da det uansett vil forandre seg mye hvis dere tar opp et lån. Jeg vil nok anbefale en borettslags leilighet til å begynne med, det synes jeg er genialt. Da slipper du å tenke på vinduer som må skiftes, tak som kanskje må skiftes etc, da alt som er utfor veggene til leiligheten er borettslaget sitt samlede ansvar. Se på det som et slags "spleiselag". Finn ut hvilke boligbyggerlag som er i bergens området, og meld dere inn så fort som muligt, for å begytte forkjøpsrett.

     

    Videre så tror jeg dere har god kjangs til å få lån med 600k brutto, ta å ring til banken din og avtal et rådgivningsmøte å spør hvordan dere ligger an til å få lån :)

     

    Takk for flott svar. Men er det stor risk å kjøpe selveierleilighet?

  2. Dukker opp noen spørsmål med en gang jeg leser dette :-)

     

    Alder på dere, og hvor mye tjener dere?

     

    Hvor mye formue har dere evt å bruke til egenkapital?

     

    Og hvor i landet er det dere vil bosette dere?

     

    Jeg er 22 og min bedre halvdel er 30. Vi tjener vel 600 000 i brutto, er ikke sikker på hvor mye vi begge betaler i skatt til sammen og hva det blir (litt på sparket her =P) Vi skal bosette oss i Bergensområdet.

    I egenkapital satser jeg på å spare opp gjerne 100000.

  3. Jeg og samboeren min har tenkt å å kjøpe oss leilighet/hus. Jeg har spart på BSU (fullt beløp hver måned) i to år og har også en separat sparekonto. Jeg setter vel inn en tredjedel av lønnen min til sparing hver måned, men min samboer er ikke like flink. Jeg tjener litt mer enn han hver måned, men han har studielån og ett billån han betjener. Lurer på om noen har noe tips her om hvordan vi best mulig kunne laget en ordning på "felles" nedbetaling på ett lån?

     

    Har også flere spørsmål, og trenger litt råd om førstegangs kjøper. Hva burde vi se etter (vet at det har litt med hva behov man har, men hva kan være "lett" å selge igjen hvis vi en dag skulle trenge noe større? Noen gode sparetips til egenkapital og hva burde man ha "orden på" før man evt bestemmer seg for å kjøpe? Burde man ha en ekstra person med seg på en evt visning så man ikke ender opp med noe som trenger mye ekstra utlegg som f.eks ny isolasjon, vinduer osv.

     

    Sikkert litt rotete skrevet, men er veldig forvirret når det kommer til å se på boligannenser hva man må passe seg for og hva man skal se etter, også litt stresset over dette med å gå i banken å låne så mye penger...

     

    Takk på forhånd på tilbakemeld også egne erfaringer hvis noen kan komme med det!

  4. Har to tenner som er emaljefeil på, en jeksel og en "vanlig" tann. Jeg har hørt rykter om at slikt kan dekkes siden dette er noe som jeg er født med og noe som må fikses?! Om ikke dekkes helt, men at jeg betaler en slags egenandel.

     

    Jekselen ble "fikset" av skoletannlegen for noen år siden, men i dag så knakk en god del av den av, og den "vanlige" tannen har sett bedre dager. Er det noen som har noe erfaring med dette, emaljefeil, og har dere fått dekket noe av tannlegekostnadene tidligere?

     

    Håper på tilbakemelding!

  5. Om du sendte mail kan du forvente deg på 5 uker +++ ventetid. Ringer du, derimot, kan du vente deg alt fra 0-15 minutter.

    Ringte de igår, klokka halv 6. Det vil si en halvtime før de stenger, og de sa at "estimated waiting time" var 6 minutter, ble tatt i mot etter litt under 7 minutter, så anbefaler på det sterkeste å ringe, selvom engelsken din kanskje ikke er den aller beste, fordi... guess what? Det er ikke dems heller. :)

     

    Da skal jeg ringe, kunne bare øsnke de hadde åpent i dag =P Jeg vil heller snakke enn å skrive, sliter mer med skrivingen, hahaha. Tusen takk for tipset i hvertfall, håper bare jeg har nok info til at jeg kan får kontoen min til ¨å starte igjen ^^

  6. Sikker på at du har logget på, på wow-europe-com, og ikke Worldofwarcraft.com? For har du brukt sistnevnte side, så vil du få feil på passord og brukernavn uansett hvor rett det er, siden det er US siden dems. Hadde litt av samme problemet selv en tid tilbake, helt til jeg skjønte at jeg var på US sidene.

     

    Ja, det har jeg. Gjorde samme feilen før mange ganger selv, haha. Nei håper bare jeg får ordnet det snart. Er enormt irriterende....

  7. Blizzard har til dags dato ALDRI slettet en konto, har de sagt. Så, prøv å ring de på mandag - tror det er det beste du kan gjøre. Nummeret finner du under "contact" på www.wow-europe.com

     

    Det skal jeg gjøre, har sendt de en mail også nå hvor jeg har forklart situasjonen. For det er helt tåpelig hvis jeg må kjøpe nye spill for å starte opp igjen å spille fordi at de ikke kan gi meg den informasjonen jeg trenger.

  8. Er ofte mye server feil på wow-europe siden.. Prøv igjen om noen timer. Men det er vel ikke noen stor sak å gjette seg fram til favorit fargen din vel? :p Bare prøv "Blå", "Blue", "Rød", "Red" osv osv. :)

     

    Hahaha, nei, har jo tenkt på det og prøvd litt forskjellige ting. Men er ikke så lett å få kontakt med Blizzard heller syntest jeg. Jeg må nemlig forandre en del informasjon siden dette spillet har en slettet registrert email adresse, min mor sitt bankkort og at jeg har "stoppet" kontoen min. Vet liksom ikke hvor lenge de holder på en konto før de sletter den eller den bare ikke "funker"?

  9. Jeg har nå prøvd meg på AOC en periode, men fant ut at nå når jeg hadde tid til å spille online igjen ville jeg retunere til WoW. Jeg instalerte spillene på pc'en igjen og skulle inn å skifte blandt annet betalings metoden på hjemmesiden. Taster inn brukernavn og passord, men nei.... Får ikke komme inn å skifte om på noe. Så tenkte jeg at kansje de rett og slett har slettet kontoen min, for det er faktisk rundt 2 år siden jeg spilte, prøvde å lage en ny konto, men nei...

     

    Er det noen her som skjønner hva problemet kan være, så klart så husker jeg ikke kontrollspørsmål svaret, siden jeg har valgt ett passord jeg kjenner og husker, og svaret på kontroll spørsmålet mitt var hva min favoritt farge var (jeg var 16 år eller noe da jeg lagde kontoen, og jeg vet ikke hva det kunne være i dag).

     

    Hovedproblemet er altså det at passord og brukernavn er riktig, men jeg får ikke logge inn på hjemmesiden. Hva kan jeg gjøre? Håper på ett kjapt svar, savner fine spillet =(

  10. Hvordan går man egentlig fram første gang man skal tatovere seg?

    Jeg mener, sett at jeg har designet og alt, er det bare å valse innom hvilket som helst studio og si "Hei, jeg vil gjerne tatovere meg!"?

     

    Det stemmer ja. Du må nok bestille en time hos studioet, og gjerne betale ett depositum.

    Hvis tatovøren har noe å spørre om anngående designet o.l eller du har noen spørsmål, så tar man det vansligvis der og da =)

    Er nesten litt som å bestille en frisørtime ^^

  11. Jeg lurer veldig på hvor lenge en med brysthinnekreft kan leve ved hjelp av cellegift (selvom dette varierer fra person til person) og generelt om sykdommen.

    Hei.

    Først av alt, sender jeg mine tanker til deg og din bestemor. Kreft er alltid vanskelig.

     

    Ut fra det du skrev, antar jeg, at det er allerde en spredning av kreften?

     

    Litt om Skalering vs. overlevelsesprognosen:

    Det finnes mangen måte å skalerer ulike krefttyper, men den "universale", er å bruke TNM metoden.

     

    T står for Tumor størrelsen T1=liten T2=større T3=størst

    N står for Nodule (Lympfekjertler) N0=ingen spredning til lymkjertelen N1=til den nærmeste N2=til regionen

    M står for Spredning (til andre organer) M0=ingen spredning M1=spredning.

     

    Sjangsen for å blir friskt er størst, når nummeret til den adderte summen er lavt.

    Dvs, den beste diagonosen er med T1, N0, M0= liten tumor med ingen spredning til lymfekjertel eller andre organer.

     

    Avhengig av "typen" til brysthinnenkreften, variere overlevelsesprognosen.

    Men snittet er ca. 20%-30% for 2år

     

    Jeg er en optimist, og tro på "medisinskmirakel", som Neil Amstrong.

     

     

    vaio ;)

     

    Tusen takk for det svaret.

    Vi har letet en del på nettet over natten, og har bestilt en bok som er skrevet av en med samme krefttype som har levd i 10 år med kreften, som har ett helt fint liv.

    Sånn som jeg har skjønt er det veldig viktig å ha ett godt imunforsvar og god helse når man skal gå gjennom cellegift behandling.

     

    Må bare si igjen til alle at jeg håper det er flere som vet noe om denne krefttypen og noen som har erfaring!

  12. I dag fikk jeg vel en av de tristeste nyhetene man kan få. Min morfar på 63 har fått brysthinnekreft. For de som ikke vet hva det er så er det en krefttype som ikke kan kureres, eller "fikses" kirurgisk. Og de som vanligvis får det har vært i kontakt med astpest.

     

    Grunnen til at jeg poster dette er fordi jeg lurer på om noen her inne på forumet har hatt foreldre/besteforeldre som har/hatt denne krefttypen som kunne fortalt meg litt om behandligen, utviklingen i sykdommen osv. All informasjon er god. Har sittet å lest masse om sykdommen i dag, og har ikke funnet noe annet enn det som er fakta, ikke funnet noe tegn til håp.

     

    Jeg lurer veldig på hvor lenge en med brysthinnekreft kan leve ved hjelp av cellegift (selvom dette varierer fra person til person) og generelt om sykdommen. Jeg vet at dette ikke er den mest vanlige krefttypen, og at dette kan være ett skudd i mørket, men det hadde hjulpet meg og min familie my hvis noen kan gi noe svar. Send meg gjerne en PM hvis det blir for personlig å snakke om, for jeg tror jeg vet best av alle hva pårøte går gjennom.

     

    På forhånd, takk for all hjelp.

  13. April: Så du er tatovørlærling? Hvor? :) Hvor lenge har du holdt på?

     

    Jobber på Let's Buzz i Bergen. Har jobbet der nå i 8 måneder sånn ca.

     

    Tatoverer du på egenhånd allerede eller hvor lenge må du være lærling for å gjøre det?

     

    Og kan de som tatoverer seg velge hvem som skal tatovere?

     

    Tatoverer helt på egenhånd, og det går kjempe fint. Jeg begynte vel egentlig ganske tidlig, så er ikke noe fasit svar på hvor lenge man må være i lære før man får begynne.

     

    Er jo de som pleier å ha en fast tatovør, og man kan jo komme med ønsker. Så i de fleste tilfeller vil jeg si at det er valgfritt. Men det kommer jo også ann på hva tatovøren er flink til og mindre flink til som avgjør slikt også.

  14. Helt klart så er det enkle ofte det beste, som man så fint kan si. Jeg er jo selv jente, og bruker sminke. Men har null peiling på det.

    En helt vanlig dag så tar jeg maskara på og litt lyst (er veldig blek) pudder for å få en jevnere farge i ansiktet.

     

    Men jeg holder det mest mulig naturlig, men hvis det er fest tar jeg gjerne eyeliner på og litt brun øyeskygge, men ikke mer.

     

    Tror det er viktig å se naturlig ut, for det er penest. Hadde jeg jente i paralell klassen når jeg gikk på VGS som så ut som en vandrene gullerot. Hun så skikkelig fæl ut, pluss hun hadde babert vekk øyenbrynene og plassert dem 10 cm over der de skulle være med en svart blyant... Hot... :thumbdown:

     

    Er for det at jenter som har albinoøyebryn (slik som jeg har) kan farge eller "tegne" på litt farge, så lenge det ser naturlig ut og man bare farger hårene og ikke trynet ^^

  15. Det er jo en grunn jeg spurte om det med nettsamfunn, fordi jenter gir F i men på fester og alle andre steder. De går alltid etter den som er mer morsom, mer penere/flottere og mer tynnere. Sånn har det vært for meg i 20 år nå (jeg er 29). Har hatt 1 forhold, og thats it.

     

    Hvis du har innstillingen at alle går etter noen andre enn deg da kommer du ikke langt da =)

    Vær deg selv hele veien, hvis folk ikke liker deg for den du er, da er de vel ikke verdt å bli kjent med er de vel?

     

    Hvis du sliter med dårlig selvtillit kan jo du sette deg ned en dag å gå litt inn i deg sel å finne ut hva DU ikke liker, ikke hva alle andre har sagt.

     

    Jeg har ofte tenkt (gjør vel det litt enda) at jeg er støgge venninnen som henger på slep, men tenker du sånn framstiller du deg selv sånn.

     

    Gå på fest, prat med folk, send masse brev til pene datababes og vær deg selv, ha det gøy =)

     

    Alle kan være kreativ, mange forskjellige måter, og hvis det går veldig skjeis med de 5 første kan du sende meg ett brev på nettby ^^

  16. Så klart kan en person ha en arbeidsgiver som er "kul" og ikke bryr seg så mye fra eller til om man har en tribal på nesa eller ikke, men tror når det gjelder ekstremt synlige tatoveringer så burde man tenke framover på litt praktiske ting, og ikke bare på om det ser bra ut, er kult osv.

     

    Tror det er flere arbeidsgivere der ute (i hvertfall de som ansetter for butikk jobb osv) som ikke godtar piercinger o.l. Jeg skjønner det godt fra deres synspunkt. Men slik som noen har nevnt her, er ikke Norge mer liberale i disse dager?! Tror det er mer hvordan man oppfører seg, kler seg og tar seg ut som bestmmer mye om man får jobb med eller uten piercing for den saks skyld.

×
×
  • Opprett ny...