Gå til innhold

hercem

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hercem

  1. Hvordan er det med viftekontroll da? Får man plugget viftene enkelt til hovedkortet som styrer volt'en basert på temperaturer? Litt kjedelig om alle går på fult hele tiden. Ser at det finnes vifter med pwm kontroll, men det er vel ikke nødvendig så lenge hovedkortet eventuelt styrer volten?

     

    Funnet ut dette:

    The P8P67 Pro has a total of 4 fan headers.

    1x CPU = 4 pin - Located next to the CPU

    1x Chassis = 4 pin - Located next to the CPU

    1x Chassis = 3 pin - Located next to the SATA Ports

    1x Power supply = 3 pin - Located near the Ram

     

    Man kan styre CPU og Chassis viftene. Må vel bruke en form for splitter slik at man kan benytte flere enn to kabinett vifter.

     

    Har også funnet at kabinettet har viftestyring for 3 vifter. Så får vel det til på et eller annet vis.

     

    Tenkte jeg skulle bestilt 3 ekstra vifter fra Dustin, men det var jo umulig å få lagt noen flere varer på samme orderen/leveransen. Det eneste alternativet var å kansellere hele orderen og bestille varene på nytt. Ble av kundebehandler fortalt om funksjonen hvor man via orderen på nytt kan putte alle varene i handlekurven. Problemet var da bare at flere av varene som var bestilt ikke lenger var å få til kampansjepris/pakker.

     

    Derfor blir det til at jeg bestiller flere vifter eventuelt senere fra https://www.quietpc.com i England. Derifra blir den totale prisene ca lik Dustin sine priser uten de ekstra 99 kr i frakt.

  2. Så du kjøpte 3 stk ekstra vifter? Kanskje jeg skal se om jeg får lagt til noen på orderen host Dustin. Du må gjerne legge til noen bilder, men jeg finner vel uansett ut av det.

     

    Får google litt å se om jeg kanskje også kan finne på en bedre vifte løsning samtidig til Asrock'en ion 330 som jeg benytter som htpc. Bråker mye den minivifta på cpu'en og vifta bak i kabinettet. Vurderer å skjære og montere en svær vifte i toppdekselet. Frem til nå har jeg bare lagt gummi mellom kjøleribba på cpu'en og den lille vifta. Det hjalp mye og jeg ble kvitt en veldig høy tone.

     

    Den ene xbox 360'en har en Arctic Cooling Arctic F12 Pro m/temperaturkontroll montert over cpu'en. Monterte det samtidig med x-clamps og ny type kjøleribbe med heatpipes ;)

  3. Kjøpte nesten identisk PC, og satt den sammen denne helgen.

     

    Eneste forskjellen jeg hadde var at jeg hadde 2 x 4gb Corsair Venegance CL 9 9 9 24 RAM, Asus P8Z68 (nye brikkesettet til Intel) og Gefoce 560TI.

     

    Angående ytelse vil et slikt oppsett som du her har skissert fungere strålende. Fikk klokket min I5 til 4,7ghz (mer er sikkert mulig med H60-kjøler).

     

    Jeg er hvertfall veldig fornøyd med ytelse og lydnivå!

     

    Ville dog ha slengt på noen Fractal Design Silent Series 120mm vifter til montering i kabinettet da det kan bli noe varmt uten. Desutten ville jeg heller brukt denne vifta på H60-kjøleren da den med originalvifta bråker noe mer...

     

    Takk for tilbakemeldingen. Jeg vet bare at kabinettet jeg bestilte har innebygd 2*120 vifter. Har ikke undersøkt om jeg trenger noe mer enn det. Bør ikke det holde eller mener du at man trenger flere?

     

    Når det gjelder hovedkortet har jeg ikke undersøkt noe mer enn at jeg har sett på forskjellene på de forskjellige versjonene av P8P67. Leste tilfeldigvis i stad at Z68 hadde støtte for ssd caching for øvrige disker. Ellers mente han i den tråden jeg har tatt utgangspunktet i at Z68 ikke var verdt prisforskjellen i sitt oppsett. Skal vel særdeles mye til at jeg også kommer til å savne noe, men kan jo hende det dukker opp noe etterhvert som jeg kommer litt mer inn i det.

  4. Du kan vel stort sett ha singemodus (1 ram brikke).

     

    Men da får du ikke dualchannel, altså ingen hastighetforbredring.

     

    OK, da vil jeg nok uansett ha dem i par. Er vel totalt 4 minneslotter og kan vel senere kjøpe 2*4GB og kommer jo da opp i totalt 12GB. Ser ikke helt at jeg skal ha behov for så mye om jeg ikke får helt dilla på HD videoredigering.

  5. Ville heller gått for 4 GB kingston ram per brikke, siden da har du mulighet for 16 GB ram som burde holde for de fleste.

     

    Du trenger ikke å overklokke ram med core i5 2400k.

     

    Oppsettet ser greit ut.

     

    Ville nok heller staset på Asus Radeon HD 6970 2 GB bvare så er maskinen mere fremtidrettet.

     

    Jeg kan vel ikke benytte kun en 4GB minnebrikke for dem må vel stå i par? 4GB får holde i denne omgangen pga pris. Skjermkortet får også holde i denne omgangen pga pris :)

    Uansett finnes det alltid mer penger om behovet etterhvert skulle melde seg. Må teste litt for å se hvor begrensningen eventuelt kommer. Får vel nevne at jeg tidligere brukte en PIII-700 128MB minne laptop som carputer med Windows XP på under 200MB ferdig innstallert. Klarte akkurat å vise dvd iso'er uten at det hakket :blush:

  6. Det er over 10 år siden jeg sist satt sammen en pc og jeg lurer derfor på om noen kan se over innkjøpslisten under. Det jeg er mest usikker på er om det forskjell på strømforsyningene. Er det f.eks. tilkoblinger som er begregnet for spesifike skjermkort? Trenger jeg bedre minne for å overklokke prossesoren. Etter hva jeg husker måtte man også øke hastigheten på minnet da man overklokket i gamle dager.

     

    Hvordan yter vifta. Finnes det bedre alternativer med tanke på ytelse og støy? Svar: funnet ut at har rimelig bra ytelse. Corsair H60 Liquid CPU Cooler Review - Nesten like bra som H70 og er mer stillegående Corsair H70 Review - Sammenligning med bl.a Noctua NH-D14

     

    Det skulle vært en budsjett spill pc, men klarte ikke å la være å kjøpe noe som ble litt spennende. Liker å kjøpe det man får mest mulig ut av pengene.

     

    Jeg benyttet denne tråden som et utgangspunkt: Den perfekte PC-pakke & bærbare [AKTIV]

     

    Skal benytte et gammelt tastatur og kjøper eventuelt interne hardisker senere. Ellers er det greit med mulighet for flere skjermer på skjermkortet slik at man etterhvert f.eks kan kjøre xbmc på en større skjerm. Er ellers opptatt av strømregningen så må senere undersøke hvor mye strøm maskinen trekker. Tenkte jeg kanskje kunne benytte den som "NAS" for htpc'en i stua om jeg får det til å bli økonomisk lønnsomt.

     

    Får vel også nevne at dette er pc til sønnens bursdag(12år) som far kunne tenkt seg selv. For min del er det mest spennende å overklokke, støynivået og teste ssd disk. Overklokket sist en PIII-700 som bråkte som et uvær. Blir også fint med en pc som jeg kan redigere litt HD video fra et Panasonic HDC-SD90 som er i bestilling. I forbindelse med flashing av xbox360 skal det også bli ålreit med en maskin med usb booting og sata porter. Har også sata kortliggende til dette formålet som den sikkert også takler uten noen problemer.

     

    Dustin

    Kabinett FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3 BLACK Kr 699,-

    Strømforsyning CORSAIR GS 600W ATX12V 2.3 / EPS12V PSU Kr 599,-

    Hovedkort ASUS P8P67 PRO B3.1 P67 S-1155 ATX Kr 1189,-

    Kjølepasta ARCTIC SILVER 5 KJØLEPASTA (3.5 GRAM) Kr 79,-

    Vifte CPU CORSAIR H60 HYDRO SERIES LIQUID COOLING S-1155/1156/1366/AM3 Kr 499,-

    Minne CORSAIR 4GB DDR3 XMS3 INTEL I5/I7 PC12800 1600MHZ CL9 (2X2GB)Kr 349,-

    Skjermkort ASUS RADEON HD6870 DIRECTCU 1GB GDDR5 PCI-E DVI/DP Kr 1299,-

    Hardisk OCZ VERTEX 2 2.5" 60GB SSD SATA/300 MLC Kr 799,-

    Dvd-rom LG DVD±R/RW/RAM DL 22X SATA BULK BLACK Kr 169,-

    Mus LOGITECH OPTICAL MOUSE MX518 USB Kr 209,-

    Operativsystem MICROSOFT WINDOWS 7 HOME PREM SP1 64-BIT NOR DVD #OEM #NO Kr 789,-

    Frakt Kr 99,-

     

    Komplett:

    Skjerm BenQ 24" LED G2420HDBL Kr 1395,-

    Prossesor Intel Core? i5 Quad Processor i5-2500K Kr 1595,-

    Frakt Kr 59,-

     

    Total sum: Kr 9827,-

  7. de fleste kinect spilla koster allerede fra £5 til £20.

     

    Når skal folk lære at man ikke skal kjøpe spill i Norge (med mindre man er pappagutt da)

     

    Play hadde ikke mange spill til under kr 200, men det var en god del til kr 209,-.

     

    Uansett var mitt kjøp med kinect sensor og jeg ønsket å få levert pakken før jul. Dermed var ditt svar irrelevant og uten bevis er det heller ikke hold i påstanden om at man får kinect spill til under kr 200,-.

     

    Pakken jeg bestilte fra Game.no i går har allerede ankommet postkontoret, så tommel opp for rask levering(Posten). Forøvrig virker det som om det fleste nettbutikker bortsett fra dealextreme er rimelig raske for tiden. Nettopp også fått raskt levert bådre fra komplett.no(pick-up-point) og tretti.no(Tollpost).

  8. Game.no har den. De har også gratis frakt!

     

    Takk for tipset vedrørende game.no. Bestilte nettopp Kinect sensor m/Adventures(kr 1199), Dance Central(kr 200) og Kinect Sports(kr 200) som kostet da tilsammen kr 1599,-.

     

    Forhåpentligvis et dette et av de bedre tilbudene på markedet akkurat nå.

     

    Tok også med Kinectimals(399) og NFS Hot Pursuit(399), så totaltsummen ble kr 2397,-. Synd at man ikke kunne få flere Kinect spill til kr 200,- når man kjøpte flere enn dem som var med i pakketilbudet.

  9. When pursuing both of these approches I have succeded getting stereo sound. However, no surround sound. When clicking on the HDMI device in the Sound settings, and then choosing Configure, there is no option for 5.1 surround. The only option available is Stereo.

     

    If someone out there can help me resolve this, I would be forever grateful! :-)

     

    Du har sikkert funnet ut av dette nå, men det skyldes at det kun er stereo ut på den optiske utgangen på tv'en.

  10. When pursuing both of these approches I have succeded getting stereo sound. However, no surround sound. When clicking on the HDMI device in the Sound settings, and then choosing Configure, there is no option for 5.1 surround. The only option available is Stereo.

     

    If someone out there can help me resolve this, I would be forever grateful! :-)

     

    Du har sikkert funnet ut av dette nå, men det skyldes at det kun er stereo ut på den optiske utgangen på tv'en.

  11. I år fikk jeg veiavgift på en bil hvor skiltene var levert inn over disk. På en annen bil hvor skiltene ble puttet i postluka på biltilsynet på nyttårsaften eller en av dagene etter fikk jeg ingen veiavgift. Ringte biltilsynet og dem måtte da lette igjennom papirlapper måned for måned for å finne ut at jeg hadde levert skiltene. Hadde dem ikke funnet papirlappen sin hadde jeg sikkert fått like lite medhold som du har får i din sak. Uholdbart at vi skal lide for at systemet dems tillatter at noe feiler hos dem etter at man også har fått kvittering for at skiltene er innlevert. Det er jo også svært betenkelig at dem fremdeles benytter håndskrevne "papirlapper" i 2009. Er vel bare sånn det blir når dem ikke har noen konkurranse og bare skal mjølke kua mest og lengst mulig.

     

    Forøvrig så ble saken etter at dem hadde funnet feilen sendt videre til et annet organ og det gikk da flere måneder før jeg så fikk et skriftlig svar på saken med underskrifter og hele pakka. Sier jo også litt at dem klarer å bruke så mye tid og ressurser på å rette en så liten intern feil.

  12. Du finner sam-drev på dx.

     

    Ble til at jeg bestilte meg en fra dx nå. Var visst billigere enn jeg trodde. Har vært å sjekket der tidligere, men lurer på om det muligens var utsolgt da.

     

    Ved å kjøpe en hel xbox, så tenkte jeg kanskje noen solgte en med hd som jeg også trenger. I tillegg ville det kanskje vært en bitteliten sjanse for at jeg fikk den til å virke om jeg ikke fikk min egen til å virke med ny dvd. Sliter med dvd-timeout etter at jeg fiklet litt for mye med strømmen til dvd-rom'en.

     

    Vil ha samsung for da blir det lettest for meg å legge inn firmware.

  13. Jeg ønsker å kjøpe en defekt xbox 360 da jeg trenger en dvd-rom som da ikke må være defekt.

     

    Dvd-rom'en bør helst være av merket Samsung. Du ser hvilket merke du har ved å åpne dvd dvd skuffen og sammenligne med bildene HER.

     

    PM meg om du har en liggende.

    Fint om den befinner seg i Oslo/Akershus så jeg kan hente den selv.

  14. Bruk "spørr alltid" i stedet for "internett". Da får du opp en boks som spørr om du vil koble opp med Wifi eller de andre alternativene..

     

    Det fungerte i det minste, men skal jo ikke være slik. Den søker jo etter wifi nett og så må man velge et av dem man får opp. Må jo være noe galt som gjør at den ikke automatisk bruker internettforbindelsene i den rekkefølgen man har satt dem opp. Kanskje noen kan si om dette fungerer bedre med annen firmware.

     

    Uansett skal jeg sende min telefon på service pga mp3 hakkingen. Forhåpentligvis blir begge feilene rettet. I dag kræsjet forøvrig også telefonen for første gang. Skjedde to ganger og den andre gangen var etter at jeg hadde fjernet og satt tilbake batteriet. Den kræsjet da med det samme igjen. Klarte ikke engang å få opp hovedmenyen, så da tenkte jeg den hadde tatt kvelden. Har nå fungert etter at jeg holdt den avskrudd en god stund før jeg skrudde den på igjen.

  15. Noen som har hatt hakking ved spilling av mp3 og blitt kvitt det med eventuelle firmware oppdateringer?

     

    Har prøvd mange forskjellige firmware nå og HAKKING på mp3'n blir det uansett :wallbash:

     

    Jeg har hatt telefonen i under 2 uker nå og opplever også hakking på mp3. Har vært i kontakt med Samsung supporten og fikk bare beskjed om å ta det videre med forhandler.

     

    Noe som også er helt håpløst er at telefonen ikke automatisk velger wifi nett. I f.eks nettleseren har jeg valgt at den skal koble til med "Internett" og under "Nettverksmål->Internett" har jeg det trådløse nettverk med prioritet "1". Allikevel kobler den seg alltid opp med 3G forbindelsen. Den eneste måten jeg får den til å bruke Wifi er å gå via "Trådløst LAN" og ta "valg" på nettet for så å velge "Start websøking". Samsung supporten hadde ingen forklaring på dette, men det ble registrert en sak hos dem vedrørende mp3 hakkingen og problemene med wifi nett.

     

    Har forøvrig også testet å streame til en Samsung tv med DLNA og fikk bare streamet demo videoene på telefonen. Har ikke gjort noe mer for å finne ut av dette.

     

    At explorer i windows kræsjer når man skal redigere kontaktene er også slitsomt. Alle kontaktene jeg hadde på simkortet fra en SonyEricsson telefon ble bare rot på Omnia telefonen.

     

    Firmware: I8910XXIF7

  16. Hvis det er kjøling du er ute etter så xboxen ikke får RROD vil jeg anbefale en slik mod:

    http://www.rbjtech.net/xbox/cooling/cooling.htm

     

    Da separerer du luftstrømmen fra de to viftene slik at det kommer mer til skjermkortet som er "klemt" under dvd-rom'en. Det er jo skjermkortet som gjør at xboxen ryker fordi loddingene løsner pga varmen. Tror normalt at altfor lite av luftstrømmen trekker vekk varmen fra kjøleribba til skjermkortet.

     

    Selv brukte jeg et dvd cover som jeg klipte, limte litt og brukte vel også litt elktro teip. Jeg dekket ikke kjølerilla like mye som i guiden. Tenker jeg bare hadde plasten ca 2 cm over hver kjøleribbe. Så ikke noen grunn til å dekke kjøleribba noe mer siden dvdrommen allikevel ligger rett over. Det viktigste er at luften blir sugd vekk derifra.

     

    Bretten på midten av dvdcoveret gjorde at plasten lå akkurat ca 1 mm over selve kjøleribba til skjermkortet. Med andre var jeg godt fornøyd med det å bruke et dvd cover. Brukte selvsagt(?) et grønt xbox cover.

     

    I tillegg klipte jeg vekk metallet foran viftene slik at varmluften slipper lettere ut.

  17. Skal ta det på forsikringen siden en 32" lcd tv også ble ødelagt. Får håper jeg får igjen litt penger så noe positivt kommer ut av å måtte betale kr 4.000,- i egenandel.

     

    Grunnen til at jeg lurte på pris er at jeg selv må få en tv reperatør til å se på tv'en. Må få en pris på reperasjon og muligens også hva en tilsvarende tv koster. Det suger i såfall en del siden tv'en var dyr i forhold til andre modeller da den ble kjøpt. Hadde jo vært greit om kunne fått finansiert en bra 37" og ikke bare få penger til en 32" med tilsvarende spesifikasjoner til dagens pris. For nå vil jo en ny 32" lcd med samme spesifikasjoner ikke koste noe særlig mer enn egenandelen.

     

    Blir også et dilemma med xboxen siden jeg nok bare får penger for den og da kan jeg jo bare kjøpe et trådløst kort. Spiller vel egentlig ingen rolle, men har ikke direkte lyst til det. Har nå en modifiserte tp kabel(2in1) som går igjennom en vegg som jeg nå bruker til 360'en og den gamle xbox'en. Ikke har jeg lyst på enda en 360 heller da jeg også har en modifisert premium.

     

    Herregud for et dillemma :)

  18. Nettverkskortet på min Elite ble også ødelagt pga lyn i sommer. LCD tv'en tok også kvelden, så skal ta det på innboforsikringen(Bare litt treig). Kjipt med kr 4.000,- i egenandel, men jeg sparer vel litt på å ta det på forsikringen. Vet ikke hva jeg får igjen for 32"'ern som kostet 16-17k for et par år siden. Er noe greier om at man får igjen tilsvarende vare og det blir nok helt sikkert litt ergelig.

     

    Noen som tilfeldigvis har fått reparert nettverkskortet i sin xbox? Pris?

  19.  

    Jeg fikk pakka mi på døra i dag og ingen hadde åpnet pakkseddelen :tease:

    Via Amazon.co.uk?

     

    Bare 7 sju poster over står vel det ganske tydelig? Uansett, ja, jeg bestillte fra amazon.co.uk.

     

    Mikrofonen min sluttet forøvrig å virke etter å testet først den og så trommene. Vet alt om å ha kontrolleren i "player 1" status osv, men får den ikke til å fungere igjen. Har også testet den på min andre xbox og den virker heller ikke på den. Laptopen reagerer heller ikke når jeg kobler til mikrofonen. Har også en hub med status lys som heller ikke lyser når mikrofonen blir tilkoblet. Så den har vel bare på utrolig vis daua, så nå venter jeg på svar fra EA supporten. Håper dem bare sender meg en ny.

  20. De stoppet tilogmed en liten elektroleke jeg bestilte fra USA, så jeg tviler på de slipper den svære boksen din gjennom.

    Jeg fikk bare et brev fra posten om å betale tollgebyr på et par hundrelapper før pakken ble sendt videre til postkontoret.

     

    Jeg fikk pakka mi på døra i dag og ingen hadde åpnet pakkseddelen :tease:

  21. Bestilte spillet og alt tilbehøret(band in a box) i dag fra amazon.co.uk og det kom på £142.09/kr 1472,11. Valgte "Priority Express" levering så da har jeg det før helgen om det ikke blir noe forsinkelser pga tollen. Får håpe jeg slipper unna den ekstra utgiften.

×
×
  • Opprett ny...