Gå til innhold

Langb1

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Langb1

  1. Det er jo bra! Men ikke alle er så heldige. Dessuten blir kanskje prisen drøy for de fleste. Jeg betalte vel ca. 8000,- for mitt 1080 ti. Hvis det nå stemmer at prisene er på vei opp mot 12 000,- så begynner det å koste mer enn det smaker for mange. Spørsmålet blir da hvor lenge prisene blir så høye og hva prisen på nye kort blir. Hvertfall glad jeg kjøpte i begynnelsen av desember og godt fornøyd! ?

  2.  

     

    Flott. I likhet med kalkunen F35, "innkjøpt etter langvarige vurderinger" som ikke kan lande på norske flyplasser om vinteren.

     

    Dette vil antagelig utsette  NATO/USA sin angrepsplan mot Russland, - og en 4 verdenskrig.

    Er du så lite opplyst eller later du som? F-35 er en stor suksess og blir bare bedre og bedre. Pr. i dag det beste jagerflyet i verden.

     

    Og det lander helt fint på vinteren. Når testingen av bremseskjermen er ferdig så vil det også kunne lande under forhold andre fly ikke kan.

     

    Ja, da er det vel  bra da...  - Bare vi later som om...?

     

    "For flyene betydde det ingenting. De blir hverken bedre eller dårligere av hymner og salmesang."

    https://www.derimot.no/f-35-skandalen-vokser-nar-sprekker-flykjopsaken-blir-noen-holdt-ansvarlige/

    Du linker til en blogg som bruker Pierre Sprey som kilde...?! Han har like stor troverdighet i flyverden som Sophie Elise!

     

    Ellers er det mye feil som vitner om stor mangel på kunnskap om fly. Resten er om forsvarspolitikk.

     

    Prøv igjen.

  3. Flott. I likhet med kalkunen F35, "innkjøpt etter langvarige vurderinger" som ikke kan lande på norske flyplasser om vinteren.

     

    Dette vil antagelig utsette  NATO/USA sin angrepsplan mot Russland, - og en 4 verdenskrig.

     

    Er du så lite opplyst eller later du som? F-35 er en stor suksess og blir bare bedre og bedre. Pr. i dag det beste jagerflyet i verden.

     

    Og det lander helt fint på vinteren. Når testingen av bremseskjermen er ferdig så vil det også kunne lande under forhold andre fly ikke kan.

  4.  

    Denne artikkelen bør rettes snarest. Hilsen en fysiker. I vitenskapens navn er dette missbruk av vitenskap. International Review of Science 2018, Chemistry, Vol. 3, No. 2: http://inference-review.com/article/an-open-letter-to-my-colleagues

     

    Du refererer til en DL;DR artikkel skrevet i en ikke fagfellevurdert journal. Kan du påpeke hva som må rettes og hvorfor?

    Han refererer til at en forsker mener livet er så komplisert at det ikke burde eksistert. Men det gjør det jo.. Det er utrolig mange ting forskere ikke har trodd var mulig fordi kunnskapen ikke har vært tilstede. F.eks at det finnes MYE vann i universet, at stort sett alle stjerner har planeter, at liv kan oppstå og trives i ekstreme miljøer o.s.v. o.s.v.. Listen over ting er laaaang og blir stadig lengre. Den som lever får se ?

    • Liker 2
  5. Etter tips, mer lesing og litt gjetting er dette foreløbig bestillt:

     

    Cpu: i7 8700k

     

    Cpu kjøler: NZXT Kraken X62 RGB v2 CPU Kjøler - Vannkjøling - Max 38 dBA

     

    Hk: ASUS ROG MAXIMUS X HERO (WI-FI AC) - Intel Z370 - Intel LGA1151

     

    Ram: G.Skill TridentZ DDR4-3600 C15 DC SR - 16GB

     

    Skjermkort: ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC - 11GB

     

    Kabinett: Phanteks Enthoo EVOLV ATX - Black - Kabinett - Miditower - Svart

     

    Ser det greit ut så langt?

     

    Så da mangler jeg tastatur og mus, ssd(er) og strømforsyning (+ endel småting sikkert). Noen som kan anbefale en god strømforsyning til dette oppsettet som ikke bråker mer enn nødvendig?

     

    Mvh Morten

  6. Skal bygge ny pc til gaming og generellt bruk. Har en i7 8700k på vei i posten, men trenger hjelp til det andre. Er en stund siden sist gang jeg satte sammen en pc.

     

    -Cpu: i7 8700k

     

    -Hovedkort: Hva er bra?

     

    -Ram: Type og mengde?

     

    -Ssd: Type, merke, størrelse?

     

    -Skjermkort: Gtx 1080 Ti, hvilken utgave?

     

    -Kabinett: Svart, god plass, praktisk og minst mulig dilldall (lys og glass)?

     

    -Tastatur og mus: Noe som er bra?

     

    -Eventuellt: ? (Kjøper ikke ny skjerm i første omgang, men fint med et tips på en god en)

     

    Har kikket og lest litt (mye), men er som sagt lenge siden jeg bygget sist (2011..)

    Håper noen kan komme med forslag, setter pris på litt hjelp.

     

    Mvh Morten

  7.  

    *   Mitt tips er fortsatt at programmet på et eller annet tidspunkt blir stoppet som dyrt og ubrukelig. Da har vi en skandale i USA – og i Norge.   *

     

    https://www.derimot.no/f-35-nye-problemer-i-ko/

    En skandale i 10 minutter så er det glemt.

    Hadde den skandalen oppstått så hadde det ikke blitt glemt på 10min nei. Da hadde nemlig en rekke land, inkludert USA, stått uten fly eller med noen få gamle som er klar for museum. Det er nemlig få reelle alternativ i dag og skulle man plutselig begynnt å produsere flere andre fly (F-16, F-18, F-15, Gripen, Rafale eller Eurofighter) så hadde det gått mange år før leveransene hadde begynt. Å øke produksjon av fly er ikke gjort i en håndvending. Det krever mye planlegging og tid.

  8. *   Mitt tips er fortsatt at programmet på et eller annet tidspunkt blir stoppet som dyrt og ubrukelig. Da har vi en skandale i USA – og i Norge.   *

     

    https://www.derimot.no/f-35-nye-problemer-i-ko/

     

    Ditt tips er et veldig dårlig et. Flyet er antagelig det beste i verden samlet sett. Dyrt er det, men jagerfly er dyrt og sammenligner man prisen på andre jagerfly så kommer F-35 greit ut. Det er ellers ingenting som tyder på at programmet blir stoppet, tvert imot.

  9. Gleder meg til F35 blir scramblet for å "følge" russiske fly som passerer i nordområdene - fra basen til nord om nordkapp, i stealth configurasjon, vil de ha ca 5-10 minutter operasjonstid før de må returnere pga drifstoffkapasitet. En annen ting er at russerne vil ha forlatt området lenge før de kommer frem... Med dropptanker vil tidene før de må snu og vende hjem selvfølgelig øke, men da er de like lite stealth som F16. At F35 også er det lansommeste jagerflyet som vi kunne kjøp er selvfølgelig også et moment. ødvendig og tall tyder på at så mye som 100 timer sevice pr time flytid ikke er uvanlig. - Hva annet var å vente av et fly designet av en komité av delstatspolitikere som var mest opptatte av å få del-produksjon i sine valgkretser!

    - Håper tiden vil vise at jeg tar feil, men det ser jaggu ikke lyst ut.

     

     

    Slapp av. Både tiden, fakta, tall og tester har allerede vist at du tar feil på mesteparten av det du skriver. Jeg har riktignok ikke sjekket rekkevidde fra norske baser, men valg av base er et politisk spørsmål og ikke en av flyets egenskaper. Det finnes ikke dropptanker til F-35. Det har lengre flytid/rekkevidde enn F-16 med dropptanker. Jagerfly trenger mye service generellt, F-35 er så nytt at man foreløbig ikke vet sikkert hvor mange timer som trengs på en operasjonell flåte.

  10.  

    Men det jo betryggende at de norske pilotene (altså de som skal sette sine egne liv i fare) har stor tro på F-35. Sist i rekken er tespilot Eskil Amdal:

     

     

    Er det konspiratorisk å anta at en jagerflyger i Forvaret ville vært litt skeptisk til å risikere sin egen karriere ved å ytre seg negativt om et slikt enormt prestisjekjøp?

    Jeg vil si det er et helt legitimt spørsmål. Nå har det seg slik at F-35 programmet er antageligvis det mest "åpne" i historien. Det kommer regelmessig rapporter om programmets utvikling, tilstand, feil og mangler. Disse rapportene er allment tilgjengelig (dog på amerikansk), men krever som alt annnet at man klarer å se det i sammenheng med utviklingen.

     

    Det er her mange av missforståelsene oppstår siden medier og bloggere elsker å ta ting ut av sammenheng for å skape blest med store overskrifter. Et eksempel er når programmkontoret gir ut rapporter over problemer med programmet, hva som er løst og fremtidige løsninger. Noen mnd. etterpå kommer det rapport fra et oversynsorgan som skal påpeke disse feilene. Dette blir ofte snappet opp av mediene i kritiske oppslag. Problemet er bare at da er mange av disse feilene rettet eller planlagt rettet uten at noen bryr seg om det.

     

    Det er ikke slik at alt er rosenrødt med F-35. Det er alltid problemer med så store og avanserte programmmer. Men når disse blir tatt ut av sammenheng, blåst opp og overdrevet av personer som ikke forstår hva som foregår så blir det feil. Pilotene uttaler seg generellt om hvordan flyet presterer og ikke om utfordringer i utviklingen av programmmet. Kan forøvrig anbefale www.f-16.net for de som vil lære mer om F-35 og jagerfly generellt. Mye bra info der.

    • Liker 1
  11. TU.no er det eneste stedet i verden jeg ser positive kommentarer om F-35... Alle andre ser ut til å mene det blir en kalkun av dimensjoner.

     

    De fleste aviser og blogger fokuserer på negative ting og blåser det opp. De fleste som kommenterer har ikke satt seg inn i programmet. De gjentar bare ting de tror eller har hørt som passer inn i deres verdensbilde. Ikke ulikt andre saker som blir kommentert, se f.eks kommentarfelt på VG.

     

    Svært få gidder å sette seg inn i det de kommenterer og F-35 programmet er enormt og komplisert. Det er alikevel verdt å merke seg at de som er innvolvert i programmet er imponert. Det være seg utviklere, testpiloter, piloter i tjeneste og de som kjøper flyet. Klart det har vært, og er, utfordringer knyttet til et så stort programm. Det er ikke enkelt å utvikle et helt nytt, avansert jagerfly. Men flyet og progammet leverer som lovet pr. dags dato.

  12. Kult klipp og makaløs manik, men jeg lurer på om noen som har greie på det kan si noe om det er en fare for at dette våpensystemet får mye kortere levetid enn det man forestilte seg. Nærmere bestemt: Vil det kunne tilpasses en framtid med svermer av autonome eller fjernstyrte droner, eller blir det som da slagskipene ble danket ut av fly fra hangarskip?

     

    Vanskelig å spå fremtiden. F-35 er mest sannsynlig det mest fremtidsrettede og avanserte flyet i verden i dag. Utviklingen av droner fortsetter, men har store utfordringer foran seg før vi eventuellt ser noe som i ditt eksempel. To store hindringer for droner er kommunikasjon (fjernstyrte droner) og AI (autonome droner). Jeg vil tippe at vi er flere tiår fra å se droner brukt i krig utenom ovevåkning og enkle oppdrag. Ettersom utviklingen går vil vi også få flere våpen mot droner, det et et evig kappløp. Jeg tipper F-35 vil klare seg ekstremt godt de neste 20-30 årene.

  13. Burde vel heller satset på noe førerløst, samt FORSVAR av landet med antiluft og ikke bombefly som dette.

    Hvor lang tid tar det før små førerløse droner kan ta skyte ned fly som dette?

     

    F-35 er IKKE et bombefly, det er multirolle. Det blir regnet som et av, om ikke det beste flyet i verden i dag av de som har peiling på slikt. Den største utfordringen for norge er om vi klarer å utnytte potensialet flyet gir oss. F-35 kan heve forsvaret vårt enormt hvis det blir integrert riktig.

     

    Droner er flere tiår unna å nærme seg det du sikter til. Vi mangler mye både på hardware og software fronten før vi er der. Dessuten en rekke problemstillinger på hvor mye "frihet" en førerløs maskin skal få. Det nærmeste du kommer i dag er missiler og de er F-35 meget godt beskyttet mot. Droner har mange fordeler, men mange ulemper også. Største faren i dag er kollisjoner i luften.

    • Liker 1
  14. "Hvis dette altså er riktig, at Syrias flyvåpen traff verdens angivelig mest avanserte, usynlige fly med en gammel sovjetisk luftvernrakett, har vi en ny F-35 skandale på gang. For det at flyet var usynlig var et hovedpoeng med det. Uten usynlighet er F-35 et lite brukbart fly – og dyrt, forferdelig dyrt."

     

    https://www.derimot.no/israelsk-fly-truffet-over-syria-var-det-et-usynlig-f-35-som-ble-truffet/

     

     

     

    "For Norge er situasjonen virkelig urovekkende, men landets politiske og militære myndigheter har bundet seg til masten. Vi har kjøpt et uferdig fly som sannsynligvis er ubrukelig til alt annet enn å bombe russiske nærområder. Investeringen er den største i Norge noensinne og har ført til at andre og viktige deler at det norske forsvaret blir rasert."

     

    https://www.derimot.no/f-35-programmet-mot-fallitt-vil-usas-kongress-godkjent-stemple-flyet-for-problemene-er-lost/

     

    1. F-117 var et bombefly. Grunnen til nedskytningen var dårlig planlegging, "mangler" på flyet og flaks/uflaks.

     

    Dårlig planlegging som at tokt ble fløyet i samme rute gjentatte ganger til faste tider. Dette ble observert av fienden.

     

    "Mangler" på flyet som f.eks at det manglet varsling av innkommende raketter og beskyttelse mot disse.

     

    Flaks/uflaks som i at flyet ble observert visuellt og flere raketter skutt ut uten radarlås. En av dem kom tilfeldigvis nær nok til at den "fant" flyet selv.

     

    2.F-35 er et multirolle-fly. Det har veldig liten signatur både elektronisk, varme- og radarmessig. Det har derfor mye bedre "stealth" enn F-117, men er ikke usynlig. Samtidig har det svært gode egenskaper innen elektronisk krigføring (jamming o.l.) og muligheter til å detektere fiender og missiler. Det kan også forsvare seg mot angrep i motsetning til F-117.

     

    F-35 er forøvrig også så godt som ferdig med utviklingsfasen og går nå over til operasjonell testing. Deretter er det videreutvikling som kommer.

    F-35 har kapasiteter som overgår alt annet med vinger pr. dags dato og som en pakke er det virkelig imponerende. Det knuser f.eks F-16 på alle områder som betyr noe.

    • Liker 1
  15. Hei.

     

    Jeg leter etter en app til min SIII som gir meg mulighet til å regulere hvilke apper som får tilgang til internett.

    Slik at jeg kan gi enkelte apper fri tilgang og andre bare når det passer meg. Har googlet, lett litt på forumet og play uten å finne noe som passer. Noen her som har noen gode forslag?

     

    Ha en god helg alle sammen :w00t:

     

    Mvh Morten

×
×
  • Opprett ny...