Gå til innhold

Gakk

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gakk

  1. Det er fint og kjent om alle enheter får USB-C, men å tvinge dette gjennom som et krav blir helt feil. EU forsøkte å tvinge gjennom mini-USB (eller var det micro?) for noen år siden, og de fleste er nok glade for at det ikke ble noe av sånn at USB-C kunne bli utviklet. Et krav om USB-C vil kunne stoppe innovasjon.

    Ellers er det vel ganske tydelig at Apple ikke har noe imot USB-C, siden de allerede har dette på sine bærbare og på iPad. De aller fleste som kjøper iPhone gjør dette for å bytte ut en eldre iPhone, og da har man allerede riktig lader. Apple har allerede byttet til USB-C lader for iPhone også, men da ikke i pluggen på telefonen. Dette er nok fordi det vil gjøre en STOR mengde ekstrautstyr ubrukelig (hvertfall uten overgang), som dockingstasjoner, billadere, kobling til musikkanlegg, koblinger til hodetelefoner, etc. I løpet av bare noen få år så er de fleste av disse koblingene trådløse uansett, og først da er det rette tidspunktet for å eventuelt bytte plugg på selve telefonen - hvis ikke man har gått over til trådløs lading også på det tidspunktet.

  2.  

    (...)

    Min kraftleverandør har et API, men selv om jeg har en AMS måler så sender ikke min netteier (Skagerak Nett) data videre dit oftere enn en gang per uke. Så det blir umulig for meg som forbruker å dra nytte av AMS for feks å sjekke strømforbruket mitt når de data jeg får tilgang til er for forrige uke.

    (...)

     

    Har du sjekket hos netteier? Jeg har ca en ukes forsinkelse av data hot kraftleverandør Los, men kan lese detaljert data umiddelbart hos netteier Agder Energi.

    Jeg har også Skagerak Nett, og på deres nettsider kan jeg lese detaljerte data (nesten) umiddelbart, med kun et par timers forsinkelse. Men deres API har imidlertid nesten en ukes forsinkelse. Det publiserer nye data kun hver onsdag, og da for forrige uke. Det vil si med 3-8 døgns forsinkelse :-(

  3. To etasjer tog??? Heve kjøreledning, heve tunnelltak, heve brohøyde, og mye større velte-moment i svinger så hastigheten må holdes nede. I stedet for å bare koble flere passasjervogner på etter behov, slik alle andre gjør det?

     

    Vognene med 2 etasjer er bare 31,5 cm høyere, og både i Europa og USA har det blitt helt vanlig å sette inn dobbeltdekkere når kapasiteten må økes.

    • Liker 5
  4. Hei!

     

    Har oppgradert mitt Alcatel SpeedTouch ADSL-modem til PRO-versionen med routing, dial-up, ppp og andre funksjoner.

     

    Prøver å sette opp modemet slik at jeg slipper og koble opp med PPPoE fra datamaskinen, men at modemet selv kobler opp linja (som en ruter). Modemet har funksjoner for å taste inn brukernavn/passord men jeg klarer ikke å stille det inn riktig.

     

    Noen som har tips?

  5. Har også et Cnet kort til kr. 150,-

     

    MEN... har også prøvd med 3com-kort og dersom du har råd til - kaller det en "investering" - så kjøper du 3com. Det belaster prosessor mindre under bruk og du kan være ganske så sikker på å alltid ha drivere til kortet ditt. 3com har Windows XP-drivere til sine gamle ISA-kort laget i 1992. De tar kundene seriøst.

  6. Jeg har faktisk et trådløst tastatur/mus fra Logitech på prøve her nå. Det er et "Logitech Cordless iTouch". Har i løpet av siste uka prøvd både pakka med optisk mus og den med vanlig ball-mus. Har ikke finni noen særlig forskjeller. Noe bedre kontroll på den optiske musa, men den er til gjengjeld mye tyngre da den har større batterier.

     

    Det eneste minus er at overføringa på musa kan bli noe hakkete dersom du beveger den fort, og det er fare for å miste noen pakker med overføring.

     

    Begge deler virker imidlertid helt fint så lenge man finner en plassering til mottakeren som ikke blir påvirka av andre elektriske eller magnetiske krefter. Det igjen er et stort problem med tanke på skjerm, høyttalere, kassa, scanner ++. Men med mottakeren 1,5 meter unna PC-en i motsatt retning av alt utstyr virker det veldig bra.

  7. Jeg har ADSL fra Telenor og deling av linja virker helt fint med både hub, switch og router. Med hub & switch kan det lønne seg og ha 2 nettverkskort i maskinen som har hovedansvaret for oppkoblinga. Både for sikkerhet og hastighet. Men du er avhengig av at en maskin har ansvaret for oppkoblinga og at den deler internet med alle de andre.

     

    - Gakk

  8. Du er ikke den eneste med dette problemet.

    Jeg kjenner flere med ADSL og samtlige har det samme problemet. Enkelte sider kommer ikke opp eller bare delvis. Felles for disse sidene er i våre tilfeller at det er asp-sider (Microsoft Active Server Pages).

     

    Vi har også alle sammen Windows XP på maskinene. Hovedmaskinen (den som kobler opp ADSL-linja) får imidlertid tilgang til alle sider.

     

    Jeg gjetter på at problemet ditt (og mitt) ligger i

    XP. Har snakket med Win2K-brukere som ikke har dette problemet.

     

    - Gakk

×
×
  • Opprett ny...