Gå til innhold

M3ntal

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av M3ntal

  1. Hinter igjen frem til Jesu utalelser om likeverd mellom kjønnene i NT, kristendommen er ikke en kvinne-undertrykkende religion men samfunnene den eksisterer i kan muligens være/har vært det. Kvinnerettighetskampen har altså ingenting med religionen å gjøre men med samfunnet selv, mennesker lager seg selv regler og normer utenom religionen sin selv om de/vi/oss kan skylde på religionen som årsak som f.eks. kjønnslemlestelse i Somalia.

     

    Hvordan hemmer Kristendommen utviklingen i det norske samfunn per idag? Og hva vil du "gjøre noe med" med kristnes syn på menneskeverd? Det er ikke sikkert alle i verden deler ditt syn på menneskeverd eller vil dele den og ingenting tilsier at ditt syn er bedre enn noen andres, men igjen: du kan ikke tvinge på humanistiske verdier eller noen andre verdier forsåvidt på en religion. Homofili er såvidt jeg vet akseptert i det norske samfunn og det som er "akseptert" følger de fleste i samfunnets meninger, men en i en trosamfunn fungerer ting annerledes, altså det er kun de troende som bestemmer og ikke de ikke-troende dvs. utenforstående som deg.

     

    Som du sa: "Troen på Gud er en ting, utvikling er en annen", altså kristnes tro har ingenting å si om homofile har det godt eller ikke i det norske samfunnet.

  2. Jeg påstår ikke å kunne ane det minste av guds vilje. Nettop fordi han er allmektig, har vi ikke sjans i havet til å forstå alt gud gjør eller har gjort. Men det er jo nettop hva tro er for noe... at vi ikke tviler og setter spørsmål på alt vår herre gjør.

     

    Gud tar ikke valgene for oss, ellers ville hele eksistensen være meningsløst og motsige det han har lært oss.

  3. Pricks: GT er kanskje ikke like viktig som NT (for meg), men GT er viktig for nettop å forstå NT. Jesus forklarer troens forandringer i NT, bla. at en øye for en øye er ikke lenger gyldig, og kvinner og menn er likestilte i troen på gud, jesus og den hellige ånd (dvs. Kristendommen).

     

    HalTan: Gud skapte også indirekte muligheten for bl.a. mord, voldtekt osv. men det gjør det ikke rett. Vi har muligheter nettop fordi vi er skapt med fri vilje, mao. det er utav menneskets egen vilje/behov homosexualitet praktiseres og ikke Gud som forhåndsbestemte han/hun skal ha homosexualitet som sin legning.

     

    Jeg har full rett til å nekte å tro på at homosexuale deler min religion nettop fordi kristendommen er en tilgivende tro. At synden å utføre homosexualitet tilgis må den homosexuelle innse det er en synd, og be om syndenes forlatelse.

     

    Bottom line: En kan ikke bli frelst/få syndenes forlatelse og samtidig leve i synd uten å slutte å synde. For å sammenligne kan en drapsmann få tilgivelse for syndene hans hvis han oppriktig tror på Jesus og hans frelse, og ikke lenger dreper.

     

    Ps: Når det gjelder tolkninger er Jesus og Muhammed alltid sentrale, siden de er selve kjernen i kjernen i religionen. Figurer som Jesu' Mor er ikke sentralt for selve religionen og varierer fra tolkning til tolkning.

     

    Munch: At mange kristne er konservative har ingenting med saken å gjøre. Politikk og religion hører ikke sammen, og en skal ei heller ikke si at alle som er kristne er konservative. Kristne har ikke meningene de har fordi de er kristne, men de er kristne pga. meningene de har. Det samme med muslimenes Shia og Sunni indelinger der de er uenige om hvem av Muhammeds sønnesønner var den rette arvingen.

     

    Izte: Religionen Kristendommen "utestenger" ingen. Du kan ikke kreve medlemskap i en religion og motstride dens grunnverdier. Ikke kritiser Kristendommen som utenforstående og kreve at kristne skal bøye seg til meningene dine :no:

     

    Ikke tro at Kristendommen kommer med egen klubb og fordelskort som du nå måtte tro om du vil. Det er ingen menneskerettighet å være medlem av hvilken som helst religion, gå og les misjonsbefalingen og se at målet er at alle hører evangeliet og ikke at alle skal eller må bli kristne.

  4. Greit nok det finnes homofile, men fordi min religion ikke aksepterer homofili så kan jeg ikke akspeptere at homofile deler min religion. Det blir som å være "kristen" og benekte Jesus, eller "muslim" og benekte Muhammed samtidig. Religioner har eldgamle institusjoner som f.eks. ekteskapet mellom mann og kvinne, som ikke kan forandres av en eller to generasjoners politiske/humanitære oppfatning og lovendringer.

     

    Btw, hold stat og kirke adskilt, og nasjonale lover og religiøse lover/institusjoner adskilt :w00t:

     

    Edit: Overdrev litt med modsigelsene, men fremdeles inngår ikke homofilitet inn i Ekteskapet og derfor blir den forkastet fordi enheten mellom mann og kvinne er det gud åpenbart vil at mennesker skal dele :innocent:

     

    PS: Les om Soddom og Gommora, der var visst også en del homofile innblandet...

  5. Med andre ord, vi må trekke de ressursterke ned i søla med oss andre?

    Nei. Jeg ser helst at vi slipper at det blir noen "søle"

    Men er det ikke det du sier da? Eller synes du det er greit at folk kan få sende barna på privatskole hvis de ønsker det?

     

    Det høres helt sikkert fristende ut å ikke betale skatt. Men om man er voksen og moden sier det seg gjerne selv at man må tenke litt lengre enn kun på seg selv.

    Så det du sier er at hvis man mener at folk betaler for mye skatt så er man ikke voksen og moden? Men så lenge man betaler skatt, om det enn måtte være motvillig, så "tenker man litt lengre enn kun på seg selv"? Hvordan kan man tenke når valget blir gjort for en?

     

    Men igjen, det er kanskje ett par år igjen før den tid ;)

    Hva mener du?

    5663359[/snapback]

     

    Såklart folk skal få sende barna sine på privatskole dersom de vil og kan. Sålenge ikke alle skal måtte sende barna på privatskole, for det er det ikke alle som har råd til.

     

    Såklart hadde ikke jeg heller hatt noe imot ett skattelette. Men sist de lettet på skatten var det de rikeste som tjente mest på det, mens jeg kunne vente meg å betale 240 kroner (!) mindre i skatt i år enn i fjor.

     

    Og hva jeg mener? Jeg mener at det er for mye forlangt at alle skal være modne nok til å forstå verdien av det velferds-samfunnet vi har opparbeidet oss i Norge. Men at med tider og stunder vil det sikkert gå seg til for de også :yes:

    5663924[/snapback]

     

    Bare pga. din politiske oppfatning og syn på veldferdsstaten og sosialisme behøver ikke andre å dele den. Med å kalle de som ikke ser det du ser i veldferdssamfunnet for "umodne" rakker du ned på retten deres til å ytre sin politiske syn/oppfatning. Du kan ikke si at en politisk system i.e. Sosialisme/Veldferd er DEN RETTE, slik som du ytrer deg om gjennom postene dine :mad:

     

    Vær snill og hold topic'en saklig og ikke rakk ned på meninger som motstrider din :yes:

  6. Snekker'n prøv å forstå ting fra palestinske terrorister sin standpunkt... seff er det fordelaktig å skyve guttunger inn i fiendlig geværild, for det fremmer støtten blandt sivilbefolkninen deres pga. en ny martyr. Palestinske terrorgrupper fører en voldsom anti-Israel / anti-freds propaganda kampanje på palestinske siviler.

     

    Mener du å si at det er O.K. for palestinske terrorister å bombe skolebusser for å utslette eller demoralisere Israels neste generasjon, men når den israelske hæren dreper barn i kryssild og (vanligvis) ber om unnskyldning er det ikke godt nok?

     

    Krigen er ikke en enveis gate, og vi gjør sjansene verre for fred ved å blande oss inn og vi kaster fred på døren når vi velger å si at bare en part er skyldig og de burde gi seg (boikottens budskap). :hrm:

  7. Ikke start meg på Sør-Afrika, siden jeg kommer selv derfra og mitt syn er ikke den til en utenomforståendes. Det eneste boikottene mot Sør-Afrika klarte var å minske livskvaliteten til de svarte befolkningene, det var alltid andre land og privatpersoner som var villige til å utnytte en marked uten konkuranse som f.eks. mange kapteiner på tankeskip lot seg kjøpe om til å ta olje og drivstoff til Sør-Afrika.

     

    I dag er faktisk levestandarten til de svarte befolkningene synket betraktlig siden 1994, forskjellene mellom fattig og rik har også økt enormt siden da. Heia ANC :w00t: , not.

     

    Det er dels derfor jeg mener vi burde holde oss utenfor konflikten i helliglandet nettop fordi vi er utenomforstående og ser for det meste bare en side. La dem løse konfliktene sine selv. Å blande oss inn overalt fører bare til at vi blir hatet av andre land som USA og Storbritania blir hatet av den muslimske verden i dag :nei:

  8. Gaston, Israel ble opprettet med hjelp av FN. I tillegg har det alltid vært en stor andel jøder i helliglandet, og den jødiske bevegelsen for å bosette seg i de mener å ha en rett på har var siden før århundreskiftet 1900. Israelerne er kommet for å bli, innse det.

     

    Når det handler om "iniativene" til USA som ikke alltid ender så godt... ta en titt på Iraq og Afganistan i dag, slå opp ordet dødsbrigade i latinamerikansk sammenheng og du skjønner fort hvorfor det er galt å blande seg i andre land. Problemet er at en utenomforstående, dvs. oss i Norge f.eks., vil aldri kunne se det store bildet... Gaston du stiller deg så å si helt ukritisk til palestinerne, selv om du ikke ser skylden deres like klart som du ser Israels "ondskap" betyr ikke at de er uskyldige. Det eneste innlegg du bidrar med til diskusjonen er fullstendig subjektiv propaganda :hmm:

     

    Ps: Hvis vi skal se på menneskerettigheter og brudd på dem topper Saudi Arabia lista i Midtøsten, men det er ingen som kritiserer dem nei... Dessuten har verken du eller SV hele det norske folk bak deg, tvert imot :hrm:

  9. ... Israel tok initiativet i en uungåelig krig der araberne bare ventet på det rette tidspunket å angripe. Å legge skylda på Israel for seksdagerskrigen blir feil, det blir også feil å si at de "angrep" siden araberne gjorde truende troppe oppbygginger rett ved Israels grense.

     

    Med andre ord: Araberne ba om det, og Israel grep områdene araberne skulle angripe ifra.

    5424821[/snapback]

     

    Araberne ventet på det rette tidspunktet for å ta tilbake noe de allerede "eier"?

    Det er jo latterlig. Det blir som om jeg skulle vente på det rette tidspunktet etter at noen hadde angrepet mitt hus så deretter tar jeg huset tilbake :hmm: .

     

    Hvis man går til krig på grunn av trussler så har man et seriøst problem, og det er akuratt det Israel har. Boikotting av landet må til for å bevise dem at vi ikke støtter deres politikk. Du/dere hjemme vil ikke føle noen forskjell, men det vil Israelerne.

     

    Israel bryter menneskerettigheter, det er en grunn i seg selv. Mange har rett her i at ikke bare er som må Israel boikottes, men vi må jo begynne et sted. Hvis lar vær i å bry oss om Israels politikk så aksepterer vi dermed også deres brytning av våre rettigheter. Det går ikke jeg med på. Hvis vi har makt til å vise vår misnøye, så tar vi jammen med å bruker den. Vi her i Norge har vært altfor lenge på latsiden når det gjelder å vise seg på store saker.

    5428569[/snapback]

     

    Bare fordi du nekter Israels rett til eksistens betyr ikke at araberne "eide" området Israel dekker på kartet i 1967. Uansett er araberne ikke et forenet nasjon slik som jødene i Israel: Syria, Egypt og Jordan vil/ville alle ha Palestina for sin egen gevinst, de er/var bare forent p.g.a. en felles fiende som de vil slette fra kartet.

     

    Og når du mener Norge har vært på "latsiden" i store saker kan jeg bare spørre: Hva/hvem gir oss rett til å blande inn i andre lands politikk for så å ta en side, slik som USA har gjort? Vi kan prøve å fremme fred rundt omkring i verden, men ved å åpenbart velge en side har vi ingenting med fremming/forhandling av fred å gjøre. Da har vi faktisk ingenting å gjøre i området. :nei:

  10. Selvsagt må vi forvente restriksjoner, men det er jo litt skremmende at USA har så stor makt at andre må legge seg flate og godta deres syn om det ikke skal få enorme konsekvenser.

    Dette ville bli en sak mellom Norge og Israel om en regering skulle vedta en boikott og ikke en sak mellom Norge og USA.

    For hvorfor blander USA seg for å fremtvinge sitt syn her, det blir jo helt feil.

    Vi har da ikke vedtatt at USA skal rammes eller boikottes.

    Nei dette viser nok en gang at USA dikterer hva andre skal mene.

    5427096[/snapback]

     

    Og med å boikotte Israel prøver ikke SV å tvinge sitt syn israelerne? (noen lyst til å leke verdenspoliti? Ingen?)

    Hvorfor er vi bedre enn "store skumle USA" som vil diktatere det andre må mene? :!: :whistle:

     

    Ved å ta en side fremmer verken SV eller USA fred... dessverre oppfordrer det til bitterhet og krig for de som bor i området.

  11. ... Israel tok initiativet i en uungåelig krig der araberne bare ventet på det rette tidspunket å angripe. Å legge skylda på Israel for seksdagerskrigen blir feil, det blir også feil å si at de "angrep" siden araberne gjorde truende troppe oppbygginger rett ved Israels grense.

     

    Med andre ord: Araberne ba om det, og Israel grep områdene araberne skulle angripe ifra.

  12. Ja, de okkuperte fiendens områder da de ble angrepet.

     

    Kan så være, Tyskland okkuperte nesten hele europa,men er det tysk fortsatt?

    5423126[/snapback]

     

    1) Usaklig. Krigen ble først avsluttet i 1945 da Tyskland ble presset tilbake til egne grenser. Veldig ironisk fordi Polen tok de mest østlige delene av Tyskland der det i mange hundre år bodde tyskere. Dessuten er posten din ironisk pga. Holocausten og å samenligne demokratiet Israel med diktaturstaten Den Tredje Rike :no:

     

    Palestina var aldri en stat. Det var eid av europeerne.

     

    Som sagt det var stjålet av europeere som så mange andre landområder, resursjer og mennesker (les slaver)

    5423126[/snapback]

     

    2) Og Det Ottomanske Rike før dem opptil 1. verdenskrig. Hvis vi vil at det "orginale folket" fra området her skal bo i Palestina/Israel må vi grave frem Kanaanerne og klone dem med dna'et deres hvis vi får tak i det :nei:

  13. Igjen, det vi mener er rett og riktig kan vi sitte og snakke om i tryggheten av vårt eget stue. Om vi skulle bli plasset i et krigssone der folk frykter for livet sitt bare ved å klatre på bussen kunne vi kjapt ha endret det vi mener er rett og riktig. Er din oppfatning av rett og galt så soleklart overlegen det til israelerne eller palestinerne? (gjelder alle som følger med på tråden)

     

    Har hvilket som helst land i verden rett til å leke politimann og si hva som er rett eller galt i andre stater? (Usa... trenger jeg si mere?)

     

    Om det absolutt går imot alt det samfunnet vårt baseres på burde vi i såfall erklære krig og tvinge meningene våres på Israel for boikotter har gang på gang visst seg å være ueffektiv (Norge er tross alt ikke en stor marked for israelske varer).

     

    Go ahead... flame me :realmad:

  14. Jeg for en støtter ikke angrep på Israelske sivile heller, Israels hær og regjering er pliktig til å forsvare dem og palestinske sivile blir rammet nettop fordi terrorister gjemmer seg blandt tettbygde strøk osv.

     

    At Israel har mer militær styrke enn Palestina er usaklig. Palestina forsvarer seg selv med terrorisme, noe de fleste vil gjør i samme situasjon.

     

    De skiftet ikke mening, tro meg det er mange i Israel som vil utvide områdene til Israel enda mer. Mens andre har innsett at freden ikke kan oppnåes ved å okkupere Gaza og Vestbredden, selv om de mener det er landet sitt. Nybyggerne representerer ikke alle israelitters meninger og politiske oppfatninger.

     

    Du kan ikke kritisere israelittenes krav på landet med tillbaketrekningen og si at de bare "lat som om" det var landet deres. Det vil være religiøs diskriminering på lik grad som å si at profeten Muhammed bodde og underviste i Alaska.

     

    Situasjonen i Palestina/Israel/Judea er ikke noe enveisgate. Alle parter har gjort sitt, FN inkludert. Men vi må ikke hindre fredsprossessen ved å blande oss inn.

     

    Ps: at du ville ha blitt "dritsur" er usaklig

  15. Gaston, er ikke Israels tilbaketrekning fra Gaza et tegn av godvilje? Det som har hindret lignende i Vestbredden er at rakettangrep fra blandt andre Hamas ikke har opphørt, fred kan bare bygges på sikkerhet på begge sider. Mener du å si det er kun palestinere som lever under redsel?

     

    Sender vi de riktige signalene til Israel ved å boikotte dem drøye 6 måneder etter de gjorde en historisk tilbaketrekning? :hmm:

  16. Bruker OCZ 1024mb Gold E.L. C2 jeg og Ultra-D :blush:

     

    Funker fett til 1195kr kjører 2,5-3-3-6 T1 på 250mHz 3.0v for øyeblikket. Skal gå lengre snart med modda bios. Men det kan også hende jeg var veldig heldig med akkurat mine :w00t:

     

    Min (anbelfalt hvis du ikke har mye til overs):

    http://netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=14652

     

    De jeg ville gått for nå: OCZ 1024MB EL Dual Channel Gold VX

    http://netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=5132

    Disse liker volt, som mine gjør

     

    Kongen på haugen: OCZ 1024MB Dual Channel Platinum Ed. R-2

    http://netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=3780

     

    Sjekk de to forumsan her for god info angående Lanparty HK'ene og ram til dem:

    http://www.bleedinedge.com/forum/index.php

    http://www.dfi-street.com/forum/index.php

  17. Jeg latterliggorde ikke SV's standpunkt.

    Jeg latterliggjorde Mixel sin kjappe og "objektive" oppsummeringen av historien mellom israelerne og palestinerne.

    Den stinker av banal propaganda servert av f.eks. læreren til Mixel som åpenbart har brukt timene sine til å uttrykke sine egne meninger og ikke et objektivt syn på konflikten i Midtøsten.

    5416025[/snapback]

    Og alternativet du serverte var tanketom personhetsing uten å presentere en alternativ, "objektiv" oppsummering.

    Jeg serverte en kommentar til teksten, ikke noe alternativ.

     

    Er det slik at ved at jeg er kritisk til det du skriver og kommenterer det så driver jeg med indirekte personhets?

    Er det slik at man alltid må ha et alternativ når man er kritisk til noe?

    5421139[/snapback]

     

    Hvis det så måtte være at du alltid må ha et alternativ til noe du er kritisk over, så må vi komme med et alternativ til situasjonen i Det hellige landet før vi kan kritisere ikke sant?

     

    Her er det snakk om ikke å ta dobbeltmoral i bruk, særlig de som kritiserer Israel fra et moralsk standpunkt. Biokott er verken sosial, solidarisk eller et alternativ til situasjonen :hmm:

  18. Lek deg litt med biosen, btw tåler de fleste 1GB OCZ Platinum brikkene litt overklokking... de er ganske enkelt skapt for det :dribble::innocent:

     

    Som sagt, lek deg med biosen. Det går an å kun overklokke FSB og senke multiplieren på CPU og HTT (om du har AMD, eller effektiv FSB på Intel) :whistle:

×
×
  • Opprett ny...