Gå til innhold

feet

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av feet

  1. Det er mye sverging når det kommer til de forskjellige gruppene. Om du velger SRAM eller Shimano grunner i nettopp dette. Du kan få den samme kvaliteten hos begge.

     

    Er det Deore, Deore LX eller Deore XT vi snakker om?

  2. Send sykkelen din til service først og fremst. Sykler som står ubrukt gjennom vinteren kan bli en irritasjon når du finner den fram igjen om våren.

    Er du heldig er en oppspenning nok. Som nenvt over trengs det spesialverktøy til dette.

  3. Juster høyden på setet slik at du kan nå bakken med tærne (ikke bare tåspissen.) Så prøver du deg fram i høyden på styret.

    Ryggsmerter er ikke sykkelsporten ukjent. Varier sittestilling, som det blir nevnt opp i tråden. I verste fall kan det være at sykkelen ikke passer til deg størrelsesmessig.

  4. det "er" vel en sykkel enda :p

    merket er taarnby (ikke av de mest kjente kanskje?)

     

    EDIT: Brukte den bare til og sykle til skolen, (2km hver vei) og sykle til kompiser.

     

    Var ikke klar over at de solgte Taarnby i Norge. Det er et dansk merke, og kjent på lik linje med tilsvarende sykkelfabrikat her i Danmark.

    Taarnby er det jeg ville kalt en pappkassesykkel. Det kan vel sies å være en betegnelse på alt som er fabrikkprodusert i asia. Disse syklene sendes halvveis samlet til "produsenten", enten med merket i lakken, eller merker som eventuelt blir klistra på en tilsynelatende merkeløs sykkel. Jeg ville i stor grad styrt unna sykler hvor du kan se at merket ikke er i selve lakken.

     

    Jaja, vi har vel alle hatt slike opplevelser.

    For min del går det bedre å leie en sykkel bok på biblioteket

    for ingenting enn å betale mellom 500 - 1000 spenn for rep.

     

    helvetes sykkelreperatører....

     

    Jeg er glad for at ikke alle har din oppfattning av sykkelreparatøryrket. Da hadde det ikke vært så hyggelig å dra på jobb. Alle skal ha lønn, og sykkelbransjen er bygget opp på lik linje med alle andre bransjer. En sykkelreparatør har en timetakst på omkring 400 kroner, det vil si ca 100 kroner for hvert påbegynt kvarter. Dette er ingenting i forhold til for eksempel en vaskemaskinreparatør.

  5. Mitt Mavic X517 26" bakhjul til min Kona Kula 1998 tok kvelden her om dagen. Det har et Shimano Deore XT gir og V-bremser.

     

    Hvordan finner jeg et passende nytt bakhjul og hvor lønner det seg å bestille et nytt?

     

    Var det felgen eller navet som tok kvelden?

    Umiddelbart ville jeg spurt i din lokale sykkelforretning (eventuelt der du kjøpte sykkelen), om de kunne bestille en ny felg, og eventuelt strikka den på det gamle navet. Det skal ikke være umulig å finne den samme felgen da den stadig er i Mavics produktkatalog.

    Om du trenger et helt nytt bakhjul kan de nok hjelpe deg med det også, forutsett at de forhandler Mavic-produkter.

  6. Jeg har hørt to teorier, og siden jeg ikke er inn i sykling har jeg ikke satt meg noe mer inn i det.

     

    -Vekt, hvert gram teller når en sykler(Litt rart da det er mye annet som en kunne spart veldig mye mer på)

    -Mindre sannsynlighet for feil med ventil under rittet da en må skru opp ventilen for å slippe ut luft, ikke bare en motstand som i vanlig ventil.

     

    Om det stemmer vet jeg som sagt ikke noe om.

     

    Presta/Fransk/Racer-ventil brukes i (landeveissykler o.l.) fordi smale felger ikke skal miste sin styrke.

    Et større ventilhull svekker felgen.

    Om du har en felg som bruker Presta-ventil, men du foretrekker Schrader ( Auto/Bil-ventil ) eller Dunlop ( Woods ), kan du bore et større hull i felgen.

    Sist jeg var i Norge, og spurte etter Dunlop, fikk jeg som svar at den var utgått. Her i Danmark er det den som foretrekkes. Radius på Dunlop og Schrader er den samme.

  7. I dag har jeg en Cycletrack som fusker noe alvorlig på girene. Den harker og glipper noe helt forferdelig. Jeg har hatt den i ca ett år, og begynner nå å bli lei av å krangle med coop. Strengt tatt er det vel min egen feil, man får det man betaler for :mad:

     

    Jeg foreslår at du neste gang kjøper den et sted hvor de også har verksted. Ikke i Coop eller på¨internett.

    Da går kranglinga litt lettere, men du får selvfølgelig hva du betaler for i en sykkelforretning også. Husk det :)

  8. Jeg har ingen konkrete alternativer, jeg kjenner ikke de forskjellige merkene godt nok til at jeg vil gi deg det. Men personlig ville jeg i det minste valgt et sykkelmerke med litt historie bak seg ( dbs, merida... ), og ikke den første og billigste sykkelen fra et supermarked eller internett.

  9. Problemet ligger jo hos både forbruker og selger. De aller fleste tar sykkelen for gitt, og tror de får en god sykkel til en billig penge. Man får hva man betaler for. Men jeg er også helt klart enig i at utsalgssted burde ta ansvar for at de selger sikre sykler.

    Nå vil jeg ikke påstå at min erfaring med norske forhold er på topp, da jeg er under opplæring i Danmark. Men jeg kan tenke meg at det er ganske likt.

    Danmark har jo et helt klart større marked for sykler, på godt og vondt. Supermarkedsykler er ikke et sjeldent syn, desverre.

     

    Angående opplæring, så er det etter hva jeg vet, opp til hver enkelt bedrift. Og det finnes heller ikke et skolealternativ i Norge lengere som sikrer dette behovet, derav min besluttning for å få fagbrev i Danmark.

  10. Alright sykkel til 3000? Kun om du skal fram og tilbake, eventuelt mosjonstur.

     

    Den rimligste sykkelen vi selger i forretningen jeg arbeider i koster 3300 kroner, og den kan ikke brukes til annet enn transport. Og personlig ville jeg aldri syklet på den i Norge.

    Problemet med billige sykler er at de går lett i stykker, og vil med tiden bli mer en belastning enn en glede.

     

    Jeg ville spart et par-tre tusen til, det er først da morroa begynner.

  11. Takk! Det fungerte bra. Da slapp jeg å spørre på G-sport (litt flaut å si at pumpa ikke fungerer for så å få forklart brukesmetoden :))

     

    Du aner ikke hvor mange som kommer for å spørre om hvordan man pumper dekkene sine. Senest i dag kom der en med sykkelen sin i bagasjerommet på bilen, ens ærend for å få pumpa sykkelen. Så du er ikke den eneste :)

    Skaff deg en adapter ( presta/fransk-ventil -> dunlop/dansk-ventil ). Så blir det et hakk lettere, og du behøver ikke være redd for at ventilskruen knekker.

×
×
  • Opprett ny...