Gå til innhold

Ane-Rikke

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ane-Rikke

  1. Heisann!

     

    Jeg er nødt til å gå til innkjøp av en stasjonær PC som takler å jobbe med foto-og video-filene fra mitt Canon EOS 5D Mark II (Dette er et 21 Megapixel kamera som kan filme video i full HD)

    Jeg kommer til å jobbe med alle Adobe-programmene, og vil at dette skal gå raskt. Jeg jobber med foto daglig, og er ute etter noe som kan korte ned tiden jeg bruker på pc'en etter fotoshoots (jeg hater ventetid pga treg pc).

    Videodelen er noe jeg også kommer til å utforske en del, og pc'en er nødt til å takle HD-video uten problemer (kommer til å bruke Pinnacle eller Premier).

     

    Jeg spiller ikke i det hele tatt. Alt jeg finner er "gaming-pc'er", men det er kanskje mye av de samme spesifikasjonene som trengs for HD-video-redigering?

    Skjerm har jeg fra før av, men jeg mangler faktisk mus og tastatur.

     

    Jeg vil ikke bygge selv, så jeg ser etter noe som er ferdig bygget når jeg får den.

    Og jeg hadde egentlig ikke tenkt å bruke mer enn 10 000,-

     

    Har tittet en del rundt, og fikk øye på denne HP Pavilion maskinen. Ser den ok ut?

    Kom gjerne med andre forslag, men det må være en ferdig bygget pc.

    Jeg har skjønt at det kan være greit med en Intel i7, og 8gig ram høres bra ut, et bra grafikk-kort, men jeg kan ingenting om disse så... Også skal det være Windows 7.

     

    Folk anbefaler Mac, men jeg har ingen erfaring med Mac i det hele tatt, så det virker litt skremmende, og det virker på meg som man må ut med mer penger for samme specs...

     

    Skulle helst ha bestilt i dag...

  2. Noen andre som har feil på alarmfunksjonen...?

     

    Når jeg stiller alarmen, så popper den ikke lenger automatisk opp i displayet når alarmen starter...

    Litt slitsomt når man våkner og allerede er totalforvirra å måtte klikke seg inn i menyen for å kunne slå av alarmen....

    Tok en "hard reset" for en stund tilbake pga samme problem, og etter det funka den fint, men er ikke lysten på å kjøre en hard reset igjen, da må jeg bruke så mye tid på å legge inn alt jeg har på nytt igjen.

     

    Noen med samme erfaring?

  3. Skal ha meg en 24" som hovedsaklig skal brukes til bilderedigering.

    Hvilken av disse funker best til dette?

    -Dell Ultrasharp 2408WFP

    -NEC 24WMGX3

     

    Det skal sies at jeg for tiden sitter på en 13" Dell XPS laptop og redigerer bilder, noe som er helt håpløst, så uansett hvilken av disse to det blir, så blir det en enorm forskjell fra det jeg bruker i dag :)

     

    Dell-skjermen er vesentlig billigere enn NEC, og passer lommeboka mi mye bedre enn NEC, tror dere jeg ville blitt fornøyd med denne?

  4. jeg sitter på xps'en nå. fikk den i dag, og må si meg meget fornøyd.

    selv med 2 gb går den utrolig kjapt, bare man får avinstalert det dere security senteret.

    har instalert avg.

     

    venter på svar fra dell anngående noen form for kompensasjon.

     

    Jeg fikk min på døra i går, og er også foreløpig fornøyd :)

     

    Jeg har avinstallert McAffee jeg også, men når jeg skal legge inn AVG får jeg beskjed om at jeg allerede har antivirusprogram på PC-en, og at det kan bli trøbbel hvis jeg legger inn to stk... noen forslag til hva jeg kan gjøre? Finner ikke McAffee når jeg går inn for å fjerne det...

     

    Og forresten; alle knappene på tastaturet er veldig greie og lydløse...bortsett fra space-knappen, den lager skikkelig lyd når jeg trykker på den, noen flere med samme problem?

  5. Hvordan leveres pakkene fra Dell? På døren?

    Får heller ikke sporingen til å fungere, irriterer vettet av meg...

     

    Jeg ringte Schenker i går, og da sa de at den kommer på mandag....men så fikk jeg telefon i dag tidlig, og de kommer på døra i kveld :new_woot: Så da blir det en bra helg!

     

    Angående det nye tilbudet:

    Jeg ringte Dell kundeservice nå, og spurte hvordan jeg benytter angreretten, siden jeg nå kan få PC-en mye billigere,(i håp om at han skulle si at jeg kunne få kompensasjon i stedet) men han sa først bare at han kunne ringe Schenker og si at de ikke skulle levere til meg likevel, og det ville koste meg ca. 400,- og så kunne de tilbakeføre pengene til meg, men det ville ta ca. en uke (og da er jo tilbudet over)...

    Etter mye om og men sa han at jeg kunne få en bæreveske...men det følger jo med en sleeve, pluss at jeg har bæreveske fra før, så da sa han at han kanskje kunne fikse et minnekort eller et webkamera...men det trenger jeg heller ikke, så jeg foreslo et batteri til min gamle laptop, men det måtte han undersøke, så han skal ringe meg tilbake på mandag...

     

    Han var veldig seig, og det tok lang tid før han gikk med på å undersøke om jeg kunne få kompensasjon, så man må tydeligvis ikke gi seg med en gang, men bare vri ut av de at de faktisk har mulighet til gjøre noe annet enn å be deg sende tilbake PC-en :thumbup:

  6. Kan noen være så snill å fortelle meg hvordan jeg sporer pakken hos Schenker??

    Jeg har prøvd helt siden 21. des, men det står bare "Søket ga ikke noe resultat".

    Det skal vel egentlig bare være å taste inn fraktseddelnummeret som står på pakkseddelen?! Jeg har prøvd å taste inn alle mulige andre numre som jeg finner på bestillingen min også, men ingenting som funker...

     

    Når jeg leser tilbake i tråden her, ser jeg det er mange andre som sliter med dette også, og de har fått til svar at Schenker er nede på nettene og sånt, det er jeg klar over, men jeg har aldri fått det til å funke uansett...! Det skal da vel ikke være SÅ vanskelig? :no:

     

    Dere som får det til: Hva er det dere gjør??

     

    Jeg har også gått på Dell-chatten, men de kan heller ikke hjelpe meg :(

  7. Det har man da aldeles ikke. Med 14 dagers ubetinget angrerett har man nettopp 14 dagers ubetinget angrerett. Får man kompensasjon er dette noe Dell tilbyr for å slippe at du benytter deg av angreretten, det er ikke noe man har krav på.

     

    Nei, det ble skrevet litt feil fra min side.. mente at dell i de fleste tilfeller velger å gi en form for kompensasjon fremfor at man benytter seg av angreretten!

     

    Er det noen som har fått noen som helst form for kompansasjon? Jeg ringte for noen dager siden og fikk beskjed om at eneste jeg kunne gjøre var og sende tilbake PCen...

     

    Jeg fikk også beskjed om at det eneste jeg kunne gjøre, var å sende tilbake PC-en, og at det ville koste meg hvertfall 500 kr.... så der var det ikke snakk om noe kompensasjon.

    Litt kjipt, for jeg har jo allerede annullert ordren en gang, og da måtte jeg vente 4 dager før pengene kom tilbake på kontoen min sånn at jeg kunne bestille på nytt, og så en dag etter at jeg hadde bestilt på nytt igjen, så kom dette tilbudet med 3GB ram...utrolig frustrerende!! :(

  8. Hei

     

    Hva er normal behandlings tid hos Dell??

    Dvs hvor lenge går det fra en bestiller til en får ordrebekreftelsen (Ikke Internettkvitteringen)

     

    Bestilling foretatt 17.12, ennå ingen ordrebekreftelse mottatt

     

    På forhånd takk for svar

     

    PesA :!:

     

    Ja , dette lurer jeg også på...

     

    Jeg bestilte i går, og jeg har ennå ikke fått ordrebekreftelse... Trodde dette var noe man mottok rett etter man hadde bestilt jeg? (man må jo ha denne for å kunne følge med på ordren :dontgetit: )

  9. Yes, da har jeg endelig fått lagt inn bestilling :new_woot:

    Pengene fra avbestillingen jeg gjorde på fredag kom ikke tilbake på kontoen min før i dag, så jeg begynte å bli nervøs for at jeg ikke skulle rekke å bestille på nytt igjen før tilbudet går ut...

     

    Sånn endte det hvertfall:

     

    -Intel® Core™ 2 Duo T7500-prosessor (2,20 GHz)

    -2GB ram

    -128 MB GeForce® 8400M GS

    -320 GB (5400 rpm) SATA-harddisk

    -Ekte Windows Vista™ Home Premium - norsk

    -Intel® Next-Gen Wireless N Mini-kort - Europa

    -Standardgaranti - 1 års XPS Premium Hardware Support

    -Bluetooth

    -6-cellers primært litiumionbatteri (56 W/t)

    -Biometrisk fingeravtrykksleser

    -Tuxedo Black og 0,3 megapikslers kamera for White-LED-skjerm

    -LED-skjerm (300 nit) med TrueLife™

     

     

    Total:

    11 262,50 kr

     

    Så får jeg bare krysse fingrene og håpe at det ikke kommer et supertilbud i januar igjen :thumbup:

  10. Hmm...hvilken harddisk skal jeg velge:

    200 GB (7200 rpm) eller

    320 GB (5400 rpm)...?

     

    Noen som har en kort forklaring på hva forskjellen er? Hvilke forskjeller vil jeg merke når jeg bruker maskinen? (jeg er litt grønn når det gjelder harddisker...)

     

    Når det gjelder harddisk ville jeg helt klart gått for mer lagringskapasitet istedenfor raskere omdreiningshastighet. Er i utgangspunktet liten forskjell mellom 5400rpm og 7200rpm, så 120GB ekstra kapasitet er langt mer verdt det, spør du meg... (Selv har jeg 200GB 7200rpm Hitachi harddisk. Hadde 120GB WD harddisk når jeg kjøpte maskinen - med ReadyBoost merker jeg knapt forskjell på de to harddiskene... Skulle gjerne hatt 120GB ekstra da maskinen raskt fylles opp med filmer, musikkvideoer og spill og programmer...)

     

    Liten kommentar til ytelsesforskjellen mellom 200GB 7200RPM og 320GB 5400RPM:

     

    - Større datatetthet gir høyere ytelse. Det betyr, en 200GB 7200RPM yter bedre enn en 160GB 7200RPM, dermed kan en disk med stor kapasitet yte bedre enn en disk med mindre kapasitet selv om den minste disken har større omdreiningshastighet, dette er tilfelle i en del sammenligningssaker, og når kapasiteten er såpass mye større som her, så vil jeg tro at 320GB 5400RPM faktisk yter bedre enn, i hvertfall like bra som 200GB 7200RPM, så om prisforskjellen ikke er stor bør ikke valget være vanskelig :)

     

    Takker for svar :) Da blir det nok 320 :thumbup:

  11. Noen som har testet maskinen med Intel Turbo Memory?

    Lurer på å skaffe meg en 1GB brikke med det.

    Skulle gi bra ytelsesøkning i boot time og application loading, siden disken min er 5400rpm og ITM omtrent ikke har søketider og aksesstider.

     

    Noen som har noen ideer rundt dette?

     

    Det er jo så billig at du merker det ikke på kontoen, så jeg kjøpte en for å prøve. Jeg tror ikke det er noen særlig forskjell, rett og slett fordi minnet er for lite. 512 MB til ReadyDrive og 512 MB til ReadyBoost er noe lite.

     

    Kjøp en SD-brikke som tidligere foreslått her i tråden ;)

     

    Ok jeg kan gjerne prøve en SD-brikke. Hvilken størrelse anbefaler du? Dobbelte av RAM? Da blir det 4GB SDHC brikke. Er M1330 SDHC kompatibel, eller tar den bare standard SD-brikker?

    Kan jeg regne med noen bedring i ytelsen med en sånn brikke?

     

    trykker du deg en eller to sider tilbake i denne tråden vil du finne svar...

     

    Jeg klikket meg et par sider tilbake, og ettersom jeg skjønner, er den SDHC-kompatibel :)

    Så hvis jeg velger 320GB (5400rpm) og så setter i et 4GB SDHC-kort så vil jeg merke en forbedring i ytelsen...?

  12. Hmm...hvilken harddisk skal jeg velge:

    200 GB (7200 rpm) eller

    320 GB (5400 rpm)...?

     

    Noen som har en kort forklaring på hva forskjellen er? Hvilke forskjeller vil jeg merke når jeg bruker maskinen? (jeg er litt grønn når det gjelder harddisker...)

     

    Så er jeg veldig frem og tilbake når det gjelder batteriet...

    Om jeg skal ta 6-cellers nå (penest), og så kjøpe 9-cellers senere når jeg skal ut og reise (av erfaring vet jeg at batteriet taper seg etter noen måneders bruk, og da er det bedre å ha et ferskt 9-cellers når jeg skal ut og reise) eller om jeg skal ta 9-cellers med en gang (ikke så pent å ha det stikkende ut på baksiden...) Jeg har ikke råd til begge deler (det burde forøvrig vært mulig å velge ekstra batteri når man bestiller på nett)

     

    Og: er det lurt å velge Intel® Next-Gen Wireless N Mini-kort? (den er vel bakoverkompatibel?)

     

     

    Hvordan får du 7200 rpm på 200 gb harddisken? Jeg får "bare" velge 5400 rpm på begge.

     

     

    EDIT: Ok, skjønte nå at dette var av ett annet oppsett :p

     

    Ja jeg konfigurerte den nest dyreste modellen sånn at den ble like bra som den dyreste, og da ender den opp billigere enn om jeg hadde konfigurert den dyreste på akkurat samme måte (snakk om ca.650kr billigere), hehe :thumbup: Og da fikk jeg i tillegg valget mellom 5400rpm og 7200rpm harddisker :)

  13. Hmm...hvilken harddisk skal jeg velge:

    200 GB (7200 rpm) eller

    320 GB (5400 rpm)...?

     

    Noen som har en kort forklaring på hva forskjellen er? Hvilke forskjeller vil jeg merke når jeg bruker maskinen? (jeg er litt grønn når det gjelder harddisker...)

     

    Så er jeg veldig frem og tilbake når det gjelder batteriet...

    Om jeg skal ta 6-cellers nå (penest), og så kjøpe 9-cellers senere når jeg skal ut og reise (av erfaring vet jeg at batteriet taper seg etter noen måneders bruk, og da er det bedre å ha et ferskt 9-cellers når jeg skal ut og reise) eller om jeg skal ta 9-cellers med en gang (ikke så pent å ha det stikkende ut på baksiden...) Jeg har ikke råd til begge deler (det burde forøvrig vært mulig å velge ekstra batteri når man bestiller på nett)

     

    Og: er det lurt å velge Intel® Next-Gen Wireless N Mini-kort? (den er vel bakoverkompatibel?)

  14. Hei!

    Jeg har nettopp ringt Dell og kansellert en bestilling jeg la inn på nettet for to dager siden, siden jeg nå kan spare nesten 2000,- på den samme maskinen med 15% avslag.

    Han jeg snakket med sa at den måtte kanselleres for så å bestilles på nytt igjen, og at han skulle ringe meg når den var kansellert. Da skulle pengene slippes løs til kontoen min igjen, sånn at jeg kan bestille på nytt.

     

    Det jeg lurer på er: Tar det lang tid å få pengene tilbake på kontoen? Han sa at det tok en ca. en dag, fordi pengene kun var reservert fra min konto, men ikke trukket. Jeg har lest at noen andre her ventet veldig lenge på pengene sine, så nå er jeg nervøs for at pengene ikke kommer inn igjen før tilbudet går ut den 19. des.... Noen som har erfaring med dette?

  15. Nå har jeg fått maskinen min levert på døra :)

    Nøyaktig en uke etter bestilling.

    Det stod et sted at de skulle ringe meg for å avtale levering, men det gjorde de ikke...jeg ble vekket av ringeklokka i dag tidlig, uten forvarsel, så det var bare flaks at jeg hadde fri fra jobb i dag, så jeg kunne motta pakken...

     

    PC'en ser helt grei ut, men jeg hadde egentlig trodd at de quicksnap-cover'ne skulle se ut som de var en del av maskinens utseende, og ikke bare satt utenpå...jaja, venner meg vel til det :roll:

     

    Ellers kommer jeg til å ringe Dell senere i dag, angående prisen. Jeg fant jo ut at jeg kan kjøpe den samme maskinen nå, 1300 kroner billigere. Så vi får se om jeg kan komme fram til en god deal, eller om jeg må sende den tilbake for så å bestille den på nytt, billigere...

     

    Ellers har jeg et spørsmål:

    Går det an å installere Windows Media Player 11 i stedet for 10 når jeg har Media Center Edition? Eller er det noen funksjoner i Media Center som ikke vil fungere med Media Player 11?

  16. Tabbe, tabbe, tabbe....

    Hadde jeg ventet til i dag med å bestille pc'en min, kunne jeg ha spart 1300,-...

    :(:cry:

     

    Det er så surt å tenke på det...!

     

    Forresten; jeg bestilte på mandag, og allerede på tirsdag stod det at den var ferdig produsert og sendt avgårde, men: linken til transportselskapet funker ikke, sånn at jeg får fulgt med på hvor pakken befinner seg, eller så er det nettsidene det er noe feil med....kjipt...

  17. Jeg tror jeg har bestemt meg nå, bestiller i morra (over telefon, siden mange her mener man kan få en bedre pris da)  :thumbup:

     

    Innholdet blir bl.a.:

    - 1,83GHz Intel Core 2 Duo prosessor

    - Windows XP Media Center Edition 2005 (kan like gjerne teste det også, siden    det ikke koster noe ekstra, blir jo Vista neste år uansett :)

    - AverMedia analog USB 2.0 MCE TV-tuner Euro med MCE-fjernkontroll (for å ta opp tv-programmer rett til harddisken  :) )

    - Skjerm: 1280x800 oppløsning med TrueLife (tittet på broder'n sin laptop med 1680x1050 og fant ut at ting ble litt for smått for mitt syn, trodde jeg hadde bra syn, men ble sittende og myse mot skjermen på høyeste oppløsning)

    - 2048 MB ram

    - 160GB (5,400 rpm) Sata Hard Drive

    - 256MB ATI® MOBILITY™ RADEON® X1400 grafikkort, PCI-Express x16

    - 9-cellers, 80 W/t litiumionbatteri

     

    Pris: 13554,-

     

    I tillegg kunne jeg tenke meg svart farge på lokket på laptopen, begynner å bli lei av den vanlige grå som jeg har på min nåværende i6000, men finner ikke noe sted jeg kan velge det, tror dere det kan fikses hvis jeg ringer de?

    7270938[/snapback]

     

    Yes, da er den bestilt :thumbup:

    Det ble akkurat som over, og da fikk jeg med "Carbon Fibre" cover for en hundrelapp ekstra (kostet egentlig 300,-). Selgeren sa at han ikke kunne slå nett-tilbudet, men siden coveret ikke var mulig å velge på nettet, fikk jeg nett-tilbudet pluss coveret for 13650,-

     

    Helt greit :)

    Nå gleder jeg meg bare til å få den i hus ;)

  18. Jeg tror jeg har bestemt meg nå, bestiller i morra (over telefon, siden mange her mener man kan få en bedre pris da) :thumbup:

     

    Innholdet blir bl.a.:

    - 1,83GHz Intel Core 2 Duo prosessor

    - Windows XP Media Center Edition 2005 (kan like gjerne teste det også, siden det ikke koster noe ekstra, blir jo Vista neste år uansett :)

    - AverMedia analog USB 2.0 MCE TV-tuner Euro med MCE-fjernkontroll (for å ta opp tv-programmer rett til harddisken :) )

    - Skjerm: 1280x800 oppløsning med TrueLife (tittet på broder'n sin laptop med 1680x1050 og fant ut at ting ble litt for smått for mitt syn, trodde jeg hadde bra syn, men ble sittende og myse mot skjermen på høyeste oppløsning)

    - 2048 MB ram

    - 160GB (5,400 rpm) Sata Hard Drive

    - 256MB ATI® MOBILITY™ RADEON® X1400 grafikkort, PCI-Express x16

    - 9-cellers, 80 W/t litiumionbatteri

     

    Pris: 13554,-

     

    I tillegg kunne jeg tenke meg svart farge på lokket på laptopen, begynner å bli lei av den vanlige grå som jeg har på min nåværende i6000, men finner ikke noe sted jeg kan velge det, tror dere det kan fikses hvis jeg ringer de?

  19. Nå får man Windows XP Media Center Edition oppgradering - uten ekstra kostnad, pluss at man kan velge TV-tuner med fjernkontroll til 1286 kroner ekstra.

     

    Dette høres jo litt gøy ut da :cool:

    Er det noen som har noe erfaring med dette? Funker det bra?

     

    Er det noe poeng å ha Media Center Edition uten TV-tuner?

  20. Søren! Jeg som gikk og ventet på at tilbudet om 2x ram skulle komme tilbake, så gjelder det bare fra 512 til 1024, og ikke 1024 til 2048.... Jeg skal ha 2048, men det koster jo 1700,- ekstra... :no:

     

    Hadde jeg bestilt for noen dager siden, hadde jeg spart 700 kroner....

     

    Og nå er det med gratis printer, men det trenger jeg jo ikke....

     

    Forresten så lønner det seg å prøve seg litt fram på Dell sine sider, for på

     

    oppsettet fra 8330,- havner jeg på 13168,- med mine egne valg, og på

    oppsettet fra 9990,- havner jeg på 13702,- med akkurat de samme valgene! (men da følger det med printer...)

     

    Vurderer nå å gå ned fra 160GB til 120GB harddisk for å spare inn pengene...

×
×
  • Opprett ny...