Gå til innhold

sthlm

Medlemmer
  • Innlegg

    238
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sthlm

  1. Hei!

     

    Sitter å lurer på hvor mye man kan ta for et brukbart bilde som skal brukes i en reklamekampanje for et firma. Dette er jo et bilde som i så fall vil brukes kommersielt og ikke bare én gang. Et bra bilde på forsiden av VG kan jo komme på opp imot 5-sifret?

     

    Modellen på bildet må jo også få betalt, hvor mye er vanlig her? Man må jo ta i betrakning at fjeset skal brukes kommersielt?

     

    Noen som har erfaring på området og som kanskje vet hvor mye proffe fotografer tar for et slikt bilde?

  2. Må si at jeg er meget imponert over bildene med tanke på at du er 2 dager rykende fersk. Er vel imponert over bildene om du så hadde drevet på med dette i noen år :) Likte bilde 2 og 3 best. Du gjennomfører en stil med kontraster og farger (ingen farger) som jeg personlig liker veldig godt. Du skaper motiv utav noe så lite, som er en utrolig god egenskap.

     

    Det du eventuelt kunne gjort bedre på det siste bildet er å brukt en tanke mindre blenderåpning for å fått mer skarphet på den tappen som stikker ut. På bilde nr. 2 ser jeg ingenting i farta som kunne vært gjort bedre. Heng det opp på veggen!

     

    Igjen, fine bilder, stå på videre og velkommen til forumet.

  3. Alder: 23

    Bosted: Trondheim

    Kamera: Nikon D70s

    Hvor lenge har du holdt på: Kjøpte mitt første digitale kompaktkamera julen 2003. Det første digitale speilrefleks kom julen etterpå (2004). Dette er vel de offisielle milepælene selv om jeg har hatt hendene på flere kameraer tidligere.

    Hvilke andre kameraer har du: Canon Powershot S50

    Hvordan kom du på denne interessen: En romkompis i militæret hadde kjøpt seg Powershot S50 rett før julen 2003. Dermed måtte jeg også ha et for å dokumentere tiden i militæret. Senere ballet det bare på seg som det så ofte gjør.

     

    Edit: skrivefeil

  4. Gå tilbake til den butikken og spør om de kan vise deg at det virker. Hvis de ikke kan det går det vel på reklamasjonsrett (som varer i 5 år).

     

    Jeg var i en annen situasjon med mitt d70 og en fotobutikk hvor jeg gikk tilbake og slengte loven i fanget på daglig leder. Han påsto at loven hadde endret seg siden min utskrift fra et par måneder tidligere. Jeg spurte om han kunne vise meg det. Etter 5 minutts leting på internett kom han tilbake og sa han ikke fant det. Altså hadde han tatt en råsjans på at jeg ikke ville spørre. De prøver seg hele tiden. Mitt tips er å gjøre mye research for så å konfrontere butikken. Stå på ditt. De backer alltid unna til slutt hvis du har rett.

  5. Takk for alle kommentarer. Selv liker jeg bakgrunnen ved at fargen fresher opp bildet. Angående det med å snu bildet er jeg usikker. Synes det blir rart når spindelvevet bulker opp fordi edderkoppen står der. Men som alltid er smaken forskjellig for alle. Moro å høre hva folk synes.

     

    BTW: Har aldri likt edderkopper jeg heller. Derfor er det greit med 150mm macro så jeg får litt avstand hehe.

  6. Fin tanke og vel gjennomført silhuett mot fin himmel. Dog er det noe som trekker ned.

     

    Når du tar slike bilder så bør du passe på objekter som spider motivet ditt som gjerdet gjør her. Ellers er mye nevnt før.

     

    Mao ville jeg kun hatt en silhuett av hesten.

  7. takker for alle kommentarer!

     

    Tim: er forsåvidt enig i at det mangler litt punch i insektet i forhold til bladet. Takk for tipset. Har også merket meg de stygge refleksene, men tenkte bare det ville gjøre vondt værre å tukle med det utbrente området. Dessuten syntes jeg utsnittet ble bedre når jeg tok med de tre 'klumpene', så jeg ville ikke klippe de vekk heller.

  8. Hei! Macro er morsomt. Har nettopp begynt å prøve meg innenfor det området jeg også. Må nok si meg litt enig med Mollenpriz her. Det blir for mye som er ute av fokus, og det som er i fokus er ikke spesielt spennende. Det kunne forsåvidt hatt potensiale for et sånt IKEA-kjøkkenbilde :)

     

    Helt i begynnelsen av min 'macrokarriere' brukte jeg mye stor blender jeg også, men etterhvert har jeg begynt å bruke mindre og mindre blender (typisk mellom f/8 og f/16). Dette av flere grunner. Det er enklere å treffe fokus, personlig synes jeg ofte resultatet blir bedre og du vil få uskarp bakgrunn omtrent uansett med et teleobjektiv (i alle fall med min 150mm). Men prøv deg fram! Det morsomste er å finne ut av nye ting selv (med noen hint og tips i ny og ne).

  9. Lenge siden jeg la ut et bilde nå. Hadde i utangspunktet tenkt å sende dette inn til ukens konkurranse, men da jeg reiser vekk når trekningen foretas er det liten vits :) Ville høre hva folket mener. Er ikke så erfaren innen macro, men liker å få litt grønske på knærne. Kom gjerne med kritikk (ikke legg noe i mellom).

     

    post-85315-1180828214_thumb.jpg

  10. Utrolig bra bilde med en god historie bak. Liker det godt i s/h.

     

    Et forslag til endring er å gjøre det om til et stående bilde ved å kutte 2 cm på venstresiden og kutte høyresiden slik at du kutter hunden i to (hørtes grufullt ut :ermm: ). Ved å gjøre dette fjerner du mye uinteressant skog og fyller hele bildet med et bra motiv. Potene manglet, men det er jo allerede nevnt.

  11. Her tenker jeg s/h panorama med en gang. Tok meg friheten til å gjøre et raskt utkast:

     

    post-85315-1176660857_thumb.jpg

     

    Satte saturation = 0 og justerte levels. Prøvde å 'burne' skummet rundt hodet for å få fram ansiktet bedre.

     

    Dette var fort gjort og kan garantert gjøres bedre.

×
×
  • Opprett ny...