Gå til innhold

superswede

Medlemmer
  • Innlegg

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av superswede

  1. Fått min og kortversjonen her er at man må vite vad man trenger/ønsker av en telefon....

     

    PLUSS

    - Den ER kjapp

    - God respons i skjerm og fin å skrive med hvis man liker T9

    - Støtte for Exchange Active Sync via RoadSync som følger med (kalender, kontakter, e-post)

    - Android = masse muligheter

    - Bra kamera (skarpe bilder og rask fokus)

     

    MINUS

    - FOR liten for min del; lemper seg ikke for feks filmtitting og på tross av at internetbrowseren er god og kjapp blir tekst for liten for meg for å være behagelig

    - QWERTY-tastatur blir for litet. Den kommer ikke med QWERTY men "Scandinavian keyboard" fra Android market lar seg installere men blir som nevnt for litet til å skrive på.

    - Svak skjerm i sollys

    - Skjerm er ikke dekket med glass uten PLAST = fikk små riper allerede første dagen når den lå i lomma mens min 2 år gamle iphone fortsatt er like fin på skjermen.

    - Ikke støtte for internet sharing hverken via kabel eller Wifi (ja, vet at det finnes 3. part som gjør det over Wifi men jeg KREVER at det skal virke out of the box med i hvert fall kabel uten masse ulike software installert på klienten. Som feks HERO på Windows 7)

    - Ikke støtte for mer en en Widget per skjerm (på tross av at det kan være plass for det).

    - På tross av 3.5 mm plugg så virker ikke alle headphones (eksempelvis ikke med Dr. Dre Beat Solo, lyden nekter å spille på annet en høytaler i tlf...).

    - Kunne godt vart levert med god std widget for vær og aksjer (har ikke funnet noen gode på Android market som passer veldigt godt til skjermen).

    - Savner mulighet for å individuellt konfigurere synkintervall for ulike e-post kontoer. PT kan du kun konfigurere Exchange (via Roadsync) som "du vill" når det gjelder Google er det enten "av eller på", dvs Push eller manuelt, ikke noe der emellom. På "vanlige" IMAP/POP3-kontoer er det kun manuell synk som gjelder.

     

     

    Oj, her blev det mye minuser MEN det er nok fordi MINE behov er annerledes en målgruppen for denne telefonen.

     

    => Hvis du ønsker en liten, kjapp telefon og ikke er avhengig av QWERTY uten liker best T9 og dessuten ikke sitter mye å blar på internet så kan dette godt være telefonen for deg. Jeg kommer fra iPhone og vil nok gå tilbake til den.

  2. @2B´1: Ser at du har kjøpt D751 med innebygget 3G modem hos Elkjop (?). Har du produktid/nr hos Elkjop? I webshopen finner jag ikke noen D751 som har innebygget 3G....

     

    Til alle andre:

    Noen som vet hvor en finner D751 med 3G/UMTS modem i norske nettbutikker.

    Bortsett fra hos Telenor finner jeg kun nettsider det det står at WWAN/3G er en "manufacturing option" men ikke hvorvidt den aktuelle produkten er utrustet med dette eller ikke.

    Kan ikke kjøpe hos Telenor da jag ikke skal ha noe abo.

     

    Takk på forhånd!

  3. Noen av dere som hadde problemer med Wifi som har fått det til å virke? Min funka fint hos svigers og hos foreldrene mine, men hjemme i leiligheten får jeg ikke koblet til.. Har WPA personal kryptering på en Linksys WRT350 router der den ikke virker. Hos svigers er det wep kryptering og hos foreldrene mine er det åpent. Har ikke lyst til å bytte krypteringstype da laptopen ikke liker å kjøre full hastighet på andre krypteringer :roll:

    Min har i varje fall blivit mycket stabilare när jag ändrade min linksys WRT54GX till att köra på WPA2+AES istället för WPA+TKIP.

  4. @news24

     

    Har selv hatt en iPhone 3G i litt over et år og nå Hero i litt over en uke.

    Kort oppsummert så går ting imo litt mer "smooth" og mer responsivt på iPhone men Hero fungerer egentlig over forventen syns eg og akkurat som iPhone så "vokser" den på en.

    Den er ikke treg men noen gang kan den "hakke" noe men det er INGENTING i forhold til vad jag har opplevd på den SE Xperia X1 som var var nødt til å ha en periode.

    I ärlighetens navn skal det sies at ikke iPhone alltid reagerer umiddelbart heller...

     

    Hero er ikke "superrask" men syns generellt at den er meget responsiv og syns egentlig at det er utrulig hvor langt Android har kommet mht til hvor lenge det har vart på markedet.

  5. Hvis noen av dere unggutter trenger noen skikkelig hjelp med iPhonen så anbefaler jeg er dere tar en titt på http://www.ipod1.no/forum

    Vås.

     

    Mulig at uttalelsen er formulert noe provoserende men bottomline så er det IKKE vås.

    Vås er det däremot å ha en tråd for alle spørsmål som angår iPhone. Som kommentert av noen andre så borde det vare ett underforum for iPhone der en og hver tråd angår en problemstilling.

    Mye enklere å faktisk finne, og gi, svar.

    Og linken som jeg gav var, som noen påpekt feil. Helt korrekt skal den være http://ipod1.no/forum/viewforum.php?f=153

    :cool:

  6. søkefunksjon på disse forumene er bare å gi opp, iherdig leting er løsningen.

    Enig i det hvis du bruker den søkfunksjonen i menyen til venstre i browsern.

    HVIS du finner en tråd som bør vara intressant finnes det dog en bedre søkefunksjon inne i selve tråden (sån at en slipper å lese igjennom 5456 sider...) => Lengst ned på siden står det "ENTER KEYWORDS" => "SEARCH TOPIC" ....

  7. Må si meg enig med 2mmy91 her. Har brukt både resistive og kapasitive skjermer. Før iPhone så fantes det nesten ikke tlf med kapasitiv, kun resisitive.

    Jeg skal ALDRIG ha resistiv igjen, tlf med kapasitiv er så utrolig mye mer lettstyrte/sensitive/nøyaktige (sitter selv med iPhone og HTC Hero og deras skjermer slår alt). Det høres ut som om det burde vare omvendt men det er det IMO ikke.

     

    Så for meg er det LETT: KAPASITIV :thumbup:

  8. Har hatt hero i en par timer nå, og irreterer meg allerede grønn over den der ordboka som det ikke går an å skru av. Håpløst for oss som skriver sms på dialekt. (Ja det går an å skru den av i settings, men det hjelper ikke, den er fortsatt på)

     

    Edit: jeg ser den begynner å lære seg en par trønderske ord nå, så er vel bare å holde ut, så blir det bedre etterhvert :)

    Hvilket tastatur bruker du, qwerty - compact qwerty - phone pad?

    Det høres rart ut. Jeg bruker QWERTY og hvis jeg deaktiverer "Prediction" og "Spell correction" under Locale & Text -> Touch Input -> QWERTY så er den definitivt av hos meg.

     

    Med alternativet compact qwerty så kan en i tillegg skru av T9 på selve tastaturet.

  9. Hmm, jeg har merket at GPSen på 3GSen min bommer med ca. 1km fra der jeg står. Noen andre som har dette problemet og kanskje en løsning?

    skru av wifi.

    Da har nok GPS'en ikke fått "lock" ännu. Kan ta ganska lång tid første gangen (dvs når telefonen er ny og/eller GPS'en ikke er brukt før). Kan hända du må stå ute under bar himmel i 20-30 minuter worst case. Trenger ikke bekymre deg for at Wifi er på.

     

    Har du:

    a) en yttre ring med en mørk "prick" i eller,...

    b) er det kun en stor ring som ligner på en sikte-korn?

     

    a) betyr GPS lock men med få satelitter,

    b) betyr at du kun har GSM triangulering.

     

    Hvis/når du får en "god" GPS lock så ser du kun en forholdsvis liten mørk "prick".

     

    Jeg sliter også med GPS-en i tillegg til litt dårlig overføring med datatrafikk på mobilnettet.

     

    GPS-en hos meg sier at jeg er 3-4 km unna der jeg faktisk er og jeg har et digert sånn sniper sikte på skjermen :p

     

    Vil dette si at jeg må i worst case ute å tusle under åpen himmel opp imot 30 minutter HVER gang jeg skal bruke GPS-en?

    Hehehe... :-)

    Nei, det er kun for "first time fix". Enkleste er å legge tlf "opp ned" i ett vindu 1h eller så med laderen i (og google maps startet selvfølgelig..). Må da samtidig stille in tlf så at den ikke går i std-by på lang tid..

  10. Hmm, jeg har merket at GPSen på 3GSen min bommer med ca. 1km fra der jeg står. Noen andre som har dette problemet og kanskje en løsning?

    skru av wifi.

    Da har nok GPS'en ikke fått "lock" ännu. Kan ta ganska lång tid første gangen (dvs når telefonen er ny og/eller GPS'en ikke er brukt før). Kan hända du må stå ute under bar himmel i 20-30 minuter worst case. Trenger ikke bekymre deg for at Wifi er på.

     

    Har du:

    a) en yttre ring med en mørk "prick" i eller,...

    b) er det kun en stor ring som ligner på en sikte-korn?

     

    a) betyr GPS lock men med få satelitter,

    b) betyr at du kun har GSM triangulering.

     

    Hvis/når du får en "god" GPS lock så ser du kun en forholdsvis liten mørk "prick".

  11. Dere som har kjøpt Hero allerede, hvordan funker det engelske oppsettet? I forhold til ordliste, norske bokstaver etc?

    Så... Da er spørsmålet: Vente på norsk, gudene vet hvor lenge, eller kjøpe den nå på engelsk?

    Jeg har på svensk eftersom jeg er svensk men det burde fungere omtrent like godt eller dårlig avhengig av hvordan man ser på det.

    Jeg synes at den svenske ordlisten fungerer veldigt godt når tlf er horisontalt men ikke like godt "opprett" modus.

    Av en eller annen grunn så "retter" den opp mye mere av "ar" til "är", "bat" til "båt" etc.. når jag skriver med full qwerty kontra kompakt qwerty. Det irriterer meg litt. All in all så fungerer det tilfredsstillende.

  12. Husk at verdien som er oppgitt er maksimum verdi, den vil jo avhenge av hvor mye du har gående på tlf av wipi, gps, osv.

    Her tar du desverre helt feil. SAR verdi måles ikke på Wifi og i hvert fall ikke på GPS (då det ikke er en sender men en mottaker...). SAR går kun på radiodelen og da GSM og UMTS/WCDMA. Maksimumverdier oppnås når telefonen er i en samtale og i et område med dårlig dekning.

  13. Er en del applikasjoner hvor det spretter opp vindu hvor det står at applikasjonen vil bruke stedet der du er nå. Vet at dette har med GPSen å gjøre at den vil finne plassen jeg er på akkurat nå. Har fått den på kamera og yr.no til nå. Det jeg lurer på er hvordan det er med datatrafikken på dette. På kameraet eller yr.no f.eks. Er det snakk om mange megabyte?

    Nei, det er veldig små mengder med data. Stedsangivelse bruker GSM posisjonering (triangulering), offisielle Wifi Hotspots og GPS informasjon, allt via aGPS. Vi snakker noen få KB vid hver anledning.

    Har du en kilde på det?

    Husker ikke hvor jeg leste dette. Jeg "forsket" en del kring temaet når aGPS kom på markedet for en del år siden tilbake. Videre har jeg selv gjort målinger på forskjellige devicer (N95, iPhone 3G og X1) og databruken er så å si ubefintlig. Avhengig av device har det som regel variert mellom 3-7 KB..

  14. Til svar ang. batteritykkelse, så er det med nytt bakdeksel ja...

     

    Når det gjelder levetiden på batteriet, så ser jeg nå at etter ca. 20 meldinger og GPS aktivert, så er jeg nede på 1/4 igjen av batteriet. Holder det ut dagen???

    Ladet i natt, så jeg startet på fult batteri i morges kl. 7.15

    Skjønner ikke hvordan du klarer dette...vistnok trekker GPS mye strøm, men den er jo ikke nødvendigvis aktiv selv om den er aktivert. Du ser mitt daglige forbruk ligger langt over ditt forbruk men din tappes jo dobblet så fort å vell så det. Å forresten, når du sier 1/4..er batteri ikonet orange nå da?

    Jeg lurer selv på hvordan dette er mulig.. Jeg skal installere taskiller snart å se hva som kjører. Det skal sies at jeg at slått av all data synk utenom wifi, som kun er aktivert ved aktiv skjerm. GPS var aktivert til å alltid hold kontakten, ikke slik at den starter ved behov (som er standard). Jeg skal lade opp mobilen i natt, så får vi se om det er noe mer juice i den i morgen. :-)

    Og her ("GPS var aktivert til å alltid hold kontakten") har du i så fall svaret. Hvis du går omkring med en aktiv GPS hele tiden vil batteriet dreneres ila få timer.

    Spørsmålet mitt er hvordan du fått det till? Settingen for "Enable GPS" under "Location" betyr ikke at GPS "alltid holder kontakten" men kun at den starter opp automatisk når du feks starter Google Maps eller Footprints etc.

  15. Har en HTC Hero her, men hvordan i helv#¤%e finner jeg filutforskeren? Har lagt inn en .cab-fil som jeg vil installere, men det var visst enklere sagt enn gjort å finne filen.

    Er det seriøst ingen av dere med Hero-en som vet dette? Føler det er ganske essensiell kunnskap om en mobil. :tease:

    Jag må bara le. Skyter seg selv i foten...

    .cab fil for windows på en android. ...Essensiell kunnskap..., :D

  16. Er en del applikasjoner hvor det spretter opp vindu hvor det står at applikasjonen vil bruke stedet der du er nå. Vet at dette har med GPSen å gjøre at den vil finne plassen jeg er på akkurat nå. Har fått den på kamera og yr.no til nå. Det jeg lurer på er hvordan det er med datatrafikken på dette. På kameraet eller yr.no f.eks. Er det snakk om mange megabyte?

    Nei, det er veldig små mengder med data. Stedsangivelse bruker GSM posisjonering (triangulering), offisielle Wifi Hotspots og GPS informasjon, allt via aGPS. Vi snakker noen få KB vid hver anledning.

  17. Skjønner ingen ting jeg nå!!

     

    Synkroniserer kontaktene mine med google kontoen min, har vel 100kontakter liggende det, og mobilen synkroniserer den, men dukker jo ikke opp i telefon lista på hero jo? hjelp meg?!

     

    På Hero kan man velge hvilke kontaktlister som skall vises på telefonen. Check dine settinger (starte "People" -> velg "Menu" -> "View"...)

  18. Har hatt Heroen i et døgn nå, og er stort sett fornøyd. Men en ting som er skikkelig pain, er at jeg av en eller annen grunn kun får edge! Ikke noe 3G på meg! ... Har OneCall.

     

    Noen andre som sliter med dette? Bruker innstillingene som er factory defaults. Både mms og edge funker, men ikke 3G/HSDPA...

    Det høres ju rart ut hvis det er sån at Edge virker. Kan bare tenke meg det mest åpenbare, dvs at 3G nettverket er disablet i settings på telefonen. Er "Use only 2G networks" under "Settings\Wireless controls\Mobile network settings" huket for?

  19. Ja, da setter du det til manuellt. Du skal observere at iPhone vil UANSETT drive å laste ned/oppdatere e-post så fort du går in i den aktuelle mailboksen. Er med andre ord ikke nødvendig å velge "update" eller noe sånt.

     

    Push er en riktig batterydrainer (var i hvert fall det på 3G versjonen) så den bør du unnvike. Hvis du bruker MobileMe og ønsker å kunne bruke "FindMyIphone" så MÅ Push vara aktivert (men man trenger å andra siden ikke ha noe e-post konto instillt til å bruke selve push funksjonen).

×
×
  • Opprett ny...