Gå til innhold

Sweedish

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sweedish

  1. Blei kanskje LITT i raskeste laget..

     

    contract:

    Etter du har 'rastarized' skriften din, holder du Ctrl nede mens du trykker èn gang på layer'et - da blir alt merket. Så trykker du på (det er nå jeg begynner å glemme litt) Selection -> modify -> contract. Dvs. at den trekker sammen det du har 'selected'.

     

    Alt dette gjøres bare for å få fonten hul, slik at et evnt. bilde bak (under) vil synes.

     

    Den søte lille f'en er en rund logo med en f inni som befinner seg nederst i det lille vinduet der du har layer'ene dine. Husker ikke det korrekte navnet akkurat nå dessverre..

     

    Kopier layer. ->flip horizontally. Legg på maske. Så er det bare å pusse opp fra der sånn ca.

    Dette er bare hvis du ønsker å legge inn en speilrefleksjon. Hvis du ikke behersker masker, funker det nesten like bra med en eraser isteden. Bare husk å stille den på 20% eller noe.. :roll:

  2. Finn en fin fet font. Skriv Rastarize. Merk alt -> contract noen px'ler. Delete. Legg in bg.bilde på layer under. Smelt disse layerene sammen. Foranre litt på vinkelen (hvis ønskelig). Trykk på søt liten "f", velg "blending options" og 'Bevel and Emboss' og trykk deg fram. Kopier layer. ->flip horizontally. Legg på maske. Så er det bare å pusse opp fra der sånn ca. :thumbup:

    Kjempelett

  3. Var i Barcelona, og prisene sånn overall ligger sånn nogenlunde med norkse prise, men ølen er sykt biliig! Uansett.. Barcelona har noe av den feteste arkitekturen i hele europa! Mitt beste råd er å kjøpe en turistbok i en bok butikk og lese litt, fordi jeg husker ikke halvparten av navnene på stedene vi var innom. Men lamslående arkitektur og en vakker by får avtrykkerfingeren til å gå amok! Turen dit er min beste hittill i livet mitt, gled deg :)

     

    PS. Prøv å få leid noen sykler èn av dagene, da får du med deg mye mer enn hvis du hopper på metro'n.

  4. Jeg har som så mange andre falt for fristelsen å laste ned (...) ja, dere skkjønner greia. Jeg fant fort ut at dette ikke var noe sjakktrekk og skulle til å slette driten igjen. DER kommer das problem, mappen NEKTER å la seg fjerne! Den standard "mappen brukes av et annet program"-feilmeldinga dukker opp, og ingenting skjer. Hvorfor? Jeg har avsluttet alle bemerkelsesverdige programmer, restartet, kjørt ccleaner t.o.m. men akk..

     

    Finnes det noen måte å tvinge pc'en til å slette den mappa??

     

    På forhand, takk

     

    Mvh.

    -Niklas

  5. Det fins iallfall ikke ETT svar! Prøve med høyest mulig ISO, dernest med lavest mulig :), prøve med litt eksponeringsjustering, gjerne opp i snøscener. Bruke utfyllingsblitz, evt (Nikon) kjøpe 600/800-blitz. Bruke et objektiv med lysstyrke minst 1.8 og god kontrast, f.eks har jeg fått veldig bra resultater med D50 på ISO200 og 50mm f/1.8-Nikkoren blenda ned til 2.2 (dvs 2/3 steg). De billigste kitobjektivene er gjerne litt kontrastsvake og litt dårlige på full åpning, ofte kan det lønne seg å skyte blenderprioritert med dem, og ikke la blenderen bli større enn f.eks 5.6 eller 6.3.  Prøve med å fokusere manuelt, legge fokuspunkt slik at det optimale området blir skarpt. (Med autofokus blir ofte fokus lagt for langt bak i bildet, hvis det en fokuserer på befinner seg der - eller for langt framme...) 

     

    Jeg liker overskya vær kjempegodt! Men så har jeg alltid sørga for å ha tilgang på lyssterk optikk.

    5374764[/snapback]

     

    WOW! :w00t: Knallsvar! Der har vi saker ja!Nå klarer jeg knapt vente med å komme meg ut imorra, masse å prøve ut, dessuten har du helt rett angående optikken på kit'et. Den er VELDIG lyssvak. Leste isted at man måtte over 7000kr. for å få et lyssterk objektiv, må jeg virkelig det? :ohmy: En kraftig blitz er et must iallfall. Kom også på at jeg har glemt å prøve å panorere hunden mens den løper, det kan jo gi en bra effekt, eller hva? regner med å bruke lukkertid på 1/125 tenker jeg riktig..

  6. Asså... Justere hvitbalanse i RAW eller justere levels eller curves i photoshop, JEG ser ikke så enorme forskjeller på kvaliteten av sluttresultatene mine, men disse gutta vet nok hva de snakker om.

     

    Med mindre jeg skal printe ut en diger plakat av bikkja mi og ha på veggen, så klarer jeg meg fint med 'jpeg fine' på D50'n. Om den virkelig yter sitt beste eller ei på denne innstillingen har jeg ikke kikket SÅ nøye på, men bildene blir utrolig vakre :).

     

    Å ta bra bilder i overskyet vær trur jeg egentlig jeg kan gi opp. Jeg var ute på ny session idag når solen var på vei ned, og bildene ble nydelige. Så min egen vurdering er å vente på lyset. Og som så mange vet; betyr fotografere "å tegne med lys" (gresk), så jeg har nok lært min viktigste lekse her.

     

    Men finnes det noe ikke-komplisert svar på:

    Føler dette gikk litt off topic? Skjønner at RAW er viktig for de som klarer å redigere RAW. Men hva med bilde? Ingen som har noen tips til hvordan man kan fotografere annerledes i overskyet vær?

     

     

    PS. Hvitbalansen er egentlig veldig lett å stille på D50'n ;)

  7. Forsåvidt alle band med litt respekt for seg selv har gitt ut èn eller flere akustiske sanger, men skal du ha en som kun synger akustisk så kan du sjekke ut Dashboard Confessionals, (truur jeg skreiv det riktig) emo da vettu :p

     

    Noen andre nydelige akustiske sanger:

    Mindy Smith - one moment more

    Ben Harper - Sexual Healing (live acoustic)

    Oasis - Wonderwall (Acoustic) [kanskje litt klisjè]

    Punk Goes Acoustic - Taking Back Sunday - Cute Without the E

    Against Me - We Did It All For Don

     

    sistnevnte har forøvrig flere akustiske sanger.

×
×
  • Opprett ny...