Gå til innhold

Sander64

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sander64

  1. Hei, jeg må ha noe hjelp å tips til å komme i gang med et prosjekt som jeg har tenkt å gjennomføre.

    Målet mitt er å få trådløs lyd i alle rom - tvstue, stue, kjøkken, soverom, bad, og gang som kan spilles fra en pc/mac, android tlf og android tab. Det er jo ikke noe problem i å for seg?. Spørsmålet mitt er hvilken løsning som er billigst om jeg vil gjøre det på en slik måte? Jeg er veldig fornøyd med den løsningen jeg har i dag, der jeg har en appletv som jeg bruker Airplay for å streame musikk fra min mac til. Eneste jeg ikke er fornøyd med er at jeg ikke kan bruke løsningen til å streame musikk fra android baserte enheter fra spotify til apple tven.

    Og om jeg skal ta det ett skritt videre, er det mulig å spille forskjellig musikk til forskjellige høytalere fra samme pc? Eventuelt - er det mulig å velge hvilke høytalere som skal spille å hvilke som skal stå i "stand by" modus?

     

    Jeg har ikke så fryktelig mye peiling på lyd, så setter pris på det meste av tilbakemeldinger ; )

  2. Hei. For øyeblikket er jeg ute etter en løsning som gjør det mulig for meg å koble en harddisk til ruteren og bruke den som backup / (media server?) på flere platformer. Ønsker å kunne bruke macen min, galaxy s3 , android og iOS baserte nettbrett til å laste opp / ned filer fra hardisken. Og vis det er mulig, kunne få tilgang til hardisken fra internett? Lurer litt på time capsule fra Apple, men er usikker på hvordan den vil fungere opp mot android produkter? Lurer og på om det er mulighet for å få tilgang til innholdet fra en evnt ps3 på samme nettverk?

    Takker for svar!

     

    Edit; føyer til at jeg for øyeblikket har en gammel ruter og ingen hardisk. Så må vel ha nytt (;

  3. Stemmer, først på Røyken så på Ørland. Ble ikke akkurat mindre motivert, for å si det sånn!

     

    Hvordan er "etterkurset" på Værnes? Hva går dere igjennom?

     

    Etterkurset på værnes hadde vi; Norske regler og bestemmelser (avvik fra det man lærer i usa), meteorologi, militæraktivitet, safety (ulykker osv), engelskspråk eksamen, samt NATCON opplæring (norske radar systemet). Bare å glede seg ; )

     

    Hvem hadde dere på kurset? Rikhard og Petter?

  4. Vi er ferdig med to ukers forkurs nå, og drar til Grand Forks om 5 dager. Mildt sagt spent!

     

     

    Oioi, hvor er dere på forkors? Ørlandet/Røyken?

    Men hør på Elhammer sine vise ord, og husk; om dere blir dritt lei av å lese, så kommer man langt med et par flasker vin!

    Vil også bare slenge inn at dere bør bli kjent med Josh som bor i fjerde etasje (436), da han alltid inviterer på frokost når livet er som værst!

    Dere får det fett i USA, bare å glede seg ; )

  5. Hei. Er det noen som har noe nytt om flygeleder utdanningen. Folk som har kommet hjem, folk som skal dra. Syns tråden er veldig spennende og jeg vurderer å søke. Har lest igjennom hele tråden, og syns det var skikkelig nervepirrende og følge med på om folk kom inn eller ikke.

     

    En ting jeg har lurt litt på(i forlhold til de som kommer inn) Er det noe spredning i alder på studentene eller er alle i begynnelsen av 20 åra. Jeg blir straks 28 og lurer på om jeg kanskje er i elste laget til å søke selv om man kan frem til man blir 30. Noen som har noen innspill?

     

    En annen ting i forhold til dette med å være "gammel". Tar Avinor noe hensyn til familie situasjon for de som er etablert med tanke på plassering/hvor man havner etter utdanningen.

     

    Håper folk fortsetter å poste info om utdanningen, hvordan det er i USA osv.

     

    Heihei!

    Alder er ingen hindring så lenge man er under 30 år. Det var flere i klassen vår som fylte både 28 og 29, så det er ikke noe stress. Det er derimot litt vanskeligere å få Avinor på god siden når det gjelder praksisplass, da dette er noe som blir bestemt av klassen som en helhet. Om du er heldig klarer du kanskje å overtale klassekompisene til å gi deg den praksisplassen nærmest familien, men er ikke noe å satse på.

  6. 10 ting jeg skulle vist før jeg kom hit:

     

    1. Ikke dra på wallmart for å handle mat, det tar en evighet. Det ligger en hugos på colombia og en på gateway (ikke langt fra hamline)

    2. Det finnes flere utesteder enn man tror i grand forks. Den mest populære er level 10 som er down town.

    3. Bli kjent med folkene på El roco, vi har lagt inn en godt ord for dere, de vil ta vare på dere. El roco er et rimelig chill utested med mat, black jack, billiard og liveband. De tar ca 10 min å gå og ligger ved siden av hugosen på Gateway ; )

    4. Ikke ta med alt for mye vinterklær, man er som regel inne, eller kjører fra A til B

    5. Første inntrykk er viktig (ikke gjør noe dumt)

    6. Uansett hvor mye man prøver så legger du på deg.

    7. Selv om stedet kan være kjipt, så er det ingen grunn til å sitte inne. Er alltid fete folk å henge med

    8. Alle gode ting ender i tequilla

    9. Black jack er avhengende, være obs. Og ta vare på hverandre når man innser det.

    10. Det er lovlig å skyte små dyr med luftgevær.

    • Liker 2
  7. Har snakket med en jeg kjenner som heter Kjetil (89-modell fra bergen) i dag, han sier han kjenner en 90-modell som tar flygelederutdanningen borti USA nå, kanskje det er en av dere på diskusjon.no? =) Spurte ikke om navn, men tror han var fra bergen han også. Hadde vært litt coolt om det var en av dere!

     

    Ontopic; Det er jo godt å høre at UND har en god stå prosent. Og jeg regner vel egentlig med at dersom du ER motivert og innstilt nok på å klare det, så klarer du vel det (?). Eller er det slik at de som ryker virkelig prøver hardt, men får det ikke til?

     

    Regner med det er halsbogen vi snakker om?

    Får hilse å si hei!

    Bare spør om du har spørsmål.

    Digger dog ikke at du kaller meg for minste mann Bjarte. Anonym . com lizzm.

  8. Utrolig kjekt å høre. Skal nå innstille meg og motivere meg så mye som mulig på utdannelsen.

     

    edit: så det var ingen av elevene i år som ble terminert?

     

    UND har en stå prosent på rundt 75% (høyeste stå prosenten blant andre skoler avinor har prøvd), at et par faller av er dog ikke uvanlig. For å så svare på spørsmålet så ja, hatt frafall vi også.

  9. Til dere som skal bort hit til høsten:

    - Det er kaldt (invester i en bil)

    - Det er varmt

    - Det er billig alkohol.

    - Snus bør bestilles fra nettet.

    - Dører er bruk og kast.

    - El Roco (The rock) is the place to be om man liker blackjack og god stemning

    - Tornado alarmen er syre effektiv.

    - Handlevogner kan finnes på hugos etter kl 2400 om man ønsker å spice opp leiligheten.

     

    Bare kjøt på med spm ; )

    • Liker 2
  10. Jeg går jo i klasse med andre folk fra Norge som tar samme flygelederutdanningen. Og året i USA er forsåvidt heller ikke det største problemet, men heller om hvordan det blir i årene fremover... Jeg har jo bundet meg i 5 år til Avinor nå. Lurte bare på om det er nerver og om noen andre har følt deg sånn.

     

    For min del er det nok ikke noe problem å flytte på meg, dette er jo noen man må tenke på når man søker og evt. kommer inn, at om man ikke kunne tenke seg å flytte, så er kanskje ikke dette noe for deg.

    For min del var det heller ikke noe problem å flytte på meg for et år siden, men man forandrer jo meninger på ting. Uansett så lurer jeg bare på om de som er i USA nå følte det samme.

     

     

    hehe. Tror de fleste som er her nå hadde samme tanker som deg. Reise fra familie, kjæreste venner osv var ganske kjipt, men har i grunnen godt fint, det året vi har vært her borte har gått utrolig kjapt og før man vet ordet av det er man i Norge igjen. Er bare å glede seg til året i USA, bor tett på hverandre og har det ganske bra ; ) rimelig gøy.

     

    Sjangsen for at man må til bardufoss, kirkenes osv er jo absolutt til stede. Vi driver å fordeler OJT plasser nå og ser ut som man blir enig. Tror man bare må ta ett år om gangen og ikke tenke så mye på at man skal nordover.

  11. Ustedalen, kristoly. Hvordan er livet i USA? Skolen? Fritiden?

     

    Tar meg friheten til å svare jeg ; )

     

    Vi har nettop begynt på den 18 uker lange rating module (etter en ganske digg ferie) som starter med 2 uker teori og masse lesing. Rating går mer i dybden på det vi lærte i basic og går igjennom emergencies, prosedyrer osv. Vi har forsåvidt delt oss i to klasser - tårn/approach og områdekontroll.

     

    For min del så er jeg rimelig lei kulden her oppe og ser fram til litt pluss grader. På fritiden går det vel mye i fotball, volelyball og annen trening. ; )

     

    (Satser forresten på en nedgang i dollaren, 4,9 blir bra) ; )

    En ting jeg lurer på før avreise... Hvor mye fritid får vi i helgene? Er det slik at det blir skole man-fre, fri i helgen, rinse, repeat gjennom hele skoleåret?

     

    Tenker mest på det å ha mulighet til å en gang f.eks. besøke Minneapolis, Chicago, eller i beste fall Las Vegas.

     

    Det er ikke noe stress, vi har både juleferie, påskeferie og en del andre feriedager ; ) Og ja, vi har fri i helgene. Flere av oss som har vært både i kanada, vegas, minneapolis, san fransisco, new york osv. Så muligheten er der absolutt ; )

  12. Ustedalen, kristoly. Hvordan er livet i USA? Skolen? Fritiden?

     

    Tar meg friheten til å svare jeg ; )

     

    Vi har nettop begynt på den 18 uker lange rating module (etter en ganske digg ferie) som starter med 2 uker teori og masse lesing. Rating går mer i dybden på det vi lærte i basic og går igjennom emergencies, prosedyrer osv. Vi har forsåvidt delt oss i to klasser - tårn/approach og områdekontroll.

     

    For min del så er jeg rimelig lei kulden her oppe og ser fram til litt pluss grader. På fritiden går det vel mye i fotball, volelyball og annen trening. ; )

     

    (Satser forresten på en nedgang i dollaren, 4,9 blir bra) ; )

  13. Jeg har nettopp søkt på opptak til flygelederutdanningen i år. Er det flere her som har gjort det samme? :)

     

    Jeg lurer på om det er noen her som har peiling på om årets kull blir delt på TWR og ACC eller om det kun er en av delene? Jeg har nemlig mest lyst til å jobbe i et tårn.

     

    Jeg vil tro det blir det samme som det er i år. 12 ACC, 24 TWR.

     

    Jon, må ikke spre falske rykter nå!

  14. Grand Forks er foreløpig helt greit. Ikke den største byen, men den har alt den trenger:

    - Kjøpesenter

    - Wallmart

    - Kino

    - Store idrettslag osv osv.

     

    Har begynt å bli kaldt og de er veldig bekymret for sikkerheten våres når det blåser opp til storm (da får vi som regel gå hjem tidlig). Videre så er man avhengig av bil da det er så store avstander mellom ting her, og spesielt når vinteren setter inn kommer jeg ikke til å gå mye frivillig (Utenom wellnessenteret som er tidenes største treningssenter).

     

    Livet er helt sjef så langt i USA og vi gleder oss som unger til å begynne i simulatoren på mandag. Vi får karakter vær gang vi har vært i simulatoren og det er alltid 2 i tårn, 1 på approach og x antall som er "piloter" i begynelsen. Men blir gjerne flere på approach etterhvert som vi får kunnskapen i orden ; )

     

    Er bare å søke folkens, avinor.no har vel lagt ut oppdatert informasjon ; )

  15. Nikko_tt: Ja, vi har 100% teori de 18 første ukene (Med noen simulator øving etter uke 5, men ikke mye). Etterfulgt av 100% simulator trening de 18 ukene etter det. Da er det så å si ingenting ; )

     

    DaMole: Vi har ikke begynt skikkelig med Meteorology enda (skal ha Introduction to Meterology neste fredag), men ryktene har det til at det er det kjedeligste faget. Men man kommer inn i ett såpass fint studiemiljø at det går helt bra. Skole på dagtid, fotball / trening på ettermiddagen og lesing på kvelden, og man lærer kjapt å jobbe som en gruppe ( :

     

    Bearar: Avinor skal ha det til at du må være god i engelsk osv, men i virkeligheten er det faktisk overraskende mange som snakker dårlig / middels engelsk i klassen. (Men etter 9 måneder i usa så satser jeg på at de fleste blir god i engelsk)

×
×
  • Opprett ny...