Gå til innhold

victurus

Medlemmer
  • Innlegg

    322
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av victurus

  1. Tja, skal man ignorere 18% av velgermassen? Kanskje burde enda flere stemt FRP siden de er det desidert største partiet hva resultater på partitest.no angår. Av hele 29300 tester gjennomført har 21% havnet på FRP som resultat. Nærmest er høyre på 18%. SV er tredje på 16% med AP på femte og 14%. De borgerlige står med 66% av stemmene(!!).

     

    Les og bli overrasket: http://partitesten.no/statistikk

     

     

    Det ser ikke ut til at NRK publiserer resultatene av sin valgomat.

     

    Enig i det du sier, man skal langt ifra ignorere så mange, tvert imot. Det som overrasker meg er hvordan det så å si alltid handler om innvandring med FRP. Alltid. Hvis FRP skal styre Norge må de greie å fremlegge sine politiske meninger. Innvandring er viktig, men politikk er mer enn bare innvandring.

     

    Innvandring er en viktig sak, uansett hva slags synspunkter du ellers måtte ha er vi midt i en folkevandringsprosess uten sidestykke i historien og utfordringene er der enten du ser dem eller ikke. Hva utfordringene er kan det gjerne være uenighet om, samme med løsningene, men å ignorere helt er naivt til det ekstreme. Innvandringspolitikk er og en merkesak for FrP, men jeg utfordrer allikevel påstanden din om at tråden handler 99,9% om innvandring, du har neppe lest hele tråden.

     

    Den første setningen høres ut som om det er et mysterium for deg at folk har andre meninger enn deg og andre løsninger på politiske saker enn deg. Bruken av begrepet 'freppere' gir og et inntrykk av mangel på respekt for andres meninger, hatretorikk starter ofte med å generalisere og plassere folk i en gruppe, etnisk, politisk, religiøs, og gi dem nedsettende navn. Ja, FrP generaliserer og, men jeg har aldri hørt dem bruke nedsettende navn på noen grupper, ikke som parti, så hva gjør deg bedre i så fall?

     

    Jeg har ordlagt meg slik for å prøve å provosere meg inn i debatten, og for å prøve å få frem poenget mitt. Retorikken til FRP er ofte preget av å peke fingre på andre, og indirekte vise til sine meninger. Jeg synes denne retorikken er skummel, fordi den enkelte da selv blr lagt opp til å fylle inn enkelte tomrom og lettere kan knytte seg opp til FRP, uten egentlig å være enig. (vet ikke jeg ordla meg godt nå).

     

    Jeg har langt fra noe problem med flere synspunkter. Jeg er en sterk tilhenger av debatt og argumentasjon. Samtidig synes jeg det er viktig med perspektiv og bredde, og det føler jeg ikke alltid er tilfellet med FRP relaterte debatter. Jeg er også langt fra en som er mer opptatt å være "høyt oppe på hesten", hvis du argumenterer med meg, er debatten viktigere for meg enn min mening. Dvs, at om du argumenterer godt og har gode poeng, kan jeg la meg påvirke :)

     

    Hele poenget med innlegget mitt går på at selvom FRP har innvandring som merkesak, bør ikke det vike bort fra så mye annet. Det ene trenger ikke å eksludere det andre, snarere tvert imot. Dog synes jeg bare det er teit at det går så mye i innvandring, det er så ensporet.

     

    Imidlertid er jeg uenig i det du sier om at FRP ikke bruker nedsettende navn på grupper. Muslimer er en målskive for FRP, hvis den siste saken med Carl. I Hagen vedrørende muslimer og terrorister ikke er nedsettende, da må vi vitterlig ha forskjellig syn på hva som er nedverdigende.

    • Liker 1
  2. At frepperne i det hele tatt diskuteres som et alternativ er for meg et mysterium. Et høyrepopulistisk parti som skriker og peker på alle andre, og som greier å få diskusjonen om "kan frp styre norge" til å handle om så å si 99.9% innvandring (i denne tråden) bør si sitt. Herlighet

    • Liker 2
  3. Har prøvd praktisk talt alle operatører, og de jeg ikke har noe å utsette på er Onecall og Telenor. Tele2 har forsåvidt også levert mhh til kundeservice, men de leverte forferdelig dekning, jeg måtte ut av leiligheten for å motta meldinger eller snakke, noe jeg finner finurlig ettersom netcom har god dekning på samme plass.

     

    Nå som det har gått litt mer tid, så har mønsteret vært litt mer slik som du karakteriserer det. Vanskeligste er å få dekning. Når jeg først får den så er det bingo hvor lenge den er der, plutselig kan jeg falle ut, eller det kan vare lenge. Slitsomt.. :ermm:

     

    Har uansett bestemt meg for å prøve Onecall. Dette er først og fremst basert på tipsene. Om det mot formodning ikke blir noen bedre opplevelse, betaler jeg heller mer og går for Telenor som mange trekker frem pga kundeservicen. Håper dog at dette ikke skjer, dette har vært mye mer ork enn jeg kunne forestilt meg. Utrolig hvor lammet man blir om det er trøbbel med mobil! :roll:

     

    Hei victurus,

     

    beklager først og fremst problemene du har hatt hos oss.

    Det er absolutt ikke slik vi ønsker at våre kunder skal oppleve oss.

     

    Har du mulighet til å sende meg informasjon om hvilket nummer dette gjelder på mail til [email protected], så skal jeg få tatt tak i dette.

     

    Mvh

    Henrik Lindblom

    Kundebehandler

    Tele2 Kundeservice

     

     

    Hei Henrik,

     

    Jeg skrev egentlig et veldig langt innlegg nå hvor jeg tok opp veldig mye, men jeg valgte å droppe å gjøre det slik. Som jeg nevnte innledningsvis i innlegget mitt, dette var mer ment som lufting av min erfaring, og et forsøk på å gjøre et bedre valg med operatørbytte denne gangen.

     

    Jeg har uansett sendt deg en epost, dels for at du skal kunne ha muligheten til å kommentere noe dersom det skulle være slik at jeg har skrevet noe dere mener er "feil", og dels for å gi en tilbakemelding så kanskje man unngår slikt med andre i fremtiden :)

     

    Jeg kan nevne følgende dog, og det er at hver gang jeg har kontaktet kundeservice, så har jeg slitt med å få noen initativ til løsninger. De to forslagene jeg har fått har vært dette: Gå til telebutikken for å få nytt simkort, og hint til å bytte leverandør. -Begge disse forslagene er langt bak mål :nei:

     

    Det hjelper heller ikke at dere plutselig tar kontakt etter at jeg tegner abb. med Onecall. Da har det kommet tre telefoner på noen dager som har hatt et veldig "salgspreg" over seg. Alle konsulentene virket helt uvitende til at jeg hadde hatt problemer i utgangspunktet. :hmm: -Men igjen, jeg blir ikke værende kunde hos dere når jeg ikke får brukt tjenesten, og hvertfall ikke når jeg ikke kan se noe som helst som gjøres med problemet. :cry: Dette er vanvittig frustrerende for meg som kunde. Da må jeg til slutt gjøre det eneste jeg faktisk kan gjøre for å løse problemet, nemlig å bytte leverandør.

  4. Hvis du ikke har fått melding skal det være et nummer på et ark som fulgte med det nye simkortet, der det står om nettverksinnstillinger. har hatt tele2 i to år, har ikke opplevd noe.. men å poste noe på Tele2 Norge veggen på facebook hjalp meg når jeg gikk over til One Call (noe jeg ikke angrer, prisene er utrolige :D )

     

    Det er forsåvidt greit, men nettet er fortsatt utilgjengelig. -Uansett, mest oppgitt over kundeservicen :whistle:

     

    Må inrømme at One Call sin folkepakke virket meget innbydende :) Om dem er gode på kundeservice er det kanskje greit å prøve de ut. Leter egentlig etter den operatøren som har en ok kombinasjon mellom pris og service / lite problematikk :p

  5. har du fått melding om nettverksinstillinger? du svarer simpelthen JA på meldingen, og så får du innstillingene, så skal internett virke. men hvis du rett og slett ikke har dekning med det nye sim-kortet, så er det mest sannsynlig selve nettverket sin feil, men hvis du har dekning med netcom skal du ha dekning med tele2.

     

    Har ikke fått noen melding. Jeg får imidlertid tilgang på 3g ved å legge inn innstillingene manuelt (dog kun når jeg har dekning til mobilnettet naturligvis). Så problemet ligger noe annet sted. :ermm:

     

    Er enig i det som blir nevnt om Chess her, gode erfaringer med de. Uansett, Chess blir kanskje uaktuelt da jeg nettopp gikk bort fra de siden de ligger endel bak på pris (fast199: 38 vs 69 om man går over).

     

    OneCall og NetCom har jeg ikke erfaring med. Skal sjekke dem ut nå

  6. Hei,

     

    Tenkte jeg skulle dele min opplevelse med Tele2 som mobiloperatør. Dette er ikke ment som noe flaming, og ikke generaliser dette, kun min (sure) erfaring :hrm:

     

    Byttet for 5 og 1/2 dag siden til Tele2 og har siden den gang ikke hatt tilgang til mobilnettet. Ironisk ble jeg byttet ut kveld 16 mai, så hele 17 mai ble ganske slitsomt med tanke på avtaler o.l. Tenkte først at jeg bare var litt uheldig med overgangen, og at ting sikkert er oppe igjen dagen etter elns.

     

    Dagene etter oppdager at hvis jeg resetter nettverksinnstillingene på telefonen, så får jeg dekning. Lykkelig tenker jeg ikke mer over det, før jeg oppdager at jeg er idiot som trodde problemet var løst; jeg mister dekning igjen :( Det viser seg at å resette nettverksinnstillingene kun gir dekning i ca 10-30 min. Putter jeg sim kortet fra den gamle operatøren inn, får jeg dekning med en gang uten problemer og det varer.

     

    Det som gjør hele opplevelsen litt trasig er imidlertid kontakten med kundeservice. Jeg forklarer problemet og de prøver å skylde det på mobilen. Imidlertid greier jeg å overbevise de om at mobilen har det fint når jeg kan koble meg rett opp til (netcom) nettet med andre sim kort. Får derfor hint om at jeg burde gå til telebutiken for å skaffe nytt sim kort.

     

    Joda, fint det, bortsett fra at telebutikken ikke har noe med tele2 å gjøre og følgelig ikke selger tele2 sim kort! :new_woot: Prøver da noen flere butikker, men lite hell.

     

    Kommer meg hjem og ringer litt oppgitt opp til kundeservice igjen, og her kommer moroa. Denne karen var det ikke hjelp å få av. Mannen hinter rett og slett til at jeg skal bytte til noen andre. :innocent:

     

    Så takk for alle problemene Tele2, vi sees nok ikke igjen :)

     

    Tips til litt seriøse operatører mottas med stor takk

  7. Backdoor inn? NIKS!

    Disse gutta her de slet såpass fælt med kryptering over there at det eneste dommeren kunne gjøre i en rettsak var å beordre den tiltalte å gi ifra seg koden noe han nektet.

    Og de var like langt faktisk, så dette med backdoor har de ikke selv om programmet er USAsk :D

     

    Hmm, du har rett. Jeg var litt rask i svingen og generaliserte det. Det gjelder vel standardene som er opparbeidet statlig det "sies" at det finnes på. Beklager den! ;)

  8. Ang facebook:

    Jeg liker å vite hvilke bilder som blir lagt ut av meg. Ved å ha en konto på facebook vil en få varslinger når bilder av deg blir tagget (noe folk flest på facebook er flinke til) og du få fjernet bildet hvis det er for upassende. Dette i seg selv er grunn nok for meg å ha en facebook-profil (er vel innom facebook kanskje en gang i uka).

     

    DLD stinker korrupsjon og penger lang vei, jeg håper smarte individer lager guider på hvordan mann i gata kan unngå DLD. Selv lurer jeg på å kjøpe meg en konto på en VPN-server i USA eller liknende.

     

    Ikke finn på å bruke noe som er "USA basert" i denne sammheneng (gjelder også også krypteringer på OS), disse har alle en backdoor inn for myndighetene (lovpålagt). Forøvrig så kan du også lese litt rundt "Echelon" (en slags superDLD) som allerede logger trafikk, ikke bare i USA, England, Canada, Australia og New Zealand, men over hele verden via tjenester som hostes i disse landene, som jeg tipper mange i Norge benytter.

     

    Nå antar jeg at det ikke handler om å "ikke bli tatt" for noe, som man i praksis ikke vil bli, men heller prinsippet om at en ikke skal overvåkes over hvert bidige steg man tar. Da er det greit å benytte en tjeneste i et annet land inntil videre.

     

    I lys av saken ved RMI så kan jeg ikke fatte hvordan tilhengere av DLD i det hele tatt stoler på politikerne og påtalemyndighetene (som faktisk ga grønt lys til RMI). Heltene fra Eidsvoll vrir seg sikkert i graven nå!

     

    -Og det er så typisk at jordfeilen til NSB/JBV oppstår den dagen man skal møte opp på stortinget. Rakk aldri frem :/

  9. Hei,

     

    Får en 3194 error fra itunes når jeg prøver å restore custom firmware som er lagd av sn0wbreeze (prøver å oppdatere fra 4.1 til 4.2.1). Hva kan dette komme av, evt hvordan komme rundt det ?

     

    Update: fikset det, la til "74.208.105.171 gs.apple.com" i host fila (win) når jeg restoret via itunes, som får gs.apple.com til å redirectes til en fin boks som tillater restoringa :)

  10. Var på en sikkerhetskonferanse i Trondheim en kort tid tilbake hvor det blant annet var lagt opp til debatt om DLD. Et par politikere og politiet var representert. Under hele debatten ble ordet "alvorlig kriminalitet" brukt veldig mye. Og det med tyngde på alvorlig. Derfor ble jeg meget sjokkert når politimesteren trakk frem et eksempel på DLD i praksis. Eksempelet var fra Finland hvor noen ungdommer hadde lagt ut bilder av en 13åring og mobbet han over lengre tid... De fikk sporet opp gutta og stoppet dette...

     

    husk "alvorlig kriminalitet" !

     

    I mine øyne er "alvorlig kriminlaitet" noe ala mord, pedofili eller terrorisme. Dog er det helt klart at "alvorlig kriminalitet" er helt opp til enhver å tolke. -Så lenge hverken politikere eller politiet definerer hva "alvorlig kriminalitet" er, er DLD fritt åpent for å benyttes slik påtalemyndighetene eller politikerne ønsker. Som i dette tilfellet, mobbing. Man er naiv om man tror DLD kun skal benyttes i _ekstreme_ tilfeller.

     

    DLD i seg selv hjelper ingenting, politiet må fortsatt gjøre jobben. Dog, ser man nøye gjennom rapportene deres pr idag så har jeg ingen tro på at DLD endrer f. eks en oppklaringsprosent, de har masse data tilgjengelig pr i dag... Det vil bare skape mistenkeliggjøring og paranoia.. Det er trådstarter et eksempel på...

     

    Nei til dette tullet!

  11. Ingen forsikkringer som dekker ulykke skade som jeg har sett,helst bare brann/tyveri o.l. Hvilket selskap har du?

     

    Det er ikke sant, du finner dette i bøtter og spann overalt. Har selv en fra gjensidige (får den gratis fordi jeg er fagorganisert) og den dekker mer enn Elkjøp sin blodforsikring. Har skadet min laptop flere ganger, ikke noe problem med forsikring (mistet i bakken, søl osv)

     

    Vicuturs!

  12. Pokker heller, jeg er Apple-Fanboy, og skal ikke legge skjul på det.

    Uansett kan ikke stilen til disse hamle opp med Unibodyen på MacBook Pro, og skal man betale så mye for en laptop kommer nok de aller fleste til å forvente et eple bak skjermen!

     

    Mye? lol, de aller fleste gjemmer seg bak en billig forpakning. 8-10k for en 13" (c2d), 15 for 15" (i5) og ærlig talt, hvor ofte har du sett en 17 tommer på farta ???

     

    Du snakker kanskje om gutta som går for 15" +ssd+refleksbehandling+hd oppløsning+4 gig minne+3 x mini display til X, i tillegg til standarden. Du vet en hyundai blir dyr om du hiver et par gullbarrer inn :p :p

     

    Du lever i fortiden, nå er det VAIO bak skjermen man forventer.. Fy f*****n for en råtass. hohohoohho! Har du den, og noen ser den, så vet de akkuratt hva du har.

     

    Et par kollegaer som har den på jobb (us import), heheh, aldri sett mac gutta være så furt og sjalu fordi oppmerksomheten er et annet sted. Mangler bare en hackintosh install på den så eksploderer det vel i mac leiren. hihi

     

    Men, for å gjøre deg fornøyd har jeg nå bestilt et stk epleklistremerke som skal bak skjermen med min bestilling (us import), så da får du det forventer om du skulle se meg... lol !! :) skal si ifra hvordan det går med hackintoshn når jeg får den..

     

    victurus!

  13. Takk for tilbakemelding. Har vært inne på 2 av de linkene. Observerte at de var ganske gamle, slet med å finne nyere artikler. Kanskje fordi det ikke er store endringer hittil.

     

    Lagt merke til at flere har nevnt at openbsd sin kryptering er sårbar for dictionary attack, men jeg tror disse skal være addresert, noen som vet noe om dette? Legger også merke til at openbsd benytter seg av blowfish, hvorav freebsd kanskje har bedre løsninger (gbde/geli)?

  14. Jeg har kniven på strupen i sommer mtp matte 2. Egentlig skal jeg begynne i 5. til høsten, men alt dette avhengerr av at jeg består matte 2 i sommer. Jeg fikk også høre at hvis jeg ikke består matte 2 i sommer mister jeg studieretten min, og blir kastet ut. Det hjelper ikke å søke permisjon i et år, for jeg får visst ikke ta matte 2 under permisjonsåret.

     

    Det er selvsagt på tide å, for første gang, ta matte 2 på alvor og bestå emnet, men hva faen gjør jeg hvis det ikke skulle skje? Er det da umulig for meg å få meg en grad?

     

    Føck! Har ikke noen andre enn meg selv å klandre heller.

     

    Først et par ting.

    Alle har rett til å gå et årstrinn om igjen (1 gang). Deretter, så er teorien at du mister studieretten. IMIDLERTID, du har _dispensasjonsutvalget_ til rådighet. Du må huske på at når du kun er 1 fag unna 5 klasse og utmatrikulering, så er skolen VELDIG tjent med å at du faktisk greier matte 2 og fullfører. Snakk med en studieveileder på instituttet ditt, og fremlegg en plan for hvordan du har tenkt å få ferdig matte2. Så sender du en søknad inn som støttes av studieveileder, og mest sannsynlig vil dette gå igjennom om du har gode argumenter.

     

    Og har du aldri gått et årstrinn om igjen, så er det np. Da mister du ikke studieretten om du ikke greier matte2.

     

    F. eks. Hvis du sliter med matte 2, så vil jeg ikke si sommeren hjelper deg med tanke på lesing. Min egen erfaring er at sommeren er den vanskeligste perioden å lese på. Veldig lett å utsette ting, ta seg for godt tid osv osv.

     

    Hvis jeg var deg ville jeg gjort følgende:

    Snakket med en veileder på instituttet. Legge frem at du skal gjøre alt du kan for å stå på kont. Vær ærlig og si at du er redd for å ikke greie det. Be han/hun forme et skriv til dispensasjonsutvalget, slik at du nr 1, får lov til å ta matte 2 uavhengig av antall forsøk fra før. nr 2 får lov til å gå opp til 5 til tross for dette.

     

    I mellomtiden tar du deg selv i nakken og blir ferdig med møkka, er psykisk veldig slitsomt å ha slikt hengende over seg. bli ferdig med det! Mest sannsynlig har du da en sjanse til om kont går rett vest. Bare pass å ikke bruke det som en "unnskyldning" for å ikke lese i sommer!!!

     

    lykke til!

     

    (edit: ikke lett å skrive lettleselig når øynene krysser hverandre etter all lesinga :/ )

  15. Hei,

     

    Jeg har tidligere hatt en server oppe og gått med openbsd 4.6. Nå har imidlertid bruksområdet til denne serveren endret seg veldig siden den en gang i tiden ble satt opp. Samtidig har openbsd 4.7 kommet ut, jeg skal nå sette opp serveren fra scratch.

     

    Jeg er helt avhengig av at data på disken er kryptert. Kommer nok ikke til å kryptere disken OS'et kjører på, men alle andre disker som er montert ved _må_ være godt kryptert. Om noen løper avgårde med diskene, må den kunne stå imot forsøk. Det impliserer at sikkerhet er prioritert over ytelse.

     

    Så, spørsmålet mitt. Noen som har noen gode lenker/tips til slike løsninger? Jeg sliter med å finne dette til openbsd, for freebsd finner jeg mye mer informasjon. Om noen har erfaringer rundt dette, er jeg takknemlig om dere deler dette. Jeg er også åpen for å vurdere freebsd om det er medfører en bedre total løsning.

     

    Edit: denne burde vel kanskje heller havnet i bsd forumet ? :/

  16. Har aldri eid en iphone, har heller aldri hatt lyst på en. Mye av grunnen til dette var designet på iphonen som jeg ikke likte. Jeg synes rett og slett den er stygg og alt annet en stilfull. (tenker jeg ikke på inmaten)... (bare min mening, ingen grunn til å lage krig, les videre)

     

    Imidlertid, av det jeg har sett på av bildene fra gizmodo.. JA! Hvis designet blir noe ala det vi får presentert der, da blir det en iphone på meg!

     

    Tror det også er et smart trekk å få skjermen litt mindre, og heller fokusere på bedre oppløsning. De henger etter der.

     

    Er bare litt redd for at Apple har så mange prosjekter på gang (iPad, ny macbook pro lineup, iPhone, iMac +++) at løsningene ikke blir det helt store, men snarere et lite trygt skritt i riktig retning. Som f. eks macbook pro 13" som er alt annet enn en profesjonell datamaskin. Men håper jeg tar feil :)

     

    Victurus!

  17. Det har da vært mulig å kjøre mac på pc i mange år for de som vil det... det er bare det at ingen vil.

     

     

    Ja, det er mulig å kjøre en hackintosh.. i mange år.. nei...

    -Og det er ikke en liten jobb å finne riktige kexts til maskina, og en laptop er ofte veldig sårbar for at et par komponenter ikke er støttet, og du mister funksjonalitet. Gi meg 3 eksempler på laptoper som ikke er utdaterte og kan kjøre på 10.6.3 eller 10.6.2 uten å miste en eneste feature....

     

    Halve moroa med MAC er jo helheten, for å ikke snakke om touchpaden.

     

    Og du bommer med å si at du betaler mer for dårlig HW.

     

    Ved et PC kjøp så betaler du for HW, og så kjøper du f. eks Win eller kjører loonix e.l.

     

    Ved MAC kjøper du et helhetlig produkt. At du kan kjøre bootcamp + win går på at Apple ser nytten i å la folk ha muligheten.

     

    MAC's are not for the cheap in mind and wallet.

     

    (fra min hackintosh)

     

    Victurus!

×
×
  • Opprett ny...