Gå til innhold

MC2

Medlemmer
  • Innlegg

    1 526
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MC2

  1. Jeg slo til på en deal hvor jeg fikk følgende utstyr veldig billig:

     

    - Onkyo TX-NR616B hjemmekinoreceiver

    - Audio Pro Blue Diamond V3 (Gulvstående front høytalere)

    - Audio Pro Black Vector V3 senter

    - Audio Pro BlackPearl V3 (Bak høytalere)

     

    Jeg kan dessverre lite høytalere, kabler, o.l. så jeg lurte på om dere kunne tipse meg om hva slags kabler man burde gå for, evt. plugger o.l.? (På det lengeste så skal en høytaler stå 9m fra receiver'en.)

     

    Takk på forhånd!

  2. Hei!

     

    Vi er to masterstudenter i informatikk som for øyeblikket jobber med en masteroppgave om Microsoft's Kinect og trening. Dersom du har anledning til å svare på noen få spørsmål, hadde vi satt stor pris på det. I tillegg vil vi lodde ut et iTunes gavekort på 25USD.

     

    Takk på forhånd!

     

    https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGlfN3dZYkhUUFE5YUpKa0JDazR5SVE6MA

  3. Jeg merker at jeg hater å bookmarke sider, fordi jeg aldri husker hvilken side det gjelder bare ut fra tittelen. I tillegg er det så jævla herk å kategorisere bokmerker i mapper, og alle mappene blir alltid så store at jeg ikke husker hvor jeg skal finne frem bokmerket jeg leter etter. Automatisk kategorisering, visning av relaterte nettsider og å ha muligheten til å se et screenshot av nettsiden synes jeg hadde vært ekstremt praktisk iallefall :)

    Hadde samme problem, men har du prøvd Stumbleupon?

  4. Selv bruker jeg mediatemple og er kjempefornøyd med de. Har over et dusin domener, og aldri opplevd mer enn noen få problemer, og de var løst i løpet av noen timer. Det beste er support. Jeg får svar på threads i løpet av noen timer. Også er telefonene åpne 24/7/365. De har også et internt forum hvor utviklerne faktisk hører på tilbakemeldinger, og andre hjelpsome kunder.

     

    Om du jobber på en Mac kan du ta en titt på dette: http://mediatemple.net/labs/xv/

    For dere andre som bruker Ubuntu: http://mediatemple.net/labs/ubuntudv/

     

    Hoved ulempen er at (mt) koster litt mer enn de andre. Ellers har jeg hørt en god del bra om Mosso (http://www.mosso.com/), som koster enda mer... Men personlig synes jeg virkelig ikke at hosting er noe jeg risikerer å kutte budsjettet på.

  5.  

    Endelig, loathsome smile.gif

     

    @MC2: Om du lurer på noen angående Mootools så spør ivei. Om ikke jeg vet svaret, vet sikkert noen andre det.

    Siden problemet er ganske vanskelig å forklare så laget jeg en tråd om det i javascript forumet: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=982819

     

    I bunn og grunn er det denne (http://graphiclesign.com/dev/mScroll/main.html) som ikke fungerer i Opera, og det merkligste er at jeg ikke får noen feilmelding fra Dragonfly. Er helt blank nå.

     

    Nå har jeg endelig fått den til å fungere i Opera 9 og IE7.

     

    IE7 likte ikke "trailing commas", altså: {hello: 'foo', world: 'bar',}.

    10 poeng til den som klarer å gjette hva Opera ikke likte. Ingen? Det var at et element inni et element på 800px hadde en bredde på 9999%. Dersom man satte bredden til 9999px, så fungerte det. Så otrolig sært...

     

    Hadde vært kult om noen kunne hjelpe meg å sjekke om den fungerer i IE6. Thanks!

  6. Har brukt noe á Fx.Scroll på en moteside - men kan tenkes vi skrev denne fra scratch, ekke sikker. Funker i Opera jaffal.

    Jeg har brukt Fx.Scroll før, men det jeg ville få til med denne klassen var å slippe å skrive javascriptet hver gang.

     

    Den siden var ganske kul må jeg si, men jeg hadde satt opp hastigheten.

     

    Feks. på den Noa Noa siden du linket til så måtte dere skrive dette: http://brika.skryt.no/sitefiles/62/js/scroll.js , som bare kan brukes til den siden, altså ikke noe gjennbruk. Det min klasse skal få til er at man bare trenger å skrive:

    <a href="#two" class="mScroll" rel="frame item-two 2000">Scroll to frame two</a>

    Så vil 'frame' elementet scrolle til 'item-two' elementet. Også endrer den window.location sånn at man kan sende lenker til andre slik at siden automatisk scroller til 'item-two'. Også har jeg skrevet en funksjon som gjør at back/forward knappene (også om du endrer urlen manuelt) i browseren fungerer. Alt fungerer som det skal i Firefox og Safari, men er rimlig overrasket over hvorfor det ikke gjør det i Opera, og det værste er at jeg ikke får noen feilmelding...

  7. Endelig, loathsome smile.gif

     

    @MC2: Om du lurer på noen angående Mootools så spør ivei. Om ikke jeg vet svaret, vet sikkert noen andre det.

    Siden problemet er ganske vanskelig å forklare så laget jeg en tråd om det i javascript forumet: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=982819

     

    I bunn og grunn er det denne (http://graphiclesign.com/dev/mScroll/main.html) som ikke fungerer i Opera, og det merkligste er at jeg ikke får noen feilmelding fra Dragonfly. Er helt blank nå.

  8. Hei,

    Jeg er rimelig ny innenfor javascript og dette er min andre klasse.

    Demo: http://graphiclesign.com/dev/mScroll/main.html

    java script: http://graphiclesign.com/dev/mScroll/mScroll.js

     

    Demoen fungerer i Firefox 2, 3 og Safari 3, men ikke i Opear 9.5, 9.2 eller IE7 (har ikke testet i noen andre).

     

    Den er laget for å forenkle bruken av Fx.Scroll, altså å ha elementer på siden som scroller bortover. Man skal kunne lage elementer sånn:

    <a href="#two" class="mScroll" rel="frame item-two 2000">Vis side to</a>

    Og selveste rammene skal være noe sånt:

    <div id="frame">
    <div style="width:9999%">
    	<div id="item-one">
    		Content of one.
    	</div>
    	<div id="item-two">
    		Content of two.
    	</div>
    </div>
    </div>

    I head skal man da ha denne biten:

    window.addEvent('domready',function() {
    new mScroll('one','mScroll');
    });

    'one' beskrive default elementet, 'mScroll' beskriver hvilken klasse alle lenke elmenetene må ha for at scrollingen skal fungere.

     

    Klassen endrer også window.location når en trykker på linkene, feks. til example.com/path/file#two når en trykker på den lenken tidligere i posten. Klassen sjekker da også om en har gått direkte inn på en side med feks. #two og scroller automatisk til den.

     

    Klassen har også en funksjon som periodisk sjekker endringer i window.location i tillfelle en person trykte tilbake/frem knappen i nettleseren (eller endret fragmenten manuelt), og scroller da til det elementet som egentlig skal vises.

     

    Alt dette fungerer fint i demoen hvis man bruker Firefox eller Safari, men ikke i Opera eller IE. Det merklige er at jeg ikke får noen feilmelding fra Dragonfly.

    Håper at noen kan hjelpe.

  9. Om du ønsker å logge rett inn på ett nettsted, må du først finne ut hvilke POST-data som sendes over. Dette er enkelt vha f.eks. tamper data. Så lager du en form som har ferdigutfylt brukernavn og passord. Ett klikk, og du er inne! :)

    NB: ikke last opp denne siden på nett da, bruk den heller på localhost som default startside i nettleser(e)

     

    EDIT: La til ett helt enkelt eksempel, utestet:

    <form action="http://www.diskusjon.no/index.php?act=Login&CODE=01" method="post">
    <input type="hidden" name="referer" value="http://www.diskusjon.no/" />
    <input type="text" name="UserName" value="MITTBRUKERNAVN" />
    <input type="password" size="25" name="PassWord" value="MITTPASSORD" />
    <input type="submit" value="Klikk meg!" />
    </form>

     

     

    Tusen hjertlig takk !

     

    EDIT: Får ikke sider som youtube.com og hotmail.com til å fungere med dette. finner ikke POST-dataen som sendes over.

    Det er nok mest sannsynlig fordi slike nettsider sjekker referer (eller noe annet, feks. cookies, javascript, unike nøkler, etc). Er et sikkerhetstiltak.

     

    Er det noen her som kjenner til Mootools rimelig godt?

  10. Hmm, pcntl så interessant ut, men det jeg manglet var egentlig de grunnleggende tingene man kan gjøre med tråder, som venting og utveksling av data osv., altså den oppførslen som i java.

    Vel, PHP er ikke akkurat bygget for den type ting. Trenger man den type funksjonalitet så tror jeg Java vil være et svært mye bedre valg, men det er jo også litt avhengig av hva man skal ha utført også da såklart.

    Jeg vet, men det hadde vært otrolig praktisk om PHP hadde innebygd trådestøtte. Men PHP er tross alt laget for å generere HTML som sendes av gårde, så jeg skjønner hvorfor ikke multithreading var prioritert, men vi kan jo krysse fingrene for PHP7.

  11. Var det ikke sånn at folk skulle skrive artikler om "hvorfor semantikk", nye og lure måter å gjøre ting på o.l. for webkafeen.no?

     

    Selv var jeg veldig aktiv i begynnelsen med å svare på spørsmål både i webdesign- og php forumet, men ble rimlig lei etter hvert av "mafia/tekstbasert spill", "kan noen gjøre dette gratis/100kr for meg?", "hjelp med wordpress", "jeg har en konge facebook/myspace ide", osv.

     

    Men hva skjer med webkafeen.no?

  12. Jeg er meget klar over hva du mener. Jeg sa min mening om det, og ga samtidig et forslag til hvordan du kan printe ut fin HTML. Har du i det hele tatt sett på linken?

    Jeg hørte din mening om saken, og jeg forstod som nevnt ikke hva du mente var så galt.

     

    Jeg sjekket lenken, men det så mer avansert ut enn jeg gidder å sett meg inn i for en så liten sak. Det er ikke viktig. :)

     

    Uansett, takk for hjelpen!

    Sier det samme som Jonas her, du skal ikke blande logikk med frontend. Om du er mer opptatt av hvordan html koden din er ut enn backend-en burde du nok ta noen skritt tilbake. Uansett er det mulig, et eksempel:

    <?php
    ob_start();
    include "jalla.php";
    $c = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    echo str_replace("\n","\n\t\t",$c);

×
×
  • Opprett ny...