Gå til innhold

SuperKjetil

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SuperKjetil

  1. Takker for gode svar! Spesielt siden dette var omtrent akkurat det jeg hadde håpt på å høre :D

     

    Programmering er det jeg har fokus på og det jeg i hovedsak ønsker å gjøre etter endt studie. Jeg forstår endel programmeringslogikk, kan grunnleggende C# og har holdt på med JS på Khanacademy etter at jeg fikk vite at det for det meste er JS det går i på dette studiet. Og forelesningene er ikke noe problem å komme seg til. 

     

    Jeg har også fått lov av arbeidsgiver til å møte på alt opplegget første uka, så får jeg også en bedre følelse av hva jeg absolutt bør møte på og hvilke forelesninger jeg kan droppe. Jeg har også anledning til å kutte ned stillingsprosenten en del om det trengs, så jeg tror egentlig dette kan ordne seg ganske greit. 

     

    Virker også som Feh og Lock-Aze begge hadde en høyere arbeidsmengde utenom studiene enn hva jeg har, så det er oppløftende. 

     

    Takker igjen for alle svar, dette har vært veldig nyttig! Nervene var noe spent tidligere, nå føles det bra :) Så er det bare å finne seg en passende laptop..

  2. Det er bachelor jeg skal ta. Da skal jeg prøve å få litt ekstra fri den første uka for å bli med på noe av det sosiale. 

     

    Jeg forventer på ingen måte å kunne surfe gjennom dette studiet. Jeg er klar for å bruke tiden som trengs; som sagt er det ikke et alternativ å ikke fullføre. Og jeg ønsker å delta på så mye av opplegget som mulig, men samtidig ønsker jeg å beholde jobben, så jeg må kompromissere her.

     

    Noen som vet hvilke fag på IT&IS som kan anses som puggefag? Om det er et eneste fag jeg kan unngå forelesninger på ved å lese selv så hadde det hjulpet meg veldig mye. 

  3. Hei, og takk for svar!

     

    Har snakket med førstekonsulenten, og som forventet ble det bedyret at det at man bør møte til forelesninger og gruppearbeid, og viktigheten av dette.

     

    Hva er det viktigst å møte opp til, gruppearbeid eller forelesninger? Forstod det også slik at i noen fag så er det gruppeoppgaver som må leveres inn for at man kan melde seg opp til eksamen. Da blir vel gruppearbeidet i praksis obligatorisk oppmøte? Men det er altså ikke slik at man MÅ gjøre gruppearbeidet i de tidsrommene på timeplanen? Og jeg ble fortalt at den individuelle klassestyreren bestemmer om man selv kan velge gruppe eller om man blir tildelt en gruppe.. Så lenge man velger selv så bør det være gjennomførbart å finne andre i en lignende situasjon slik at man kan gjøre arbeidet når det passer.

     

    Og hvis jeg går grundig gjennom pensumbøkene, kan det være en tilstrekkelig erstatning for forelesningene? Morsomt nok er det kun OOP forelesningene som er på morgenen, og det er det faget jeg kan mest om fra før. Jeg har et høyt interessenivå og er generelt flink til å lære på egen hånd.

     

    Og hvorfor mener du at det sosiale er så viktig? Dette var egentlig noe jeg hadde tenkt å droppe helt. Det er kanskje verdt å nevne at jeg er ca 10 år eldre enn snittet, drikker ikke og mitt behov for sosialt samvær blir godt dekket av kone og venner osv.

     

    Jeg har garantert flere spørsmål senere! Setter pris på at dere tar dere tid til å svare.

  4. Hei

    Har kommet inn på IT & IS på UIA i høst.

    Jeg jobber 80% kveldstid og hadde tenkt å fortsette med det, men forelesninger og gruppearbeid er lagt opp på tidspunkt som stort sett kræsjer med arbeidstiden min (Skjønner ikke at så mye må være sent på dagen, forelesning frem til kl 19(!) den ene dagen...)

     

    Det er ikke et alternativ å ikke fullføre dette studiet. Må jeg, så sier jeg opp jobben. Men det er absolutt siste utvei. Det jeg lurer på er hvor mye man faktisk MÅ møte opp på skolen?

    Jeg klarer å lære godt på egen hånd, og har en grunnleggende kunnskap og forståelse fra før. Jeg er klar for å bruke masse tid på studiet, men helst at jeg selv velger når jeg bruker tiden.

    Kan man f.eks, hvis man kan alt innholdet i pensumbøkene, i teorien droppe alle forelesninger?

    Må man alltid være tilstede på det tildelte tidspunktet for gruppearbeidet?

     

    Hvordan kan jeg sikre meg å bestå eksamen med minst mulig oppmøte? Hvilke fag er det viktigst å stille opp på forelesninger/gruppearbeid?

     

    Takker på forhånd for svar!

  5. Skal bygge PC til gaming. Har gjort mye research, inkl å starte en tråd her tidligere men jeg bestemte meg for å utvide budsjettet og legg opp mulighet for å oppgradere senere ved å kjøpe en til GPU og sette i Crossfire

     

    Har siktet meg inn på følgende:

     

    CPU kjøling: COOLER MASTER HYPER 212 EVO S-1155/1156/1366/...
    RAM: CORSAIR 8GB DDR3 VENGEANCE LP PC3-12800 1600M...
    SSD: KINGSTON SSDNOW V300 120GB SSD 7MM SATA/600 M...

    CPU: I5 4670K

    GPU: R9 280X TOXIC

    Case: FRACTAL DESIGN R4

    HDD: SEAGATE HDD 2TB 7200RPM

     

    Er litt i tvil om PSU'en. Men virker som denne holder til mitt formål, altså 2x R9 280x Toxic i Crossfire + en overklokket i5 4670k @4-4.2GHz

    CORSAIR RM SERIES 850W GOLD MODULAR PSU

     

    Så er det hovedkortet som gjenstår. Det må ha støtte for Crossfire.

    Pga god pris kunne jeg tenke meg

    GIGABYTE GA-Z87X-D3H Z87 S-1150 ATX

    Evt virker dette som et bra HK:

    ASUS Z87-PRO z87 S-1150 ATX

    Men det koster ca 400kr mer. Om ikke det er noen nevneverdig forskjell som jeg har oversett hadde jeg foretrukket å spare de pengene.

    Setter pris på all hjelp. Har drøyd alt for lenge nå, så jeg må bestille innen i morgen :)

  6. Har vurdert det samme selv - R9 290 eller R9 280x. Komplett og mpx får jo inn R9 280x toxic den 9. desember.

     

    Er det virkelig bare støynivået som er poenget med aftermarket kjølere til R9 290? Det yter jo veldig mye mer og koster bare ca 3000. Hvis det virkelig KUN er støynivået som er et issue, så tror jeg nesten jeg vil vurdere en 290 fremfor en 280x.

  7. Skal bygge ny PC og har etter mye om og men bestemt meg for at jeg vil ha muligheten til å oppgradere med enda et skjermkort om et år eller to.

     

    Jeg trenger et HK som tillater overklokking av i5'en, da trenger jeg vel et Z87-kort? Jeg kommer til å kjøre et R9 280x Toxic, etterhvert to. Også kan det jo gjerne være så billig som mulig også, ettersom jeg har sprengt budsjettet endel her :) Ikke at jeg har motforestillinger mot å betale enn hundrings eller to ekstra for mer kvalitet.

  8. Å bruke 500 mer for et R9 290 er jo lurt om det passer budsjettet. Det holder med 2gb på skjermkortet med mindre du kommer til å game med mer enn 1080p og på flere skjermer, noe du kanskje vil vurdere i fremtiden?

    Passer og passer.. Jeg har allerede sprengt budsjettet, så det gjør ikke så mye med enda en 500-lapp fra eller til :)

     

    Tror ikke det blir aktuelt med flere skjermer ettersom jeg bruker en 46" LCD som skjerm, men vil jo såklart ha muligheten til å bruke høyeste grafikkinnstillinger, gjerne også om 2-3 år.

     

    Det hadde kanskje vært et alternativ å kjøpe et GTX 770 2GB nå og eventuelt kjøpe ett til om et år eller to, og kjøre i SLI? Det burde vel gå bra, med 750W PSU. På den annen side kunne jeg sikkert gjort akkurat det samme med et R9 290 :p

     

    Noen plasser leser jeg at det er hipp som happ, andre at Radeon ofrer ytelse for å kunne kjøre på flere skjermer og Nvidia er bedre for best grafikk på færre skjermer. Den sammenligningen du linket til tyder jo også på det.. Samtidig, når man sammenligner antall transistorer, osv, virker det som man får langt mer for penga med Radeon, spesielt R9 290.. Veldig vanskelig å ta en avgjørelse som sagt!

  9. Takker for alle svar

     

    Bestemte meg for å gå litt over budsjett og vurderer nå følgende:

    COOLER MASTER HYPER 212 EVO S-1155/1156/1366/...
    CORSAIR 8GB DDR3 VENGEANCE LP PC3-12800 1600M...
    CORSAIR CX 750W M BRONZE ATX12V 2.3 MODULAR P...
    FRACTAL DESIGN DEFINE R4 BLACK
    GIGABYTE GA-Z87P-D3 Z87 S-1150 ATX
    INTEL CORE I5 4670K 3.4GHZ 6MB S-1150
    KINGSTON SSDNOW V300 120GB SSD 7MM SATA/600 M...
    SAPPHIRE RADEON R9 280X TOXIC 3GB PCI-E HDMI/...

     

    Kommer dette til å funke?

    Forstår det slik at så lenge jeg ikke overklokker til mer enn 4-4.2 så holder det med den kjøleren. Alternative kjølere blir litt for dyre, og jeg tenker at 4ghz bør holde i massevis.

     

    I tillegg vurderer jeg R9 290 istedenfor R9 280x. Litt dyrere, men forstår det som at ytelsen er betraktelig bedre. Jeg liker Nvidia men det virker som man kan få mye mer ytelse for pengene med Radeon. Jeg ser at man får en GTX 770 4GB for ca samme prisen som en R9 290, eller GTX 770 2GB for ca samme som r9 280x. Jeg vet ikke hvor viktig det er med høyt GPU minne når jeg bare skal kjøre en skjerm.. Men jeg vil jo ha denne PCen i endel år, og da er det kanskje litt dumt å måtte kjøpe nytt skjermkort om et par år for å få mer vRAM når jeg kan bruke en 500-lapp ekstra nå, og få i bøtter og spann..

     

    Sliter veldig med å ta en avgjørelse på skjermkortet!

  10. Bygge selv er det beste. Å om du vil så kan jeg sikkert lage en grei handleliste til deg på komplett :)

    Tar gjerne imot forslag!

     

    Eventuelt kompletts black friday edition :)

     

    http://www.komplett.no/komplett-gamer-crazy-black-friday-edition/10845

     

    Bittelitt over budsjett, men en fremtidsrettet maskin som burde holde oppgraderingskostnadene nede siden det eneste du trenger å bytte ut de nærmeste årene er skjermkortet når det en dag blir for svakt.

     

    Denne så interessant ut, men hvor stor vil forskjellen være mellom R9 280x og GTX 770? 3GB GPU minne er veldig fristende, men ser ut til at folk har ganske delte meninger på hvilket kort som er best.

  11. Takker for svar så langt

    Jeg syntes 8 kjerner på AMD prosessoren hørtes veldig fristende ut, men etter å ha googlet litt meninger ser det ut til at i5 er langt bedre for spill. GPU med 3GB minne hørtes også veldig fristende ut, og det får jeg jo med oppsettet til Omnithunder. Det er vel strengt tatt et bedre skjermkort også.

     

    Så jeg går vel for det oppsettet, eller noe lignende ihvertfall. Det ser ut som det er hakket overlegent på flere områder i forhold til den ferdigbygde jeg fant på netonnet, til samme prisen men uten OS, som ikke er noe problem. Windows 7 holder i massevis for min del.

  12. Jepp, jeg er helt enig i at det er kos å bygge PC. Faktisk noe av det jeg så mest frem til når jeg bestemte meg for å kjøpe ny (Eller når laptopen bestemte det for meg via BSoD)

     

    Men specs på den maskinen jeg har linket til virker som de er ganske gode, spesielt til den prisen. Jeg tenker jo å ha noe som kan funke i endel år fremover. Hva slags specs fikk du for 5800?

  13. Skal etter flere år med laptop ha meg en ny stasjonær maskin. Det er mange år siden jeg bygde PC sist, og den gang var det alltid billigere å bygge selv enn å kjøpe ferdigbygd. Det kan se ut som dette har endret seg litt.

     

    Budsjettet mitt er på 7500 uten skjerm/tastatur/mus, og etter å ha kommet over budsjett hver gang jeg har prøvd å sette sammen egen maskin utifra anbefalinger fra bl.a dette forumet, fant jeg denne: http://www.netonnet.no/art/data/stasjonaer-data/desktop/edge-interceptor/196018.3012/

     

    Ferdigbygd med Win 8, tilsynelatende en svært god deal; når jeg har søkt på priser på individuelle deler faller totalprisen godt over prisen på den ferdigbygde maskinen. Det eneste som mangler er en grei HD, og jeg kan ikke se om det er plass til å sette i flere HD'er i hovedkortet, men i verste fall er det jo bare å kjøpe en ekstern disk.

     

    Så spørsmålet blir egentlig, kan jeg få noen bedre gaming PC til rundt 7-7500kr? Har Win 7 lisens, så trenger egentlig ikke OS. Tar gjerne imot forslag til oppsett som kan være bedre til en lignende pris.

  14. Har fått opp min nye maskin, men den ene SATA disken finner jeg ikke i Windows. Jeg fikk installert Win XP på Raptor disken min (også SATA) men den andre disken finner jeg altså ikke i Windows. Finner den i BIOS.

     

    I tillegg har jeg en Samsung DVD brenner som jeg heller ikke finner i Windows. Dette er litt underlig da jeg installerte Win XP fra denne DVD brenneren - og jeg kan ikke se den i BIOS.

     

    Det er tydeligvis ingen fysiske problemer her, hadde blitt svært takknemlig for tips til ting jeg kan prøve.

     

    Specs:

     

    Hovedkort: ABIT KN8-SLI,nForce4 SLI, Socket-939, ATX, 4xSATAII, GbLAN, Firewire, PCI-Ex16

    Prosessor: AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz Socket 939

    Skjermkort: Gainward GeForce 7900GT 256MB GDDR3, PCI-Express,"BP7900GT-256-TV-DD"

    RAM: TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack Kit w/two matched PC3200 CL2.5 DDRs

    DVD-brenner: Samsung DVD-brenner SH-W162C IDE Black OEM

    PSU: Fortron/Source Strømforsyning ATX 400W Bulk, 120mm Vifte, SATA, 20/24pin

    HD 1: Western Digital Raptor 74GB SATA 8MB 10000RPM

    HD 2: Western Digital Caviar SE16 250GB SATA2 16MB 7200RPM

  15. Specs:

    Hovedkort: ABIT KN8-SLI,nForce4 SLI, Socket-939, ATX, 4xSATAII, GbLAN, Firewire, PCI-Ex16

    PSU: Fortron/Source Strømforsyning ATX 400W Bulk, 120mm Vifte, SATA, 20/24pin

    CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz Socket 939, 1MB, BOXED m/vifte

    Skjermkort: Gainward GeForce 7900GT 256MB GDDR3, PCI-Express

    RAM: TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack Kit w/two matched PC3200 CL2.5 DDRs

    HD'er: Western Digital Caviar SE16 250GB SATA2 16MB 7200RPM

    Western Digital Raptor 74GB SATA 8MB 10000RPM

     

    Problemet er at etter at jeg hadde montert opp maskinen, og trykket på power-knappen, skjedde det absolutt ingenting. Når jeg skrur på PSUen, lyser 2-4 lys (litt tilfeldig, virker det som) men når jeg trykker på power-knappen foran på kabinettet, slukkes alle lysene untatt ett.

     

    Power SW står på riktig plass, har ingen Power LED på dette kabinettet, men det burde vel ikke spille noen rolle. Jeg har forsøkt med strømkontakter i alle slots på hovedkortet unntatt PCI-E sloten (har forsøkt å starte med og uten skjermkort)

     

    Har ikke prøvd å resette CMOS, men jeg ønsker flere alternative løsninger. Kommer også til å forsøke med PCI-E tilkoblet strøm.

     

    Kan det være PSUen? Det er jo 24 pins i HK, men har kun 20 pins fra PSU -- med mindre jeg klarer å snike en av 2x2ene i de ekstra 4 slots i HK.

    Eller er det kanskje noe annet jeg har oversett? Ville satt stor pris på alle tips!

     

    Edit: Det har vært noen forferdelige dager, men jeg har omsider klart å løse problemet selv. Takk for hjelpa!

  16. Har forsøkt å hjelpe en venn med en vrang PC. Det opprinnelige problemet var at PCen ikke kom på nett, og etter å ha prøvd mye forskjellig måtte jeg reinstallere Windows. Den gode nyheten er at PCen er på nett igjen. Den dårlige er at lydkortet ser ut til å ha sluttet å fungere.

     

    Lydkortet er integrert i hovedkortet, dette er en ganske gammel PC (4-5 år.)

    Kjører WinXP. Har dessverre vært så urutinert at ikke jeg har fått nøyaktige specs. Når jeg prøver å spille av mp3-filer, nekter f.eks WMP å spille av fila. Har forsøkt å oppdatere drivere automatisk men driverne skal visstnok være helt i orden, de. Tror heller ikke det er noen codecs som mangler så lenge WMP nekter å spille av fila istedenfor å feks spille den uten at det faktisk kommer noen lyd. På den annen side har jeg ikke SÅ god peiling..

     

    Beklager at jeg ikke har mer info enn dette. Noen tips til ting jeg kan prøve? De har funnet en recovery-plate nå, som jeg vil bruke som en siste utvei.

    På forhånd takk!

  17. Heisann.

    The Elder Scrolls IV: Oblivion blir snart sluppet, og i den forbindelse har jeg bestemt meg for at jeg skal ha ny maskin.

     

    Skjerm, mus, keyboard, og DVD rom har jeg. DVD-brenner er kjekt å ha, men ikke essensielt. Vil helst ha et Radeon skjermkort, og helst AMD prosessor (helst dual), men er åpen for alt! Har ikke tenkt til å overklokke.

     

    Ønsker å kjøre ganske grafikktunge spill, som X3 og Oblivion. Jeg vil også gjerne ha muligheten til å se på TV med PCen. Kan bruke opptil 9,000, men vil selvfølgelig helst ha en så rimelig løsning som mulig :)

    Fint om noen kunne gi meg noen tips eller forslag!

     

    Edit: Tittet litt på bruktmarkedet også, hva synes om denne? Sette i en større HD og kanskje litt mer RAM, så vil den vel være så og si tipp topp?

  18. Har bestemt meg for å endelig sløse litt penger på LCD skjerm.

    Siden jeg har tenkt til å spille og se både serier og film på PCen, vil jeg naturligvis ha en skjerm som passer til begge deler, dermed vil jeg ha minimum 20". Samtidig vil jeg bruke så lite penger som mulig.

     

    Har kikket litt rundt, og denne ser ut til å passe meg bra.

    Noen som har dårlig kritikk til denne skjermen, evt leverandøren, eller andre anbefalinger?

     

    edit: Tittel, for å unngå forvirring.

×
×
  • Opprett ny...