Gå til innhold

Aperture

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aperture

  1. På min ønskeliste står det følgende:

     

    * Zoomobjektiv

    * Portrettobjektiv til bruk inne

    * Makroobjektiv til bruk av fotografering av blomster ute

     

    Har dere noen tips til meg?

     

    Jeg har i dag en Nikon D50 og en Tamron 17 - 50 mm 2.8f

     

    Jeg er bare en amatørfotograf og ønsker ikke å legge for mer penger enn nødvendig i objektivene. jeg ønsker dog ikke å kjøpe dårlige objektiv. Jeg har med andre ord ikke noe budsjett. Jeg får heller sette frem sparegrisen dersom jeg ser det er behov.

     

    Jeg drømmer også om å bytte ut D50 til D90 eller D300. Og da er det en fordel om objektivene også passer til disse.

     

     

    Du har allerede et zoomobjektiv!

     

    Nikon 50/1,8 er et rimelig kvalitetsobjetiv som passer greit til portretter. Nikon alternativ er 50/1,4 eller 85/1,8 (85/1,4 hvis penger ikke betyr noe!)

     

    Nikons makrooptikk heter "micro" og de aktuelle er 60/2,8 samt 105/2,8 VR. Sistnevnte atskillig dyrere. (Har det selv) Alle disse kan brukes uten problemer på D90/300.

     

    (Har ikke erfaring med andre merker annet enn Sigma 10-20.)

  2. Jeg pleier som regel å ha PC på når jeg så plugger i kabel i både pc og kamera for så til sist å skru på kamera. Men har flere ganger plugget kabelen i mens kameraet var på også. Et Sony TRV80 som jeg har hatt siden 2003.

     

    Hvis en påstår at kameraet ble ødelagt av å koble det til mens det var på så tror jeg bare at han hadde uflaks. Enten så var det noe galt med kameraet hans fra før eller så var det bare tilfeldigheter som gjorde at det røk akkurat da.

     

    Det er nok desverre en mulighet for å ødelegge firewire-porten. Det finnes "smart-bokser" som kobles på kabelen for å forhindre dette, men det gir ikke 100% trygghet. Jeg har opplevd å "blåse" porten 2 ganger på mitt PD100 kamera. Skaffet derfor en Kramer PT1-FW beskyttelsesboks.

  3. PD 100 er ett av Sonys tidlige 3ccd DVCAM apparater. Det er den "Semiprofesjonelle" utgaven av TRV 900, og skiller seg fra denne ved formatet (DVCAM) og enkelte andre detaljer. Kameraet er fremdeles svært bra, men unektelig noen år gammelt. Jeg har det selv og er godt fornøyd. Vet også at det ble brukt i NRK-sammenheng til "kladde-opptak".

     

    En stor fordel er at det ble levert med XLR (balansert mic) samt en anstendig vidvinkel forsats.

     

    Gjeldende modell heter PD 1X eller lignende og tilsvarer konsumentutgaven TRV 950.

     

    Det kan forøvrig stilles i 16:9 modus men da vel i "uekte" versjon som likevel gir OK resultat men med svarte striper øverst og nederst i søkeren.

×
×
  • Opprett ny...