Gå til innhold

Xabi1

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xabi1

  1. Noen som kan fortelle meg hvordan jeg oppdaterer til Froyo på HTC Desire? Når jeg sjekker på telefonen (Meny-Innstillinger-Om telefonen-oppdatering av systemprogramvare) er svaret at det ikke finnes noen tilgjengelige oppdateringer... Er det andre måter å gjøre dette på?

     

    Og, er det mulig å kjøre Android på HTC HD2? Hvordan gjør jeg det i tilfelle (hater Windows..)?

    • Liker 1
  2. Er ikke NetCom/Apple pålagt å selge telefonen uten binding også? Det er den prisen jeg er mest spent på. Hvis den prisen blir forholdsmessig "lav" (under 6000), vil det jo nærmest lønne seg å kjøpe uten binding, og heller bruke OneCall el. lignende billig-abonnement. :)

     

    EDIT: Ser at på Netcoms sider står det følgende i FAQen:

    Kan jeg kjøpe telefon til fullpris uten abonnement?

    Nei, det går ikke.

     

    Har de lov til å gjøre dette? Vil tro konkurransetilsynet vil gi Apple/NetCom kraftig deng for dette rimelig snart, i så fall.

     

    Ikke gjør dette så vanskelig. Kjøp en iPhone til 1,- med det dyreste abonnementet. Ved å bryte bindingstiden umiddelbart blir du belastet første mnd.avgift ( 1099,- ) samt et bruddgebyr anslått tl ca. 3500,-. Dermed sitter du igjen med en iPhone du kan bruke med et hvilket som helst annet NetCom-abonnement til ca. 4600,-.

  3. Lureriet fortsetter. NetCom annonserte nettopp iTalk Small, Medium og Large, og gjør det klart at iPhone ikke kan kjøpes uten binding til dette abonnementet. Spørs hvor lenge Forbrukerombudet lar denne praksisen fortsette...

     

    8GB-utgaven koster ca 6200, 9100 og 13200 kr mens 16GB-utgaven kommer på ca 7100, 10000 og 14100, alt avhengig av abonnement. Jeg kjenner allerede skadefryden fra når en iPhone-kjøper "forsvarer" at iTalk-abonnement er så billig for vedkommende, og at før kom jo regninga på 200-300kr fordi man "ikke brukte telefonen"...

     

    Om vi plukker prisen fra hverandre har vi først 900kr for 8GB ekstra. Hadde iPhone hatt minnekortslot kunne du fått 8GB ekstra fra ca 300kr inkl frakt. Videre betaler Large-kunder 1100 kr månenden, men har allikevel en begrenset mengde MB. Andre NetCom-abonnementer bruker derimot maks 750kr/mnd (25kr/dagen, 30 dager i en bankmnd), og bestiller du NetCom Connect har du fri bruk til 499kr/mnd. 1000 ringeminutter kan for mange høres mye ut, men det er bare 33 minutter/dagen og de som ringer mye vil derfor få en kjemperegning. 1000 sms er heller ikke så imponerende, da NetComs egen SMSmania gir 2000 sms for 200kr/mnd.

     

    Det finnes sikkert noen som i gjennomsnitt ringer en halvtime og sender under 30 sms dagen, men aldri i verden om det gjelder mange av de som går for iTalk Large.

     

     

    Lureri ? Du velger da selv om du vil kjøpe eller ikke ?? Ingen liten skrift eller informasjon som ikke kommer frem - dette er fakta, lik det eller ikke. Du MÅ ikke kjøpe...

  4. Prisen uten abm blir under 5000,-

     

    Og hvordan vet du dette da?? Netcom har ikke lagt ut noen prieser ennå som jeg vet om...

     

    For å sitere fra StarWars Galaxies forums : "Link or it didn't happen"

     

    Kjenner en som har den ???? Den lanseres i USA samme dag som i Norge og resten av Vest-Europa, så han som påstår han har den har nok dratt en spøk på deg.

  5. Det er vel ikke lov til å ha ene retten på noe sånt i Norge om jeg ikke tar feil?

     

    Mobildata her hvor jeg bor får den inn ihvertfall.. Absolutt ingen apple store, men selger selvsagt Ipod og diverse andre apple produkter som alle andre EL forhandlere i Norge.

     

    Tror nok "Mobildata der du bor" har bommet litt da ja. Mobildata er ingen NetCom-forhandler og vil således ikke få en eneste av de Iphone som lanseres i Norge den 11.juli.

  6. Må med hånden på hjertet si at jeg overhodet ikke synes synd på noen av dere som evt.taper penger på at Nutel ryker. Slik går det når man ser seg blind på lave priser, priser som er så lave at det for ethvert oppegående menneske må synes klart at dette er dømt til å gå nedenom og hjem på et eller annet tidspunkt.

    Spørsmålet er nå bare hvem som blir nestemann ut. Ipea kanskje ?

  7. Snakka nettopp med Netcom kundesenter. Og hun sa det hete Connect Evening og ikke Fritid. Hun sa jeg måtte vente på et nytt simkort jeg skulle putte i PC-en. Og at jeg ikke kunne bruke det sim-kortet jeg har i dag. Ble ikke akkurat noe klokere av å snakke med hun. Har jeg missforstått? Går det ikke ann og bestille denne tjenesten til mobilen (uten å kjøpe usb modem som jeg regner med hun mente med sim kort til mobilen) og bruke mobilen som modem når du skal koble det til PC? Jeg trenger ikke noe moden for kommer hovedsaklig til å bruke dette til å lese www sider på den innebygde nettleseren i mobilen. Ikke for å koble meg med pcen - selv om den muligheten er greit og ha på hytta innimellom. Men da bruker jeg bare USB kabel og mobilen som modem.

    9374215[/snapback]

    Du har 2 muligheter. Enten må du ha et modem til pcen eller en ekstra telefon du kan kople til med et nytt nummer på, eller så kan du ha Netcom Evening som en tilleggstjeneste. Jeg har vanlig Connect som tilleggstjeneste og det fungerer fint.

    9375096[/snapback]

     

    Det var bra det da, for det sa kundeservice at ikke gikk ann. Altså tilleggstjeneste. Jeg ønsker tilleggstjeneste til mitt abb slik at jeg kan surfe på den innnebygde nettleseren i min telefon samt koble min telefon til pcen på hytta å surfe på pcen via den tlf jeg har no.

    9377089[/snapback]

    Det er et relativt nytt abo/ny tjeneste, så ikke sikkert alle på Kundesenteret har fått med seg, jeg fikk det ikke med meg før litt ut på dagen etter at jeg kom på jobb jeg heller, og da var det allerede en del som hadde spurt ;) Som med alle tidligere Connect-typer, kan du ha det som en tilleggstjeneste på abonnementet ditt, eller som et eget abonnement.

     

    Kanskje du har et veldig gammelt SIM-kort - isåfall kan det hende at Kundekonsulent ba deg bytte SIM-kort for å være sikker på at du kan bruke det på 3G-nettet også - men det blir jo helt opp til deg. Besøk en NetCom-forhandler og aktiver det der, eller ring 05050 så legger de det på abonnementet ditt. Du kan også fikse det på Min Side...

    9377240[/snapback]

     

    Nei jeg har et nytt sim-kort.

    Netcom burde ikke kalle dette abonemanget for 2 forkjellige ting Fritid og Evening.

    Og sende Fritid til 1989 som sto på her på netcom.no funker ikke. Netcom vet ikke hva kodeordet Fritid er.

    Også 05050 ville ikke aktivere dette for meg.

    Men når jeg fant ut at evening og fritid er samme greia så fikk jeg bestilt det på Min Side.

    Eneste som gjenstår er og ringe og dobbeltsjekke at det faktisk er aktivert for det ble tull med venner abb :p Bekreftelse på sms men likavel sa 05050 at jeg ikke hadde d :p

    9377754[/snapback]

    Ja, det er litt forskjellige navn på forskjellige steder. Lurer på om de kanskje hadde to navneforslag og bestemte seg for å bruke det ene, uten å endre det på alle steder. Ikke godt å si ;)

    9377777[/snapback]

     

    Det heter Connect Fritid. Evening er navnet på det eksakt samme abonnementet fra Telia Sonera i Sverige, og ble adoptert av NetCom i arbeidsfasen med dette abonnementet. Alt som har med Evening å gjøre vil fjernes etterhvert.

  8. Samtidig kan man tenke over at smsMania gir mulighet til å skrive flere sammenhengende sms'er. Da jeg brukte Netcom tidligere med smsMania skrev jeg gjerne sms'er på 300-500 tegn om gangen og da er det fint mulig å bruke opp 2000 sms'er før en måned er omme.

    8811875[/snapback]

     

     

    SMSmania er et kjempeprodukt. Og så får man det gratis i 2 mnd.nå hvis man tegner nytt YoungTalk, eller viderefører.

  9. Hørtes fantastisk ut. Når jeg er ferdig med bindinga hos NetCom er det over til Telenor. Kanskje Friends eller Zero blir aktuelle da.

    8815622[/snapback]

     

    OT:

    Noen grunn til at du tenker å skifte fra Netcom til Telenor?

     

    Blir interessant dette her med djuice friends og zero, ser frem til en snarlig kunngjøring om priser, tjenester og vilkår. Skulle ihvertfall komme i juni, så vi får vite senest innen 21 dager hva dette blir til.

    8816226[/snapback]

     

    Jeg tror jeg kan hjelpe dere nysgjerrige med hva Djuice Friends vil bestå av.

    Mnd.avgift 29,-

    Ring gratis til alle andre med et Djuice-abonnement, uansett hvilket.

    SMS og MMS har vanlig pris

    Oppstartsavgift ukjent, men antar 0.59,- / 0.69,-

    Lansering allerede nå 12.juni.

  10. Mobilland er vel ikke akkurat kjent for sin seriøsitet ? Er ikke Mobilland den gjengen som sitter og ringer opp NetCom-kunder over hele landet, og prakker på de møkkatelefoner, og binder de i 12 mnd. til ActiveTalk ? Og der også mange kunder har fått lagt på bindingstid av Mobilland, UTEN at de har sagt ja til noe som helst tilbud ?

    Mitt råd er : Skygg unna forhandlere som Mobilland. Går over lik for å tjene noen ekstra kroner.

  11. Pass på NetCom (noe av dette gjelder også for Telenor):

     

    - Svarer ikke på kundeservice-henvendelser gjennom web-skjemaet på sine hjemmesider

    - Lang ventetid på kundeservice-telefonen

    - Ringer ikke tilbake fra kundeservice-telefonen om det er ting de må sjekke opp

    - Bindingstid på 12 måneder for 3G-kortene

    - Har prøvd å få oppgradert mitt UMTS/GPRS/GSM-kort til et nyere UMTS/EDGE/GPRS-kort men det skal de ha full pris for (2.990,-)

    - Tjenesten er RÅDYR når du skal bruke den i utlandet. Å hente ned forsiden på VG fra kontinentet koster flere hundre kroner! (Se egen sak i f.eks. Digi)

    - Skrekkelig dårlig UMTS-dekning utover de største byene - se netcom.no/3g for dekningskart. Husk også på at dekningskartet viser utendørsforholdene - erfaringsmessig er det en langt annen historie å bruke nettet innomhus.

    5458513[/snapback]

     

    Har ikke helt de samme erfaringer som deg her...

    - Lang ventetid på kundeservice-telefonen er det ikke. De gangene jeg har ringt har jeg fått svar umiddelbart.

    - Bindingstid på 12 mnd. på kortene. Hva venter du ? NetCom har vel intet ønske om å subsidiere deg hvis du ikke ønsker å gi noe tilbake i form av bindingstid. Helt greit, spør du meg.

    - Utenlandsprisene er helt utenfor NetCom og Telenor's kontroll. Her er det den utenlandske operatøren som styrer prisene.

    - Skrekkelig dårlig dekning utenom byene. Dette er nok også tildels riktig. Men UMTS er ikke ment å dekke hele landet, til det er det for dyrt å bygge ut. Men det kan sies at NetCom fremdeles har vesentlig bedre dekning enn Telenor på UMTS.

    - De andre punktene du tar opp har jeg ikke erfaring med, og dermed intet grunnlag for å kommentere.

  12. Sitter på bussen med PowerBooken i fanget og K600i´en i lomma og surfer på nett nå, ja med NetCom 3G. Dekningen er ikke 100% enda, men jeg synes det fungerer greit nok. Mange på bedriftsmarkedet som har tatt i bruk NetCom 3G allerede, men ting er som sagt ikke ferdig enda. Skal bli spennende å se når ting blir ferdig, samt at jeg gleder meg også til å få solgt 3G-telefoner til privatmarkedet. :)

    5158562[/snapback]

     

    Det er nå bekreftet at NetCom åpner for videotelefoni fra 1.desember 2005. Dette vil være en pilot som vil vare til 1.mars 2006, og i denne perioden vil det være gratis. Det vil i første omgang kun gjelde for de med abonnement, kontant vil ikke komme før senere i perioden.

  13. Hei.

     

    For å kunne benytte deg av 3G må du bestille deg et såkalt USIM. Dette får du i fra forhandleren din og ja, det er lansert :)

    EDGE har vært lansert lenge og det får du til og benytte med vanlig SIM fra Netcom.

    5150111[/snapback]

     

    Koster dette meg noe??

    Nå har jeg bestilt fra nettsiden deres, så det du mener er at jeg vil få tilsendt et vanlig sim-kort fra dem, men for å benytte meg av 3g må jeg da bestille et

    USIM kort?

    5150147[/snapback]

     

    Hei.

     

    Om du får et USIM kort ved bestilling fra nettsiden eller vanlig, det er usikker. Vet ikke hvor lenge siden du har bestilt, så hvis det ikke er for sent, kan du jo ringe Netcom og høre om du får tilsendt et USIM istedet.

     

    Skader ikke og høre.

    5150592[/snapback]

     

     

    Bestilte igår kveld.

    Snakket med kundeservice nettopp.

    Han mente at alle nye bestillinger som blir gjort for tilsendt

    det nye USIM kortet. :thumbup:

    5151278[/snapback]

     

    Her kan du ta det helt med ro. USIM er standard nå, det vil si at alle nye kunder, enten du handler på nett eller direkte i butikk, får utlevert USIM ved tegning av nytt NetCom-abonnement.

  14. Produktfilmen som er laget, og som brukes til opplæring av forhandlere, sier om disse punktene at :

    1. Brukere fortsatt kan gjøre endringer og oppgradere sine abonnement, forutsatt

    selvsagt at de er over 18 år. Man trenger med andre ord ikke administrator

    tilstede for å gjøre dette. Det vil derimot bli sendt en SMS til administrator om

    at dette er gjort.

    2. Det vil bli sendt en eneste samlefaktura, til administrator. Det kan ikke bestilles

    fakturakopier til den enkelte bruker. Ønsker bruker opplysninger om sitt abo.må

    han/hun finne dette på Min Side på netcom.no.

  15. Hvordan er det mulig å si at Tele2 sitt tilbud er klin likt ? Da følger du ikke med i det hele tatt...

    1) Tele2 har oppstartsavgift, det har IKKE NetCom

    2 ) Tele2 har utelukket en viktig gruppe, nemlig de med kontantkort. Og de er det

    mange av i familiene rundt omkring.

    Å ikke inkludere kontantkortene gjør dette tilbudet fra Tele2 meningsløst.

     

    Tele2's Mobil Familie er en blek kopi av Trådløs Familie.

  16. Hvordan kan du si at dette ikke er god butikk for kundene ? Når man lar inntil 6 familiemedlemmer ringe gratis til hverandre kan det vanskelig karakteriseres som annet enn god butikk for denne familien...? Selvsagt er det god butikk for NetCom hvis de med Trådløs Famile klarer å knytte til seg flere kunder, men det er jaggu god butikk for kundene også.

    Man skal også huske på at i den målgruppen Trådløs Familie vender seg mot er det mange kontantkunder, og der er vel ikke bindingstider og ukontrollert bruk, som du beskriver, så veldig aktuelt.

    Innlegget ditt er et stjerneeksempel på at man ikke evner å se noe positivt i det NetCom gjør, men fokuserer utelukkende på det negative, som det strengt tatt ikke er mye av i Trådløs Famile.

    Annet enn at noen selvsagt er snurt for det ikke passer for de.

  17. Henger meg på Escobar her. Kan overhodet ikke se hva NetCom har gjort som svekker deres troverdighet. At Dagbladet "driter seg ut" og ikke kvalitetssjekker det de skriver kan vanskelig lastes NetCom. Så vidt jeg så var det ingen i NetCom som bekreftet Dagbladet's opplysninger i artikkelen....

    Her har Dagbladet gjort en råtten jobb, og det må stå for deres regning.

  18. Å hevde at dette er meningsløst, som nikolay.hongoslo hevder, faller totalt på sin egen urimelighet. Det er gjerne slik, at hvis det lanseres noe som ikke passer for akkurat deg ( ikke "deg", nikolay, men i overført betydning...) så er det helt meningsløst.

    Målgruppa her er familier, mor / far / bror / søster / bestemor etc. Husholdninger som er skrudd sammen på en slik måte at det å ha en felles faktura, og en administrator ikke er noe problem. Brukerne kan på samme måte som før oppgradere og gjøre endringer på sitt abonnement, det er bare det juridiske ansvaret som overføres.

    I en familie i dag der far har et NetCom bedriftsabo.gjennom jobben, mor et Privat+ fra Telenor, datter på 16 et YoungTalk fra NetCom og junior på 11 et kontantkort fra Chess er dette en kjempeløsning. Og i tillegg har du dattera på 19 som skal til Tromsø å studere, hun har i dag et rådyrt Djuice-abonnement. Trådløs Familie for denne gjengen vil være en kjempeløsning, og ho i Tromsø kan snakke i timesvis med mora hver kveld uten at det koster ho ei krone. Og ho slipper å legge inn fastlinje fra Telenor til 2000,- bare i fastavgifter i året.

    Det er nok meningsløst for noen, nikolay.hongoslo, men for like mange er nok dette en løsning som kan spare de for store summer hver mnd.

  19. "Tilnærmet identisk løsning" var vel å ta noget hardt i...

    Tele2's kvasiløsning har oppstartsavgift, og inkluderer heller ikke kontantkort, så dette er i beste fall en blek kopi som er snekret sammen i rakettfart i håp om å få litt PR på dagen for NetCom's lansering.

    Tyder vel på at kreativiteten til Tele2 er like liten som dvergene i reklamefilmene deres...

×
×
  • Opprett ny...