Gå til innhold

John Kr

Medlemmer
  • Innlegg

    2 033
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av John Kr

  1. Har 2 stk Q22 tv bokser, har slitt lenge med dårlig bilde, bilde virker ullent. Spesielt gjelder dette på ansikte til folk, ser ikke konturene i huden. Er det noen flere som har vært plaget? Har snakket med Altibox, de mener alt er ok, men bilde er fortsatt dårlig. Hadde NexGenTel tidligere (fiber) her var bilde vesentlig skarpere, så godt forskjell på HD og ikke HD-kanaler. Med Q22 tuneren så virker det som alt er ei smørje.

  2. Har nå fått testet Altibox i 6 mnd nå er generelt godt fornøyd med opplegget med opptaksmuligheter og andre valg på TV siden, stabil internett linje (fiber). Det jeg er skuffet over er bildekvaliteten, for meg virker det som om at det er liten forskjell på HD-kanaler og andre kanaler, bilde er uskarpe og slørete. Bilde av hus får en merkelig farge med flyt og uskarphet. Har forsøkt flere HDMI kabler, ingen merkbar endring. TV'n er testet opp mot andre kilder som f.eks PC og DVD spiller gjennom samme HDMI kabel, merkbart forskjell. Hadde NGT-TV løsning tidligere gjennom samme fiber, vesentlig bedre bildekvalitet. Er noe skuffet ...

    • Liker 1
  3. Har kjøpt en Netgear R8000 for å bedre Wifi-rekkevidden. 2. etasje er fiberinntak med FMG. R8000 står koblet til med ethernetkabel i 1. etasje.

     

    FMG-en står ikke i bridge. 

     

    Valgte Access Point i innstillingene til Netgearen. Det står at de anbefaler meg å disable Wifi på hjemmesentralen for å ikke skape inteferens, men hjemmesentralen står i 2. etasje. Poenget er at hjemmesentralen sender ut wifi-signaler i 2. etasje, mens Netgearen gjør dette i 1. etasje.

     

    Hvordan bør jeg sette opp dette? Netgearen har 2 separate 5GHz-nett, men disse kan ved hjelp av Smart Connect fikses slik at jeg bare får et nett å forholde meg til når jeg kobler til med PC-en.

     

    Bør FMG-wifinettene (2.4 & 5GHz) stå på en annen frekvens enn Netgearen? Bør jeg kun kjøre wifi fra Netgearen? Bor i et trehus med to bad. Avhengig av god wifi ute.

     

    Det du skal eller bør gjøre er å slå av WiFi kanalene på Hjemmesentralen. Har gjort det samme, koblet oppen ASUS AC2900 ruter, satt den opp som Accesspoint (AP) slik at jeg får IP-adresser fra hjemmesentralen.

  4. Jeg kjører HDMI kabelen via en HDMI switch i en DENON Reseiver, har testet ut flere HDMI kavalitetskabler, men får bare valgt 1080P i oppløsning. Regner med at Altibox boksen gjenkjenner mulig oppløsning på TV'n, jeg har 55" 1080P TV. Uansett kabeltype så får jeg ikke bedre bilde, har også koblet forbi switchen og da med direktekabel, ingen forskjell. At man kan få 4K/30 eller 4K/60 med bare å bytte kabel har jeg ikke noe tro på...

     

    Jeg har fiber, hadde NexGenTel TV, merket merkbart dårligere bilde etter overgang til Altibox med samme fiber, klaget på dette, men de har ikke noe justering eller muligheter til å justere noe slik jeg oppfatter det. Mener fargene og bilde generelt er ullent og uskarpt.

  5. Hei. Begge TV boksene står tilkoblet hjemmesentralen, asus'n er koblet som accesspoint og vil ikke påvirke TV. Altibox sier at de gjør ingen endringer på TV signalet fra leverandør... Når jeg hadde samme opplegg fra NGT så påstår jeg at bilde var vesentlig skarpere, nå er f.eks hudfarge mer orange og jeg har problemer med å se rynker i huden, det flyter mer sammen. Jeg har gått gjennom alle innstillinger, finner ikke noe som er galt, men bilde er ikke bra.

  6. Jeg er ny ALTIBOX kunde og har gått over fra fiber NGT til fiber Altibox FMG (300/300) + Huawei Q22 TV bokser. Har stengt ned wifi nette på hjemmesentralen og koblet på med cat6 kabel en ASUS RT-AC68U ruter. Ruteren er satt opp som accesspoint (AP) og får IP adresse fra hjemmesentralen.

     

    Fikk store problemer med å få IP-adresse til ASUS'n, måtte fabrikkinnstille både hjemmesentral og AP, da fikk jeg tildelt adresse, nå alt ok. Har fortsatt problemer med TV, fikk ny software i natt på Q22 enhetene. Det jeg sliter med er rett og slett uskarpe bilde på begge TV'ene. Har gått gjennom oppsett på boks og TV, finner egentlig ikke noe feil. Jeg tror at bitrat (dataflow) er lav på kanalene som igjen gjør bilde kornete og uskarpt.

     

    Hvilk erfaring har dere?

  7. Prøver å blåse liv i denne tråden på nytt ...

    Jeg er ny ALTIBOX kunde og har gått over fra fiber NGT til fiber Altibox FMG (300/300) + Huawei Q22 TV bokser. Har stengt ned wifi nette på hjemmesentralen og koblet på med cat6 kabel en ASUS RT-AC68U ruter. Ruteren er satt opp som accesspoint (AP) og får IP adresse fra hjemmesentralen.

     

    Fikk store problemer med å få IP-adresse til ASUS'n, måtte fabrikkinnstille både hjemmesentral og AP, da fikk jeg tildelt adresse, nå alt ok. Har fortsatt problemer med TV, fikk ny software i natt på Q22 enhetene. Det jeg sliter med er rett og slett uskarpe bilde på begge TV'ene. Har gått gjennom oppsett på boks og TV, finner egentlig ikke noe feil. Jeg tror at bitrat (dataflow) er lav på kanalene som igjen gjør bilde kornete og uskarpt.

     

    Hvilk erfaring har dere?

  8. Hei

    Høres kanskje litt banalt ut, men 211+ har eSATA plugg og SD kort leser som jeg ser som en fordel, samt at den var svart. Slik jeg oppfatter det så har den litt annen OS oppsett også. Har også en bedre løsning på vifte(går stillere). Ellers så er de svært like, prisen varierer kun med 400,- så hvorfor ikke gå på øverste hylle. Jeg kommer til å ikke kjøpe nye disker i første omgang da jeg har god tilgang til Seagate 250GB disker her hjemme. Prøver med disse diskene først så får jeg se.

     

    Skal i mellomtiden til DS211+ kommer på lager prøve å bygge min egen NAS av en PC jeg har faset ut (ASUS P5B) med Intel Duo 2 prosessor.

     

    Skal prøve følgende OS;

     

    - Windows Home Server

    - Ubuntu Server

    - FREE NAS

  9. Angående interfase, se link

     

    Jeg har nå 3(6) valg egentlig;

    1 - QNAP - TS 219P+ og TS 119P+

    2 - SYNOLOGY - DS 211 og DS 111

    3 - NETGEAR - ReadyNAS Duo RND2120 (1x2TB) eller RND2210 (2x1TB).

     

    Alle er i samme prisklasse fra 2500,- til 4000,-.

    Ser at det kan være en del utfordringer med å sette de opp riktig, må prøve å sette meg inn i software og måten man setter NAS opp, det bør være så enkelt som mulig (plug & play).

     

    Akkurat nå sitter jeg litt fast... :-(

  10. Hei igjen.

     

    Dersom du kjører RAID 0 så vil du ha mulighet til å berge data dersom den ene disken ryker, men dersom NAS kabinettet sitt hovedkort ryker så vil du ikke ha muligheter til å berge noe - slik har jeg fått det forklart. Oppfatter også at man kan stole mer på diskene en på NAS software/hardware.

     

    Tenkte egentlig å gå for en en(1) disk NAS og ta backup av bilder en gang i blant med en WD MyBook 1TB, det trur jeg er sikrest. Velger da Synology DS111 eller QNAP med samme kvalitet.

×
×
  • Opprett ny...