Gå til innhold

Ms Opel

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ms Opel

  1. Hei! Jeg har noen spørsmål til dere som har katter, og gjerne fler enn en. Hvilken type sand bruker dere? Bruker dere en felles boks, eller flere forskjellige? Hvor ofte bytter dere sand, og hvor ofte tar dere vekk "sjokoladene"?

     

    Jeg har to katter, en jente og gutt på snart ett år, de deler en sandkasse som er ca 50 cm lang og 30 cm bred. Jeg bruker catsan fra butikken, en pose holder til to skift. Bytter ca hver 2.- 3. dag eller hvis det lukter ekstra. Fjerner et par ganger om dagen.

     

    Kjenner ingen med katter så lurer på om dette er riktig eller om jeg bør bytte oftere/skjeldnere? De har også blitt utekatter men nå som vi har flyttet ser jeg at de har begynt å bruke kassen mer selvom de er like mye ute..

     

    Lurte egentlig på om noen som er vandt til katter kunne sagt om jeg gjør det riktig eller ikke?

     

    På forhånd takk:)

  2. Kanskje hun har en liten midtlivskrise? Jenta mi pleide å gjøre fra seg i sengen når jeg fikk henne selvom hun brukte sandkassen mest. Jeg skiftet sand hver dag og rengjorde flere ganger om dagen, så det var ikke det. Men hun var sikkert stresset fordi hun kom til et nytt hjem osv.

     

    Nå gjør begge to fra seg både ute og i sandkassen inne.. Det jeg gjorde var å passe på henne når jeg skjønte at hun måtte på do, for så å bære henne til sandkassen. Da gjorde hun selvfølgelig ingenting, men ventet til hun trodde jeg hadde glemt hele episoden for så å gjøre fra seg på riktig sted:) Hehe katter er sta! Holdt på med dette et par uker og tilslutt lærte hun at det var enklest å gjøre fra seg i sandkassen.. (men det måtte en del uhell til)

     

    Kanskje katten din gjennomgår noen forandringer i kattelivet sitt som gjør at hun blir stresset eller at hun forandrer seg litt uten grunn? Jeg vet ikke, bare gjetter..

     

    Lykke til ihvertfall, og fint at hun er frisk!

  3. Hei! Jeg er ganske nybegynner når det gjelder fiske, så jeg trenger noen råd for hvordan jeg skal få fisk i brakkvann.. Har en vanlig teleskopstang og har nettopp kjøpt nytt snøre pluss et lite skrin med forskjellige ting man har i enden av tråden... :blush:

     

    Fikk en ganske stor abbor når jeg dro spinneren langs overflaten mens jeg gikk.. Jeg fisker fra brygge og om natten, pga jobb.

     

    Hva slags agn anbefaler dere for å få større fisker som kan spises? F. eks laks?

     

    Hva slags kniv bør jeg bruke for å sløye og filetere?

     

    Hva er den beste måten å avlive fisk på?

     

    Og til slutt, hva slags agn bør jeg bruke hvis jeg skal fiske i sjøen? (Tenkte å dra til strømstad en tur)

  4. Veldig trist å høre om katten din.. Men så fint at du har gitt et godt hjem til en som ikke hadde ett fra før! Han ligner hunnkatten min, Zobeda på en prikk! Hun er nesten et år nå, men det er som å se bilder av henne når hun bare var en liten søt hårball:)

  5. Hei! Jeg sitter her og tenker på ost:) Og lurte på hva deres favorittost er? Jeg tror mine må være svart castello og champigniognost.. (Den man får fra buko, små trekanter sammen med skinke, reke og krydder oster..)

  6. Nam! Mange gode oppskrifter her! Gleder meg til å prøve grønnsakssuppen! Kan den fryses?

     

    Jeg smakte en kjempegod calzone med pesto og spinat i nederland her om dagen og ble litt inspirert:)

     

    Toast med mozzarella og pesto:

     

    To skiver grovt brød

    Mozarella på den ene skiven

    Pesto, skivede tomater, knuste nøtter og spinat på den andre

    Grilles i ovnen med innholdet opp til mozzarellaen har smeltet

    Krydret med ønsket krydder (peppermix, chilli, paprika el.)

     

    ENJOY!

     

    Ps. Tips for å forlenge holdbarheten til pestoen er å helle litt olje på toppen.. Har ikke prøvd det selv, men min tyrkiske venn sier det er det de pleier å gjøre der..

  7. Nå var det vel egg stekt på en side det var snakk om?

     

    Jeg pleier å vente til pannen er varm, bruker som regel olje, har oppi egget, smører hviten ut med stekespaden mens den fortsatt er "gele" til den formen jeg vil ha den. Venter til hviten er ferdig, tar egget forsiktig opp og legger det på f.eks brødskiven.

     

    Ps, om du skal ha egg og bacon kan du steke baconen først, uten smør/margarin/olje, og når den er ferdig steker du egget i fettet fra baconen:)

  8. Interessant diskusjon.. Jeg møtte en rotte da jeg var liten og den var kjempesøt:) Vel, det vil si, jeg "møtte" den ikke, men en venninne av meg hadde den som kjæledyr. Vi hadde det mye gøy med den:) Synes ikke rotter er ekle, de er jo så hyggelige og morsomme dyr. Men jeg må innrømme at jeg ikke liker å sitte på restaurant å spise, for så å se en rotte under bordet.

  9. Takk:) Har aldri vært så glad i kjøttdeig eller skinke uansett, men osten er liksom den som "blander alt sammen".. Uten den ser jeg for meg brente pastaplater og tomatsaus..

     

    Har kjøpt tomatpurre, hakkede tomater, aubergine, champignion, gulrøtter, spinat, lasagneplater (uten egg og melk) pluss litt andre ting og tenkte å lage en slags lasagne av dette. Pluss squash som jeg skal kjøpe snart.. Men jeg lurer på hvordan man gjør dette uten ost?

  10. Den ene katten min forstår navnet sitt, men bare hvis jeg sier det i riktig tonefall. Om det hjalp noe.. Jeg har også sett at de kan læres til å forstå handling- konsekvens. Og at de bryr seg om at andre har det bra og prøver å bidra til det.. Feks slo den ene katten benet sitt her om dagen og da kom den andre for å hjelpe og trøste:) Men dette er uansett bare synsing da..

  11. Heheh helt enig med AvidGamer.. Da jeg fikk valpen min sov den hele tiden, men etterhvert som den ble større trengte han også mer aktivitet.. Samme med de to kattene jeg har nå (8 mnd).. De sov også hele tiden når jeg fikk de mens nå er de inn og ut hele dagen!

  12. Hei og tusen takk for mange svar og gode forslag!

     

    Ja, skjønner at man ikke er veganer om man spiser fisk, men i mangel av noe bedre ord brukte jeg det.. Og jo, jeg er seriøs, nå er det en og en halv uke siden jeg har spist noen av disse tingene (inkl. fisk faktisk)

     

    Ja, det er tydelig at man må være oppfinnsom på kjøkkenet og bruke litt ekstra tid på butikken for å lese bak på alt man kjøper.. Har nå kjøpt inn masse forskjellige nøtter, rosiner, frukt, bønner, grønnsaker, poteter, ris osv. Har vært et ganske kjedelig kosthold den siste uken med hovedsaklig frukt og nøtter hele tiden.. Men det er mye enklere enn jeg trodde det skulle være. Hver gang jeg tenker på en nydelig milkshake, hjemmelaget pizza eller chicken tikka masala tenker jeg på hvordan dyrene hadde det før de ble slaktet og woops! der forsvant den cravingen..

     

    Jeg ville gjerne spist et dyr som har levd livet sitt i frihet og ble drept umiddelbart, så jeg er vel ikke akkurat helt som de som nekter å spise dyr uansett fordi det er galt å drepe andre og sånn. Men vi har jo alle våre forskjellige grunner til å gjøre som vi gjør..

     

    Skal definitivt begynne å lese disse bloggene! De er lagt i favoritter:)

     

    Hvis det er flere her som ikke spiser ost, har dere noen gode forslag på grønnsakslasagne og pizza? Blir det ikke veldig tørt uten ost på toppen? Tror ikke jeg tør prøve disse tofu og soya greiene helt enda.. Ellers har jeg også begynt med multivitaminer etter å ha snakket med legen om det, og den gode gamle tranen:)

     

    Ble litt langt dette her.. Men ha en fortsatt fin dag!

  13. Tror ikke det er noen vits i å diskutere hvordan de blir/ikke blir behandlet.. Har lest sånne diskusjoner før og det er så irriterende.. Og uansett lurte jeg bare på noen gode retter med grønnsaker og et eller annet, nå som valgmulighetene er så begrenset i forhold til før..

  14. Uff.. Edderkopper.. Har bodd i en kjeller og tre 1-etasjer.. Hater de.. (edderkoppene) Spesielt på soverommet.. En gang jeg var i dusjen begynte en å klatre oppover låret mitt mens jeg sto og tok i shampoo.. IIH! Mye støvsuging og vasking er vel ett bra tips men jeg synes de kommer uansett.. Selv med innsektsspray.. Etterhvert nå kommer vel også de andre innsektene, fleskeklanner, biller, de små rare virveldyrene under sengen, de flygende edderkoppende, fluer og mygg i tillegg.. Uff, jeg gruer meg.. Skulle gjerne hatt 50 fluer isteden for alle de andre.. Blæ..

  15. Hei! Jeg har nå bestemt meg for å bli veganer etter å ha sett diverse filmer av hvordan dyrene blir behandlet. Vel, kanskje ikke helt, jeg har fortsatt tenkt å fortsette med fisk, selvom jeg ikke er så superglad i det. Men uansett, jeg finner det vanskelig å plutselig slutte med ost, yoghurt, egg, kylling, lam, biff osv. Det eneste jeg har spist på et par dager nå er vel en banan og en kiwi..

     

    Så begynner å føle meg ganske slapp, men finner ikke på noe som frister å spise! Jeg tenkte å lage spaghetti med tomatsaus men fant ut at jeg ikke hadde noen av delene.. Har heller ikke så veldig mye penger, så billige forslag er velkomne:) Kan jo google, men det tenkte å spørre her siden noen kanskje har noen favoritter? Har det meste av krydder btw..

  16. Grunnen til at folk plukker opp med pose for så å kaste den fra seg er nok fordi det er for lite søppelkasser enkelte steder.. Her hvor jeg bor har tilogmed noen av naboene lås på søppelkassene sine for at folk ikke skal kaste hundeavføring oppi.. Hva er vitsen med det? De bor vel ikke i søppelkassene sine? Er det ikke bedre å finne en svart pose oppi der enn å tørke av avføring fra skoene?

  17. Flyr til nederland 4-5 ganger i året og drar først nå på tirsdag, også en gang til om ca 2 uker. Jeg lurte på om det er noen vits i for meg å melde meg inn i et frequent flyer opplegg? Drar også som regel på ferie litt lenger en gang i året.. Det er som regel norwegian jeg reiser med til nederland, feriene blir vel litt tilfeldig..

     

    Lurte også på om noen vet hva slags fly norwegian bruker?

  18. Jeg har ingenting imot pisk da jeg ser på det som en forlengelse av hjelperne. Men den skal selvfølgelig brukes riktig. Når jeg var yngre og dummere pleide jeg å løfte pisken og late som det skulle komme et lite "smekk" og hesten ville vanligvis skjerpe seg uten at jeg trenge å faktisk gjøre det. Men som Penance sa, det er alt for mange hester som har opplevd feil bruk av pisk.

     

    Jeg synes ikke pisk eller sporer bør tillates på rideskoler før man er erfaren og vet hvordan man skal bruke de riktig.

     

    Litt OT, jeg er heller ikke så stor fan av martingal.

  19. Uff da, så trist.. Tror dere må ta henne med til dyrlegen. Prøv å være i nærheten av henne så mye du kan men la henne ta intinativet. Vær tålmodig!

     

    Jeg tror ikke det er så lurt at du prøver å kose med henne siden hun tydeligvis føler det som en trussel og at det derfor kan gjøre det værre.

     

    Jeg har ingen anelse hvorfor hun er blitt sånn, så ikke ta rådene mine for seriøst. Lurer på om dyr kan få paranoid schizofreni?

     

    Uansett, lykke til! Håper det ordner seg..

×
×
  • Opprett ny...