Gå til innhold

Digilars

Medlemmer
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Digilars

  1. Jeg kjøpte en Sony lader med 4 stk 2500 mAh hos Japan Photo. Det er en 5-timers lader, så den kostet ikke all verden. Det fine med den er at den har kabel for å lade i bil også.

     

    Sparker liv i en gammel tråd. Tenkte jeg skulle nevne at erfaringene med disse batteriene og laderen er svært gode, jeg fikk tatt over 800 bilder på en lading, og det inkluderer overføring av bildene fra kameraet til PC'en via kabelen. Og alle bildene er tatt i RAW-format. Synes det var imponerende bra!

     

    Ellers er jeg godt fornøyd med min K100D Super. Riktignok ikke så bra bilder med blitz inne, men med brukbar belysning og stødig hånd så blir innebildene gode uten blitz. Bilder tatt utendørs har jeg ikke noe å utsette på. Det eneste jeg kan utsette noe på er fotografen som tar for lite bilder og eksperimenterer for lite med kameraet! :-)

  2. At iPhone var til salgs på netcom.no kl 0900 var i beste fall en bløff. Eller kanskje det var to telefoner. Her er meldinga jeg fikk kl 0909 etter å ha kriget meg inn:

     

    "Kjære kunde,

     

    grunnet stor etterspørsel er vi midlertidig utsolgt for iPhone 3G. Vi beklager dette, men vi får snart nye varer og åpner salget igjen onsdag kl 10:00.

     

    Vennlig hilsen NetCom."

     

    Nå var jeg bare nysgjerrig for å se om siden til Netcom taklet en slik trafikk, og svar på det fikk jeg jo! :!:

  3. Captain Ødegård, takk for tilbakemelding!

     

    Er enig i at bakgrunnene ikke er noe særlig, det beror litt på belysningen og på at det var svært tidlig vår med lite farger.

     

    Ville ikke croppe det andre bildet så mye da jeg ville ha med takeoff'en i vannet. Men ser at jeg evt. kunne tatt bort skogen og veien i bakgrunnen.

     

    På det tredje bildet croppet jeg endel, men ville ha med hytta der for å få med litt perspektiv.

     

    Kan jeg ellers gjøre noe her for å "sprite" bildene litt opp?

  4. Dette er av mine første bilder med mitt nye Pentax K100D Super med Tamron 70-300mm. Dro til en liten innsjø hvor isen var i ferd med å gå. Lysforholdene var ikke så bra, så det ble mye grått/hvitt.

     

    Ingen av bildene er gjort noe med, bortsett fra konvertering fra RAW til JPG. Bildene er tatt i RAW, så det skal være muligheter til å berge dem.

     

    Hvilke justeringer anbefaler dere? Er motakelig for all konstruktiv kritikk. Er selvfølgelig klar over at ingen av disse er direkte blinkskudd :)

     

    Bilde1: her spankulerer anda på syltynn is. Er ikke helt fornøyd med skarpheten. Endel blåfarge rundt nebbet. 260mm, F/8, 1/750, ISO 200.

    post-86072-1208702133_thumb.jpg

     

    Bilde2: Samme and i flukt. Noe uskarpt. 180mm, F/11, 1/750, ISO 200. Noe skjev horisont.

    post-86072-1208702213_thumb.jpg

     

    Bilde3: Samme and og en til i fin driv. 180mm, F/6.7, 1/350, ISO 200. Croppet litt.

    post-86072-1208702302_thumb.jpg

  5. Kva med oppladbare CR-V3-batteri? Det hadde eg ikkje eingong høyrt om før eg tilfeldigvis fann dei her: http://www.ephotozineshop.com/product/defa...spx?sku=1007240

     

    Var dette dyrt?

     

    Ikke benytt oppladbare CR-V3-batterier!

    Jeg siterer fra den svenske bruksanvisningen s. 26:

    "Fyra slags batterier kan användes i kameran: CR-V3, laddningsbara AA NiMH-batterier, AA-litiumbatterier og AA-alkaliska batterier. Det finns laddningsbara og ej laddningsbara CR-V3-batterier. Den her kameran använder endast ej laddningsbara CR-V3-batterier"

     

    Så skal du ha oppladbare batterier er det AA NiMH-batterier du må kjøpe.

  6. Jeg kjøpte en Sony lader med 4 stk 2500 mAh hos Japan Photo. Det er en 5-timers lader, så den kostet ikke all verden. Det fine med den er at den har kabel for å lade i bil også.

     

    Når det gjelder bæreveske falt valget på Lowepro SlingShot 100 AW. Kameraet passer perfekt i den og har en praktisk åpning slik at man raskt får ut kameraet, i tillegg er det plass til en Tamron 70-300mm, diverse kabler, minnekort, solblendere osv. Praktisk skulderveske, se her

     

    Det ble nevnt i tråden at den automatiske hvitbalansen på K100D Super er "horribel". Er vel ikke helt enig i det, den er riktignok ikke perfekt innendørs, men utendørs har jeg ikke hatt noen problemer med den. Spesielt innendørs kan det være lurt å velge et annet oppsett enn auto på hvitbalansen.

  7. Jeg (trådstarter) har gjort det "originale" valget at jeg venter med innkjøp av speilrefleks, og klarer meg med mitt digitale kompaktkamera inntil videre. Det har valg for helmanuelle innstillinger, og jeg skal jobbe mer med det og lære meg dette godt. Og ikke minst ta masse bilder!

     

    Etter flere runder både her på forumet og ellers på nettet pluss litt vurdering frem og tilbake, så kom jeg til at kompaktkameraet mitt overtas av fruen. Det vil si at jeg bare måtte ha et digitalt speilreflekskamera :yes: . Dermed er jeg nå plutselig den lykkelige eier av et Pentax K100D Super m/SMC Pentax DA 18-55mm kit-objektiv!

     

    Hentet det på posten i dag, har akkurat pakket ut og er storfornøyd med grep og design. Kameraet er fra supertilbudet hos Clas Ohlson (3.295,-), tror jeg fikk omtrent det siste, da jeg ringte for å dobbeltsjekke bestillingen rett etter påske, fikk jeg vite at de hadde 8 på lager og hadde fått 8 bestillinger, jeg var en av dem!

    Har også bestilt et Tamron AF 70-300mm Di, et 2 GB Sandisk SD Extreme III og en lader med batterier, alt dette fra Japan Photo. Forventes i posten over helga.

     

    Dermed ble det et kamera med bildestabilisator på trådstarter. Takk for alle innspill i tråden! Nå bare klør det i fingrene!

  8. Til trådstartaren vil eg seie: har du økonomi til det så kjøp et kamera med bildestabilisering... Det viktigaste ved fotografering skjer bak kameraet, men godt utstyr gjer sjølvsagt ting enklare.

     

    Mye fornuftig sagt i denne tråden! Veldig viktig det som du og flere andre er inne på her: arbeidet bak kameraet, motivvalg med mer er viktigere enn utstyret. Men selvfølgelig hjelper det å ha brukbart kamera.

     

    Jeg (trådstarter) har gjort det "originale" valget at jeg venter med innkjøp av speilrefleks, og klarer meg med mitt digitale kompaktkamera inntil videre. Det har valg for helmanuelle innstillinger, og jeg skal jobbe mer med det og lære meg dette godt. Og ikke minst ta masse bilder!

  9. Tomsi42, bra å vite at linsene kan benyttes videre om man går over til en nyere modell av f.eks. Pentax.

     

    jpsalvesen, er klar over det knalltilbudet på K100D. Ser at det er omtrent likt priset med GX-1L, men sistnevnte pakke har som sagt en linse ekstra. De er vel ellers stort sett helt like, bortsett fra at K100D har stabilisator?

    Valget står dermed mellom de to tilbudene. Og de kan da umulig vare så mange dagene til?

     

    Legger ikke skjul på at jeg går mye etter pris ved dette innkjøpet, men tror samtidig at GX-1L er et godt kamera med gode linser for pengene. Ser i DIWA-testen at bildekvaliteten betegnes som utmerket hvis man skyter i RAW.

  10. Takk for mange gode innspill!

     

    Flex, fint å høre at du er fornøyd med ditt GX-1L. Har lest noen tester, og ser at det kommer bra ut. Tror jeg kan bli fornøyd med det. Er det noe du ikke liker med kameraet?

     

    PMnormal, kloke ord fra deg. Det er klart det er mye man gjerne skulle hatt. Det må man veie opp mot budsjett og bruk. Jeg har i det siste prøvd å være ærlig med meg selv og spurt: hvor mye kommer du til å fotografere? Hvor mange bildeutskrifter kommer du til å ta/til å bestille? Så veier jeg dette opp mot hvor mye jeg er villig til å bruke.

     

    Til dere som nevner at bildestabilisering er fint å ha; jeg tror dere! Jeg er imidlertid i den "heldige" situasjonen at jeg kun sitter med et lite HP Photosmart R818 med 5 MP og 35-180 zoom. Har dermed lært meg hvordan best få støtte, og har et lite stativ. Tror derfor en overgang til speilrefleks uten stabilisator ikke blir så vanskelig.

     

    Problemet har heller vært det at jeg ser på noen av bildene jeg har tatt og tenker: f..., dette hadde blitt bedre med et speilrefleks! Har skjønt etter en del lesing på nettet fordelen med å kunne skyte i RAW og de mulighetene det gir kontra kun JPG som jeg holder på med nå.

     

    Så koker det hele ned til spørsmålet som stadig stilles: kjøpe nå eller vente? Det må jeg nesten svare på selv :yes:

     

    Er det slik at disse linsene som følger GX-1L kan brukes videre på nyere Pentax/Samsung?

  11. Dere som har erfaring med digitale speilrefleks med og uten stabilisator: kommer jeg til å angre hvis jeg f.eks. kjøper et Samsung GX-1L m/18-55 + 50-200 til rundt 3.500,- som ikke har stabilisator?

     

    Jeg skjønner jo at stabilisator er kjekt å ha spesielt ved bruk av en 50-200 linse. Men fotografer klarte seg jo uten stabilisator før i tida. Det ble tatt bra bilder da også!

     

    En annen ting GX-1L ikke har er støvfjerning. Er det enda et must? Tankene går til "før i tida" på dette punktet også :yes:

     

    Skal man ha et digitalt speilrefleks med stabilisator, støvfjerning, 18-55 og 50-200 så vil jeg tro at man må godt og vel doble prisen i forhold til dette Samsungtilbudet? Men det er kanskje verdt det?

     

    Kan jo nevne at mitt bruksområde er amatørens all-round, men med hovedvekt på utendørs fotografering.

  12. Takk for svar.

     

    Manskow, jeg har sett litt på dette FZ50, kommer bra ut i tester og er sikkert et godt kamera. Jeg har også funnet det på en nettbutikk som har to stk igjen, men prisen er nærmere 4.500,-. Så har jeg siden mitt forrige innlegg blitt mer eller mindre overbevist om at det riktige for meg er å gå for et speilrefleks, både med tanke på størrelsen som nesten er lik og med tanken på tilgang på bedre linser i de forskjellige zoomområdene.

     

    Foreløpig legger jeg en handel på is, venter tester på Nikon D60 og Pentax K200D. Så tar jeg en avgjørelse etter det.

  13. Vurderer et ultrazoomkamera, det står foreløpig mellom SP-560 UZ og nykommeren SP-570 UZ. Forskjellen mellom disse to er så langt jeg kan se at 560'en har 8mp, 18x zoom (27-486mm) og 2.5" skjerm mens 570'en har 10mp, 20x zoom (26-520mm) og 2.7" skjerm. Begge har TruPic III bildeprosessor.

    560'en koster rundt 2.700,- mens 570'en havner omtrent på 4.000,-.

     

    Slik jeg ser det så er 560'en muligens et bedre kjøp da den ikke er helt sprengt med megapixler eller zoom (selv om det ikke er langt i fra...). Den har dobbel stabilisator, den har RAW, den har i grunnen det meste. Til en god pris. De 1.300,- i prisforskjell kan jo benyttes til et godt minnekort og en god veske. Og noen pils...

     

    Noen som har erfaringer med 560'en? Noen synspunkt på vurderingene mine? Eller kanskje tips til et enda bedre kamera i ultrazoom-klassen?

     

    Og ja, jeg har tenkt på speilrefleks med noen linser, det blir dyrere men er fortsatt aktuelt. Denne tråden dreier seg imidlertid om ultrazoom.

  14. Problemet er at fokuset er så utrolig dårlig, at objektene jeg prøver og ta bilde av ikke viser. Jeg har prøvd med god belysning, og uten belysning med blitz. Intet funker...

     

    Hei!

    Synes dette høres merkelig ut. HP R967 har kanskje ikke verdens beste bildekvalitet (10mpix er vel mye på den brikken), men at det du tar bilde av "ikke viser" tyder på at du enten gjør noe feil eller at kameraet er defekt.

     

    Det aller mest grunnleggende først: når du tar bilde så trykk først avløserknappen litt ned slik at kameraet får fokusere. 'Klammene' på skjermen skal bli grønne, så trykker du videre helt ned og bildet blir tatt. Da skal det bli skarpt.

     

    Så kan det hende at innstillingene i kameraet av en eller annen grunn ikke er riktige. Du kan prøve å sjekke menyen på innstillingene for Autofokusområde og eksperimentere med dem. Du kan også sjekke innstillingene for AE-målinger.

    Lykke til!

     

    Så må du gjerne ta steget opp til SLR, men det virker jo litt brutalt å dumpe et kamera til 2.400,- før du har fått brukt det skikkelig?

  15. kameraet er kjøpt gjennom en bedriftsavtale. så hva kan jeg gjøre da. jeg vil ha blitzen til å funke :p uten at det koster noe. ingen som jobber i HP her da.. som kan hjelpe meg litt?

     

    Jeg skal gi deg et godt tips: glem det!

    Og det er godt ment. Etter klokkeslettene å dømme på dine innlegg har du brukt en del av din arbeidstid til å feilsøke på et kamera som du skal slite med å få en tusenlapp for i et evt. videresalg. Et evt. bytte fra HP vil heller ikke innbringe noe særlig mere.

    Bruk heller arbeidstiden din til noe mer produktivt (f.eks. salg), og ha R818'en til et godt utendørskamera uten blits. Det har jo en brukbar 5xzoom (35mm - 180mm), god makro, panoramafunksjon med mer, så du kan ha mye moro med det.

     

    Slik jeg har forstått saken så har kunden fått et annet kamera. Og dere har tatt kostnaden. La det bli med den kostnaden, ikke kast bort mer av din (og din arbeidsplass sin) arbeidstid på dette kameraet!

     

    Lykke til! :thumbup:

  16. Informasjon om ni av disse ti kameraene ligger lett tilgjengelig på kodak.com, skjønner ikke at dere måtte slite så lenge for å finne info (jfr innledningen deres: "etter noen dager med iherdig telefonering og nettleting, har vi bare lyktes å få fatt i detaljert informasjon om seks av de ti nye kameraene...") .

    Hvis ikke Kodak la informasjonen ut i dag da :yes:

     

    Det kameraet jeg syntes var mest interessant av nylanseringene, nemlig Z8612 IS, står det følgende om på Kodak's side:

     

    - All glass 12x Schneider-Kreuznach Variogon lense (36-432mm) f/2.8 - f/4.8

    - HD stillbider i 16:9

    - Capture gridline display

    - Histogram

    - High ISO up to 3200 (ISO 3200 available at 3.1 MP setting and less in P/M modes)

    - Orientation sensor (vender du kamera så vender bildet på skjermen også)

    - med mer.

     

    På en amerikansk nettbutikk fant jeg prisen $249.95 for Z8612 IS, og releasedato 29.03.2008. Det er utrolige 1.350,- norske kroner, men det blir kanskje litt mer i Norge?

     

    Hos kodak.com står det f.eks. at modellen Z1285 er med HD video i tillegg til HD stillbilde. Er jo en viktig egenskap som bør komme med i en slik oppsummering.

  17. Som jeg nevnte, et kjapt søk på hp.no så finner du det. Men siden jeg er i gang så kan jeg jo gjøre hele jobben ;) Firmware finner du her:

    programvare og drivere R818

    Under menyen Fastvare finner du filen du skal laste ned. Så er det bare å følge beskrivelsen. Er du av den utålmodige typen kan du jo se snarveien jeg har beskrevet under her.

     

    Vær oppmerksom på at programvare og drivere på siden er for Windows XP. Det ligger ingen firmware tilgjengelig hvis du velger Windows Vista i menyene hos HP. Men kan ikke skjønne annet enn at firmware'n lar seg installere manuelt selv om du har Vista, det er jo kameraet og ikke PC-en du skal oppgradere...

     

    Hvis du ikke har dockingen for å koble kameraet til PC-en, så kan du ta følgende manuelle snarvei:

    NB! Dette gjør du på eget ansvar! Følg anvisningen nøye.

    - formater minnekortet fra Slett-menyen i kameraet

    - kjør/pakk ut filen du har lastet ned på PC-en

    - katalogen Photosmart R817 blir opprettet under C:\Programfiler

    - ta minnekortet ut av kameraet

    - sett det i minnekortleseren (har du ikke det så...)

    - du får opp kortet som en stasjon på PC-en

    - kopier filen JACKLP2T.FWI over til kortet, skal ligge på samme nivå som DCIM og MISC

    - når det er gjort, setter du minnekortet tilbake i kameraet

    - Pass på at batteriet er fulladet!

    - VIKTIG! Hold inne Utløser-knappen mens du slår på kameraet (den du tar bilde med)

    - etter litt får du opp melding om at firmware oppdateres

    - NB! Ikke rør noen knapper mens oppdateringen pågår

    - Når du får meldingen 'Update complete' så er det hele ferdig

    - Når du slår på kamera så vil du få beskjed om å velge språk, gjør det

    - Etterpå kan du jo sjekke at versjonen er oppdatert

    - Til slutt formaterer du minnekortet via Slett-menyen i kameraet igjen

     

    Tror ikke dette løser blitsproblemet ditt, men ny firmware er jo alltid kjekt. Du kan jo gå gjennom listen i mitt forrige innlegg for å teste blitsen igjen med ny firmware.

     

    Lykke til!

  18. Synd. Du kan prøve en ting til. Utfør kun punkt nr. 5, slik at du får opp testmenyen. Hvilken firmwareversjon har kameraet? Den siste skal være 3.00.10. Kan være en idé å oppgradere den, men om det løser blitsproblemet er vel noe usikkert. Siste versjon og hvordan du oppgraderer finner du info om på HP's hjemmesider.

  19. Hei! Har samme fotoapparat. Prøv følgende:

     

    1. Åpne batteriluka

    2. Ta ut batteriet

    3. Trykk reset-knappen inn (bruk en nål el.l, du finner knappen/hullet i hjørnet når du har batteriluka åpen)

    4. Sett i batteriet igjen og lukk luka

     

    Nå skal du kjøre en diagnose av blitzen:

     

    5. Hold inne blitz-knappen og slå på kamera samtidig

    6. Du får opp en testmeny

    7. velg test nr 12, STROBE

    8. velg OK (meny-tasten)

    Nå skal blitzen bli ladet og utløst 3 ganger

     

    Hvis det ikke skjer er det nok en feil med blitzen/kameraet.

     

    Lykke til! Fint om du forteller hvordan det gikk.

  20. Tenkte jeg skulle følge opp tråden med mine erfaringer etter 3 1/2 måned med Packard Bell Easynote GN45-200.

     

    Har ikke hatt noen driftsproblemer så langt, ikke en eneste blåskjerm. PC'en har vært i daglig bruk siden jeg fikk den. Ble levert med XP Media Center installert og med fri oppgradering til Vista Home Premium.

     

    Vista-oppgraderingen fra ModusLink, Amsterdam, fikk jeg i posten i forrige uke. Jeg må si jeg ble positivt overrasket da pakken inneholdt selve Vista-DVD'en pluss en Packard Bell DVD med drivere og andre oppgraderinger, pluss en installasjonsveiledning på norsk på papir! Så det var bare å sette i PB-DVD'en, følge anvisningen, deretter sette i Vista-DVD, og slik gikk installasjonen av Vista smertefritt.

    Underveis fikk jeg beskjed om å oppgradere BOIS'en, den lastet jeg ned fra packardbell.no og installerte. Deretter fortsatte Vista-installasjonen til den var ferdig.

     

    I ettertid har jeg oppgradert de driverne som Packard Bell har klare for Vista.

     

    Nå kjører Vista Home Premium prikkfritt på PC'en. Fortsatt ingen driftsproblemer a la blåskjerm, heller ingen andre overraskelser med PC'en. Tror nok at 1 GB ekstra RAM i tillegg til den 1 GB jeg har ville gjort seg i Vista. Skal gå til innkjøp av det etterhvert.

     

    Jeg er med andre ord fortsatt svært fornøyd med min lille Packard Bell GN45-200.

  21. Det er vel slik at hvis man har kjøpt en Vista-oppgradering (eller som meg, venter på en Vista-oppgradering ifm. kjøp av en Vista-ready XP bærbar), så får man kun kjørt oppgradering og ikke ren installasjon?

    8471708[/snapback]

     

    Jeg svarer meg selv :)

     

    Fant på microsoft.com følgende info om oppgradering:

     

    "Alternativene

    Du kan oppgradere en Microsoft Windows XP- eller Windows 2000-versjon til en tilsvarende eller bedre versjon av Windows Vista ved å kjøpe og installere et oppgraderingseksemplar av Windows Vista.

     

    Installasjonsalternativer

    Du kan oppgradere direkte, som betyr at du kan installere Windows Vista og beholde programmer, filer og innstillinger slik de var i den forrige Windows-versjonen.

     

    Ren installasjon

     

    Hvis du oppgraderer til Windows Vista med en ren installasjon, bør du bruke Windows Enkel overføring, slik at alle filene og innstillingene automatisk kopieres til en ekstra harddisk eller en annen lagringsenhet, før du installerer Windows Vista. Når installasjonen er fullført, laster Windows Enkel overføring inn filene og innstillingene til den oppgraderte PCen på nytt. Deretter må du installere programmene på nytt."

     

    Noen som har prøvd et av disse alternativene?

×
×
  • Opprett ny...