Gå til innhold

trondtrond

Medlemmer
  • Innlegg

    278
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trondtrond

  1. Kan plutselig være vanlig altså? Planeter med liv er veldig vanlig i universet. Bare i melkeveien myldrer det av sivilisasjoner

     

    Tør jeg spørre hva dine kilder for denne påstanden er ?

     

    Åh det er så mangt. Er vel bare å begynne:

     

    Her på jorda er vi rundt 7 milliarder mennesker. Våres planet er ca 4,5 milliarder år gammel (relativt ungt), plassert omtrent 28.000 lysår unna senter av den estimerte 100.000 lysår brede galaksen melkeveien (altså våres galakse), som består av ca. 2-400 milliarder andre stjerner, som igjen befinner seg blant titalls trillioner og enda flere andre galakser rundt omkring i universet.

     

    Hjernen er ikke i stand til å forstå eller begripe hvor store avstander og hvor høye beløp jeg snakker om her. Et lysår er som alle vet: så langt lyset rekker å reise i løpet av et år. Det betyr at bare det å reise fra den ene enden i melkeveien til andre enden i lysets hastighet tar, nettop 100.000 år.

    Lyset reiser (for å forenkle det) ca. 300.000 km i sekundet. Da blir bredden på melkeveien grovt regnet ut: 300.000*60*60*24*365*100.000 = 946080000000000000000 km bred.

    Om du holder et sandkorn mellom fingrene dine, og holder det opp mot himmelen med strak arm, befinner det seg titusenvis av slike galakser bak det sandkornet.

     

    Så, ta enda en ny titt på tallene over og tenk litt på sansynligheten for hvor mange planeter det finnes der ute, som våres egen planet.

     

    Med dette i bakhodet, kan vi jo se litt på historein her på våres egen planet. Nemlig: Liv tvinges frem over alt der det lar seg gjøre. Dette ser man overalt rundt seg, og er så å si udiskuterbart. Er denne regelen noe som bare gjelder på våres planet? Kan det være en magisk komet som landet her, og bare her, som inneholdt tryllestøv som gjorde at det skulle utvikles liv her? Neppe.

     

    Derfor er konklusjonen som følger: Det myldrer av liv rundt omkring i hele universet, og mange av sivilisasjonene der ute er langt mer avanserte en oss. Å tro noe annet, er for meg (*stygge ord)

     

    Kan jeg bevise det? Nei. Kan du bevise for deg selv at du eksisterer?

     

    Det er en veldig intuitiv tanke, og veldig besnærende. Selv har jeg hatt denne oppfatningen siden jeg var liten. Men, jeg har kommet over en del overbevisende argumenter for at liv ikke nødvendigvis er så fryktelig vanlig. Jeg må bare finne de frem igjen, for jeg har glemt hver og en av de :\

     

    Dagens aller raskeste menneskeskapte romfartøy, inkludert de ubemannede sondene, oppnår ca 1/17.000 av lyshastigheten. Med en sånn fart ville altså ferden til Gliese 581 g ta ca 340.000 år (én vei). For å sette dette i perspektiv kan vi titte 340.000 år tilbake i historien. Da fantes ikke arten homo sapiens enda ...

     

    Gliese 581 g har 3 ganger så stor masse som Jorda, tyngdekraften der er altså nesten så sterk som vi opplever i de kraftigste sugedumpene i de råeste berg- og dalbanene i verden (internasjonal grenseverdi er 4 g). Vi hadde derfor knapt orket å stå oppreist mer enn noen sekunder av gangen hvis vi landet der. Og kanskje finnes det mikrober/virus der som ville utryddet oss straks vi tok av oss romdrakten.

     

    "The planet's surface gravity is expected to be in the range of 1.1 to 1.7 times Earth's, enough to hold on to an atmosphere that is likely to be denser than Earth's"

    http://en.wikipedia....ki/Gliese_581_g

     

    Så den går det fint ann å gå på =). Tyngdekraft er ikke proposjonalt med masse, Saturn, som i prinsippet kan flyte på vann, er en mye større tyngdekraft enn det jorden har.

     

    Der tar du feil. Masse er proporsjonalt med tyngdekraft. Så jeg er litt interessert i hvordan reporteren kom frem til at tyngdekraften på overflaten er såpass liten.

     

    Jeg bare gjetter vilt, men det kan jo hende det er fordi radiusen på Gliese 581g er større enn jordas og dermed lenger avstand fra massesenteret til planeten. Massetettheten er jo også størst i senter av planeten.

     

    If Gliese 581g has a rocky composition similar to the Earth's, its diameter would be about 1.2 to 1.4 times that of the Earth. The surface gravity would be about the same or slightly higher than Earth's, so that a person could easily walk upright on the planet, Vogt said.

    Kilde: http://www.science20.com/news_articles/gliese_581g_scientists_find_what_may_be_first_truly_habitable_exoplanet som igjen oppgir http://arxiv.org/abs/1009.5733 som sin.

  2. Dagens aller raskeste menneskeskapte romfartøy, inkludert de ubemannede sondene, oppnår ca 1/17.000 av lyshastigheten. Med en sånn fart ville altså ferden til Gliese 581 g ta ca 340.000 år (én vei). For å sette dette i perspektiv kan vi titte 340.000 år tilbake i historien. Da fantes ikke arten homo sapiens enda ...

     

    Gliese 581 g har 3 ganger så stor masse som Jorda, tyngdekraften der er altså nesten så sterk som vi opplever i de kraftigste sugedumpene i de råeste berg- og dalbanene i verden (internasjonal grenseverdi er 4 g). Vi hadde derfor knapt orket å stå oppreist mer enn noen sekunder av gangen hvis vi landet der. Og kanskje finnes det mikrober/virus der som ville utryddet oss straks vi tok av oss romdrakten.

     

    "The planet's surface gravity is expected to be in the range of 1.1 to 1.7 times Earth's, enough to hold on to an atmosphere that is likely to be denser than Earth's"

    http://en.wikipedia.org/wiki/Gliese_581_g

     

    Så den går det fint ann å gå på =). Tyngdekraft er ikke proposjonalt med masse, Saturn, som i prinsippet kan flyte på vann, er en mye større tyngdekraft enn det jorden har.

  3. En ting er verdiene til partiet, men en annen faktor som plager meg litt er hvordan media behandler dem. Har full forståelse for at folk er uenig i disse verdiene, men når et folkevalgt parti blir herset med og boikottet så syns jeg det går kraftig utover sentrale verdier i vårt alles så kjære demokrati. Yttringsfriheten er her, og man skal respektere den og forsvare den.

     

    En annen ting jeg også tenker litt rundt, er jo at slike partier vokser over hele Europa, og de fleste er jo nettopp stemt fram av vanlige borgere som meg og deg. Kritiserer man partiet, kritiserer man også velgerne, og deres synspunkt på hvordan de ønsker at landet skal utvikle seg.

     

     

    Er for så vidt enig i mye av det su sier, media, den femte statsmakt kan være litt vel upartiske noen ganger, spesielt på venstresiden hvor man gjerne ser mer satire og "angrep" på høyresiden enn omvendt. Og man er nødt til å respektere ytringsfriheten, spørsmåler er bare hvor langt man er villig til å gå for å få frem sine egne, og i ens egne øyne, beste synspunkter. Strikken der er veldig individuell.

    Jeg synes alle politiske partier og dets politikere burde tåle, og kunne svare for, all kritikk som sendes i sin retning, deres jobb er tross alt å ha meninger, og hvis ingen meninger de har vekker oppsikt, eller hvis ingen er uenige, så burde de revurde sitt karierrevalg.

     

    Og høyresiden har hatt en jevn fremvekst i hele Europa siste tiden, spesielt i Italia og hvme var det, Romania tror jeg, arrester meg gjerne på det. Men er det noe historien har vist oss i moderne tid er det at høyrevridd politikk, som kan sammenlignes med konservativ, pengestyrt og individualistisk politikk, alltid står sterkere når samfunnet går dårligere tider i møte. Jeg skal ikke spekulere i hvorfor, men å si at når tiden blir trange og lommenboken skrall, da vender folk gjerne til de trygge, pengesparende og forsiktige. Kn en hypotese selvsagt, og er ikke ment som noe mer.

     

    Og man SKAL under alle omstendigheter kritisere andres meninger og synspunkter om hvordan landet skal utvikle seg, sett at man er uenig. Men det er mange forskjellige måter å gjøre det på. Man kan kritisere Norges støtte til Palestina under den eskalerte konflikten der for en stund tilbake ved å møte opp på demonstrasjonene, marsjere med likesinnede og si sin mening foran de riktige medier, eller man kan pælme stein på snuten.

    En måte som oppfordrer til sunn, rasjonell diskusjon, en annen som oppmuntrer vold og destruksjon.

     

    Noe i den dur.

  4. Det er jo igrunn ikke så mye å synes. Sverige er jo i tumulter etter hva som har vært et av de mest skandaløse valgene i nyere skandinavisk tid, både med tanke på at det borgelige alternativet ble gjenvalgt og at de nå har fått inn et fremmedfiendlig parti i riksdagen.

     

    bare navnet burde jo vekke avsky blant den gjengse.

     

    Men jeg vet ikke helt altså, de spiller jo på frykt, fremmedfrykt og frykt for forandringer, og det ser ut til å fungere, så det er jo helt klart at de ikke taler til de aller mest opplyste i flokken, uten å tråkke på noen tær selvsagt.

     

    men vi har jo sett det komme, SDs søsterparti i Danmark har allerede kommet svært langt i sin realisering om å skrenke inn innvandringspolitikken til et minimum, og her i Norge, selv om FRP fortsatt er milevis bak de nevnte skandinaviske partier, trenger man ikke se lenger enn til siste valg for å se hvilken oppslutning de har her til lands. En oppslutning som drives hovedsaklig av frykt. menneskers frykt for nye ting som kan skape uro i et ellers utopisk samfunn.

     

    jeg synes sånn tenkning er forferdelig ignorant og egosentrisk, de legger jo ikke to pinner i kors for å prøve å forstå hvorfor vi får nye landsmenn fra tid til annen. Historien til de aller aller fleste er langt ifra en dans på roser, og jeg synes helt ærlig, at det er vår plikt som et av verdens rikeste land, å hjelpe på alle mååter vi kan og integrere dem inn i vårt samfunn slik at vi alle kan leve sammen i ro og mak. jeg gidder ikke å høre på at folk ikke gidder å betale for husly og mat for en familie på krigsflukt mens de sitter på hytta si på Tjøme og nipper utgammal konjakk altså.

     

    Det er mulig jeg kun ser denne saken fra en side, men skal vi se på historien til SD som parti, som for øvrig ikke er lenger enn 22 år gammel, så er det ikke stort andre sider spør du meg.

     

    Så hva jeg synes?

     

    jeg synes det er en skam at mennesker lar seg lure så til de grader, lurt opp i stry av folk med godt munntøy og dårlig agenda.

     

    Folk tar jo gjerne religion med i regningen, muslimer er dumme, brenn koranen, alt det der, Og jeg kan se den litt. Monogame religioner har ikke ført noe godt med seg helt siden den opprinnelige (jødedommen) fikk konkurranse. Siden har det vært et blodbad uten like. Men folk må da kunne se lenger enn som så.

     

    Får de som sier at "nei, send dem hjem, jeg vil ikke ha noe terrorister her i landet", ja, de burde gå på biblioteket å lese litt om Islam. Og de andre religionene også, for en ting er sikekrt, ingen er uskyldige. Med det sagt, mener jeg at Koranen står for en langt mindre menneskefiendtlig etikk, men det er jo hvordan man tolker den som avgjør hvilke holdninger som skal bli praktisert.

     

    Dette ble litt mye, mener visst masse om det her.

     

    Siterer kardemommeloven for å gjøre det klinkende klart hva jeg synes "du skal ikke plage andre, du skal være greit og snil, og for øvrig kan du gjøre hva du vil."

     

    ingen stor tilhenger av SD altså.

    • Liker 3
  5. Penger er ikke viktif gor meg, men i og med at penger (uheldigvis) er såpass viktig for et safunns struktur, blir dett, på uungåelig vis, viktig, også for meg, selv om jeg ikke skulle ønske det. hvis penger virkelig ikke betydde noenting for meg (som hadde vært det ønskelige scenarioet) hadde jeg hatt voldsomme problemer med å takle dagligdagse ting som å spise. hvis jeg ikke har lyst til å flytte til Nordmarka og bli venn med en elgkalv som jeg kaller for Bongo.

     

    Jeg vil være litt som Doppler i Erlend Loes bøker.

  6. Kanskje muliheter for at Metallica tar turen innom igjen? :)

     

    ehh, artistlista er ferdig? jeeg skjønner at man hadde mindre muligheter for å se den enogtredevteitiende,men uansett.. skjerpings. at metallica kommer er like sannsynlig som at jeg kjøper en ting. jeg er søskenbarnet ditt.

  7. Hei, jeg er en gutt på 13 år som har en del spørsmål hva samliv angår.

     

    1. Hvor mange samliv kan man ha?

     

    2. Fins det syke samliv?

     

    3. Sett fra en blind persons synsvinkel, er samliv en ting som er statisk, eller beveger det seg fritt?

     

    Takker for alle svar jeg får, har lurt på disse spørsmålene ganske lenge nå og Mamma har sett seg lei av at jeg spør om det hele tiden. Men det får bare være. Moren min er et manipulerende mehe. Det sier i hvert fall min far, som er grei å ha med når du skal på fjellet.

  8. Ja, Hla Oad er i sannhet en koselig liten fiskerlandsby. Speaking of which, jeg har også alltid hatt sansen for Khuul. Jeg liker også Caldera godt, litt Imperial midt inne i alt det andre. Og Ald'ruhn, og Suran. Og egentlig samtlige byer i Morrowind. Morrowind var så mye mer gjennomført enn Oblivion, på alle fronter. :love:

    8784421[/snapback]

     

     

    Der må jeg si meg veldig enig. Liker Morrowind mye bedre enn det jeg liker Oblivion. Unntatt Cliffracers. De suger de.

  9. tIL MOD; Bare å flytte emnet hvis det skulle vise seg å være plassert på feil sted!

     

    Har en 360-konsoll med trådløs kontroll, RGB-kabel og HD-komponenter og 20 GB harddisk.

     

    Spill:Tony Hawk project 8, TESIV: Oblivion

     

    Pris: Kjøper man heile skiten, får man det for 2500, uten spill, 2000 og spillene koster 250. Disse prisene tok jeg bare rett ut av ingenting, så de kan selvfølgelig diskuteres.

     

    Enn så lenge...

  10. He he... Trodde universet var uendelig, jeg... Hvordan kan noe uendelig ha form?

     

    Og hvordan det skulle kunne være flatt skjønner jeg ihvertfall ikke.

    8235434[/snapback]

     

    Universet er uendelig i den form at det utvider seg hele tiden, uten at noe kan ta det igjen. Etter BigBang trang lys seg ut i det frie uivers og begynte å spre seg, og når lys sprer seg, sprer det seg i lysets hastighet, som igjen er den største fysiske hastigheten i universet. Så selvom om det ikke er uendelig, er det umulig for noen å ta det igjen.

  11. Eddie Van Halen spiller gitarsoloen på Michael Jackson - "Beat It".

     

     

     

     

    Sikkert noen som ikke visste det. ;)

    8305031[/snapback]

     

    Det er for øvrig den første "tappe-soloen" som ble innspilt på plate!

    Halen snudde seg med ryggen til publikum når han tappa, så ingen skulle sjå korleis han gjorde det. Det sybnes jeg er litt gøy. Jeg ler. Litt.

×
×
  • Opprett ny...