Gå til innhold

darker

Medlemmer
  • Innlegg

    426
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av darker

  1.  

    Takk for mange bra svar. Sol Vidor skriver er dette å se på som produksjon. Målet er best mulig/ mest presentable bilder uten for mye om og men. Det blir fort 100-150 bilder på en dag så da er det begrenset med tid til redigering etter at bildene er tatt.

    Virker da som vi burde kjøpe et 1200d kamera med stativ samt et gråkort (og lære meg bruken av det), og så er man godt på vei ihvertfall.

    Ift gråkort så må jeg sette meg inn i dette men regner med at det brukes for å fortelle kameraet eksakt lys e.l. Da bruker man det hver gang man begynner å ta bilder gjetter jeg på?

    Når det gjelder hvitbalanse så er det viktigste at den er konsistent i det lyset du fotograferer i. Du kan egentlig bruke hva som helst hvitt til å sette balansen, for eksempel et hvitt papirark. Husk at du kan få ulike avlesninger om du leser av i direkte lys på arket/gråkortet eller om det er i skygge. Du må da sette denne manuelt i kamera og la den stå fast gjennom hele fotograferingen. Bytter du til et annet sted, eller hvis lyset endrer seg, så må du gjøre dette på nytt.

     

    Til den type ren avfotografering som du beskriver kan du bruke hva som helst av utstyr som du kan sette manuell hvitbalanse på. Siden du ikke ønsker å etterbehandle så får du nødvendigvis en god del mer jobb i forbehandlingen, men det kan det jo virke som om du er klar over.

     

    Til slutt et tips fra meg. Ikke vær redd for etterbehandling dersom resultatet teller. Med moderne verktøy som Adobe Lightroom kan du faktisk spare deg selv mye jobb og samtidig produsere bedre sluttresultater.

     

     

    Hvor mye er det å sette seg inn i, ift f.eks. Lightroom.  Hva bruker man av tid på typ 30 bilder (om man ikke skal ta helt av med redigeringen)?

  2. Takk for mange bra svar. Sol Vidor skriver er dette å se på som produksjon. Målet er best mulig/ mest presentable bilder uten for mye om og men. Det blir fort 100-150 bilder på en dag så da er det begrenset med tid til redigering etter at bildene er tatt.

    Virker da som vi burde kjøpe et 1200d kamera med stativ samt et gråkort (og lære meg bruken av det), og så er man godt på vei ihvertfall.

     

    Ift gråkort så må jeg sette meg inn i dette men regner med at det brukes for å fortelle kameraet eksakt lys e.l. Da bruker man det hver gang man begynner å ta bilder gjetter jeg på?

  3. For ca. 3 år siden kjøpte jeg meg en tv gjennom deal.no, for noen måneder siden fikk den vertikale striper og ble sendt inn på service for ca 1 1/2 mnd siden. Deal.no ville ikke reparere og tilbød meg istedet ny tv. Tv'ene de tilbød var forholdsvis ulik den jeg hadde levert inn så gikk heller inn med et mellomlegg og kjøpte en dyrere tv (et problem her er at deal.no har sinnsykt dårlige priser på alt nå + dårlig utvalg så var bare en tv som var ok prisa med de specsa jeg ønsket).

     

    Denne bestilte jeg 28.3.2011 og den skulle sendes asap. Etter 12 dager med endel purringer viser det seg at de ikke "finner" tv'en, og jeg måtte velge en ny. sier da ok, ga de to alternativer og sa jeg regner med samme pris på disse som den jeg hadde bestilt (var litt dyrere, typ 2 tusen, men det var fortsatt over markedspris på disse). Etter dette har jeg ikek hørt stort fra de på en uke - 10 dager. Hva gjør man her? Kundeservice på telefon kan ikke hjelpe, de kan bare henvise til mail og der svarer ingen..

     

    Hva har jeg rett på her? Heving av kjøp utgår vel siden tv'en bare er levert inn 1 gang?

  4. Som tittel sier er jeg på jakt etter en bærbar pc jeg kan bruke som mediapc (avspilling av filmer og musikk mot tv/anlegg).Kommer ikke til å bli brukt til spill så trenger ikke verdens mest fancy gfx kort. Pc'en vil stort sett bare brukes som mediapc eller som reisepc (type, ha med på hytteturer, mulig utland). Vurderer også om jeg bare skal legge inn ubuntu på den da dette vel burde senke kravene til specs ytterligere?

    Burde være ok med batteritid på den og en 500GB disk. Skjerm min 15".

     

    Noen som har noen gode forslag?

  5. Emne sier det meste, har en Hiper psu som jeg har hatt noen år, kjøpte ny pc nå men 460 kortene trenger 2x6 pin kontakt og jeg finner bare den ene 6 pin kontakten. Noen som selger sånt løst? Sendt mail til hipergroup men ikke fått noe svar derfra. Om noen vet om eller har en ødelagt hiper psu og vil selge meg en kabel så sifra, døvt med 460 kort i pc'en mens jeg må bruke internt skjermkort :D

  6. Må tenke litt penger her og prøver å holde meg rundt 5000,-.

    Gjort et par endringer, bytta minne og HK (selvom jeg er usikker på hk bytte. kommer aldri til å kjøre sli på denne, og hvor mye forskjell vil jeg merke på dette hk'et og det jeg satt først?).

     

    SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB SATA/300 7200RPM 32MB - 549,-

     

    GIGABYTE GEFORCE GTX 460 OC 1GB PCI-E DVI/HDMI+STARCRAFT 2 TRIAL - 1769,-

     

    AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ 8MB SOCKET AM3 BOX - 1149,-

     

    GIGABYTE GA-890GPA-UD3H DDR3 AM3 ATX - 1079,-

     

    OCZ DDR3 PLATINUM XTC 4GB PC3-10666 (2X2GB) LOW VOLTAGE - 749

     

    Totalt: 5394,-

  7. Tenkte jeg skulle skifte ut de aller fleste delene på min gamle pc ( i praksis vil det si at jeg tenker å beholde PSU, dvdbrenner, skjerm, mus og tastatur).

     

    Trenger da cpu, Hk, ram, harddisk og skjermkort + sannsynligvis nytt chassis. Har ikke behov for verdens råeste spillpc, men noe spilling blir det sikkert.

     

    Vært inne på dustin og funnet dette oppsettet, tar gjerne tilbakemeldinger.

     

    SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB SATA/300 7200RPM 32MB - 549,-

     

    GIGABYTE GEFORCE GTX 460 OC 1GB PCI-E DVI/HDMI+STARCRAFT 2 TRIAL - 1769,-

     

    AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ 8MB SOCKET AM3 BOX - 1149,-

     

    ASUS M4A785TD-V EVO 785G AM3 ATX - 749,-

     

    CORSAIR 4GB DDR2 XMS2 PC6400 800MHZ (2X2GB) - 749,-

     

    Totalt: 5064,-

×
×
  • Opprett ny...