Gå til innhold

fose

Medlemmer
  • Innlegg

    249
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fose

  1. Jeg har E-3 + 12-60. Knallkombo for generell fotografering - 24mm ELF (altså 12mm) er godt å ha ute i naturen når du skal ta landskapsbilder, eller når du leker deg med arkitekturfotografering, f.eks. Synes også at 60mm f/4 fungerer ganske så greit for nærfotografering og portretter.

     

    Samtidig er 120mm EFL (60mm) litt i korteste laget dersom du skal ta bilder av fotballkamper. Muligens ville du fått bedre muligheter for sportsfoto med en 2x telekonverter (4100 kr) på en 14-54. Da får du mulighet for en EFL på 54*2*2 = 216mm. Noen andre som har meninger om dette alternativet?

     

    Jeg ser at du også har en E420. Har du oppgradert til E-3, eller har du kjøpt en E420 i tillegg fordi du synes E-3 er for tung å dra på. Hvilken bruker du i praksis.

     

    Ellers takker jeg alle for mye god info.

  2. Jeg har tenkt å kjøpe mitt første speilreflekskamera, og er således amatør.

     

    Har fått med meg at MPX har et supertilbud på Olympus E-3. Dette er sannsynligvis et kamera som er langt bedre enn mitt behov. Allikevel frister det, først og fremst fordi jeg har forstått at dette kameraet er svært solid, og det tåler vann godt.

     

    Kameraet må regne med å bli med på fisketurer på fjellet i alt slags vær. Det må også regne med turer på stranden (sydenferier). Ellers vil det bli brukt til familiebilder - herunder til idrettsarrangementer for barn (fotball).

     

    Er en god del mer enn gjennomsnittlig teknisk anlagt, og setter meg vanligvis lett inn i ting. Men er dette kameraet så komplisert at det vil ta lang tid å lære det? Er kameraet unødvendig dyrt for mitt behov?

     

    Jeg ser det selges i to ulike kitobjektiv; 14-54mm F2.8-3.5 og ED 12-60mm F2.8-4.0 SWD. Forsvarer det siste objektivet en prisforskjell på kr. 3 000,-?

  3. Det er litt vanskelig å svare på om skjermoppløsningen stemmer, så lenge du ikke forteller hvilken skjermopplysningen du venter at den skal ha.

     

    I overskriften til Netshop fremkommer det at skjermoppløsningen er WXGA, som skal være standarddisplayet på 1280 x 800. I teksten nedenfor står det at skjermen er WSXGA+, som er en oppløsning på 1680 x 1050, som er max oppløsning på denne maskina.

     

    Siden maskina leveres både med 1280 x 800 samt 1680 x 1050 i oppløsninger, og annonsen til Netshop er uklar, så hadde jeg ringt og hørt.

     

    Ellers vil jeg si at dette syner å være en velbygd maskin med gode spesifikasjoner til en fornuftig pris.

  4. Skjermkortet i denne er "overkill" til deres bruk. Så lenge PCen ikke skal brukes til spilling, ville jeg heller valgt en annen skjermløsning. Dette vil kunne føre til lengre batteritid i PCen. Dere kan da enten velge en billigere PC, eller få en bedre prosessor.

     

    F.eks. får dere Lenovo 3000 N 200 med veldig god byggekvalitet og en adskillig bedre prosessor (Intel T7250) enn i Aceren til ca. 6 500,-. Denne samme Lenovo maskinen med en helt grei Intel T2390 prosessor får dere fra kr. 4300,-.

  5. Jeg har heller ingen erfaring med praktisk bruk. Men hovedspørsmålet du burde stille deg er vel hvorvidt du har behov for en haddisk med litt størrelse på. Hvis du ikke har behov for særlig lagringskapasitet, burde du velge en med SSD harddisk, siden disse er en god del raskere; særlig i oppstarten. Acer maskina finnes også med SSD harddisk.

  6. Uansett; kjører på batteri nå og ingen tyngre applikasjoner. Prosessor står konstant på 2,6GHZ.

     

    Har ikke fjernet bloatware så det får kanskje ta skylden; Prosesser er 100 og Prosessorbruk sviner - men ligger hovedsaklig ikke over 10% på det jevne. Litt merkelig at den ikke klokker ned da.

     

    Hvor er det du ser at prosessoren ikke klokker ned? Jeg går inn i "Spill" under startmenyen. Deretter går jeg på "Ytelsesinformasjon og -verktøy" som ligger rett under der du ser "Systemets klassefisering". Så går jeg til "åpne pålitelighets- og ytelsesovervåkning". Da ser jeg at min prosessor nå yter 30% av maksfrekvens.

     

    Er du sikker på at du sjekker på rett sted?

  7. Sitter med denne maskinen jeg også - en herlig byggekvalitet og et spesielt godt tastatur.

     

    Men en liten ting; min pc kjører konstant på maks GHZ - altså 2,6. Den klokker aldri ned.

     

    Samme "problemet" har jeg også med flere andre nyere PC-er - blir og endel varme - som følge av dette.

     

    Har Dere noen erfaring med dette? Centrino prosessorene av i dag klokker ikke automatisk? Bør en installere ett program for å styre dette selv? Eller er det bare Vista som i bunn og grunn er tungt for maskiner og således fører til dette?

     

    Noen med erfaringer/tanker?

     

    Hvis du trykker på F3 mens du holder nede "Fn", kommer du inn på strømstyringen. Her er det et eget oppsett som maksimerer batteritiden. Har ikke sjekket at dette oppsettet også klokker ned prosessoren, men tipper dette.

×
×
  • Opprett ny...